Intresserad av long stay i Thailand? Här är allt du behöver veta

Tropiskt klimat, svajande palmer och vit strand. Thailand är ett fantastiskt land ur naturperspektiv. Här finns även kryddig och god mat och kanske världens vänligaste människor. Dessutom väntar otroliga golfbanor här. För dig som vill åka iväg på en solfylld, avslappnande och golfspäckad resa finns riktigt bra alternativ för long stay golf i Thailand.

Bästa datumen att åka på golfresor till Thailand

Thailand ligger i Sydostasien och har ett tropiskt klimat. Detta innebär att landet har regnperiod och torrperiod. För att kunna njuta fullt ut av golfresor till Thailand är det alltså bäst att resa under torrperioden. Då lyser solen varje dag och blå himmel väntar. Men förutom att landet har torr- och regnperiod finns även tre årstider här. Under november till februari är det som svalast i landet. Med det sagt är det otroligt skönt klimat för oss nordbor. Du kan räkna med sol, blå himmel och temperaturer mellan 24 – 30 grader. Allt varmare (och fuktigare) blir det framåt april till maj och regnperioden börjar ta fart vid juni fram till oktobe

Bestäm din budget och längd på resan

Thailand är ett utmärkt alternativ för dig som vill resa billigt. Då landet varit en populär turistdestination i många år nu har flygen blivit desto billigare. Du kan flyga direkt från Stockholm för cirka 6 000 kronor. Väl på plats är prisläget lågt. Både mat och logi i Thailand är prisvärt. Givetvis finns det olika prisklasser även här, allt handlar om bekvämlighet, hotell och läge i landet. När du bokar long stay golf till Thailand finns oftast flera förmånliga paket att välja mellan.

Flera förmånliga alternativ för long stay golf till Thailand

Olika researrangörer erbjuder olika alternativ för longstay i Thailand. Du kan bland annat besöka den havsnära och vackra staden Hua Hin. Här har du alltid nära till havet men även staden. Dessutom ligger den fantastiska golfbanan Black Mountain här. Om du vill boka in en paketresa hit kan du ha chansen att hitta ett paket där det ingår både fräscht och modernt boende, antingen nära havet, staden eller golfbanan.
Ett annat omtyckt och populärt alternativ är Chiang Rai. Staden ligger högst upp i norra Thailand och är bland annat känd för det spektakulära templet Wat Rong Khun samt den natursköna parken Singha Park Chiang Rai. Här finns tre riktigt fina golfbanor som du kan njuta av. Här ligger dessutom en nyrenoverad resort med närhet till såväl golfen som restaurangerna och stadens nöjen. Här kan du bo bekvämt och samtidigt ha nära till alla roliga aktiviteter.

Skaffa alla dokument du behöver inför longstay Thailand

Inför en resa med long stay golf till Thailand behöver du fixa några dokument. Alla med svenskt pass får vistas i Thailand i 30 dagar, det är själva turistvisumet. Om du vill vara borta längre än så behöver du ansöka om ett förlängt visum. Det gör du enkelt på svenska ambassaden. När det kommer till vaccin finns det olika rekommendationer beroende på vart i landet du ska vistas. Vissa vaccin har du säkert redan tagit. Här är de viktigaste vaccinen:

  1. Stelkramp
  2. Polio
  3. Mässling
  4. Hepatit A och B
  5. Kolera

Ska du vara borta en längre period rekommenderas även tyfoid, japansk encefalit och rabies. Boka in en minnesvärd och härlig longstay till Thailand och hitta en researrangör som passar just dig!

Föregående | Nästa
This entry was posted in blogg and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.