Att tänka på när du bokar flyg till ditt utlandsboende

Golf är en fascinerande sport helt utan åldersgränser. Medan flera andra sporter framförallt lockar unga utövare så är det många som bestämmer sig för att ge sig ut på golfbanan för första gången när de är i 45-årsåldern eller äldre. Under de följande pensionärsåren så finns det sedan både tid och möjlighet att fortsätta utvecklas i sitt golfspelande.

En nackdel är dock att golf hänger så nära samman med sommarhalvåret, vilket sätter käppar i hjulet för alla som längtar ut till greenen även under vinterhalvåret. Golfresor är då ett utmärkt alternativ som erbjuder härligt seniorboende utomlands, nya kulturer och vardagsrutiner. En long stay-resa till Sydafrika, Spanien, Mauritius, Italien eller andra destinationer behöver heller inte tömma plånboken. Tvärtom innebär det utdragna reseformatet låga boendekostnader och eftersom du tar dig till resmålet på egen hand är det möjligt att komma över riktigt billiga flygbiljetter.

Du som planerar att åka på golfresa och som håller på och utforskar utbudet av passande flygbiljetter hittar några användbara tips här nedanför:

Bagage och golfbag

De olika flygbolagen har ofta olika regler och riktlinjer för hur mycket bagage som ingår i biljettpriset. Dessutom är det ofta så att en golfbag i vissa fall kategoriseras som extra skrymmande bagage, vilket i sin tur kräver att man som resenär betalar en extraavgift. När du ska boka flygbiljett är det alltså viktigt att du först kontrollerar vad som gäller bagage och medtagen utrustning. Även om du hittar en väldigt billig biljett hos ett lågprisbolag kan det lätt bli så att kostnaden stiger snabbt i takt med bagageavgifterna.

Avresedatum

Det finns mycket pengar att spara på att undvika att resa under de dagar då alla andra också vill resa, exempelvis under skollov och helger. Var flexibel och testa olika avrese- och ankomstdatum för att hitta fram till billigaste biljett för respektive sträcka. För att få en bra och översiktlig bild av vilka datum som kostar minst  kan du använda Googles flygbokningsfunktion.

Olika flygbolag

Bara för att du har flugit med ett specifikt flygbolag på vägen till din destination så behöver du inte flyga med samma bolag på hemvägen.Tvärtom är det ofta lättare att hitta prisvärda flygbiljetter om du bokar två enkelresor istället för tur-och retur-biljetter. Även om vissa flygbolag inte flyger till flygplatsen närmast ditt utlandsboende så är det också förhållandevis billigt att hyra bil för den sista sträckan.

Pensionsåren behöver inte vara en rastlös och stillasittande tid. Det kan lika gärna vara en tid av nya upplevelser. Under en golfresa bor du inte bara tryggt i exempelvis en lägenhet eller på ett anpassat pensionsboende utomlands, dessutom har du tillgång till en mängd olika aktiviteter att välja fritt mellan. Kontakta Sunbirdie för mer information om long stay-resor och andra resepaket.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Sunbirdie.”

Föregående | Nästa
This entry was posted in blogg and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.