Golf i Spanien – njut av golf på Spaniens mest populära golfbanor

Längtar du efter soldränkta stränder, spännande städer och golf med vänner och familj? Då kan det vara dags att börja planera en härlig resa full av golf i Spanien. Det anordnas mängder av olika golfresor till svenskarnas paradis Spanien, exempelvis till Lanzarote och Teneriffa. Fördelen med att boka din golfresa via en researrangör med fokus på golf är att du får hjälp med allt det praktiska. Du slipper själv hitta ett trevligt boende med närhet till både golfbanor i Spanien och andra sevärdheter. Dessutom kan du få expertis på svenska när du väl är nere.

Läs mer

Letar du efter golfresor Spanien?

Oavsett om du är proffsgolfare eller nyligen börjat intressera dig för sporten finns det gott om härliga resmål i Spanien att utforska med golfbagen. Du kan själv välja om du vill vara borta ett par dagar eller flera veckor eller till och med månader. Idag finns det professionella researrangörer som enbart sätter ihop golfresor. Men dessa resor passar inte endast dig som älskar golf, utan är dessutom utvecklade att fungera för hela familjen, oavsett intressen. För den som inte golfar finns många andra aktiviteter att roa sig med, som exempelvis härliga bad, träning och utforskning av storstäder.

Läs mer

Bo bekvämt och fint under din semester med long stay Italien

Lutande tornet i Pisa, Colosseum, Fontana di Trevi och golf. Ja, Italien är faktiskt ett land med fantastiska golfmöjligheter. Om du vill utmana dig själv och bli ännu bättre finns det gott om roliga long stay Italien resor att boka in. Det bästa med golf i Italien är naturligtvis allt runtomkring. Självklart är banorna riktigt fina med alla nivåer, men det finns även mängder av andra aktiviteter att roa dig med. Italien är som vi alla vet kända för inte bara vackra byggnader och statyer, utan även för sin mat och sitt vin. Kanske är du vinintresserad och vill besöka en vingård? Eller varva golfen med en italiensk matlagningskurs?

Läs mer

Vad är longstay golfresor?

Älskar du att spela golf? Du är säkert väl medveten om att det finns otaliga fantastiska golfbanor utomlands, exempelvis i Spanien och Italien eller helt utanför Europa. Om du gillar att resa och samtidigt vill kunna golfa är longstay golfresor ett utmärkt alternativ.

Long Stay Golf syftar till längre golfresor, oftast på runt tre veckor. Konceptet går generellt ut på att researrangören tar hand om allt för att du ska kunna fokusera på golfandet. Du får tillgång till ett fint boende, en eller flera golfbanor och mycket mer. Det är även vanligt att researrangören anordnar både utflykter, middagar och även tävlingar mellan deltagarna. Long Stay Golf är ett speciellt sätt att få ägna sig fullt åt en hobby. Initialt brukar deltagare välja dessa typer av resor helt på grund av golfandet men i slutet av resan är det oftast upplevelserna och de nya vänskaperna som verkligen satte pricken över i:et. Att få träffa andra likasinnade är minst lika roligt som att få golfa på några av de vackraste platserna och de bästa golfbanorna. Det är lätt att förstå varför Long Stay Golf blir allt mer populärt.

Läs mer

Planera roliga golfresor med vänner och familj

Den omtyckta precisionssporten golf har spelats i hundratals år och är minst lika populär än idag. Om du också älskar att golfa bör du verkligen börja planera utmanande och roliga golfresor. Golf spelas över hela världen, något som naturligtvis innebär stor variation av banor och omgivningar. För dig som vill kunna kombinera golfandet med semester finns bland annat resor till såväl Thailand och Sydafrika som till USA eller Italien. Beroende på vilken typ av golfresor du är intresserad av, till exempel en kortare weekendresa eller flera månader av spelande, finns många bra alternativ.
Innan du bestämmer dig för vilken resa du vill åka på kan det vara bra att kolla upp om det finns golfresor och golfpaket. Dessa går ofta att hitta hos de researrangörer som anordnar just golfinriktade resor. Om du hittar golfresor och golfpaket har du möjlighet att få ett bra priserbjudande där såväl boende som greenfee ingår. Du kan hitta priser på ett par tusenlappar som täcker en hel weekendresa med fri golf. Genom att vända dig till ett företag som erbjuder just golfresor kan du hitta mer speciella resmål. Ofta har arrangörerna nämligen kontakter runtom i världen för bra golfbanor med närliggande boenden och sevärdheter. Något som gör semestern ännu bekvämare och roligare.

Boka en golfresa 2 veckor eller stanna längre

Om du inte kan ta ledigt alldeles för länge från jobbet finns det kortare resor som du kan boka. Bland annat kan du ofta hitta allt från weekendresor till resor upp till två veckor. Dessa faller in under reskategorin short stay. Om du har möjlighet kan du även boka längre vistelser, som en golfresa 3 veckor eller ännu längre. Fördelen när du går genom en researrangör är att du får hjälp med logistiken. Du behöver inte leta rätt på ett passande boende i närheten av golfbanan, det fixar arrangören åt dig.

Inspirerande miljöer på din golfresa 4 veckor

Om du vill åka iväg på golfresor 2 veckor bör du boka med en erfaren researrangör. Då har du möjlighet att åka utomlands till inspirerande miljöer och platser över hela världen, självklart är golfen alltid central och i fokus. Researrangörer som du bokar exempelvis en golfresa 4 veckor med eller kortare tid, har oftast bättre koll på golfbanor och boenden. Du slipper trängas med andra turister utan kan istället umgås och lära dig från likasinnade. Det är enkelt att hitta ett företag i Sverige som anordnar golfresor. Innan du beställer en resa bör du dock jämföra priser, prata med personalen om dina önskemål och planera resan ordentligt så att den blir precis så bra som du hoppas.

Allt du behöver veta om golfresor i Sydafrika

Skulle du vilja åka iväg på en längre resa fylld av golf och likasinnade? Det finns mängder av roliga golfresor i Sydafrika för dig som vill upptäcka ett nytt land. Här kan du njuta av härligt väder, vänliga människor och många olika golfbanor. En ny plats att testa dina svings på. Sydafrika har länge varit ett populärt resmål, både för sina många djursafaris, men också otaliga vingårdar och vackra landskap. För att inte tala om golfbanor.

Olika alternativ när du bokar long stay golf i Sydafrika

Om du vill boka golfresor i Sydafrika är det bra att hitta en researrangör med kontakter på plats. Vanliga charterbyråer har sällan de rätta kontakterna för golfresor, som exempelvis hotell och boenden i närheten av banorna. Något många uppskattar med long stay golf i Sydafrika är att det är enkelt att kombinera sin resa med många olika typer av aktiviteter, inte enbart golf. Här finns nämligen ett rikt djurliv, fantastiska vyer, shopping och vingårdar. Det finns aktiviteter för hela familjen, oavsett ålder. Något du kan göra för att upptäcka så mycket som möjligt av Sydafrika är att boka flera midstay-resor istället för long stay. Fördelen med det är att du då kan bo på olika platser i landet och få chansen att uppleva ännu mer av detta fantastiska land.

Därför borde du boka long stay resor

Förmodligen tänker du på vad pris golfresor Sydafrika hamnar på. Det beror lite på flera saker, bland annat hur länge du vill vara borta, vilken sorts boende du vill ha och liknande. När du besöker researrangörernas hemsida kan du ofta läsa igenom deras protokoll och se vad som ingår i priset för x antal veckor. Var inte rädd att skräddarsy dina golfresor i Sydafrika, reseföretaget kan garanterat hjälpa till att möta dina önskemål.

Hitta ett företag i Sverige som arrangerar golfresor till Sydafrika

När du vill få ut så mycket som möjligt av din long stay resa kan du alltid spela golf i olika städer i Sydafrika. Du landar förmodligen i Kapstaden, varför inte testa på banorna Langebaan? Sedan kan du resa vidare till vindistriktet Stellenbosch och fortsätter golfandet där. Det finns bra golfmöjligheter över hela Sydafrika och med stor variation, något som är uppskattat hos såväl nya som erfarna spelare. En stor fördel när du bokar din resa via en erfaren arrangör med inriktning på just golf, är att du själv slipper leta rätt på aktiviteter och sevärdheter. Du kan boka tilläggspaket där du får möjlighet att gå på safari, besöka Kaphalvöns pärlor eller gå på vinprovning. Tilläggspaket kan göra det totala pris golfresor Sydafrika något högre, men å andra sidan får du se betydligt mer. Du kan enkelt hitta ett företag i Sverige som arrangerar golfresor till Sydafrika genom att söka på internet efter Sydafrika golf resor eller liknande.

Allt du behöver veta om long stay golf

För sol- och golfälskare finns det två resmål som står ut lite extra mycket. Vi pratar förstås om Spanien och Portugal. Dessa två länder är lika och olika på flera sätt. Spanien har ju sedan länge varit svenskarnas absoluta favoritresmål. Men Portugal har skjutit i höjden under de senaste åren. Här är prisläget fortfarande förmånligt och precis som i Spanien erbjuder Portugal såväl vackra stränder som god mat och vin. För att inte tala om longstay golf. 

Golfbanorna i Portugal är många och av stort intresse för golfentusiaster i alla åldrar. I både Algarve och Madeira finns riktigt fina banor att spela på. När du väl vill åka iväg lite längre, kanske ett par veckor, kan det vara bra att hitta ett företag i Sverige som erbjuder golfresor till Portugal och Spanien eftersom de har bra koll och många kontakter på plats. Detta kan bland annat innebära att företaget kan hitta ett lämpligt boende för dig och dina vänner samt hjälpa dig med all logistik gällande golfutrustning. Det finns bra företag som kan hjälpa till med hela bokningen, både flyg och boende plus golfbanor. Dessutom har den här sortens researrangörer kontakter med hotell och lägenheter som ligger i anslutning eller i närheten till golfbanorna.

Long stay golf innebär resor med temat golf som sträcker sig över flera veckor. För dig som kan ta ledigt längre eller som är pensionär och som vill tillbringa vinterhalvåret i solen är long stay golf rätt val. För pensionärer brukar long stay golfresor till Spanien och Portugal vara mycket populärt. En av anledningarna är att man slipper köpa semesterboende utomlands. Istället kan man ta del av förmånliga priser på boenden i närheten av golfbanorna. Du slipper då krångla med uthyrning och liknande när du inte är på plats. Dessutom gillar många resenärer gemenskapen som finns på dessa resor. Man träffar helt enkelt många likasinnade när man bokar long stay golfresor till Spanien och Portugal.

Tips för bästa longstay golf resor

För dig som gillar bekvämlighet finns det mängder av fördelar med att boka long stay resor via ett reseföretag som fokuserar på just golf. Du slipper investera pengar och hyr istället ett fint boende som passar dig. Bästa longstay golf resor bland pensionärer går tvivellöst till Portugal och Spanien. Om du vill njuta av ett riktigt varmt klimat är Madeira naturligtvis en klar vinnare. Du kan även hitta många trevliga long stay golf resor till andra världsdelar som exempelvis Thailand eller Sydafrika. Dessa resmål kan vara bra om du verkligen vill ha garanterad värme under din vistelse.

Därför bör du boka golfresor

Visst går det att själv boka golfresor, men om du vill slippa att lägga tid på att jämföra flygpriser och hitta bra boenden i närheten till golfbanorna är det enklast att boka via ett företag. När du besöker hemsidor som tillhör de researrangörer som arrangerar golfresor kan du ofta hitta en fliks om heter ”pris/bokning”. Här brukar du kunna hitta priser och vad som ingår.

Därför ska du boka golfresor till Portugal

Portugal, svenskarnas nya Spanien, lockar årligen tusentals turister med sina vackra stränder, trevliga människor och härliga klimat. Hit kommer också en hel del golfentusiaster. Portugal har nämligen en rad golfbanor på olika platser i landet. För dig som vill bli ännu bättre på golf och dessutom träna på helt nya banor, kan du enkelt boka in golfresor Portugal.

Njut av golfresor Portugal hela året

Då Portugal ligger i södra Europa är klimatet milt året om. Extra skönt är det såklart under våren och början av sommaren samt till sensommaren. Då är havet uppvärmt och blommorna i full blom. För dig som vill komma iväg på en short stay resa till Portugal finns det bra företag som arrangerar just kortare resor med temat golf. En kortare golfresa skulle kunna vara en långhelg då du och dina vänner flyger över till Lissabon eller någon annan stad. På plats får ni bra service och hjälp av researrangören. Du behöver inte bekymra dig över golfutrustning, sådant finns att hyra på plats. När det kommer till boendesituationen varierar den lite beroende på vilket företag du väljer att boka resan med. Det finns professionella och erfarna företag i Sverige som riktar in sig på just golfresor till Portugal. Dessa företag har ofta många kontakter i landet där de bland annat kan anordna boende i form av semesterlägenheter eller hotell.

Vanligtvis får du bo i närheten av golfbanan och ofta i en vacker miljö, inte sällan med närhet till havet.

Bli bättre på golf i Portugal

För dig som redan spelat ett tag kan det vara roligt med nya utmaningar. Genom att ta sig ur sin komfortzon och åka till ett helt annat land för att golfa, får du nya intryck och kan bli ännu bättre på banan. Dessutom kommer du träffa mängder av nytt folk och garanterat även lära dig ett och annat från dem.

Hitta företag med inriktning på golf i Portugal

Det finns mängder av reseföretag i Sverige, men inte fullt så många som riktar in sig just på golf. Det finns nämligen vissa som specialiserar sig på såväl kortare resor som längre resor till Portugal, med fokus på golf. Long stay är exempelvis ultimat för dig som har möjlighet att ta ledigt en längre period, exempelvis ett par veckor eller mer. Istället för att bo på hotell så länge brukar researrangören ha trevliga semesterbostäder att hyra under perioden du är borta.

Det går även att roa sig med golf i Portugal på en så kallad mid stay resa. Detta är resor som är längre än en helg men kortare än en månad. Oftast går det att anpassa och skräddarsy resan så att den passar dina datum.

Boka din resa idag

När du besöker researrangörens hemsida kan du ofta hitta mer information under fliken ”pris/bokning”. Det kan även vara smart att kontakta firman genom att mejla eller ringa. Ställ alla dina frågor så att du vet vad som gäller. Kanske har du några särskilda önskemål om boendet eller platsen?

Golfresor till Spanien – bra att veta

Är du en person som älskar värme, sol, trevliga människor och sport? Då kanske golfresor till Spanien kan vara perfekt för dig. Spanien är ett stort land med många olika miljöer och landskap. Med andra ord finns det gott om spännande och utmanande golfbanor att ta del av. Du kan hitta fantastiskt skötta golfbanor i närheten av havet, men även inom nära avstånd till vackra skogsområden och sjöar. Vart du bestämmer dig för att åka kan bero på vad mer du vill göra under din semester. Många vill spela golf varje dag och endast slappna av med något gott att dricka på balkongen. Andra vill kombinera sin golfresa med lite andra sevärdheter och aktiviteter. Då kanske det passar bra att bo i Costa Valencia som endast ligger två timmar från Barcelona.

Vad ingår när jag bokar en billig golfresa till Spanien?

Beroende på vilket företag du väljer att boka din resa hos, kan även paketen variera en del. I vissa paketresor ingår både boende, transport och golf i samma kostnad. I andra fall kanske du endast vill boka själva utrustningen samt tillgång till golfbanan men själv hitta ett boende som passar. De flesta företag är flexibla när det kommer till den här sortens resor. Ett tips är att fundera på vad du vill få ut av resan. Skriv ner allt du önskar samt hur du vill bo, det kan handla om närhet till havet, shopping, vingårdar och att du vill bo i ett hus snarare än i en lägenhet.

Hur bokar jag golfresor till Spanien?

Det finns olika sätt att boka den här sortens resor på. Ofta kan du både chatta, mejla och ringa företaget som arrangerar resan. Innan du ringer bör du bestämma vilken budget du har samt hur länge du vill vara borta. Skriv även ner eventuella frågor som du kan ställa.

Vad är ett rimligt pris för golfresor till Spanien?

Priserna varierar en hel del och beror bland annat på hur länge du ska vara borta, om du reser ensam eller med partner och familj samt område i Spanien. Kostnad för billig golfresa till Spanien kan du ofta räkna dig fram till själv genom att kontrollera prislistor hos företag som arrangerar resorna. Ofta går det att skräddarsy sin resa utifrån budget genom att välja billigare boenden och liknande. Ofta kan du hitta bra priser för paketresor, exempelvis longstay resor eller shortstay där både boende, flyg och greenfee ingår.

Boka golfresor till Spanien till de bästa städerna

Spanien är ett land som älskas av svenskarna och som gjorts så i många årtionden. Det är de vänliga människorna, den goda och varierade maten, stränderna och värmen som lockar. För att inte tala om vinet, musiken och arkitekturen. Landet erbjuder dessutom stor bredd på såväl landskap som matkultur beroende på vilken stad du besöker. I Barcelona är tapas populärt medan fisk och skaldjur dominerar stora delar av solkusten. Kontakta oss på Sunbirdie redan idag för att ta reda på uppgifter om pris/bokning.

Golfresor till Portugal – checklista inför planeringen

Portugal är en klar favorit hos många golfare runt om i världen, inte minst för att landet bjuder på fantastiska golfbanor, enastående landskap och ett spännande kulturliv. Vill du boka golfresor till Portugal? Vi går igenom en liten checklista för att hjälpa dig.

Läs mer