3 saker du inte bör glömma inför golfresan

Golf har blivit en stor sport bland oss svenskar och är populär bland både unga och äldre. Försäljningen av golfresor gick enligt International Association of Golf Tour Operators upp med mer än 9 % år 2015 jämfört med året innan.

När du packar för en golfresa glömmer du förmodligen inte dina klubbor eller golfkläder. Men det är lika viktigt att komma ihåg småsaker som solskydd, växelpengar och extra tröjor. Planerar du att göra slag i dina planer angående golfresor i Portugal? Vi har gjort det lätt för dig och satt ihop en lista med saker som du inte bör glömma när du åker iväg:

Förbandslåda

Enligt den senaste statistiken skedde 14,696 golfrelaterade olyckor mellan 2013 till 2015. Även om det är osannolikt, är det alltså viktigt att du har vidtagit säkerhetsåtgärder när du är ute på banan. Detta betyder inte att du måste ha med dig ett helt medicinskt kit när du golfar, men det är bra att ha med sig några grundläggande saker som plåster, förband och värktabletter. Förutom detta är vatten och solskydd av något slag extremt viktigt för att inte bli uttorkad och känna yrsel på banan.

Golfhandskar

Golfhandskarna är en sådan där typisk sak som många ofta glömmer att packa ner. Men handskarna är viktiga, inte bara för att få ett ordentligt grepp om klubban, men även för att du kan bli nekad inträde på vissa banor om du saknar dem. Ta för vana att alltid bära med dig ett extra par handskar i golfbagen så att du slipper gå utan om de kommer bort eller går sönder under spelet.

Skosnören

Dina skosnören är förmodligen inget du går runt och lägger ner en massa tankekraft på. Men som golfare lägger man ofta ner mycket tid på att hitta rätt sorts sko, utan att tänka på att skon ju faktiskt blir rätt värdelös om man saknar skosnören. Med dagligt slitage kan dina skosnören få ta mycket stryk under en golfsemester, och går de sönder på banan är det inte mycket som kan göras. Se därför till att du packat ner ett par extra skosnören innan du ger dig ut och spelar.

Detta är alltså några av de saker som lätt kan glömmas bort, men som är viktiga att ha för att verkligen kunna njuta av golfandet. Vill du ha ytterligare tips och rekommendationer för din longstay i Portugal? Sunbirdie är expert på golfresor och longstay och hjälper dig att planera din resa.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Sunbirdie.”

Föregående | Nästa
This entry was posted in blogg and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.