Sunbirdie Classic 2017

Tack för en härlig säsong! Nu är det bara att ladda om inför Sunbirdie Classic 2018…

Succé-tävlingen Sunbirdie Classic fortsatte under 2017 på svenska golfklubbar. Sunbirdie Classic 2017 spelades som tvåmannascramble med 20 deltävlingar på ”hemmaplan”. Vinnarna av varje deltävling gick direkt till ”Grande finale” på Mar Menor i Spanien!

Läs om finalresan och vilka som blev Mästare 2017…

blankGlada deltagare under Sunbirdie Classic på Barsebäck 2017blankblankblankInför andra säsongen av partävlingen Sunbirdie Classic utökade vi till 20 speltillfällen och breddade med tävlingar i Skåne, på västkusten och på Åland. Därmed fick vi träffa ännu fler av våra kunder och även göra många nya bekantskaper.

Vi erbjöd även paket för både övernattning och extra ”inspelsgreenfee” för de som kanske ville spela Sunbirdie Classic på mer än er hemmaklubb.

Bara för ”vuxna” – 40+

En nyhet för 2017 var att du måste vara minst 40 år fyllda för att tävla, vilket vi hoppats gjort tävlingarna både jämnare och roligare. Generellt försökte vi även hålla oss till kanonstart, för att ytterligare skapa en rolig och social ”happening” mer än en traditionell golftävling.

Det blev många roliga tävlingsdagar med fantastiska prisbord och redan när du skrev in dig hoppas vi att du kände dig som en vinnare… Alla deltagare fick nämligen ett startkit med en skopåse, baghandduk och ett presentkort värt hela 1.000 kronor!

Sunbirdie Classic Nynäshamns GK 170527

Fantastiskt prisbord

Vinnarna av varje deltävling gick även i år direkt till ”Grande finale” på Mar Menor i Spanien som spelas i december 2017. I vinsten ingår flyg, transfers, 4 nätters boende med frukost och 3 golfdagar för två personer – vinnarna i resp klubbtävling.

Andra pris var en golfweekend för två personer på underbara Chervó Golf Hotel, Spa & Resort, nära Gardasjön i Italien och även resterande prisbord bestod av mycket fina priser.

Ingen gjorde Hole in One!

På Sunbirdiehålet under varje deltävling hade vi en HIO-utmaning, där den som gjorde Hole in One vann en 2-veckors Mid Stay golfresa till Cape st Francis i Sydafrika! Deltagande var helt kostnadsfritt för den som var med i Sunbirdie Classic och alla som träffade green vann presentkort! Tyvärr gjorde ingen Hole in One under året.

Boka egen resa till Mar Menor?

Om ni inte vunnit, men vill ändå uppleva golfparadiset Mar Menor, är det inga problem – boka gärna din resa dit med oss. Mar Menor är verkligen ett golfparadis, eller vad sägs om 6 härliga banor av den store Jack Nicklaus? Vi bor i 4-stjärniga lägenheter på en av dem – Mar Menor – där det även finns ett 5-stjärnigt hotell, spa, gym och flertalet restauranger.

Long Stay  |  Mid Stay  |  Short Stay

blankCosta Calida Resort i Longstay Spanien | Sunbirdieblankblankblankblankblankblank

Vinnarna i varje deltävling gick direkt till finalspel på Mar Menor i Spanien. Mar Menor är ett av våra allra mest populära resmål både för Long, Mid och Short Stay golfresor, vilket inte är att undra på…

Spelschema – Sunbirdie Classic 2017

Maj
Lördag 13 majÅda GC
Söndag 14 majArninge GK
Söndag 21 majSäters GK
Lördag 27 majNynäshamns GK

Juni
Fredag 2 juniÖrebro GCC (Gustavsviks banan!)
Lördag 10 juni – St Jörgen Park GC
Söndag 11 juniRomelåsens GK
Fredag 30 juni – Ålands GK

Juli
Torsdag 6 juliKungl. Drottningholms GK
Söndag 9 juliSollentuna GK
Tisdag 11 juli – Frösåker GCC
Fredag 28 juliBarsebäck GCC – Donald Steel Course

Augusti
Tisdag 8 aug – Nacka GK
Lördag 12 augSöderhamns GK
Fredag 18 aug – Österåkers GK
Söndag 20 augHagge GK
Söndag 27 augKöpings GK
Torsdag 31 augKårsta GK

September
Söndag 3 sepFinspångs GK
Fredag 15 sepHaninge GK

December
10-14 decSunbirdie Classic Finalspel i Spanien!

 

Fakta om Sunbirdie Classic

Deltävlingar
Sunbirdie Classic spelas på 20 golfklubbar under sommaren 2017 – 19 i Sverige och 1 på Åland. Vinnarna av varje deltävling går direkt till finalen på Mar Menor i Spanien 10-14 december. Flyg, boende och golfspel ingår i vinsten.

Hcp
Max hcp är 36,0. Spelare med högre hcp än 36,0 får vara med och tävla, men får då spela på hcp 36,0.

EGA
SGF rekommenderar att alla får delta i alla tävlingar men att endast de med EGA Exakt Tävlingshandicap tas med i resultatlistan. Om klubben valt att kräva detta i en par- eller lagtävling krävs det att alla spelare i paret/laget har EGA Exakt Tävlingshandicap. Arrangörsklubben av deltävlingarna kan komma att kräva att båda spelarna har tävlingshcp. Minst fyra hcp-ronder registrerade under 2016-17 krävs för att kunna mottaga pris.

Prisbord
Vinnarna från respektive deltävling går direkt till finalen som spelas på golfparadiset Mar Menor 
i Spanien 10-14 december (flyg t/r från Ar- landa, transfers, 4 nätters boende, frukost och 3 dagars golf ingår).Vinsterna är personliga och kan ej överlåtas. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Utöver vinstresorna till Mar Menor har varje deltävling ett välfyllt prisbord med golfutrustning, presentkort mm och totalt finns på varje deltävling priser till ett värde av minst 28.000 kr. Vinnare måste närvara vid prisutdelning.

HIO-pris
Deltagare som gör HIO på ”Sunbirdie-hålet” vid tävlingstillfället under Sunbirdie Classic 2017 vinner champagne från Lanson och en Mid Stay för 2 personer till Sydafrika, Cape St Francis med 8 greenfee per person.Värde ca 20 000 kr!

blankblankblankblankblankblank

Under en Mid Stay på Cape st Francis spelar du på två härliga banor, varav Links är en av Sydafrikas allra bästa banor…

Allmänt/åldersgräns
Du är välkommen att spela Sunbirdie Classic vid flera tillfällen (20 spelplatser) men kan bara ta emot finalplatsen en gång. Alla deltagare måste ha fyllt 40 år vid tävlingstillfället. 

Startavgift
Startavgiften är 225: – per person, exkl ev tävlingsgreenfee. Anmälan sker till respektive golfklubb eller via GIT.

Spelform
2-manna scramble, slagspel (med reduktion av sammanlagt hcp på 75%), Minst 6 utslag av varje spelare och 6 valfria. 


Gilla Sunbirdie på Facebook

Sunbirdie Classic 2016…

Läs om Sunbirdies Long Stay golfresor
Läs om Sunbirdies Mid Stay golfresor
Läs om Sunbirdies weekend- och vecko-golfresor

Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller maila till info@sunbirdie.com

© Sunbirdie AB