Long Stay golfresor till Portugal, Algarve, Lagos – Cascade/Palmares

Lyxboende och drömgolf – Algarves bästa Long Stay?

Vill du uppleva det bästa av Portugals Algarvekust, måste du titta närmare på vårt senaste resmål i charmiga Lagos. Med boende av absolut bästa 5-stjärniga klass i Algarves trevligaste stad och spel på en av Europas bästa golfbanor, kan vi inte tänka oss en bättre plats att spendera en månad eller två under vintern.

4 veckors Long Stay på Cascade Resort med 16 greenfee (32 per par) på Onyria Palmares kostar 13.295:-

Om vi börjar med själva Lagos, så anser vi att det är Algarves charmigaste stad. Och det är inte bara vi som tycker det, för när Algarveborna själva får rösta, väljer även de Lagos. Faktum är att staden rankades som världens främsta semesterdestination! av den kända resesajten Tripadvisor.com, år 2012.

Med fina stränder, dramatiska klippor, en stor marina och en härlig gammal stadsdel, finns något för alla. Att Lagos dessutom ligger lite längre västerut jämfört med golfgyttret i Vilamoura är ingen nackdel. Under sommaren är det fullt även här, men under höst, vinter och vår kan du upptäcka det verkliga Algarve. Då handlar du hos din lokala slaktare, promenera i gamla stan och slår dig ner på din favoritrestaurang – utan att trängas med horder av turister.

 

blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

Vårt eleganta boende – Cascade Resort – ligger på toppen av en klippa, högt över stranden, cirka tjugo minuters promenad från ”Centro Histórico”, det vill säga ”gamla stan”. Här finns ett verkligt lyxigt hotell, ett elegant spa och idrottskoppling med svenska förtecken, då Stefan Edberg är ansiktet utåt för tennisakademin och ”Svennis” detsamma för fotbollsditon.

Största anledningen till att vi sökt oss hit är dock resortens 5-stjärniga lägenheter, som är närmast osannolikt lyxiga och eleganta, byggda runt en vacker pool med riktig sandstrand i ena änden. Lägenheterna består av ett eller två sovrum och alla har uteplats eller terrass med sol större delen av dagen.

Du bor med andra ord som en kunglighet och då passar det väl bra att greenfeen gäller på en lika högklassig anläggning – underbara Onyria Palmares, mindre än 10 km från boendet, på andra sidan Lagos. Onyria Palmares 27 hål är ritade av ingen mindre än Robert Trent Jones JR, som även står bakom exempelvis Bro Hof utanför Stockholm. Nu ska vi inte jämföra dessa två banor, då Palmares inte är skräddarsydd för långtslående tourspelare utan en helt makalös upplevelse för alla golfare. Och kvalitetsmässigt är de på samma nivå.

I våra grundpriser för long stay ingår 16 greenfee på Palmares. Vill du spela mer, eller komplettera med andra banor, kan du uppgradera din long stay med prisvärda paket. Läs mer nedan under golfen och i faktarutan till vänster.

Golfen på Onyria Palmares

När Robert Trent Jones JR kallades in för att skapa den nya anläggningen, fanns här redan en äldre bana, ritad på 70-talet av Frank Pennink. Robert bestämde sig för att transformera den ganska enkla banan till något fantastiskt och det har han verkligen lyckats med.

Som så ofta när det handlar om familjen Trent Jonas är skapelsen en blandning av korta, kluriga hål och längre, mer traditionellt utmanande. Sammantaget ger det roliga och omväxlande banor där du måste bemästra många olika slag för att lyckas.

Onyria Palmares är inget undantag och de tre slingorna har dessutom getts lite olika karaktär, vilket gör att du i stort sett kan spela tre olika artonhålsbanor, beroende på vilka ”nior” du parar ihop. Alla hål utom ett bjuder dock på havsutsikt!

 

blankblankblankblankblankblankblankblank

”Alvor” går ovanför och bakom klubbhuset (från havet sett), med utsikt över Monchique-bergen och bjuder på mer eller mindre parkbanekaraktär, med bitvis inslag av links/hed framåt slutet av rundan. Vissa hål spelas ner mot Ribeira de Odiáxeres mynning och är vansinnigt vackra. ”Lagos” inleder med ett dramatiskt utförshål och fortsätter sedan på links/hed-spåret. Några hål är verkligt roliga, där Trent Jones tacksamt nog ritat in väldigt generösa avrinningsytor. Det ska därför mycket till för att du ska förlora bollar runt greenerna. ”Praia”, slutligen, är mer eller mindre en renodlad linksupplevelse, med nakna sanddyner och tighta fairways. Här gäller det att hålla bollen på fairway.

Totalt sett är Palmares en bana du inte kommer att tröttna på i första taget och dessutom en bana som bjuder på en sådan oerhörd skönhet att det är en fröjd att bara sitta på terrassen med en öl och blicka ut över hålen, havet och Lagos. Så ska livet vara när det är som sämst!

Klicka på bilden nedan så kan du se en 2 minuter lång film (med Portugisisk speaker-röst) från Onyria Palmares:

 

 

Räcker det inte med de 16 greenfees per person (32 per par som kan fördelas efter eget tycke) som ingår i grundpriset, kan du uppgradera din Long Stay med fler greenfees på Palmares eller med greenfees som gäller på flera andra banor. Valet är ditt!

Boendet på Cascade Resort

tripadvisor2013-cascadeLägenheterna på Cascade är bland det bästa vi någonsin sett, och det är inte konstigt att Cascade Resort röstats fram som ”Travellers’ Choise 2013” i Tripadvisor.com. Arkitektur och inredning är inte typiskt portugisisk utan mer ”gammelvärldselegant” och exklusiv – som på ett klassiskt lyxhotell. Högsta klass på alla material från golv till tak och alla moderna faciliteter inklusive massagedusch och bubbelbadkar.

Alla lägenheter har terrass eller uteplats och en del 2-sovrummare har faktiskt även takterrasser. Utanför dörren ligger den vackra poolen, med en liten sandstrand. Poolen är inte uppvärmd, men turligt nog finns en uppvärmd utomhuspool bara några meter bort, utanför hotellets SPA-anläggning. Här finns även en liten bastustuga, byggd på order av den schweiziske ägaren, som uppenbarligen uppskattar bastubad.

 

blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

Lägenheterna är självklart fullt utrustade med komplett kök, lyxiga interiörer och bekväma faciliteter som massagedusch och separat jacuzzi. Kort sagt saknas ingenting för en härligt avkopplande Long Stay. På resorten finns till och med ett fint övningsområde med driving range, övningsgreen och bunkrar. Kanske räcker det med en timmes träning vissa dagar?

På hotellet, tvärs över gatan från lägenheterna, finns en mycket trevlig bar och restauranger. På promenadavstånd (ca 10 minuter) finns ytterligare två restauranger, alldeles intill havet och den strand som faktiskt kan nås direkt från Cascade – om du inte lider av höjdskräck. Från klippan där boendet ligger leder nämligen en brant trappa ner till stranden. Säkrast är nog ändå att promenera nedför backen till stranden och de två (mycket prisvärda) restaurangerna. Orkar du sedan inte gå de tusen meterna hem igen, går den lokala bussen alldeles utanför restaurangerna och stannar bara några hundra meter från Cascade. Denna buss kan även tas till och från stadens centrum och det går att köpa styckevis biljetter eller för en hel månad – läs mer till vänster i faktarutan.

Lagos gamla stadskärna ligger som sagt inte mer än två kilometer från Cascade och här finns mängder av restauranger, barer och shopping. Dessutom en stor marina där man gärna strosar i kvällssolen. Från boendet är det nedförsbacke, så vi rekommenderar en promenad ner till ”stan” och så taxi eller buss hem igen på kvällen. Om du inte vill ta bilen, förstås.

Vilket transportsätt du än väljer, kan du från och med nu  – om du vill – betrakta Lagos som din hemstad under vinterhalvåret.

Golfen på Algarve, Lagos, Palmares

När du åker på Long Stay till Cascade så ingår 16 greenfee (32 greenfee per par som kan fördelas efter eget tycke) på Palmares underbara 27-hålsbana. Det går även att uppgradera med fler greenfees på Palmares och andra banor i närheten.Starttider kan du boka precis som en medlem, dvs 2 dygn i förväg.  Banan är ritad av Robert Trent Jones Jr och rankas topp 100 i Europa. Av banans 27 hål har man havsutsikt från hela 26 hål!!
Räcker det inte med att spela på detta mästerverk så kan du uppgradera din golf med spela på andra banor på Algarve. Läs mer i prislistan.

Service under din Long Stay

Som gäst hos Sunbirdie är vi naturligtvis måna om att du ska trivas så bra som möjligt och känna dig väl omhändertagen. Av den anledningen har vi vår egen personal på plats på Algarvekusten, som ser till att allt det praktiska sköts till punkt och pricka så att du kan njuta av din vistelse. Vår värd är där för dig och ingen fråga eller undran är för liten eller oviktig. Vi har vår egen personal på plats för er bekvämlighet. Generellt är personalen på plats under högsäsong (1/10-31/11 samt 15/2-31/4), men avvikelser förekommer.

Starttider och greenfee

När du åker på Long Stay till Cascade så ingår 16 greenfee per person (32 per par) på Palmares underbara 27-hålsbana. Starttider kan du boka precis som en medlem, dvs 2 dygn i förväg.
Uppgradera din golf!
När du reser till Cascade ingår medlemskap på Palmares med 16 greenfees. Vill du spela mer eller fler banor, har vi uppgraderingspaket:
Paket 1: Ytterligare 4 rundor på Onyria Palmares.
Paket 2: 4 greenfees som gäller på Palmares, Morgado, Alamos och Salgados.

Dessa paketpriser gäller när du förbokar och betalar i Sverige. Vill du uppgradera dig på plats så kan du köpa rabatterad greenfee av vår golfvärd (50 €). Starttider kan bokas 2 dygn i förväg.

Vad ingår i din Long Stay på Lagos, Cascade?

Med Sunbirdie ingår boende under 28 nätter på Cascade samt 16 rundor golf på Onyria Palmares.

Vad ingår inte?

Flyg och hyrbil ingår inte i våra priser utan det bokar du själv. Se mer information nedan eller gå direkt till fliken Flyg där vi rekommenderar olika flygbolag.

Ankomst

Vi har inga fasta ankomstdagar utan du väljer själv när du vill anlända och stannar således 4 veckor från ankomstdagen. Vi rekommenderar alltid våra gäster att anlända så nära månadsskiftet som möjligt då det skapar en bra och rolig gruppkänsla, men det är helt fritt att anlända vilken dag som helst eller när ni hittar billiga flygbiljetter med de bästa flygtiderna.
Får ni inte ihop resan riktigt så vistelsen blir exakt 28 dagar så har vi även bra priser på extra nätter. Nu behöver man inte stanna i 4 veckor eller 8 veckor. Det går mycket bra att stanna i 5 eller 6 veckor eller ännu längre. Se vår prislista där du finner priser för 4 veckor, extra nätter, extra veckor och extra vistelse (4 veckor).

När du inte spelar golf

När du bor på Cascade i Lagos har du närhet till det mesta. Du befinner dig i princip mitt på Algarvekusten med närhet till golf, härliga stränder, mysiga restauranger och byar.

Ja, på Algarve finns så mycket att göra. Här finns restauranger och fiskebyar att upptäcka, kultur finns överallt men kanske företrädesvis västerut där den europeiska vaggan för de första världsomseglingarnas stod. Upptäck Lagos med sin dramatiska historia. Området var lika betydelsefullt för ”världsupptäckar-åldern” som Cape Canevaral var för ”rymdåldern”.

 

blankblankblankblankblank

Varför inte upptäcka det lokala vinet från regionen som heter Alentejo? Passa på att hälsa på hos någon av producenterna i närheten.

Har du aldrig tidigare varit i den portugisiska huvudstaden Lissabon så ligger den inte mer än 3 timmar norrut. Hit tar du dig behändigt med hyrbilen och vi har bra priser på hotellövernattning för en ”semester under semestern”…

Faktum är att inte heller Spanien är utom räckhåll. Det är inte mer än 20 mil till den fantastiska staden Sevilla och ännu närmre till spännande och charmiga Huelva, endast 12 mil bort.

Håll kontakten med vänner och familj där hemma

På Cascade ingår fritt internet i lägenheterna samt i de allmänna utrymmena på hotellet.

Flyg

Flyg ingår inte och du bokar det själv. Till Algarve och Faro finns det möjlighet att flyga direkt med Norwegian och Ryanair. Nuförtiden går det bra att köpa enkelbiljetter på flyg. Du kan således flyga ner med ett bolag och hem med något annat.  Vi rekommenderar även ett antal resebyråer som kan hjälpa er med flygbokningen. Tänk på att frakt av golfutrustningen kanske inte ingår i biljettpriset.
Du kan även flyga till Lissabon direkt med Tap och sedan ta din hyrbil ner till Algarve. Det tar ca 3 timmar på den fina motorvägen.

Flygbolag till Faro där du bokar direkt hos flygbolaget: 
www.norwegian.com/se/ www.ryanair.com/sewww.flytap.com/index.php?object=2040

Resebyråer: www.destination.se www.flygstolen.se www.flygvaruhuset.se www.seat24.se

Hyrbil

För din egen frihet så rekommenderar vi att du hyr bil. På så sätt är du inte låst vid ditt resmål utan kan med lätthet utforska regionen. Dessutom behöver du bil för att ta dig till de golfbanor som inte ligger vid ditt boende. Med hyrbilen har du en frihet som är viktig för att din Long Stay vistelse ska bli riktigt lyckad. Du kan med lätthet åka till den lilla mysiga restaurangen vid stranden, eller göra en utflykt till någon närbelägen sevärdhet.

Hyrbil bokar du bäst och smidigast själv. Du väljer vilken storlek på bil du önskar ha under din vistelse. Lättast bokar du hyrbilen här på Sunbirdies hemsida via sökmotorn CarTrawler. Sök pris och boka direkt på sunbirdie.se/hyrbil

Gör en snabb pris-/offertförfrågan


Läs mer om Sunbirdies longstay-resmål och våra Long Stay golfresor
Läs mer om Sunbirdies weekend och vecko-golfresor

Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller maila till info@sunbirdie.com

© Sunbirdie AB