Golfresor till Turkiet

OBS: tyvärr kan vi just nu inte erbjuda några golfresor till Turkiet. Vi tipsar dock gärna om alla våra andra prisvärda golfresmål i  Grekland, Italien, Spanien, Portugal, Thailand och Sydafrika. Välj mellan weekendresor, veckoresor eller Long Stay golfresor.

Läs om alla våra golfresmål

– – – – – – – – – – – –

Golfresor till Turkiet

Är du intresserad av en golfresa till Turkiet? Då är du inte ensam. På bara 10-15 år har Turkiet gått från att vara ett närmast okänt golfresmål till att vara kanske Europas allra hetaste golfresedestination för svenska, tyska och på senare år även ryska turister.

En golfresa till Turkiet lockar med sol, salta hav och fina, relativt nybyggda golfbanor. En golfesa hit till ”porten” mellan Europa och Asien, borde också medföra en mer exotisk upplevelse än kanske en golfresa till Spanien eller Portugal – Europas andra stora golfdestinationer. Men är det verkligen så?

Golfresor till Belek

Södra Turkiet har sett en makalös utveckling under dessa år och på Belek-kusten finns idag golfbanor för alla smaker. Det som för bara något årtionde sedan var en slumrande avkrok, är idag ett veritabelt golfmecka, och det finns nästan ingen svensk researrangör som inte har golfresor hit. Men det har också medfört att regionen känns minst sagt exploaterad.

golfresor till Turkiet

Utmed hela Beleks kuststräcka kantas stränderna av all inclusive-hotell och bakom dessa – sett från havet – sprider golfbana eller golfbana ut sina gröna fairways. Men sedan är det stopp. Här finns inget – eller mycket lite – av det genuina Turkiet, utan Belek är helt och hållet anpassat för att ta emot horder av turistande golfare, som gör bäst i att hålla sig på hotellet efter golfrundorna.

Golfresor till Turkiets Riviera

Belek omnämns ibland som ”Turkiets Riviera”, men det är fel. Turkiets Riviera ligger nämligen lite mer västerut och centrum på den kusten stavas Bodrum. Regionen är en magnet för Turkiets rika och berömda och under sommaren kryllar skärgården av yachter och ”det vackra folket”. Staden Bodrum kallas ofta ”Turkiets St Tropez” och ståtar med ett imponerande utbud restauranger och nöjen.

Vita park golf – longstay golfresor till Bodrum i Turkiet med Sunbirdie

Vita Park Golf Resort ligger makalöst vackert omgivet av berg och små byar.

Här finns också en väldig trevlig golfbana – Vita Park Golf Resort – och för dig som uppskattar golf i vacker natur kombinerat med exotisk kultur kan vi verkligen rekommendera en resa hit. Då får du utöver omväxlande och väldigt rolig golf uppleva en bedövande vacker del av Turkiet som till stora delar känns som ”medelhavet för 40 år sedan”. Visst, Bodrum har en stor marina och mängder av moderna inslag, men runt omkring på halvön ligger mängder av små fiskebyar där restauranger kantar vattnet och gamla män sitter och rensar näten bara några meter ifrån ditt bord. Alla vi möter är trevliga och gästvänliga, till och med poliser och säkerhetsvakter. Kort sagt – Bodrum är charmigt, genuint och något helt annat än resor till Belek…

Läs mer om Sunbirdies golfresor till Grekland
Läs mer om Sunbirdies Long Stay golfresor till Grekland
Läs mer om Sunbirdies golfresor till Italien
Läs mer om Sunbirdies Long Stay golfresor till Italien
Läs mer om Sunbirdies golfresor till Portugal
Läs mer om Sunbirdies Long Stay golfresor till Portugal
Läs mer om Sunbirdies golfresor till Spanien
Läs mer om Sunbirdies Long Stay golfresor till Spanien
Läs mer om Sunbirdies golfresor till Sydafrika
Läs mer om Sunbirdies Long Stay golfresor till Sydafrika
Läs mer om Sunbirdies golfresor till Thailand
Läs mer om Sunbirdies Long Stay golfresor till Thailand

© Sunbirdie AB