Long stay golfresor till Portugal, Algarve

Long Stay golfresor till Algarve – Europas solsäkra golfparadis

En golfresa till Algarve – oavsett det gäller en månads Long Stay-golfresa eller en kortare golfresa – borde stå på varje golfares önskelista. Algarve har fantastiska golfbanor, en makalöst vacker natur med milslånga stränder och en ”after golf” i form av mat, dryck och kultur som saknar motstycke. Planerar du en golfresa får du helt enkelt inte glömma Algarve!

Nyhet! högklassiga lägenheter intill banan, med fri golf på 5 banor…

Longstay Golf Portugal Montegordo Quinta Do Vale - SunbirdieSegling och mer under longstay golf i PortugalLongstay golf i PortugalLongstay Golf Portugal Montegordo Mandelblommor - SunbirdieMat med utsikt på Boavista Golf & Spa Resort, Longstay Portugal, Lagos med SunbirdieLong stay golfresor till MadeiraLongstay Golf Portugal Lagos Palmares Cascade Fiskebat - SunbirdieLongstay Golf Portugal Lagos Palmares Cascade - SunbirdieLong stay golfresor till AlgarveGolfresor i Portugal

Algarvekusten i södra Portugal är känd för sin skönhet, sina långa, mjuka härliga stränder, sitt varma klimat och sina vackra och välskötta golfbanor. Hit har vi nordeuropéer vallfärdat på i årtionden för att få sol och värme när det är som kallast där hemma. Hit har också golfare sökt sig länge för att få spela på kanske Sydeuropas finaste samling av golfbanor. Här finns allt vad den kräsne golfaren kan begära under en golfresa vad gäller golf, klimat, mat och naturupplevelser.

En golfresa till Algarve är mer än ”bara” golf

En golfresa till Algarve bjuder på mängder av saker att göra. Golfbanorna är kanske startpunkten och då finns allt från klassiska golfbanor som Henry Cottons Penina och Oceânico Old Course på Vilamoura till det nybyggda mästerverket Onyria Palmares av Robert Trent Jones JR, nära staden Lagos på kustens västra del. Det finns lyxiga golfanläggningar intill havet och banor i mer lantlig miljö uppe bland grönskande kullar. Totalt finns fler än 30 banor på den korta kuststräckan, så för dig som vill spela många olika banor under din golfresa passar Algarve perfekt.

Det vimlar inte bara av golfbanor, utan även av små härliga byar och städer. Att bara sitta ner på ett café på ett torg och studera folklivet är, som många av oss vet, mycket mysigt. Restaurangutbudet är stort och att sitta i solen och bli serverad nygrillad fisk nere i hamnen är inte så tokigt när man vet hur alla skottar snö därhemma i Sverige. Hela regionen kryllar av mysiga och fina restauranger. Är man matintresserad så har man kommit helt rätt. Algarve tillhör vindistriktet Alentejo och det finns massor av små vingårdar där man kan provsmaka och handla.

En resa till världens ände…

Algarves kuststräcka är bara cirka 16 mil lång, men om du färdas utmed den kan du uppleva en tidsresa utan like. Från centra delarna med Faro, Vilamoura och Albufeira kommer du åt respektive håll uppleva en klart mindre exploaterad landsbygd, och allra tydligast är det om du reser västerut. Här är klipporna högre och naturen vildare och kusten slutar inte förrän den stupar brant mot havet vid Cabo São Vicente, klippspetsen som man förr trodde var världens ände, och fram till ganska nyligen Europas västligaste punkt. Nu vet man att den ligger norr om Lissabon (bara ett par timmar härifrån).

Flera spännande golfresmål på Algarvekusten

Vi har plockat russinen ur Algarves golfkaka och presenterar ett antal spännande golfresmål för både våra Long Stay golfresor , Mid Stay golfresor och vanliga golfresor.

blankblankblankblankblankblankblank

Vi har  ett klassiskt favoritresmål strax utanför Albufeira, nämligen uppskattade Salgados – med toppboende i rymliga lägenheter intill den vidsträckta stranden och spel på tre banor, varav en på gångavstånd. Dessutom shuttle bus till de andra banorna och in till centrala Albufeira varje dag, så här är ett av få resmål där du klarar dig utan hyrbil om du så önskar. Vi kan även erbjuda Salgados Beach Villas, som är eleganta Town Houses med privat pool och två sovrum och som ligger intill Salgados golfbana plus våra lägenheter centralt i Albufeira alldeles intill havet på den vackra Praia da Oura.

 

blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

En nyhet inför våren 2020 är våra högklassiga lägenheter intill banan Gramacho där fri golf på inte mindre än 5 omväxlande och roliga banor ingår. Från boendet på Gramacho Residences är det promenadavstånd och även Shuttle-service till restauranger, gym, inomhuspool, tennisbanor, supermarket och mycket mer.

Söker du riktigt bra boende och så mycket golf inkluderat som möjligt har du hittat rätt!

 

blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

Slutligen kan vi även varmt rekommendera våra boenden i charmiga staden Lagos, alla med golf på 7 banor, där du själv väljer när och hur ofta på varje bana du spelar! I grundpriset har du 14 greenfee under 4 veckor men kan köpa till hur många du önskar till nettopriser.

Det mest centrala boendet är Marina Club med läge i marinan, mitt i Lagos med mängder av restauranger och barer på gångavstånd. Kort promenad därifrån finns de prisvärda och lite enklare men rymliga lägenheterna Vila Branca. På den eleganta och ”levande” golfresorten Boavista bor du på banan, ett par kilometer utanför centrala Lagos och slutligen kan vi även erbjuda boende på lyxiga Cascade Resort vid kanten av klipporna vid Ponta de Piedade, som slår det mesta på fingrarna. Portugals lyxigaste Long Stay? Ja, kanske det…

Om man frågar de genuina Algarveborna om vilken stad de tycker allra bäst om på Algarvekusten får man oftast just Lagos som svar.

Den portugisiska huvudstaden Lissabon ligger inte mer än 2 ½ timme norrut och nås behändigt med hyrbilen. Vägen norrut mot Lissabon är ett äventyr i sig med långa sköna sandstränder och gles bebyggelse. Strax före Lissabon finns det underbara fiskesamhället Sesimbra att upptäcka.

Europas bästa vinterdestination?

Sunbirdie lanserar nu en rad nya resmål på en av Europas absolut bästa vinterdestinationer. Vi har valt med stor omsorg och tycker att vi tagit fram resmål som gör att du kan välja mellan genuin stadsupplevelse och golf på Algarvekustens mest exklusiva golfbanor. Våra resmål på Algarvekusten passar de mest kräsna av Long Stay resenärer.

Long Stay golfresor till Portugal, Algarve, Carvoeiro…
Long stay golfresor till Portugal, Algarve, Albufeira, Salgados…
Long stay golfresor till Portugal, Algarve, Albufeira…
Long stay golfresor till Portugal, Algarve, Lagos…


Läs mer om Sunbirdies Long Stay golfresor
Läs mer om Sunbirdies Mid Stay golfresor
Läs mer om Sunbirdies weekend- och vecko-golfresor

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller maila till info@sunbirdie.com

© Sunbirdie AB