Long Stay golfresor till Grekland, Costa Navarino

Drömgolf på Costa Navarino – Kalamata

”Eureka, jag har funnit det”, ropade Arkimedes av glädje efter han löst det som senare skulle kallas Arkimedes princip*. Eureka ropar vi av glädje, för vi har funnit ett helt underbart och unikt resmål på den vackra Kalamata-halvön – Costa Navarino!

4 veckors Long Stay i en mysig fiskeby vid havet med fri golf på Costa Navarinos två underbara golfbanor kostar endast 9.995 kronor!

På den vackra halvön Peloponnesos (Kalamata) allra sydvästligaste del har något stort och underbart växt fram i lugn och ro – Costa Navarino.

grekland_costa-navarino_voidokilia-beach_sunbirdie-longstay-golf_660

Magnifika stränder, prunkande grönska och glänsande hav. I denna miljö har Costa Navarino fötts fram.

Kapten Vasilis Constantakopoulos byggde med två tomma händer upp sitt rederi till ett av de största i världen. Kapten Constantakopoulos kom från Messinibukten och ville på sin ålders höst uppmärksamma sina hemtrakters rika kultur, historia, mat, vackra natur och härliga bad. Samtidigt ville han få utlopp för sin passionerade kärlek till golfen.

grekland_costa-navarino_flame_sunbirdie-longstay-golf_660

Costa Navarino är en komplett lyxresort.

Han bestämde sig för att skapa en underbar resort där allt skulle finnas, men utan att bli för stort, blaffigt och amerikanskt. Sakta men säkert började så Costa Navarino ta form och resultatet blev en sagolik resort med 5-stjärniga hotell, bad, segling, sporter, vingårdar, olivodlingar och naturligtvis golf av absolut världsklass. Så fantastisk är anläggningen att den 2011 kom med på det internationella resemagasinet Conde Nast Travellers ”Hot List”.

grekland_costa-navarino_beachside-restaurant_sunbirdie-longstay-golf_660

En plats för dig? Upptäck Costa Navarino och Kalamata innan alla andra gör det…

Regionen är vacker, bergig, grön och bördig. Det vimlar av små byar på bergstoppar och fiskelägen utmed kusten, där den färska fisken är färskare än någon annanstans. Här och var finner man små underbara laguner, där det bara är att stanna till och ta ett dopp i havet.

grekland_costa-navarino_niokastro-pylos_sunbirdie-longstay-golf_660

Områdets historia går flera tusen år tillbaka.

Regionens historia går flera tusen år tillbaka. Vad sägs om att få se Olympia, där de allra första olympiska spelen hölls redan 776 f.Kr. Dess ruiner är med på Unescos världsarvslista  och ligger bara cirka 1 timme från Costa Navarino. Inte långt ifrån Costa Navarino finner man resterna av den gamla stormakten Sparta. Eller varför inte Greklands första huvudstad, Nafpilon. Det var just här i Nafpilon och regionen runt Costa Navarino som Grekernas uppror mot Osmanska riket startade 1821 och här utkämpades ett stort sjöslag som benämns som slaget vid Navarino. Ja, vart du än åker så finner du rester av det gamla Grekland.

* Arkimedes princip kom att beskriva den uppåtriktade kraft som påverkar ett föremål nedsänkt i vätska. Kraften är lika stor som tyngden av den undanträngda vätskan.

Golfen på Costa Navarino

grekland_costa-navarino_the-bay-course-4_sunbirdie-longstay-golf_660

The Bay Course är ett mästerverk av Robert Trent Jones Jr.

Costa Navarino är en helt underbar plats i allmänhet och är man golfare så är det en synnerligen bra plats för en Long Stay. Här finns två fantastiskt trevliga 18-hålsbanor där du blir medlem under din vistelse: Dunes och Bay course. Vilken som är bäst får ni själva avgöra, för det är två makalöst bra banor ritade av två tungviktare inom golfen – Bernhard Langer och Robert Trent Jones Jr (som också ritat bland annat Bro Hof).

Det som är så bra med banorna är att de skiljer sig åt ganska markant. Gemensamt är den vackra naturen och den höga kvalitén på allt från tee till green.

grekland_costa-navarino_the-dunes-course-6_sunbirdie-longstay-golf_660

Dunes är ett lika mästerligt verk av Bernhard Langer.

Dunes Course är ritad av Langer och är den lite längre av de två banorna. Dunes går genom underbart lätt böljande natur där över 800 år gamla olivträd kantar fairway. Ett av dem sägs faktiskt vara över 2000 år! Banan blandar vackra och mjuka hål med makalös utsikt och lite tuffare och längre hål med utmanande greenområden. Allt är i en perfekt balans.

grekland_costa-navarino_the-bay-course-14_sunbirdie-longstay-golf_660

Bay Course är lite kortare än Dunes och bjuder på en magnifik runda i sagolik vacker natur…

Bay Course är som man hör på namnet en bana som går mer utmed havet. Här är risken att du förlorar fokus på spelet redan i början av rundan då det är några helt sagolikt vackra hål som går utmed havet och ramas in av höga berg. Bay Course är något kortare och mer teknisk (ett typiskt adelsmärke för Robert Trent Jones Jr och hans far Sr) men ännu lite vackrare än Dunes. Det är kort och gott en magisk upplevelse! Några hål är kuperade utan att direkt störa helhetsbilden av ett verkligt mästerverk.

Boendet på Costa Navarino

När du åker på Long Stay med Sunbirdie till Costa Navarino så bor vi inte på den 5-stjärniga hotellresorten utan i lägenheter eller villor en kort bit från banorna. Med fri ankomst- och avresedag samt hyrbil har ni full frihet att leva ett underbart medelhavsliv på Costa Navarino och behöver inte anpassa er efter schemalagda transporter och utflyktsprogram.

grekland_costa-navarino_marathopolis-residence_sunbirdie-longstay-golf_660

Marathopolis residence är ett av två boenden på Costa Navarino.

grekland_costa-navarino_marathopolis-residence-balcony_sunbirdie-longstay-golf_660

Från balkongerna har du oftast utsikt över havet.

Marathopolis är en mysig liten kuststad med en liten strandpromenad och ett antal restauranger och affärer. Här ligger vårt huvudboende, Marathopolis Residence. Dessa nybyggda lägenheter håller modern 4-stjärnig standard utan att vara lyxiga och ligger endast några hundra meter från havet och stadens centrum. Här finns det lägenheter med 1 sovrum, vardagsrum/kök/matplats och balkong. Det finns även studios (endast 1 rum).

grekland_costa-navarino_petrina-stone-house_sunbirdie-longstay-golf_660

Petrina Stone House är ett oerhört charmigt och genuint boende med milsvid utsikt.

grekland_costa-navarino_petrina-stone-house-kitchen_sunbirdie-longstay-golf_660

Inuti är standarden enkel, rustik och rejäl. Husen är perfekta om ni vill bo fler än 2 i varje.

Petrina Stone House är ett unikt boende och det finns endast 2 lägenheter i dessa två stenvillor. Villorna ligger på höjden ovanför staden Pylos och Bay Course. Utsikten är enastående och kvällssolen är garanterad. Lägenheterna består av två sovrum, kök, vardagsrum och balkong. Detta är ett unikt boende och är utan tvekan mycket personligt. Husen är gamla och har sina charmiga små brister och är inte stöpta ur en form. Inredningen varierar men det är fullt utrustat. Charmfaktorn är mycket hög.

Så reser du till Costa Navarino

Aegean Airlines har en direktlinje mellan Stockholm/Arlanda och Kalamata. Avgångar sker en gång per vecka (lördagar) och biljetter kan bokas på Aegeans hemsida: http://en.aegeanair.com/

Det går också bra att flyga till Athen där det under vissa perioder går direktflyg från Skandinavien och under andra perioder via någon mellanlandning i Europa. Motorvägen är nylagd ut till Kalamata-halvön vilket förkortar restiden väsentligt ut till Costa Navarino. Flyger du till Aten tar bilresan ner till Costa Navariono närmare 3 timmar (varav 2 timmar på bred och modern motorväg) men det är väl spenderad tid, då du färdas genom den underbart vackra naturen på Peloponnesos. Väl framme är det bara att njuta av naturen, vädret, kulturen, maten och golfen.

Athen i sig självt är ju värt en utflykt så varför inte lägga en dag eller två här när ni ändå är på väg på Long Stay på Costa Navarino.

Välkommen till ett underbart Long Stay golfresmål där du kommer älska att spendera en månad eller två!

Service under din Long Stay

Som gäst hos Sunbirdie är vi naturligtvis måna om att du ska trivas så bra som möjligt och känna dig väl omhändertagen. Av den anledningen har vi vår egen personal på plats som ser till att allt det praktiska sköts till punkt och pricka så du kan njuta av din vistelse. Vår värd är där för dig och ingen fråga eller undran är för liten eller oviktig.

Starttider och greenfee

När du reser på Long Stay till Costa Navarino med Sunbirdie spelar du golf på anläggningens två fantastiska banor, Dunes Course och Bay Course.
Du behandlas som medlem, har fri golf och har tillgänglighet till golfbanorna när det passar dig.

Vad ingår i din Long Stay på Costa Navarino?

Med Sunbirdie ingår boende under 28 nätter i ditt boende på Costa Navarino samt fri golf på anläggningens två golfbanor.

Vad ingår inte?

Flyg och hyrbil ingår inte i våra priser utan det bokar du själv. Se mer information nedan eller gå direkt till fliken Flyg där vi rekommenderar olika flygbolag.

Ankomst

Vi har från hösten 2013 inga fasta ankomstdagar utan du väljer själv när du vill anlända och stannar således 4 veckor från ankomstdagen. Vi rekommenderar alltid våra gäster att anlända så nära månadsskiftet som möjligt då det skapar en bra och rolig gruppkänsla, men det är helt fritt att anlända vilken dag som helst eller när ni hittar billiga flygbiljetter med de bästa flygtiderna.

Med fri ankomst- och avresedag samt hyrbil har ni full frihet att leva ett underbart medelhavsliv på Costa Navarino och behöver inte anpassa er efter schemalagda transporter och utflyktsprogram.

När du inte spelar golf

grekland_costa-navarino_marathou_sunbirdie-longstay-golf_660

Mysiga byar och vacker natur är vad som väntar efter golfen…

grekland_costa-navarino_beachside-restaurant-marathopolis2_sunbirdie-longstay-golf_660

…om du inte föredrar att fördriva tiden i din ”hemby” Marathopolis.

Om du bor i Costa Navarino har du närhet till många upptäckter. Regionen kryllar av små pittoreska byar uppe i bergen. Vid havet finns de små mysiga fiskebyarna där du äter färsk fisk från havet utanför. Precis såsom grekerna själva gjort i alla tider. I området finns också mängder av historiska skatter att besöka och upptäcka. Det finns ett härligt djurliv kring stränderna och lagunerna vid Costa Navarino.

Läs gärna mer och upptäck allt som går att göra i regionen på Costa Navarinos underbara hemsida: www.costanavarino.com

Håll kontakten med vänner och familj där hemma

På boendet i Marathopolis finns ett rum med stationära datorer, fria att använda. Fri internet finns också i klubbhusen. Vill man ha internet på sitt rum så kan man skaffa en ”3G-sticka” från någon av operatörerna.

Flyg

Aegean Airlines har en direktlinje mellan Stockholm/Arlanda och Kalamata. Avgångar sker en gång per vecka (lördagar) och biljetter går att boka på Aegeans hemsida: http://en.aegeanair.com/

Det går också bra att flyga till Athen där det under vissa perioder på året går direktflyg från Skandinavien och under andra perioder via någon mellanlandning i Europa. Motorvägen är nylagd ut till Kalamata-halvön vilket förkortar restiden väsentligt ut till Costa Navarino.

Resebyråer:

www.flygstolen.se

www.flygvaruhuset.se

www.seat24.se

Hyrbil

För din egen frihet så rekommenderar vi att du hyr bil. På så sätt är du inte låst vid ditt resmål utan kan med lätthet utforska regionen. Det är 1,2 mil till Dunes Course och ytterligare 0,7 mil till Bay Course. Med hyrbilen har du en frihet som är viktig för att din Long Stay vistelse ska bli riktigt lyckad. Du kan med lätthet åka till den lilla mysiga restaurangen vid stranden, eller göra en utflykt till någon närbelägen sevärdhet.

Hyrbil bokar du bäst och smidigast själv. Du väljer vilken storlek på bil du önskar ha under din vistelse. Lättast bokar du hyrbilen på Sunbirdies hemsida via Holiday Autos.

Hittar du inte någon passande bil där i sökmotorn, kan du för Grekland även prova med den lokala aktören AutoUnion (en av de största i Grekland) som har kontor på Atens och Kalamatas flygplatser (samt ett lokalkontor i Pylos/Costa Navarino).

Hyr ni genom AutoUnion gäller priserna nedan (OBS cirkapriser). Bokning gör ni via mail på info@kasimiotis.gr
www.autounion.gr (cirkapriserna nedan gäller om ni bokar via mailen)

Pick up: Costa Navarino or Athens a/p or Kalamata a/p

Category: A Fiat Panda 1.2cc 5dr or similar
1 day rental: 25,00€
28 days rental: 380,00€

Category: C Seat Ibiza, WV  Polo 1.2cc 5dr or similar
1 day rental: 30,00€
28 days rental: 450,00€

Category: D Seat Leon or Huyndai I30 1.4cc 5dr or similar
1 day rental: 35,00€
28 days rental: 490,00€

Category: E Volvo S40 1.6cc 5dr or similar
1 day rental: 50,00€
28 days rental: 560,00€

Category: M1 Fiat Scudo 2.0cc or similar
1 day rental: 80,00€
28 days rental: 980,00€

The price includes the following items & conditions:

INCLUDED IN THE RENTAL RATE:
UNLIMITED MILEAGE:
included
AIRPORT SERVICE CHARGES:
included
LIABILITY INSURANCE:
included
LOCAL TAXES:
included
C.D.W.:
included with excess (deductible amount of 450,00 euros) Damages to glass, tyres and bottom of the car are not insured in case of a single vehicle accident.
FIRST ADDITIONAL DRIVER:
included

IMPORTANT ADDITIONAL RENTAL INFORMATION:
PAYMENT: Credit card at the driver’s name is obligatory. Debit cards are not acceptable at rental counter.
DRIVERS LICENSES: Each driver must have been in possession of valid international driver’s license for at least 1 year.

MINIMUM/MAXIMUM AGE: minimum age 21 years – maximum 75 years.

BABY SEAT: 3 EUR /day plus tax

OUT OF HOURS: Each delivery or collection between 21:00 and 07:30 is charged with 25euro plus tax

WUG: Wheels, tyres, under side &glass protect 7 EUR/day plus tax

ONE WAY CHARGE: Costa Navarino or Kalamata a/p to Athens a/p and  Athens a/p to Costa Navarino or Kalamata a/p  150,00plus taxes.

A reservation can be done by e-mail to info@kasimiotis.gr or by phone.

We look forward to the pleasure of serving you and if any further information is required in addition to the details already given do not hesitate to contact us at the following phone numbers: +30 27230 22393 / +30 6947322728 or just send us an e-mail to info@kasimiotis.gr . Our opening hours are Monday to Sunday 9:00-13:30 h and 17:30-21:00 h

OBS när du bokar din hyrbil måste du veta vilken ankomst och avresetid du har med flyget.

Gör en snabb pris-/offertförfrågan


Läs mer om Sunbirdies longstay-resmål och våra Long Stay golfresor
Läs mer om Sunbirdies weekend och vecko-golfresor

Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller maila till info@sunbirdie.com

© Sunbirdie AB