Long Stay Golf Portugal, Algarve – Vilamoura

Long Stay på Vilamoura – mitt på Algarvekusten!

Bo på klassiska Vilamoura, mitt på Algarvekusten, i topplägenheter och välj mellan tre olika golfpaket med massor av banor att välja på. 4 veckor från 11.500:- per person.

Pris för Long Stay Algarve, Laguna Apartments, Vilamoura, Portugal. Från 11.500:-/person för alla perioder från 1/10 – 30/4.

I Vilamoura, mitt på Algarvekusten har vi skapat möjlighet för dig som vill bo i närheten av levande Vilamoura och Quarteira och ha många golfbanor att välja på.

blank

Vilamoura är den största och mest levande hamnen på Algarvekusten. Här trängs lyxyachterna med varandra, sida vid sida. I hamnområdet finns mängder av restauranger, pubar och barer där man gärna myser efter golfrundan. Du bor i princip mitt på Algarvekusten och har nära till det mesta. Till Quarteiras fiskmarknad är det ett par minuter med bilen och till året-runt-staden Albufeira med sina restauranger tar det ca 20 minuter.

 

Boendet

På fyrstjärniga + Laguna Golf Apartments i Vilamoura bor du i fantastiska lägenheter med alla bekvämligheter bara ett stenkast från stranden. Här har du utsikt ut mot Atlanten och ett naturskyddsområde inpå knuten. Varför inte inleda dagen med en promenad ner till underbara Falesia stranden?

blank

Här har du tillgång till utomhuspool och ett gym om du känner för att försöka hålla dig i trim utöver golfspelet. Gymmet är fullt utrustat, stora glasfönster och ligger med utsikt ut mot naturreservatet. Det finns också ett jogging eller promenadstråk som löper i utkanten av området med små träningsstationer och som leder ner till Vilamouras marina.

blank

Vi har valt boendet på Laguna då det ligger nära Vilamouras hamn där det är aktivitet året om, nära till Pestanas golfbanor och nära till toppgolfen på Vale do Lobo.

Golfen

Du kan välja att kombinera ditt boende på Laguna med olika upplägg på golfen.

blank

blank

Antingen spelar du golf på Pestanas 5! golfbanor, där den finaste av dem, Vila Sol, ligger närmast. Vila Sol, som är ritad av Donald Steel har 27 hål och det tar ca 5 minuter dit med bil från Laguna Apartments. Vila Sol är en härlig park/skogsbana som kantas av vackra pinjetallar. Pestanas övriga 4 banor ligger lite längre bort, ca 2-3 mil. Gramacho är en modern och vacker bana som ligger alldeles bredvid Vale da Pinta. Den senare är en vacker parkbana kantad av olivträd och pinjetallar. Ännu en liten bit bort hittar du Silves och Alto. Två banor som är fina att kombinera med en utflykt lite längre bort längs Algarvekusten.

blank

Du kan också, som boende på Laguna, välja att spela en blandning av Pestanas banor och två banor alldeles vid boendet. Banorna Laguna respektive Pinhal ligger alldeles utanför dörren och är moderna  golfbanor där Laguna skiljer sig lite i sin karaktär från övriga banor i Vilamouraområdet, då den har en känsla av ”links” över sig.

Pinhal är äldre och av lite mer gammaldags charmig karaktär, även om Robert Trent Jones lagt sin hand vid den på senare år. Två banor som alltså kompletterar varandra riktigt bra. Lägg därtill Pestanas 5 banor och du har ett veritalbelt smörgåsbord av fina golfbanor att välja mellan.

Läs mer under ”Starttider och greenfee” nedan.

blank

Sist men inte minst kan du som boende på Laguna välja att spela Vale do Lobos två banor, Royal och Ocean! Lite dyrare, visst, men det här är en av sydeuropas flottaste golfanläggningar och två banor som ger oförglömliga upplevelser. Läs gärna mer om Vale do Lobo här här på vår hemsida: Long Stay golfresor till Algarve, Vale do Lobo

Du kan också köpa tillgång till Vale do Lobos fantastiska SPA för 105 Euro/månad vilket kanske är pricken över i:er för dig som väljer att spela golf på Vale do Lobos två banor.

Service under din Long Stay

Som gäst hos Sunbirdie är vi naturligtvis måna om att du ska trivas så bra som möjligt och känna dig väl omhändertagen. Av den anledningen har vi vår egen personal på plats som ser till att allt det praktiska sköts till punkt och pricka så du kan njuta av din vistelse. Vår värd är där för dig och ingen fråga eller undran är för liten eller oviktig.

Starttider och greenfee

När du bor på Laguna Golf Apartments i Vilamoura kan du välja mellan olika greenfeepaket:

Paket 1: 15 greenfees på Pestanas 5 golfbanor
Paket 2: 10 greenfees på Pestanas 5 golfbanor och 5 greenfee på banorna Laguna och Pinhal, alldeles intill ditt boende.
Paket 3: 20 greenfee på de två golfbanorna på Vale do Lobo.

Vad ingår i din Long Stay på Vilamoura?

Med Sunbirdie ingår boende på Laguna Golf Apartments i Vilamoura samt något av de olika greenfeepaketen enligt ovan.

Vad ingår inte?

Flyg ingår inte i våra priser utan det bokar du själv. Se mer information nedan eller gå direkt till fliken Flyg där vi rekommenderar olika flygbolag.

Ankomst

Vi har inga fasta ankomstdagar utan du väljer själv när du vill anlända och stannar således 4 veckor från ankomstdagen. Vi rekommenderar alltid våra gäster att anlända så nära månadsskiftet som möjligt då det skapar en bra och rolig gruppkänsla, men det är helt fritt att anlända vilken dag som helst eller när ni hittar billiga flygbiljetter med de bästa flygtiderna.
Får ni inte ihop resan riktigt så vistelsen blir exakt 28 dagar så har vi även bra priser på extra nätter. Nu behöver man inte stanna i 4 veckor eller 8 veckor. Det går mycket bra att stanna i 5 eller 6 veckor eller ännu längre. Se vår prislista där du finner priser för 4 veckor, extra nätter, extra veckor och extra vistelse (4 veckor).

När du inte spelar golf

Om du bor på Laguna Golf Apartments i Vilamoura har du närhet till det mesta. Du har stranden nedanför fötterna om långa promenader på stranden är din njutning i livet. Du har ett naturreservat mellan din lägenhet och den fantastiskt fina och rena Faleisa beach. Du kommer kvickt till Vilamouras marina där det kryllar av restauranger, barer och pubar. En bit längre bort ligger Quarteira där du med fördel handlar färsk fisk direkt av fiskarna.

blank

Ja, på Algarve finns så mycket att göra. Mängder av små härliga byar och städer lockar. Här finns restauranger och fiskebyar att upptäcka, kultur finns överallt men kanske företrädesvis västerut där den europeiska vaggan för de första världsomseglingarnas stod. Upptäck Lagos med sin dramatiska historia. Området var lika betydelsefullt för ”världsupptäckar-åldern” som Cape Canevaral var för ”rymd-åldern”.

Varför inte upptäcka det lokala vinet från regionen som heter Alentejo? Passa på att hälsa på hos någon av producenterna i närheten.

Har du aldrig tidigare varit i den portugisiska huvudstaden Lissabon så ligger den inte mer än 3 timmar norrut. Hit tar du dig behändigt med hyrbilen.

Faktum är att inte heller Spanien är utom räckhåll. Det är inte mer än 20 mil till den fantastiska staden Sevilla och ännu närmre till spännande och charmiga Huelva, endast 12 mil.

Håll kontakten med vänner och familj där hemma

På Laguna Golf Apartments har du tillgång till fri internet i receptionen. Vill du även ha internet i lägenheten rekommenderar vi att köpa internet access lokalt.
Mobilt bredband köpes lämpligen i TMN-butiker. TMN är en större mobiloperatör med butiker lite här och var längs Algarvekusten. Här finns flera olika upplägg för mobilt bredband att köpa under den tidsperiod ni är på Algarve.

Flyg

Flyg ingår inte och du bokar det själv. Till Algarve och Faro finns det möjlighet att flyga direkt med Norwegian och Ryanair. Nuförtiden går det bra att köpa enkelbiljetter på flyg. Du kan således flyga ner med ett bolag och hem med något annat.  Vi rekommenderar även ett antal resebyråer som kan hjälpa er med flygbokningen. Tänk på att frakt av golfutrustningen kanske inte ingår i biljettpriset.

Flygbolag till Faro där du bokar direkt hos flygbolaget:
www.norwegian.com/se/ www.ryanair.com/se www.flytap.com/index.php?object=2040

Resebyråer:
www.flygstolen.se www.flygvaruhuset.se www.seat24.se

Hyrbil

För din egen frihet så rekommenderar vi att du hyr bil. På så sätt är du inte låst vid ditt resmål utan kan med lätthet utforska regionen. Dessutom behöver du bil för att ta dig till de golfbanor som inte ligger vid ditt boende. Med hyrbilen har du en frihet som är viktig för att din Long Stay vistelse ska bli riktigt lyckad. Du kan med lätthet åka till den lilla mysiga restaurangen vid stranden, eller göra en utflykt till någon närbelägen sevärdhet.

Hyrbil bokar du bäst och smidigast själv. Du väljer vilken storlek på bil du önskar ha under din vistelse. Lättast bokar du hyrbilen på Sunbirdies hemsida via Holiday Autos.

OBS när du bokar din hyrbil måste du veta vilken ankomst och avresetid du har med flyget.

 

Gör en bokningförfrågan på Long Stay golfresa till Algarve, Vilamoura…

Läs mer om Algarve och våra olika Long Stay golfresor till Algarve…

Läs mer om Long Stay golfresor till Portugal…

Läs mer om alla våra Long Stay golfresmål…

Läs mer om vecko- och weekendgolfresor med Sunbirdie…

 

© Sunbirdie AB 2012