Long Stay golfresor till Portugal, Óbidos, Bom Sucesso

Lyxboende på golfbanan med fri golf

Strax norr om Lissabon, i den historiskt intressanta regionen Óbidos, har vi hittat ett underbart resmål för dig som söker extremt bra boende på golfbanan och fri golf – spela så mycket du vill!

4 veckors Long Stay i ett lyxigt Town House på golfbanan Bom Sucesso med fri golf kostar endast 10.595:-

Vi befinner oss i Oeste – ”landet av vingårdar och hav” – som det beskrivs i de Portugisiska turistbroschyrerna. Här lyser solen starkare, vågorna är saltare och historien mer levande än på andra håll. Inte minst så runt staden Óbidos, som med sina vindlande kullerstensgränder och bevarade medeltidsbebyggelse är en verklig turistmagnet.

Mellan Óbidos och den vilda atlantkusten, hittar vi designresorten Bom Sucesso, vilket lite slarvigt översatt betyder ”Lycka till”. Namnet kommer från tiden då Portugals stora sjöfarare låg för ankar i Óbidos-lagunen, i väntan på att kunna starta resorna ut i världen. När vindarna var gynnsamma seglade man iväg. Bom sucesso!

 

blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

Resorten Bom Sucesso fick nog också sin beskärda del av lyckönskningar när projektet inleddes för ett antal år sedan. Ett 20-tal av Portugals mest kända arkitekter bjöds in för att rita olika boenden på området, vilket resulterat i en fantastisk resort med boende av högsta klass. När den finansiella krisen slog till fick planerna på ett lyxigt golfhotell och klubbhus läggas på is, men nu är i stort sett allt färdigställt och anläggningen blommar ut till en fullfjädrad golfresort av allra bästa märke.

Vi bor i superdesignade, femstjärniga Town Houses med uppvärmd utomhuspool utanför dörren och fri golf på den härliga golfbanan Bom Sucesso – även den utanför dörren. Vill du spela fler banor kan du uppgradera din long stay med spel på grannbanorna Royal Obidos och Praia D’El Rey – båda bara minuter från ditt boende. Läs mer nedan under golfen.

På gångavstånd finns en restaurang i klubbhuset och intill tennisbanorna ligger en trevlig tapasrestaurang. När golfhotellet öppnar finns även där en restaurang. Dessutom finns en liten bar med en minimarket på området, där du kan köpa det mest nödvändiga. Här finns även bankomat och ett litet apotek. Ett större köpcentrum finns en kort bilresa bort. Strax utanför resorten, intill kanten av Óbidos-lagunen, ligger en mycket trevlig och anspråkslös restaurang, dit många ur personalen söker sig för lunch eller en kaffe framåt eftermiddagen.

Två gånger per vecka arrangerar vi transport till de närliggande byarna Óbidos och Peniche, där det finns massor av restauranger. Óbidos är en magnifik medeltidsstad som verkar orörd av tidens tand. Peniche är en mysig fiskeby vid havet, med flera mycket bra restauranger, där utbudet såklart baseras på vad som fångats i näten.

Tack vara transporterna har alltså även du som inte vill köra bil möjlighet att upptäcka den härliga regionen ni bor i. Dessutom ligger världsstaden Lissabon bara en timme bort och där finns hur mycket som helst att se och uppleva. Varför inte planera in en liten weekend i centrala Lissabon under er Long Stay på Bom Sucesso?

Golfen på Bom Sucesso

Bom Sucessos artonhålsbana är ritad av Donald Steel, även känd för bland annat Barsebäcks design, och är en härlig upplevelse för alla golfare. Den är omväxlande, rolig och utmanar på rätt ställen, utan att bli för besvärlig att tampas med.

 

blankblankblankblankblankblankblank

Banan slingrar sig elegant genom resorten och man slipper i stort sett störande bebyggelse intill banan. Husen är låga, integrerade i naturen och stör inte från tee. Och apropå tee, på tionde hålet slår du ut från klubbhusets tak!

Generellt är det inga problem att gå, även om det sextonde hålet är kuperat.  Efter det har man å andra sidan en helt magnifik utsikt över Obidós-lagunen och havet innan man spelar sjuttonde och artonde utför, ner mot klubbhuset och Sheraton-hotellet intill den väl försvarade, artonde greenen.

Som Sunbirdiegäst har du fullt medlemskap på Bom Sucesso och kan spela hur mycket golf du vill på din härliga hemmabana. Vill du spela andra banor också, kan du uppgradera din long stay med spel på närliggande superbanan Royal Obidos – Seve Ballesteros sista bandesign – och underbara Praia D’El Rey, som väl knappast behöver någon närmare presentation.

Royal Obidos är helt ny och byggd i öppen terräng utmed en sluttning mot havet. När vinden ligger på är denna Ballesteros-design riktigt tuff och en bra kontrast mot den mer ”lummiga” och mysiga Bom Sucesso. Hyllade Praia D’El Rey, slutligen, är även den en bra kontrast mot de två andra, då den har flera hål av ren och oförfalskad linkskaraktär intill stranden och de skummande vågorna. Vidunderligt vackert, men också utmanande, då man måste ta hänsyn till väder och vind på ett helt annat sätt.

Sammantaget har du alltså fri golf på härliga Bom Sucesso och kan krydda din vistelse med spel på två andra, fantastiska banor – om du känner för det. Valet är ditt!

Boendet på Bom Sucesso

Det finns mängder av olika boenden på Bom Sucesso, men vi har fastat för det i vårt tycke trevligaste området, ritat av arkitekten Luis Pessanha Moreira. Dessa varmt terrakottafärgade Town House består av ett eller två sovrum samt vardagsrum och kök. Tillägget för två sovrum är blygsamma 1.000 kronor per person, så om ni vill ha extra utrymme för exempelvis gäster eller bara ha en större bostad kunder er long stay kan det vara väl värt att satsa på en 2-sovrummare.

 

blankblankblankblankblank

Varje Town House är fullt utrustat och känslan av ”bättre än hemma” dyker upp mer än en gång. Utförande och utrustning, detaljer och faciliteter är helt enkelt makalöst bra och det enda vi kan komma på som saknas är en tvättmaskin. Men det är för att man ska slippa tvätta under sin semester och vi har i stället specialpriser på resortens tvättinrättning, vilket gör att ni får kläderna tvättade och vikta och kan fokusera på att njuta av livet.

Boendet är som sagt oerhört högklassigt med allt man kan behöva. Platt-TV i varje rum med mängder av internationella kanaler, snabbt, trådlöst internet (egen router i varje Town House), Hemmabio-system med DVD, Hifisystem för MP3, braskamin, vackra möbler, supersköna sängar och en oerhört genomtänkt design i stort som smått.

Varje Town House har uteplats med möjlighet till eftermiddags- och/eller kvällssol och på gräsmattan intill våra terrakotta-färgade ”radhus” ligger den gemensamma, uppvärmda utomhuspoolen, som lär bli en populär samlingsplats under soliga eftermiddagar.

Tack vare snabbt, trådlöst internet i varje Town House, kan du med en VPN-tunnel installerad i din dator eller surfplatta se svenska program online, exempelvis SVT Play, TV4 Play, Viaplay mm. Du kan även koppla din dator till TV-apparaterna i ditt Town House. Läs mer om VPN-tunnel och hur du kopplar in din dator mot TV:n i faktarutan här intill.

Starttider och greenfee

När du åker på Long Stay till Bom Sucesso så ingår fullt medlemskap på Bom Sucesso.  Starttider kan du boka precis som en medlem, dvs 2 dygn i förväg.
Uppgradera din golf!
När du reser till Bom Sucesso ingår medlemskap på Bom Sucesso. Vill du spela på fler banor under din vistelse kan du uppgradera din golf med spel på Royal Obidos och Praia D’El Rey.
Paket 1: 4 rundor på Praia D’El Rey
Paket 2: 4 rundor på Royal Obidos
Paket 3: 4 på Praia och 2 på Royal
Läs mer om dessa uppgraderingspaket i vår prislista!

Vad ingår i din Long Stay?

Med Sunbirdie ingår boende under 28 nätter i underbara Town Houses på Bom Sucesso samt fullt medlemskap på Bom Sucesso.

Vad ingår inte?

Flyg och hyrbil ingår inte i våra priser utan det bokar du själv. Se mer information nedan eller gå direkt till fliken Flyg där vi rekommenderar olika flygbolag.

Ankomst

Vi har inga fasta ankomstdagar utan du väljer själv när du vill anlända och stannar således 4 veckor från ankomstdagen. Vi rekommenderar alltid våra gäster att anlända så nära månadsskiftet som möjligt då det skapar en bra och rolig gruppkänsla, men det är helt fritt att anlända vilken dag som helst eller när ni hittar billiga flygbiljetter med de bästa flygtiderna.
Får ni inte ihop resan riktigt så vistelsen blir exakt 28 dagar så har vi även bra priser på extra nätter. Nu behöver man inte stanna i 4 veckor eller 8 veckor. Det går mycket bra att stanna i 5 eller 6 veckor eller ännu längre. Se vår prislista där du finner priser för 4 veckor, extra nätter, extra veckor och extra vistelse (4 veckor).

 

När du inte spelar golf

När du bor på Bom Sucesso har du mycket intressant att göra när du inte spelar golf. Endast 15 minuter bort finner du den medeltida staden Óbidos med sina smala gränder, vackra byggnader och ringmur! Här finns mängder av restauranger, barer och kaféer. Ute vid kusten ligger den mysiga fiskebyn Peniche, där du hittar flera trevliga restauranger med det bästa från havet.Till dessa två orter går det kostnadsfri transport 2 gånger i veckan (kvällstid) då man kan passa på att shoppa och avnjuta en god middag för att sedan ta shuttle-bussen hem till Bom Sucesso igen – smidigt!

 

blankblankblankblankblankblank

I området runt Obidos finns det flertalet vingårdar där man tas emot med öppen famn för att provsmaka och handla. Bland annat en vingård där den excentriske ägaren dessutom samlar på Buddha-statyer… Måste helt enkelt ses!
Det är inte mer än en timme till storstaden Lissabon. Ta en semester i semestern och boka en weekend i Lissabon! Vi har specialpriser på fina lägenheter mitt i den gamla, restaurangtäta stadsdelen ”Bairro Alto” som måste uppleves. Prata med din golfvärd för mer information.
Söker du mer lugn och ro än vad en weekend i omtumlande Bairro Alto kan ge? Lugnande för kropp och själ är onekligen en härlig promenad på den vackra stranden som du finner inom 10 minuter från Bom Sucesso.

Håll kontakten med vänner och familj där hemma

På Bom Sucesso ingår fritt trådlöst höghastighetsinternet i lägenheterna. Läs mer i faktarutan här intill.

Flyg

Flyg ingår inte och du bokar det själv. Till Lissabon finns det möjlighet att flyga direkt med Norwegian och TAP. Nuförtiden går det bra att köpa enkelbiljetter på flyg. Du kan således flyga ner med ett bolag och hem med något annat.  Vi rekommenderar även ett antal resebyråer som kan hjälpa er med flygbokningen. Tänk på att frakt av golfutrustningen kanske inte ingår i biljettpriset.
Från Lissabon tar det ca 1 timme till Bom Sucesso!

www.norwegian.com/se/ www.ryanair.com/sewww.flytap.com/index.php?object=2040

Resebyråer: 
www.flygstolen.se www.flygvaruhuset.se www.seat24.se

 

Hyrbil

För din egen frihet så rekommenderar vi att du hyr bil. På så sätt är du inte låst vid ditt resmål utan kan med lätthet utforska regionen. Dessutom behöver du bil för att ta dig till de golfbanor som inte ligger vid ditt boende. Med hyrbilen har du en frihet som är viktig för att din Long Stay vistelse ska bli riktigt lyckad. Du kan med lätthet åka till den lilla mysiga restaurangen vid stranden, eller göra en utflykt till någon närbelägen sevärdhet.

Hyrbil bokar du bäst och smidigast själv. Du väljer vilken storlek på bil du önskar ha under din vistelse. Lättast bokar du hyrbilen här på Sunbirdies hemsida via sökmotorn CarTrawler. Sök pris och boka direkt på sunbirdie.se/hyrbil

Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller på info@sunbirdie.com om ni har frågor eller vill boka, eller gör en prisförfrågan online här på vår hemsida

Gör en snabb pris-/offertförfrågan


Läs mer om Sunbirdies longstay-resmål och våra Long Stay golfresor
Läs mer om Sunbirdies weekend och vecko-golfresor

Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller maila till info@sunbirdie.com

© Sunbirdie AB