Long stay golfresor till Portugal, Algarve

Long Stay golfresor till Algarve – Europas solsäkra golfparadis

En golfresa till Algarve – oavsett det gäller en månads Long Stay-golfresa eller en kortare golfresa – borde stå på varje golfares önskelista. Algarve har fantastiska golfbanor, en makalöst vacker natur med milslånga stränder och en ”after golf” i form av mat, dryck och kultur som saknar motstycke. Planerar du en golfresa får du helt enkelt inte glömma Algarve!

Longstay Golf Portugal Lagos Palmares Cascade - SunbirdieSegling och mer under longstay golf i PortugalGolfresor i PortugalLong stay golfresor till MadeiraLongstay Golf Portugal Montegordo Mandelblommor - SunbirdieMat med utsikt på Boavista Golf & Spa Resort, Longstay Portugal, Lagos med SunbirdieLongstay Golf Portugal Lagos Palmares Cascade Fiskebat - SunbirdieLong stay golfresor till Algarve

Algarvekusten i södra Portugal är känd för sin skönhet, sina långa, mjuka härliga stränder, sitt varma klimat och sina vackra och välskötta golfbanor. Hit har vi nordeuropéer vallfärdat på i årtionden för att få sol och värme när det är som kallast där hemma. Hit har också golfare sökt sig länge för att få spela på kanske Sydeuropas finaste samling av golfbanor. Här finns allt vad den kräsne golfaren kan begära under en golfresa vad gäller golf, klimat, mat och naturupplevelser.

En golfresa till Algarve är mer än ”bara” golf

En golfresa till Algarve bjuder på mängder av saker att göra. Golfbanorna är kanske startpunkten och då finns allt från klassiska golfbanor som Henry Cottons Penina till mer moderna banor som Onyria Palmares av Robert Trent Jones JR, nära staden Lagos på kustens västra del. Det finns lyxiga golfanläggningar intill havet och banor i mer lantlig miljö uppe bland grönskande kullar. Totalt finns fler än 30 banor på den korta kuststräckan, så för dig som vill spela många olika banor under din golfresa passar Algarve perfekt.

Det vimlar inte bara av golfbanor, utan även av små härliga byar och städer. Att bara sitta ner på ett café på ett torg och studera folklivet är, som många av oss vet, mycket mysigt. Restaurangutbudet är stort och att sitta i solen och bli serverad nygrillad fisk nere i hamnen är inte så tokigt när man vet hur alla skottar snö därhemma i Sverige. Hela regionen kryllar av mysiga och fina restauranger. Är man matintresserad så har man kommit helt rätt. Algarve tillhör vindistriktet Alentejo och det finns massor av små vingårdar där man kan provsmaka och handla.

En resa till världens ände…

Algarves kuststräcka är bara cirka 16 mil lång, men om du färdas utmed den kan du uppleva en tidsresa utan like. Från centra delarna med Faro, Vilamoura och Albufeira kommer du åt respektive håll uppleva en klart mindre exploaterad landsbygd, och allra tydligast är det om du reser västerut. Här är klipporna högre och naturen vildare och kusten slutar inte förrän den stupar brant mot havet vid Cabo São Vicente, klippspetsen som man förr trodde var världens ände, och fram till ganska nyligen Europas västligaste punkt. Nu vet man att den ligger norr om Lissabon (bara ett par timmar härifrån).

Flera spännande golfresmål på Algarvekusten

Vi har plockat russinen ur Algarves golfkaka och presenterar två härliga resmål, flera boenden och ett antal riktigt bra golfbanor för våra Long Stay golfresor , Mid Stay golfresor och vanliga golfresor.

blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

Vi kan varmt rekommendera våra otroligt uppskattade boenden i den charmiga kuststaden Lagos, alla med möjlighet till drömgolf på 7 fantastiska banor, där du själv väljer när och hur ofta på varje bana du spelar! I grundpriset har du vanligen 14 greenfee under 4 veckor men du kan köpa till hur många du önskar till nettopriser.

Det mest centrala boendet är Marina Club med läge i marinan, mitt i Lagos med mängder av restauranger och barer på gångavstånd. Även trevliga och helt nyrenoverade Vila Branca ger närhet till hela staden på gångavstånd. På den eleganta och ”levande”, nu 5-stjärniga golfresorten Boavista bor du otroligt bra på banan, ett par kilometer utanför centrala Lagos och slutligen kan vi även erbjuda boende på lyxiga Cascade Resort vid kanten av klipporna vid Ponta de Piedade, som slår det mesta på fingrarna. Portugals lyxigaste Long Stay? Ja, kanske det…

blankblankblankblankblankblankblankblank

På klassiska Salgados, strax utanför Albufeira, kan vi erbjuda både riktigt fina lägenheter Passeio de Charme (alla med 2 sovrum/badrum, utvalda lägenhet från de som tidigare hette Vila das Lagoas) och Salgados Beach Villas, vilket är eleganta radhus med privata pooler. Båda boendena ligger i absolut närhet till havet och en av våra golfbanor. Dessutom finns flera restauranger, en välsorterad livsmedelsaffär och hotell med gym och inhomhuspool på området! Söker du lugn och ro, ett högkvalitativt boende med absolut närhet till havet och golfen, rekommenderar vi varmt Salgados…

Europas bästa vinterdestination?

Vi har valt våra resmål och boenden med stor omsorg och tycker att vi tagit fram boenden som gör att du kan få både en genuin stadsupplevelse och golf på Algarvekustens mest exklusiva golfbanor. Våra resmål på Algarvekusten passar de mest kräsna av Long Stay resenärer.

Den portugisiska huvudstaden Lissabon ligger dessutom inte mer än 2 ½ timme norrut och nås behändigt med hyrbilen. Vägen norrut mot Lissabon är ett äventyr i sig med långa sköna sandstränder och gles bebyggelse. Strax före Lissabon finns det underbara fiskesamhället Sesimbra att upptäcka.

Läs mer om Long och Mid Stay golfresor till Portugal, Algarve, Lagos…

Läs mer om Long och Mid Stay golfresor till Portugal, Algarve, Salgados…


Läs mer om Sunbirdies Long Stay golfresor
Läs mer om Sunbirdies Mid Stay golfresor
Läs mer om Sunbirdies weekend- och vecko-golfresor

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller maila till info@sunbirdie.com

© Sunbirdie AB