Har du funderat på utlandsboende? Få inspiration, nya idéer och reslust idag!

Utlandet lockar många, ofta med värme, sol och vita stränder. Kanske har du själv drömt om ett liv utomlands men inte haft tid eller pengar? Du kan alltid testa på att bo utomlands en stund, det behöver varken vara månader utan år utan endast ett par veckor. Det bästa sättet att känna på om utlandsboende verkligen är något för dig är såklart genom att testa.

Det finns många företag som arrangerar resor till den spanska solkusten, Thailand och den grekiska ö-världen. Men om du vill testa ett mer ”riktigt” liv utomlands och inte endast pool och hotell, är det bäst att kontakta researrangörer som riktar in sig på just denna typen av resor. Kanske är du pensionerad? Då har du alla möjligheter att verkligen testa på en härlig långtidsresa i härliga länder som Spanien, Portugal, Frankrike och Sydafrika.

Vill du njuta av utlandet och ha semestervibbar samtidigt? Varför inte boka in roliga golfresor och golfpaket? Då har du alltid något kul att hitta på under dagarna. Samtidigt kan du träffa likasinnade vänner som också älskar golf. Du kan boka många typer av golfresor som alla är anpassade efter din egen erfarenhet och skicklighet i spelet. Lockar det inte med golf men du vill gärna åka utomlands? Det finns gott om långtidsresor som riktar in sig på alla möjliga aktiviteter, bland annat matlagning och vin eller träning.

Många fina boendemöjligheter

När du bokar en långtidsresa har du möjlighet att välja bland mängder av olika boenden och prisklasser. För dig som vill bo bekvämt och modernt finns lägenheter som mer påminner om hotell, dessa kallas för longstay hotel och finns i många storlekar. Du kan hitta fina boenden för dig själv, dig och din partner eller för hela familjen.

Tips inför resan

För den som reser bort en längre period kan det verka svårt att packa. Vad ska man egentligen ta med sig om man tänker vara borta ett halvår? Vårt tips är att du packar det du absolut inte kan vara utan, det vill säga:

i) Pass

ii) Pengar

iii) Resedokument

iv) Mobil + laddare

v) Dator?

Det andra går oftast att ersätta, till exempel kläder. Kom ihåg att du även kan tvätta på plats, det är onödigt att ta med dig alla underkläder. Tänk även på att vädret i Europa skiftar. Även om Spanien är varmt och skönt under sommaren kan det bli ruggigt på vintern. Eftersom man inte har värme i husen här på samma sätt kan det alltså vara bra med tjocktröja och sköna mjukisar. Ha en trevlig resa!

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Sunbirdie.”

Föregående | Nästa
This entry was posted in blogg and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.