Long Stay golfresor till Spanien, Costa Blanca, Altea

Nyhet! Altea – vakna till soluppgång ur havet

Altea – ”juvelen på Costa Blanca” – är en charmig liten kuststad med strandpromenader, restauranger och en stor portion spansk genuin stadskänsla. Här på klassiska Costa Blanca väntar finfint boende och golf på en härlig 36-hålsanläggning som Jack Nicklaus ritat.

4 veckor Long Stay med 16 greenfee på Villaitanas 36 hål från 12.995:-

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

 

blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

Strax norr om Alicante ligger den lilla kuststaden Altea och inte långt därifrån även den härliga anläggningen Villaitana Golf.

Altea är en liten skatt och kallas alltså för ”juvelen på Costa Blanca”. Staden är känd för att vara en av vackraste gamla städerna längs Spaniens kust. Den magiska känslan i staden har under flera år lockat både konstnärer och hantverkare från hela världen som känner inspiration från skönheten av områdets natur och kust.

Altea är en genuin spansk vitkalkad stad med en lugn fiskebys atmosfär. Den gamla stadsdelen klättrar upp på en höjd nära havet och utsikten över havet åt ena hållet och mot bergen åt andra hållet är fantastisk. Det är en stor kontrast till Benidorms skyskrapor som man ser i horisonten. I Altea arrangeras kulturella aktiviteter, fester och festivaler under hela året och det finns gott om små mysiga restauranger i ”gamla stan” men även utmed den lite modernare strandpromenaden. Havet är ofta helt azurblått. Kustens vikar är omringade av mjuka klippor och det ljumna vattnet är svårt att motstå.

Altea är kort och gott en underbar liten miljö att spendera en längre tid i.

Två härliga boenden intill havet

En anledning att resa hit är längtan efter att komma lite närmare solen och medelhavet. Här stiger nämligen solen upp ur havet varje dag! I din lägenhet här vid Altea Beach eller Altea Port njuter du av ett fantastiskt skådespel varje morgon.

 

Altea Beach ligger intill Puerto Doportivo och bjuder på makalös utsikt…

blankblankblankblankblankblankblankblank

…precis som charmiga Altea Port, lite mer centralt i marinan.

blankblankblankblankblankblankblankblank

Pierre & Vacances lägenheter Port och Beach ligger några kilometer från centrala Altea i en härlig och levande marina som heter Puerto Deportivo. Här finns en lyxig marina med flertalet restauranger, barer och pubar. Ta en kvällspromenad i hamnen och titta på den ena större båten efter den andra…

Alla lägenheter har utsikt över havet, två sovrum, kök och vardagsrum. WiFi finns mot extrakostnad.

Golfen i Altea – Villaitana

Den store Jack Nicklaus har ritat Villaitanas 36 hål och lyckats skapa roliga, vackra och omväxlande banor. Levante heter mästerskapsbanan som ligger på en sluttning ner mot Medelhavet och där man har Benidorms imponerande ”skyline” som en härlig siluett. Det känns lite som att spela i Dubai där enorma skyskrapor växer mot himlen.

Villaitana ståtar med 36 hål av Jack Nicklaus och dessutom magnifika vyer över havet och Benidorms skyline…

blankblankblankblankblankblank

Den andra banan, Poniente, är en lite kortare bana med par 62 men kanske snäppet roligare. Det är korta och roliga hål som sträcker sig genom ett dramatiskt landskap. Raviner och vattendrag ser till att det är en härlig utmaning. Golfbil ingår vid spel på Poniente. I en Long Stay ingår 16 greenfee som gäller på båda banorna och ni kan förboka dessa starttider hur långt i förväg ni vill!

När du inte spelar golf

Vi tror att våra gäster kommer att dra sig in till Altea under de dagar då golfen inte lockar. Altea är en miljö som inbjuder till långa sittningar på restauranger, barer eller lite stillsamt strosande i hamnen. Annars är ju närmiljön absolut gott nog där det mysiga hamnområdet ligger tvärs över vägen och där det lockar att bara fördriva ett par timmar på någon av restaurangerna eller barerna.

Lockar lite mer storstad så är det faktiskt bara 15 minuter in till Benidorm.

I övrigt finns mycket vacker natur i närregionen och precis som i andra delar av Spanien dras man lätt till de mindre fiskebyarna längs kusten.


Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller på info@sunbirdie.com, eller gör en prisförfrågan online här på vår hemsida

Gör en snabb pris-/offertförfrågan


Service under din Long Stay

Som gäst hos Sunbirdie är vi måna om att du ska trivas och känna dig väl omhändertagen. Av den anledningen har vi vår egen personal på plats som ser till att allt det praktiska sköts till punkt och pricka så du kan slappna av och njuta av din vistelse. Vår värd är där för dig och ingen fråga eller undran är för liten eller oviktig.

Våra värdar är vanligen på plats under säsong, dvs 1/10-1/12 respektive 1/2–1/5. Vissa avvikelser kan förekomma.

Starttider och greenfee

Som gäst med Sunbirdie på Altea/Villaitana ingår 16 golfrundor under din Long Stay. Alla Sunbirdies Long Stay-gäster på Villaitana får ett golfmedlemskap. Starttiderna för dina 16 rundor som ingår under en Long Stay, bokar du direkt i receptionen på Villaitana när du kommit ned eller så mailar du till klubben inför din resa.

Vad ingår i priset?

28 dagars boende (4 veckor) och 16 rundor golf på Villaitana ingår i priset.
Får ni inte ihop resan riktigt så vistelsen blir exakt 28 dagar, har vi även bra priser på extra nätter. Nu behöver man inte stanna i 4 veckor eller 8 veckor. Det går mycket bra att stanna i 5 eller 6 veckor. Se vår prislista där du finner priser för 4 veckor, extra nätter, extra veckor och extra vistelse (4 veckor), samt tillägg för vissa perioder som påsk och nyår.

Gå direkt till prislistan för long stay golfresor till Costa Blanca…

Vad ingår inte i priset?

Flyg och hyrbil ingår inte i våra priser utan det bokar du själv. Läs mer under respektive rubrik nedan eller gå direkt till fliken Flyg/Hyrbil där vi rekommenderar olika flygbolag och hyrbilsföretag. Du kan numera söka och boka din hyrbil till bästa pris direkt på vår hemsida…


Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller på info@sunbirdie.com, eller gör en prisförfrågan online här på vår hemsida

Gör en snabb pris-/offertförfrågan


Ankomst

Vi har inga fasta ankomstdagar utan du väljer själv när du vill anlända och stannar således 4 veckor från ankomstdagen. Vi rekommenderar alltid våra gäster att anlända så nära månadsskiftet som möjligt då det skapar en bra och rolig gruppkänsla, men det är helt fritt att anlända vilken dag som helst eller när ni hittar billiga flygbiljetter med de bästa flygtiderna.

Flyg

Flyg ingår inte och du bokar det själv. Till Costa Blanca flyger man helst till Alicante. Till Alicante flyger man direkt med Norwegian och Ryanair. Nuförtiden går det bra att köpa enkelbiljetter på flyg. Du kan således flyga ner med ett bolag och hem med något annat.  Vi rekommenderar även ett antal resebyråer som kan hjälpa er med flygbokningen. Tänk på att golfutrustningen kanske inte ingår i biljettpriset utan tar ut en avgift för detta.

Flygbolag till Alicante där du bokar direkt hos flygbolaget:
www.norwegian.com/se/
www.ryanair.com/se
www.sas.se/

Även Iberia flyger till Alicante från Stockholm. Dock med mellanlandning.
www.iberia.se/

Resebyråer:
www.flygstolen.se
www.flygvaruhuset.se
www.seat24.se

Hyrbil

För din egen frihet så rekommenderar vi att du hyr bil. På så sätt är du inte låst vid ditt resmål utan kan med lätthet utforska regionen. Dessutom behöver du bil för att ta dig till de golfbanor som inte ligger vid ditt boende om du vill det. Med hyrbilen har du en frihet som är viktig för att din Long Stay vistelse ska bli riktigt lyckad. Du kan med lätthet åka till den lilla mysiga restaurangen vid stranden, eller göra en utflykt till någon närbelägen sevärdhet.
Hyrbil bokar du bäst och smidigast själv. Du väljer vilken storlek på bil du önskar ha under din vistelse. Lättast bokar du hyrbilen här på Sunbirdies hemsida via sökmotorn CarTrawler. Sök pris och boka direkt på www.sunbirdie.se/hyrbil


Läs mer om Sunbirdies longstay-resmål och våra Long Stay golfresor
Läs mer om Sunbirdies weekend och vecko-golfresor

Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller maila till info@sunbirdie.com

© Sunbirdie AB