Bra saker att veta innan du bokar in golfresor för weekend

Längtar du efter att få spela golf? Kanske är vädret trist och temperaturen låg? Då kan du boka in en golfresa som har allt du behöver. Här är dock några saker som är bra att veta innan du bestämmer dig och bokar.

Du kan boka en skräddarsydd resa

Alla är vi olika, även vi golfspelare. En del av oss älskar att spela på sand, andra på gräsplaner. För att din resa ska möta dina önskemål och förväntningar är det bra att boka via en arrangör som kan skräddarsy resan efter dig. Detta kan exempelvis handla om vart du vill spela och om du vill boka in en short stay resa eller vara borta längre. Kanske vill du besöka ett varmt land och njuta lika mycket av sol och bad som av golf? Fundera ut hur du helst skulle vilja att resan blev och skriv ner det. När du sedan kontaktar en researrangör kan du se om det finns möjlighet att skräddarsy resan.

Du kan hitta prisvärda weekend – noch veckoresor

Om du inte har möjlighet att ta ledigt i flera veckor kan du mycket väl njuta av roliga golfresor weekend. Två till tre dagars golfande på fantastiska banor kommer ge dig ny energi när vardagen åter kallar. I Europa finns gott om bra golfbanor, både i norra och södra. Om du kan ta ledigt en vecka kan du dessutom se lite av landet, till exempel Frankrike. Här kan du kombinera golfandet med vinprovningar och goda middagar.

När är bäst tid att åka på golfresa?

Eftersom alla länder har sina olika klimat varierar golfsäsongen en del beroende på vart du ska åka. Om du exempelvis vill åka långväga, som till Thailand, är vädret bäst mellan december och mars. Då är det torrast och soligast. Men om du däremot ska vistas i Europa, exempelvis Portugal kan du i stort sett njuta av golf större delen av året, med undantag för vintern då det är kallare och blötare. För dig som är sugen på just Portugal kan du hitta riktigt bra short stay golfresor som sträcker sig över en vecka.

Hitta bäst boende

Boendet är en viktig del av helhetsupplevelsen när du ska iväg på en resa. Om du bokar via en researrangör som är specialist på golf kan du få hjälp att boka såväl long stay som short stay hotell till bra pris. Om du hellre bor i en egen lägenhet brukar det också gå att ordna. Pris för short stay till Portugal brukar gå att hitta riktigt billigt, för några få tusenlappar. Då ingår både hotell, fri golf, utrustning samt halvpension. Det finns naturligtvis olika paket att välja bland där priserna skiljer sig.

Vad är pris för short stay till Frankrike?

Precis som golfresor till Portugal kan priserna variera en del till Frankrike. Det baseras ofta på hur många nätter du vill vara borta samt hur du vill bo. En arrangör kan hjälpa dig få ett fint boende precis vid banorna. För att ta reda på ett exakt pris för short stay till Portugal eller Frankrike är det alltid bra att kontakta arrangören.

Golfresor med longstay hotel – ett smart och prisvärt alternativ

Hur hade det varit att få komma iväg över jul och nyår? För dig som gillar sol och värme finns det riktigt bra alternativ. Alltfler upptäcker fördelarna med att bo på hotell en längre period, så kallade longstay. Du kan idag hitta många olika alternativ, exempelvis med golfpaket. Om du älskar golf kanske en längre golfresa kan vara trevligt!

Läs mer

Planera din golfresa och bo på ett longstay hotel

Hur hade det varit att få slippa regnrusk och snöskottning i år? Om du har möjlighet att resa bort längre finns det många härliga semesteralternativ. Något som blivit riktigt populärt de senaste åren är konceptet longstay. Det innebär att du reser bort lite längre, exempelvis över vintern. Du bor bekvämt i en lägenhet eller i ett hotell som passar dina behov. Idag finns bra företag som specialiserar sig på just den här typen av resande. Genom att boka din resa genom ett sådant företag kan du få hjälp att hitta det perfekta boendet. Om du gillar att hålla dig aktiv under semestern skulle long stay golf kunna passa dig. Det finns flera olika alternativ när det kommer till dessa resor. Du väljer själv hur länge du vill åka bort och vilket land som känns rätt. Golf är en rolig sport där gemenskapen ligger i fokus. Du har chansen att möta likasinnade människor.

Läs mer

5 anledningar till att boka golfresor och golfpaket utomlands

Älskar du golf och längtar till värmen? Varför inte boka in en härlig golfresa 2 veckor? Golf är en härlig sport där gemenskapen är viktig. Det är dessutom en rofylld aktivitet som passar människor i alla åldrar. Idag finns det bra företag att vända dig till om du vill boka en komplett golfresa till varmare breddgrader. Bland annat kan du spendera två veckor eller mer i Thailand, Sydafrika och Spanien. Överraska din partner på en härlig resa med golf i fokus eller ta med hela kompisgänget på en kortare resa fylld med golf, bad och god mat.

Läs mer

Sju prisvärda weekend- och veckoresor inom Europa

Europa är fantastiskt när det kommer till att resa, speciellt från Sverige. Det finns många alternativ att välja mellan, oavsett om du vill till soliga stränder, mysiga städer eller om du är på jakt efter billiga golfresor. Vi har samlat sju tips på prisvärda weekend- och veckoresor.

Läs mer

Hur man planerar prisvärda weekend- och veckoresor

Överväger du att gå på en weekendresa utomlands för att spela golf? Då kommer du snabbt att upptäcka att det finns många saker att tänka på. Vi går igenom ett enkelt sätt för dig att planera prisvärda weekend- och veckoresor för den som älskar att golfa utomlands.

Läs mer

Utforska den spanska kulturen – prova longstay

Det är lätt att förstå varför Spanien är en av de mest besökta länderna. Det är inte bara värmen, stränderna och den goda maten som gör att tusentals svenskar och miljontals turister från andra länder göra långa och korta besök. Spanien har även en härlig kultur som är väl värd att utforska. Här finns en otrolig historia, unika dansstilar som flamenco, god mat som paella och tapas och mycket mer. Det är svårt att ta till sig den spanska kulturen när du bara är där för en vecka eller två. Ett bra tips är att istället planera longstay i Spanien. Det innebär att du stannar i landet ännu längre, från tre veckor eller kanske till och med två månader. Läs mer

Planera ett perfekt utlandsboende som pensionär

Att bo utanför de svenska gränserna kan kännas lockande när du och din partner är

pensionerade. Speciellt om du vill kunna uppleva ny kultur och spännande landskap. Helt
plötsligt finns det gott om tid att resa och ta tillvara på tiden. Världen är trots allt stor och det
finns vackra och intressanta platser runt varje hörn. Det finns dock många saker att tänka på,
speciellt om du vill ha ett utlandsboende under en längre period. Många drömmer om att köpa
en sommarstuga i Spanien eller ett fint hus i Thailand. Det finns dock många saker att överväga
när det kommer till att hitta ett passande pensionärsboende utomlands. Läs mer

Hur du får det att kännas som hemma på ett longstay hotel

Att resa bort under vintern och slippa årets kalla och absolut tråkigaste månader är nog en tanke som lockar många. Att få fly iväg till värmen under några veckor, eller kanske månader, och ägna sig åt något man tycker om. Spela golf, laga god mat, uppleva kulturen eller motionera och träna – valet är ditt! För att trivas på ditt longstay hotel under en så lång period gäller det dock att göra sig ordentligt hemmastadd. Ta reda på hur hotellområdet ser ut, vilka faciliteter som finns tillgängliga och vilka restauranger som ligger i närheten. Att skaffa sig en bra överblick över området gör att du vet vad du kan förvänta dig och vad du ska packa med dig i resväskan. Har du bokat en resa för longstaygolf kan du vilja ta med dig dina egna klubbor, men det kan också vara skönt att veta om det är möjligt att hyra utrustning på plats. Läs mer

Besök våra Longstay-hotell i varmare breddgrader

Den svenska vintern kan vara mysig ibland men ofta blir man också snabbt trött på kylan, blåsten och de korta dagarna. Om du börjar längta till värmen, stränderna och spännande maträtter utomlands kan det vara aktuellt att boka in dig hos ett longstay-hotell utomlands. Med hjälp av en researrangör kan du boka längre vistelser på fantastiska platser runt om i världen. Läs mer