Sunbirdie Classic Finalresa 2017

Efter en lång och spännande säsong av Sunbirdie Classic återstod bara en sak – finalresan till golfparadiset Mar Menor på Costa Calida i Spanien.

Äntligen var det dags för ”Grande Finale” på Mar Menor golfresort! Efter ett något försenat flyg till följd av snöoväder och allmänt kaos över Alperna, landade vi på Alicantes flygplats där busstransfern snällt stod och väntade på oss och tog oss vidare till härliga Mar Menor Golf Resort.

Väl på plats checkade alla tävlingssugna finalister in i sina lägenheter och i år hade vi blivit uppgraderade till lägenheter med 2 sovrum!

Spelformen under finalveckan var bästboll/poängbogey dag 1, dag 2 bästboll/slaggolf och sista dagen bästboll /slaggolf. Finaldeltagarna fick poäng efter sin placering och en vinst gav10p 2:a plats 8p och 3:dje plats 5p och så vidare….

 

blankblankblankblankblankblank

 

Första dagens spel var det bästboll/poängbogey och i full storm bemästrade Anders Sandgren och Torbjörn Jonasson Mar Menors resortbana bäst med sina 42 poäng och tog och därmed en trygg ledning i veckans finalspel. Kvällen avslutades i stor stil på Shamrock, som är en trevlig restaurang som ligger på gångavstånd, precis utanför Mar Menor Resort.

Dag två gick vi upp tidigt för att inta en god frukost vid klubbhuset. Nu vankades spel på El Valle som är en superbana i riktig ”tourstil”. El Valle ligger cirka 20 minuter från boendet på Mar Menor. Tyvärr höll vinden i sig hela dagen och det var riktigt svårspelat. Bäst spelade vinnarparet från Frösåkers deltävling; Robert Lundqvist och Per-Arne Persson på 69 netto. Även dag 2 spelades som bästboll men idag som slaggolf och värt att notera var att vinnarna från dag 1, dvs Anders Sandgren & Torbjörn Jonasson idag kom på andra plats och Anders & Torbjörn behöll därmed sin ledning från första dagens spel!

Denna kväll var det fria aktiviteter och det var många som passade på att besöka den trevliga sportsbaren ”The Clover” som ligger på området Mar Menor.

Sista dagen skulle det avgöras vilka som skulle bli Sunbirdie Classic champs 2017
Äntligen hade vinden lagt sig och Mar Menor visade sig från sin bästa sida med värme och sol från en klarblå himmel. Även idag spelade vi bästboll/slaggolf.
Ledarparet Anders Sandgren och Torbjörn Jonasson från Barsebäck GCC var det inte mycket att göra något åt, då dom fullständig krossade allt motstånd och vann även sista dagens bästboll på 65 slag netto. Därmed kan de med bravur titulera sig Sunbirdie Classic champs 2017!

 

blank

Sunbirdie Classics projektledare Oskar Lundberg med vinnarna Torbjörn Jonasson och Anders Sandgren, som dominerade finalveckan. Stort grattis!

 

Sista kvällen bjöds det på ”Galamiddag” och prisutdelning på Intercontinental Mar Menor Golf Hotel.

Stort grattis till alla vinnare och tack till alla deltagare för denna upplaga av Sunbirdie Classic och ett stort tack även till våra parners, Mar Menor Golf Resort, Cervo Hotel & SPA Resort, Cape St Francis, Champange Lanson, Srixon och Cleveland.

Nu är det bara att börja träna inför Sunbirdie Classic 2018. Kanske genom en träningsresa till våren, och varför då inte till Mar Menor…?

Resultat totalt (baserat på poäng över tre dagar utifrån vår poängskala)

PlacDeltagarePoäng dag 1Poäng dag 2Poäng dag 3Tot.
1Anders Sandgren & Torbjörn Jonasson 1081028
2Robert Lundqvist & Per–Arne Persson 010414
3Patrik Notlöv & Micke Ahlman40812
4Niklas Isaksson & Jan Kavander 8109
5August Asraelsson & Jon-Gunnar Gunnarsson 3429
6Patrick Danielsson & Tomas Lindh 5207
7Peter Werleus & Peter Bodin 2316
8 Martin Ebbegren & Mikael Axelsson0055
9Göran Joelsson & Katarina Granö 0505
10Anders Jonsson & Ove Johansson 0033
11Kjell Eriksson & Patrik Sjöberg 1001

 


Gilla Sunbirdie på Facebook

Sunbirdie Classic 2016…

Läs om Sunbirdies Long Stay golfresor
Läs om Sunbirdies Mid Stay golfresor
Läs om Sunbirdies weekend- och vecko-golfresor

Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller maila till info@sunbirdie.com

© Sunbirdie AB