Sunbirdie Classic 2016

Säsongen är nu över för sommarens roligaste partävling – Sunbirdie Classic!

Nu är sommarens roligaste partävling – Sunbirdie Classic 2016 – avslutad, och tusentals förväntansfulla har under sommaren haft chans att vinna resor till Spanska Costa Calida och golfparadiset Mar Menor eller med ett HIO kunnat vinna 2 veckor i Sydafrika med golf!

Jan-Erik Lillehagen och Björn Eriksson – vinnare Sunbirdie Classic Mälarö 160619
Vinnarna av finalresan till Mar Menor under deltävlingen på Mälarö GK blev Jan-Erik Lillehagen och Björn Eriksson.

Nu är första säsongen av partävlingen Sunbirdie Classic över – eller i varje fall de 14 första deltävlingarna. Det har varit en 2-mannascramble med 14 st deltävlingar i Sverige. Vinnarna av varje deltävling gick direkt till ”Grande finale” på Mar Menor i Spanien som spelas 11-16 december 2016. I vinsten ingår flyg, transfers, 5 nätters boende med frukost och 4 golfdagar för två personer – vinnarna i resp klubbtävling.

På Sunbirdiehålet under varje deltävling har vi haft en HIO-utmaning, där den som gjort Hole in One kunnat vinna en 2-veckors Mid Stay golfresa till Cape st Francis i Sydafrika! Deltagande har varit helt kostnadsfritt för den som varit med i Sunbirdie Classic.

Sunbirdie riktar ett jättetack till alla deltagare och alla fina golfklubbar för ett lyckat och trevligt arrangemang – håll utkik efter Sunbirdie Classic 2017.

Alla vinnare kommer få information om finalresan till Mar Menor under september.

Tillhör ni inte vinnarna, kanske det är dags att redan nu börja träna för en av nästa års golftävlingar – som även kan göra livet lite ljuvare under vintern. Och har ni inte vunnit men vill ändå uppleva golfparadiset Mar Menor, är det inga problem – boka gärna din resa dit med oss. Mar Menor är verkligen ett golfparadis, eller vad sägs om 6 härliga banor av den store Jack Nicklaus? Vi bor i 4-stjärniga lägenheter på en av dem – Mar Menor – där det även finns ett 5-stjärnigt hotell, spa, gym och flertalet restauranger.

Long Stay på Mar Menor   Mid Stay på Mar Menor   Short Stay på Mar Menor

blankCosta Calida Resort i Longstay Spanien | Sunbirdieblankblankblankblankblankblank

Vinnarna i varje deltävling går direkt till finalspel på Mar Menor i Spanien…

 

Spelschema – Sunbirdie Classic 2016

Klicka på länkarna för att se bilder och resultat från årets tävlingar.

Maj
Haningestrand GK
14 maj
Arninge GK  15 maj
Nynäshamns GK  21 maj

Juni
Örebro City Golf (Mosjö)  3 juni
Haninge GK  11 juni
Mälarö GK  19 juni

Juli
Tobo GK  3 juli
Saltsjöbadens GK  20 juli
Finspång GK  29 juli

Augusti
Söderhamns GK  13 augusti
Österåkers GK  19 augusti
Botkyrka GK  20 augusti 
Hagge GK  21 augusti
Strängnäs GK  27 augusti

December
”Grande Finale” på Mar Menor Golf Resort i Spanien  11-16 december

Fakta om Sunbirdie Classic

Deltävlingar
Sunbirdie Classic spelas på 14 golfklubbar i Sverige under sommaren 2016. Vinnarna av varje deltävling går direkt till finalen på Mar Menor i Spanien 11-16 december. Flyg, boende och golfspel ingår i vinsten.

Hcp
Max hcp är 36,0. Spelare med högre hcp än 36,0 får vara med och tävla, men får då spela på hcp 36,0.

EGA
SGF rekommenderar att alla får delta i alla tävlingar men att endast de med EGA Exakt Tävlingshandicap tas med i resultatlistan. Om klubben valt att kräva detta i en par- eller lagtävling krävs det att alla spelare i paret/laget har EGA Exakt Tävlingshandicap.

Prisbord
Vinnarna från respektive deltävling går direkt till finalen som spelas på golfparadiset Mar Menor i Spanien 11-16 december (flyg t/r från Arlanda, transfers, 5 nätters boende, frukost och 4 dagars golf ingår). Vinsterna är personliga och kan ej överlåtas. Ev vinstskatt betalas av vinnaren. Utöver vinstresorna till Mar Menor har varje deltävling ett välfyllt prisbord med golfutrustning, presentkort mm. och totalt finns på varje deltävling priser till ett värde av minst 20.000 kr. Vinnare måste närvara vid prisutdelning.

HIO-pris
Deltagare som gör HIO på ”Sunbirdie-hålet” vid tävlingstillfället under Sunbirdie Classic 2016 vinner champagne från Lanson och en Mid Stay för 2 personer till Sydafrika, Cape St Francis med 8 greenfee per person. Värde ca 20 000 kr!

blankblankblankblankblankblank

Under en Mid Stay på Cape st Francis spelar du på två härliga banor, varav Links är en av Sydafrikas allra bästa banor…

Allmänt
Du är välkommen att spela Sunbirdie Classic vid flera tillfällen (14 spelplatser) men kan bara ta emot finalplatsen en gång. Alla deltagare måste ha fyllt 18 år vid tävlingstillfället.

Startavgift
Startavgiften är 225: – per person, exkl ev tävlingsgreenfee. Anmälan sker till respektive golfklubb eller via GIT.

Spelform
2-manna scramble, slagspel (med reduktion av sammanlagt hcp på 75%), Minst 6 utslag av varje spelare och 6 valfria.


Gilla Sunbirdie på Facebook
Läs om Sunbirdies Long Stay golfresor
Läs om Sunbirdies Mid Stay golfresor
Läs om Sunbirdies weekend- och vecko-golfresor

Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller maila till info@sunbirdie.com

© Sunbirdie AB