Allt du behöver veta om long stay golf

För sol- och golfälskare finns det två resmål som står ut lite extra mycket. Vi pratar förstås om Spanien och Portugal. Dessa två länder är lika och olika på flera sätt. Spanien har ju sedan länge varit svenskarnas absoluta favoritresmål. Men Portugal har skjutit i höjden under de senaste åren. Här är prisläget fortfarande förmånligt och precis som i Spanien erbjuder Portugal såväl vackra stränder som god mat och vin. För att inte tala om longstay golf. 

Golfbanorna i Portugal är många och av stort intresse för golfentusiaster i alla åldrar. I både Algarve och Madeira finns riktigt fina banor att spela på. När du väl vill åka iväg lite längre, kanske ett par veckor, kan det vara bra att hitta ett företag i Sverige som erbjuder golfresor till Portugal och Spanien eftersom de har bra koll och många kontakter på plats. Detta kan bland annat innebära att företaget kan hitta ett lämpligt boende för dig och dina vänner samt hjälpa dig med all logistik gällande golfutrustning. Det finns bra företag som kan hjälpa till med hela bokningen, både flyg och boende plus golfbanor. Dessutom har den här sortens researrangörer kontakter med hotell och lägenheter som ligger i anslutning eller i närheten till golfbanorna.

Long stay golf innebär resor med temat golf som sträcker sig över flera veckor. För dig som kan ta ledigt längre eller som är pensionär och som vill tillbringa vinterhalvåret i solen är long stay golf rätt val. För pensionärer brukar long stay golfresor till Spanien och Portugal vara mycket populärt. En av anledningarna är att man slipper köpa semesterboende utomlands. Istället kan man ta del av förmånliga priser på boenden i närheten av golfbanorna. Du slipper då krångla med uthyrning och liknande när du inte är på plats. Dessutom gillar många resenärer gemenskapen som finns på dessa resor. Man träffar helt enkelt många likasinnade när man bokar long stay golfresor till Spanien och Portugal.

Tips för bästa longstay golf resor

För dig som gillar bekvämlighet finns det mängder av fördelar med att boka long stay resor via ett reseföretag som fokuserar på just golf. Du slipper investera pengar och hyr istället ett fint boende som passar dig. Bästa longstay golf resor bland pensionärer går tvivellöst till Portugal och Spanien. Om du vill njuta av ett riktigt varmt klimat är Madeira naturligtvis en klar vinnare. Du kan även hitta många trevliga long stay golf resor till andra världsdelar som exempelvis Thailand eller Sydafrika. Dessa resmål kan vara bra om du verkligen vill ha garanterad värme under din vistelse.

Därför bör du boka golfresor

Visst går det att själv boka golfresor, men om du vill slippa att lägga tid på att jämföra flygpriser och hitta bra boenden i närheten till golfbanorna är det enklast att boka via ett företag. När du besöker hemsidor som tillhör de researrangörer som arrangerar golfresor kan du ofta hitta en fliks om heter ”pris/bokning”. Här brukar du kunna hitta priser och vad som ingår.

Därför ska du boka golfresor till Portugal

Portugal, svenskarnas nya Spanien, lockar årligen tusentals turister med sina vackra stränder, trevliga människor och härliga klimat. Hit kommer också en hel del golfentusiaster. Portugal har nämligen en rad golfbanor på olika platser i landet. För dig som vill bli ännu bättre på golf och dessutom träna på helt nya banor, kan du enkelt boka in golfresor Portugal.

Njut av golfresor Portugal hela året

Då Portugal ligger i södra Europa är klimatet milt året om. Extra skönt är det såklart under våren och början av sommaren samt till sensommaren. Då är havet uppvärmt och blommorna i full blom. För dig som vill komma iväg på en short stay resa till Portugal finns det bra företag som arrangerar just kortare resor med temat golf. En kortare golfresa skulle kunna vara en långhelg då du och dina vänner flyger över till Lissabon eller någon annan stad. På plats får ni bra service och hjälp av researrangören. Du behöver inte bekymra dig över golfutrustning, sådant finns att hyra på plats. När det kommer till boendesituationen varierar den lite beroende på vilket företag du väljer att boka resan med. Det finns professionella och erfarna företag i Sverige som riktar in sig på just golfresor till Portugal. Dessa företag har ofta många kontakter i landet där de bland annat kan anordna boende i form av semesterlägenheter eller hotell.

Vanligtvis får du bo i närheten av golfbanan och ofta i en vacker miljö, inte sällan med närhet till havet.

Bli bättre på golf i Portugal

För dig som redan spelat ett tag kan det vara roligt med nya utmaningar. Genom att ta sig ur sin komfortzon och åka till ett helt annat land för att golfa, får du nya intryck och kan bli ännu bättre på banan. Dessutom kommer du träffa mängder av nytt folk och garanterat även lära dig ett och annat från dem.

Hitta företag med inriktning på golf i Portugal

Det finns mängder av reseföretag i Sverige, men inte fullt så många som riktar in sig just på golf. Det finns nämligen vissa som specialiserar sig på såväl kortare resor som längre resor till Portugal, med fokus på golf. Long stay är exempelvis ultimat för dig som har möjlighet att ta ledigt en längre period, exempelvis ett par veckor eller mer. Istället för att bo på hotell så länge brukar researrangören ha trevliga semesterbostäder att hyra under perioden du är borta.

Det går även att roa sig med golf i Portugal på en så kallad mid stay resa. Detta är resor som är längre än en helg men kortare än en månad. Oftast går det att anpassa och skräddarsy resan så att den passar dina datum.

Boka din resa idag

När du besöker researrangörens hemsida kan du ofta hitta mer information under fliken ”pris/bokning”. Det kan även vara smart att kontakta firman genom att mejla eller ringa. Ställ alla dina frågor så att du vet vad som gäller. Kanske har du några särskilda önskemål om boendet eller platsen?

Golfresor till Spanien – bra att veta

Är du en person som älskar värme, sol, trevliga människor och sport? Då kanske golfresor till Spanien kan vara perfekt för dig. Spanien är ett stort land med många olika miljöer och landskap. Med andra ord finns det gott om spännande och utmanande golfbanor att ta del av. Du kan hitta fantastiskt skötta golfbanor i närheten av havet, men även inom nära avstånd till vackra skogsområden och sjöar. Vart du bestämmer dig för att åka kan bero på vad mer du vill göra under din semester. Många vill spela golf varje dag och endast slappna av med något gott att dricka på balkongen. Andra vill kombinera sin golfresa med lite andra sevärdheter och aktiviteter. Då kanske det passar bra att bo i Costa Valencia som endast ligger två timmar från Barcelona.

Vad ingår när jag bokar en billig golfresa till Spanien?

Beroende på vilket företag du väljer att boka din resa hos, kan även paketen variera en del. I vissa paketresor ingår både boende, transport och golf i samma kostnad. I andra fall kanske du endast vill boka själva utrustningen samt tillgång till golfbanan men själv hitta ett boende som passar. De flesta företag är flexibla när det kommer till den här sortens resor. Ett tips är att fundera på vad du vill få ut av resan. Skriv ner allt du önskar samt hur du vill bo, det kan handla om närhet till havet, shopping, vingårdar och att du vill bo i ett hus snarare än i en lägenhet.

Hur bokar jag golfresor till Spanien?

Det finns olika sätt att boka den här sortens resor på. Ofta kan du både chatta, mejla och ringa företaget som arrangerar resan. Innan du ringer bör du bestämma vilken budget du har samt hur länge du vill vara borta. Skriv även ner eventuella frågor som du kan ställa.

Vad är ett rimligt pris för golfresor till Spanien?

Priserna varierar en hel del och beror bland annat på hur länge du ska vara borta, om du reser ensam eller med partner och familj samt område i Spanien. Kostnad för billig golfresa till Spanien kan du ofta räkna dig fram till själv genom att kontrollera prislistor hos företag som arrangerar resorna. Ofta går det att skräddarsy sin resa utifrån budget genom att välja billigare boenden och liknande. Ofta kan du hitta bra priser för paketresor, exempelvis longstay resor eller shortstay där både boende, flyg och greenfee ingår.

Boka golfresor till Spanien till de bästa städerna

Spanien är ett land som älskas av svenskarna och som gjorts så i många årtionden. Det är de vänliga människorna, den goda och varierade maten, stränderna och värmen som lockar. För att inte tala om vinet, musiken och arkitekturen. Landet erbjuder dessutom stor bredd på såväl landskap som matkultur beroende på vilken stad du besöker. I Barcelona är tapas populärt medan fisk och skaldjur dominerar stora delar av solkusten. Kontakta oss på Sunbirdie redan idag för att ta reda på uppgifter om pris/bokning.

Golfresor till Portugal – checklista inför planeringen

Portugal är en klar favorit hos många golfare runt om i världen, inte minst för att landet bjuder på fantastiska golfbanor, enastående landskap och ett spännande kulturliv. Vill du boka golfresor till Portugal? Vi går igenom en liten checklista för att hjälpa dig.

Läs mer

Intresserad av long stay i Thailand? Här är allt du behöver veta

Tropiskt klimat, svajande palmer och vit strand. Thailand är ett fantastiskt land ur naturperspektiv. Här finns även kryddig och god mat och kanske världens vänligaste människor. Dessutom väntar otroliga golfbanor här. För dig som vill åka iväg på en solfylld, avslappnande och golfspäckad resa finns riktigt bra alternativ för long stay golf i Thailand. Läs mer

Golfresa till Kanarieöarna – planera din resa på bästa sätt

Värme, vacker natur, bad och aktiviteter. Hur låter det? För dig som vill åka iväg på en rolig resa är Kanarieöarna ett utmärkt val. Hit går flera billiga charterflyg och klimatet är solsäkert större delen av året. Dessutom tar det inte särskilt lång tid att flyga. Om du gillar att golfa är dessutom Kanarieöarna ett perfekt alternativ då flera av öarna har riktigt bra golfmöjligheter. Börja planera golfresor till Kanarieöarna redan idag!

Läs mer

Golfresor och golfpaket – boka in en riktigt golfmaxad resa

Golf är en populär sport över hela världen och en sport som tilltalar gammal som ung, man som kvinna. För dig som tröttnat på snålblåst, snö och regn i kyliga Sverige kanske en rolig golfresa kan vara lockande. Det finns gott om golfresor fördelar, bland annat sol och värme, roliga aktiviteter samt såklart – massor av golf.

Läs mer

Bra saker att veta innan du bokar in golfresor för weekend

Längtar du efter att få spela golf? Kanske är vädret trist och temperaturen låg? Då kan du boka in en golfresa som har allt du behöver. Här är dock några saker som är bra att veta innan du bestämmer dig och bokar.

Läs mer

Golfresor med longstay hotel – ett smart och prisvärt alternativ

Hur hade det varit att få komma iväg över jul och nyår? För dig som gillar sol och värme finns det riktigt bra alternativ. Alltfler upptäcker fördelarna med att bo på hotell en längre period, så kallade longstay. Du kan idag hitta många olika alternativ, exempelvis med golfpaket. Om du älskar golf kanske en längre golfresa kan vara trevligt!

Läs mer

Planera din golfresa och bo på ett longstay hotel

Hur hade det varit att få slippa regnrusk och snöskottning i år? Om du har möjlighet att resa bort längre finns det många härliga semesteralternativ. Något som blivit riktigt populärt de senaste åren är konceptet longstay. Det innebär att du reser bort lite längre, exempelvis över vintern. Du bor bekvämt i en lägenhet eller i ett hotell som passar dina behov. Idag finns bra företag som specialiserar sig på just den här typen av resande. Genom att boka din resa genom ett sådant företag kan du få hjälp att hitta det perfekta boendet. Om du gillar att hålla dig aktiv under semestern skulle long stay golf kunna passa dig. Det finns flera olika alternativ när det kommer till dessa resor. Du väljer själv hur länge du vill åka bort och vilket land som känns rätt. Golf är en rolig sport där gemenskapen ligger i fokus. Du har chansen att möta likasinnade människor.

Läs mer