5 frågor till Anders Kullenberg

5 frågor till Anders Kullenberg, nytillträdd VD på Sunbirdie

1. Du är nytillträdd VD på Sunbirdie sedan 1:a oktober, berätta lite om din bakgrund?

– Jag är uppvuxen i resebranschen. Min far, Ingmar Kullenberg, var pionjär inom skidresebranschen och sedemera inom golfreseindustrin. I den miljön är jag uppvuxen och där lärde jag mig allt som gjorde att jag kunde starta Golf Plaisir 1992. Vi kom att bli Skandinaviens största golfreseföretag med upp emot 12 000 årliga gäster. För ett par år sedan valde jag att sälja Golf Plaisir till reseföretaget Apollo.

– Nu är jag igång igen i branschen och det känns otroligt roligt. Jag märkte i slutet av tiden på Golf Plaisir att allt fler kunder kom att fråga om möjligheten till att stanna längre än en vecka. Därför känns det härligt att utveckla Sunbirdie till det ledande företaget inom Long Stay.

2. Hur ser du på utvecklingen för Sunbirdie och vart är ni på väg?

– Våra ambitioner och målsättningar är väldigt höga. Vi vill vara det reseföretag som utvecklar Long Stay marknaden och som visar vad som går att göra av denna allt mer intressanta reseform. Vi satsar på att lansera många nya resmål inom olika kategorier. Allt ifrån resmål som man känner igen i klassiska Spanska och Portugisiska miljöer men kanske framför allt vill vi hitta nya pärlor som vi tror kan locka den snabbt växande skara golfare som vill resa på Long Stay.

3. Varför tror du att Long Stay-marknaden tagit en sådan fart de senaste åren?

– Vi lever i nya ekonomiska tider där drömmen om att äga någonting utomlands bytts mot längtan efter frihet att kunna byta miljö och känna ekonomisk trygghet. Long Stay är ju svaret på detta. Att kunna vara bortrest en månad under vintern och spela massor av golf för 10 000:- är så mycket mer tilltalande än att låna miljonbelopp för att köpa ett boende i en miljö som du inte vet hur den kommer att utvecklas i framtiden. Med Long Stay får du ju också allt serverat, såsom nya vänner för livet, spelkamrater, trevliga middagar och toppgolf. Kan det bli bättre och mer värde för pengarna?

4. Nu har ni öppnat upp flera nya resmål på Sunbirdie. Hur tänker ni när ni har lagt upp dessa?

– Ja, vi har faktiskt 11 resmål i 7 länder nu. Alldeles nyligen har vi öppnat nya Long Stayresmål i Sydafrika (Kapstaden), Rom, Grekland, Thailand och på Algarve-kusten.
Vår målsättning är att erbjuda resmål som kompletterar varandra. Att våra kunder ena månaden kan resa till fantastiska Rom för att nästa resa kanske bo i en mysig stad på Algarvekusten och ta bilen till banan. Om man jämför t ex golfanläggningen Mar Menor med sina 6 Jack Nicklaus-designade banor med Rom, där man har den ”eviga staden” för sina fötter så skiljer sig de resmålen åt ganska avsevärt. Ena resan kanske det ena lockar, nästa gång lockar det andra. Så vill vi jobba, för då tror vi att vi alltid har något intressant att erbjuda våra kunder.

5. Vilket resmål skulle du själv vilja slå ett slag för om du skulle resa på Long Stay?

– Jag skulle ha svårt att tacka nej till en månad på nyöppnade och fantastiska Costa Navarino i Grekland. Två sagolika golfbanor och en genuin grekisk miljö. Underbart.
Å andra sidan, tänk att bo en månad i Rom och spela mysig golf på Parco dè Medici. Det lockar också väldigt mycket. Sen tycker jag att vi lyckats väldigt bra i att skapa en unik upplevelse nere på Costa Dorada, där våra gäster kommer hem och säger att de nog aldrig mötts av en trevligare service och upplevelse än på vår golfklubb, Lumine.
Ja, det är väldigt svårt att välja… jag tycker också att en Long Stay i Sydafrika verkar alldeles underbart. Tänk att få blanda safariupplevelser med maten, de vänliga människorna, vinet och de fina golfbanorna därnere.
Men Long Stay för min egen räkning får nog vänta lite. Just nu är det fullt fokus på att hitta nya spännande Long Stay resmål för våra kunder.

Läs presentationen av Anders Kullenberg, som publicerades i samband med hans tillsättning…

 

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Läs mer om Sunbirdies golfresor till Grekland
Läs mer om Sunbirdies golfresor till Italien
Läs mer om Sunbirdies golfresor till Portugal
Läs mer om Sunbirdies golfresor till Spanien
Läs mer om Sunbirdies golfresor till Sydafrika
Läs mer om Sunbirdies golfresor till Thailand
Läs mer om Sunbirdies golfresor till Turkiet
Läs om Sunbirdies alla Long Stay golfresor

© Sunbirdie AB

Comments are closed.