Long Stay golf Portugal, Lissabon

Upptäck Lissabon och underbara Costa Azul!

Tänk dig att vistas i fyra veckor på Costa Azul med hela Lissabon, underbara stränder, restauranger, vingårdar och mysiga byar i närheten. Dessutom ingår spel på hela 8 fantastiskt fina och omväxlande golfbanor! 4 veckors Long Stay i 4-stjärnigt boende med golf på 8 banor för endast 8.695 kronor!

Pris från 8.695 kr per person för 4 veckors boende och obegränsad golf på hemmabanan Palmela plus 12 vardagsgreenfees på 7 andra banor.

Har du aldrig varit i Lissabon eller på Costa Azul har du chansen nu. Eller vad sägs om en long stay-vistelse på en magnifik kuststräcka söder om en pulserande storstad med spel på hela 8 underbara golfbanor?

Sunbirdie_lissabon-palmela_lisboa_620

Lissabon brukar beskrivas som platsen där havet möter staden.

Vi bor på  en halvtimme söder om Lissabon, på Costa Azul, Setúbal-halvön, dit Lissabonborna själva åker för att bada, sola och njuta av underbara skaldjur på helger och semestrar. Palmela Resort är en levande resort där ett stort antal portugisiska familjer bor. Dessutom finns mängder av nybyggda lägenheter, town-houses och villor, där vi har fokuserat på trevliga studios (sovrum, kök och vardagsrum med öppen planlösning) samt de något större lägenheterna med separat sovrum. Alla med balkong. Inredningen är lite nordiskt svalt modern. Ingen prålig lyx, utan snarare elegant med rena linjer och allt känns väldigt fräscht. Lägenheter och Studios ligger strategiskt i direkt närhet till hålet på Palmelas fina golfbana och de flesta ligger bara några steg från den stora, centrala poolanläggningen.

Sunbirdie_lissabon-palmela_palmelagc1_620

Palmelas golfbana har 4 finfina par-4:or, en par-5:a och 13 underbara korthål.

På resorten ligger ”hemmabanan” Palmela, som med par 61 är en väldigt rolig bekantskap. Dessutom ingår 12 greenfees på hela 7 andra toppbanor! Palmelas trevliga klubbhus är resortens centrala mötespunkt med wifi, oerhört prisvärd bar (öl och glas rosé 1,5 euro, glas vin 2 euro) och god mat.
I anslutning till lägenheterna finns även en stor pool med en poolbar där man kan få sig en lättare måltid eller snacks. Här byggs även ett mindre kommersiellt center, där det inom kort ska finnas butiker och annat.

Sunbirdie_lissabon-palmela_restaurant_620

I de små fiskebyarna finns underbara strandrestauranger med makalöst låga priser.

Utanför resorten finns mysiga byar, vingårdar och restauranger. Dessutom har du hela storstaden Lissabon inom räckhåll (ca 25-30 minuter med tåg eller bil) med dess enorma utbud av restauranger, nattliv och kultur.
”Setúbal Peninsula Wine Route” går precis utanför resortens grindar och här finns både vingårdar, restauranger och annat trevligt.

Klimatet på Costa Azul och Setúbal-halvön är betydligt bättre än på kusten norr om Lissabon, dit de flesta kortare golfresor brukar leda. På Setúbal-halvön regnar det betydligt mindre än norröver och tack vare de höga klipporna i naturreservatet Parque Natural da Serra da Arrábida är man mer skyddad från Atlantens vindar. Det är faktiskt lite av ett microklimat med torrare och varmare väder än i Lissabon, bara en halvtimme norröver.

Vem ska då resa till Palmela på Long Stay? Jo, alla som älskar golf (spel på 8 härliga banor – kan någon slå det?) och ”det goda livet” med vingårdar, god mat, vacker natur, stränder, fiskebyar och – jag höll nästan på att glömma – hela den underbara kosmopolitiska storstaden Lissabon!

Golf på 8 underbara banor!

När du reser med Sunbirdie till Lissabon och Palmela Resort ingår spel på hela 8 banor. Ett unikt bra paket som vi är ensamma om på marknaden.

Sunbirdie_lissabon-palmela_palmelagc3_620

Palmelas bana är verkligen rolig att spela, med mängder av fina golfhål.

Vid första anblicken kan hemmabanan Palmela framstå som det svagaste kortet bland dessa 8 banor. Men det tycker inte vi. Det är visserligen en kortare bana, med par 61, men vilka härliga hål det finns! Varje hål skulle utan tvekan platsa på vilken bana som helst. Härliga korthål med välplacerade vattenhinder och ypperlig kondition. Roliga och utmanande par 4 hål och ett härligt par 5. Palmela kommer säkert bli favoriten för många av våra gäster. Här ingår det fritt medlemskap de 28 första dagarna.


Visa Long Stay Golf med Sunbirdie på en större karta

Övriga banor ligger mellan 20-40 minuter med bil från Palmela. Under en Long Stay ingår det 12 vardagsgreenfee på banorna nedan:

Aroeira 1 och 2 är klassiska banor i Lissabontrakten. 36 hål av yppersta klass där Aroeira 2 påminner en hel del om Barsebäck (inte så konstigt då det är samma banarkitekt).

Quinta do Peru är även den en klassiker i området. En underbart vacker och rolig parkbana som alltid är mycket välskött och allmänt omtyckt av alla spelare.

Montado genomgick en totalrenovering för några år sedan och är en mycket rolig och omväxlande parkbana. Härlig avslutning med en par 3 med ögreen…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sunbirdie_lissabon-palmela_ribagolfe_620

Ribagolfe 1 är en magnifik bana som måste upplevas.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ribagolfe 1 och 2 är kanske några av Lissabons bästa banor. Här finns två 18-hålsbanor i underbar natur och genialisk bandesign. Båda banorna slingrar sig fram i lätt kuperad terräng som kantas av korkekar, olivträd och vackra pinjeträd. Ribagolfe 1 är något tuffare än Ribagolfe 2.

Slutligen har vi Santo Estevao som är en relativt öppen parkbana i vacker miljö med stora ekar som kantar banan.

Reser du på Long Stay till Lissabon och Palmela blir du garanterat inte besviken på det utbud vi erbjuder i form av golf. Du har underbara banor att spela på och tycker du att de 12 greenfee som ingår (utöver fritt spel på Palmela) inte räcker så går det bra att köpa till fler greenfee vid bokning eller direkt på plats. Du kommer inte heller bli besviken i vad som erbjuds utöver golfen i form av mat, vin, kultur och storstad.

Bo på Palmela Resort

Palmela Resort är verkligen inte någon ”död” semesterby, utan en levande resort. Detta tack vara de portugisiska familjer som bor här. Därför ser du cyklande barn och på morgonen är det många som stressar iväg till skolor och arbeten. Hela resorten med villor, townhouses och lägenheter är ritade av den berömda arkitekten Tomás Taveira, som även står bakom flera stora fotbollsstadium, både i Portugal och Brasilien. Det är en väldigt speciell design, med mycket färg och till en början kan det kännas ovant men efter den stund faktiskt riktigt charmigt.

Sunbirdie_lissabon-palmela_studio_620

Välj mellan studios med öppen planlösning eller lägenheter med separat sovrum.

Sunbirdie_lissabon-palmela_studio-bedview_620

En studio sett från sängen. Självklart finns fullt utrustat kök!

Med Sunbirdie bor du i studios (se bild ovan) där sovrum, vardagsrum och kök har öppen planlösning. Det blir därmed luftigt och ganska så ”nordiskt”. Mot tillägg (500 kr per person och longstay) kan vi även erbjuda något rymligare lägenheter med separat sovrum. Båda boendealternativen har balkong.

Sunbirdie_lissabon-palmela_apartment-kitchen_620

Lägenheterna är något större än våra studios och har ett separat sovrum.

Sunbirdie_lissabon-palmela_studio-greenview_620

De flesta studios och lägenheter ligger i direkt anslutning till hålen på Palmela GC.

Sunbirdie_lissabon-palmela_villa_620

Hela resorten består av läckert designade villor, townhouses och lägenheter. Här en av villorna med egen pool.

En kul detalj med husens design är alla byggnader har olika färger – men bara från ena hållet. Kommer du på en gata från ”fel” hål, ser alla hus vita ut. Vänder du riktning ser du alla regnbågens färger. Husen finns i en uppsjö modeller (se ett exempel på bilden ovan) och även det ger gatorna lite mer liv.
Varje villa har en egen pool, de lyxigaste vända mot golfbanan. Town Houses delar en pool på två lägenheter och vi som bor i lägenheterna har tillgång till stor pool med poolbar.

Sunbirdie_lissabon-palmela_pool_620

Den stora, centralt belägna poolen har även en trevlig pool-bar där man kan ta ett glas vin i kvällssolen…

Service under din Long Stay

Som gäst hos Sunbirdie är vi naturligtvis måna om att du ska trivas så bra som möjligt och känna dig väl omhändertagen. Av den anledningen har vi alltid vår egen personal på plats som ser till att allt det praktiska sköts till punkt och pricka så du kan njuta av din vistelse. Vår värd är där för dig och ingen fråga eller undran är för liten eller oviktig.

Starttider och greenfee

Som Long Stay gäst med Sunbirdie på Palmela Resort har du medlemskap i Palmela GC och kan spela hur mycket du vill på hemmabanan. Dessutom ingår 12 vardagsgreenfees på 7 andra golfbanor av högsta klass: Ribagolfe I och II, Quinta do Peru, Aroeira I och II, Montado och Santo Estevao. Vill nu uppgradera till weekendgreenfes kan det göras på plats och vill ni boka fler än 12 greenfees går det också bra – läs mer i prislistan.

Alla tider och banor kan du boka direkt i receptionen på Palmela.

Vad ingår i priset?

28 dagars boende (4 veckor) och medlemskap på Palmela ingår i priset: 8.695 kronor. dessutom 12 vardagsgreenfee på 7 andra golfbanor! Vi har valt att arbeta med fast pris och det är alltså inte ett ”frånpris”!
Får ni inte ihop resan riktigt så vistelsen blir exakt 28 dagar, har vi även bra priser på extra nätter. Nu behöver man inte stanna i 4 veckor eller 8 veckor. Det går mycket bra att stanna i 5 eller 6 veckor. Se vår prislista där du finner priser för 4 veckor, extra nätter, extra veckor och extra vistelse (4 veckor).

Vad ingår inte?

Flyg ingår inte i våra priser utan det bokar du själv. Se mer information nedan eller gå direkt till fliken Flyg där vi rekommenderar olika flygbolag.

Ankomst

Vi har inga fasta ankomstdagar utan du väljer själv när du vill anlända och stannar således 4 veckor från ankomstdagen. Vi rekommenderar alltid våra gäster att anlända så nära månadsskiftet som möjligt då det skapar en bra och rolig gruppkänsla, men det är helt fritt att anlända vilken dag som helst eller när ni hittar billiga flygbiljetter med de bästa flygtiderna.
Får ni inte ihop resan riktigt så vistelsen blir exakt 28 dagar så har vi även bra priser på extra nätter. Nu behöver man inte stanna i 4 veckor eller 8 veckor. Det går mycket bra att stanna i 5 eller 6 veckor eller ännu längre. Se vår prislista där du finner priser för 4 veckor, extra nätter, extra veckor och extra vistelse (4 veckor).

När du inte spelar golf

Sunbirdie_lissabon-palmela_beachrocks_620

Vackra stränder och branta berg omger Palmela Resort.

På gångavstånd (en dryg kilometer) från resorten ligger den lilla byn Quinta de Anjou, med restauranger, caféer, barer, apotek med mera. Alldeles utanför resorten ligger dessutom Setúbals ”vinväg”, med mängder av vingårdar och restauranger, väl värda för besök och provningar. I närheten ligger även byn Palmela samt kuststäderna Setúbal och Sesimbra samt det stora naturskyddsområdet Parque Natural da Serra da Arrábida med vackra skogar, höga klippor och magnifk utsikt över havet och Tróia-halvöns snövita stränder. Vindlande småvägar leder ner till skyddade stränder och små fiskesamhällen med enormt prisvärda restauranger som serverar den bästa fisken – direkt ur havet.
Kan det bli bättre än så?

Sunbirdie Lissabon flamingos

Naturreservatet bjuder på mängder av vackra upplevelser.

Lissabon är väl värd ett eget kapitel och att beskriva denna magnifika storstad gör sig inte på så här korta rader. Du måste helt enkelt uppleva den själv!

Sunbirdie_lissabon-palmela_lisboacenter_620

Lissabon är en spännande storstad med kultur, restauranger och självklart shopping.

Lissabon brukar beskrivas som platsen ”där stranden möter storstaden” och det är verkligen en härlig stad, med doft av hav. Inte bara var det här Christofer Columbus bodde när han planerade sina resor på 1400-talet, utan det var även en viktig stad för Romarna, drygt 1600 år tidigare.

Sunbirdie_lissabon-palmela_boats_620

Lissabons hamn är en intressant plats med en blanding av stor- och småskaligt fiske.

Lissabon bjuder på underbar arkitektur och en mångfald av kulturella och historiska lämningar. Dagtid kan du njuta av promenader i stadens gränder och kanske besöka något museum, för att fram mot kvällskanten slå dig ner på någon restaurang och njuta av musik, mat och dryck. Missa inte området ”Bairro Alto” med dess trånga gränder, högljudda nattliv och enorma utbud av mat och dryck.

Håll kontakten med vänner och familj där hemma

Med dagens teknik finns helt nya möjligheter att hålla kontakt med släkt och vänner på hemmafronten. På Palmela finns Wi-fi i receptionen/klubbhuset, vilket möjliggör att du enkelt via internet, mail, Skype, Facebook eller genom andra vägar dagligen kan berätta för de där hemma hur dagens golfrunda förflutit eller hur vacker solnedgången varit.

Flyg

Flyg ingår inte och du bokar det själv. Till Lissabon flyger du enklast med TAP, där det dessutom ingår frakt av golfbag! Du kan även flyga till Algarve och Faro med Norwegian och Ryanair och köra upp till Palmela (ca 2,5 timmar på fina motorvägar). Nuförtiden går det bra att köpa enkelbiljetter på flyg. Du kan således flyga ner med ett bolag och hem med något annat. Vi rekommenderar även ett antal resebyråer som kan hjälpa er med flygbokningen. Tänk på att frakt av golfutrustningen kanske inte ingår i biljettpriset.

Flygbolag till Lissabon där du bokar direkt hos flygbolaget:
www.flytap.com

Flygbolag till Faro (ca 2,5 timmar från Palmela) där du bokar direkt hos flygbolaget:
www.norwegian.com/se/
www.ryanair.com/se
www.flytap.com

Resebyråer:
www.flygstolen.se
www.flygvaruhuset.se
www.seat24.se

Hyrbil

För din egen frihet så rekommenderar vi att du hyr bil. På så sätt är du inte låst vid ditt resmål utan kan med lätthet utforska regionen med alla små byar och sevärdheter. Dessutom behöver du bil för att ta dig till de golfbanor som inte ligger vid ditt boende. Med hyrbilen har du en frihet som är viktig för att din Long Stay vistelse ska bli riktigt lyckad. Du kan med lätthet åka till den lilla mysiga restaurangen vid stranden, eller göra en utflykt till någon närbelägen sevärdhet.

Lättast bokar du hyrbilen via Holiday Autos genom modulen sidan Flyg & Hyrbil. Holiday Autos har generellt visat sig ha de bästa priserna på marknaden, varför vi valt att ha dem som partner. Därmed känner vi oss trygga med att du kan hitta en hyrbil till bästa pris och med bästa tänkbara service och garantier.

Läs mer om Long Stay golfresor till Portugal…

Läs mer om alla våra Long Stay Resmål…

Läs mer om vecko- och weekendresor med Sunbirdie…