Long och Mid Stay golfresor till Spanien, Costa Calida – Mar Menor

Long Stay och Mid Stay på heta Costa Calida och golfparadiset Mar Menor

Byt en månads kyla, regn och rusk mot en härlig long eller mid stay i Spaniens bästa klimat! 4 veckors boende på Mar Menor inklusive medlemskap på 7 banor varav 6 är ritade av den store Jack Nicklaus – låter det inte som en dröm?

Läs om Short Stay, dvs weekend- och veckoresor till Mar Menor…

Det finns en region i Europa som utmärker sig år efter år som den varmaste och torraste; Murcia i sydöstra Spanien. Kuststräckan heter också mycket logiskt Costa Calida – den varma kusten.

Många svenskar är redan bekanta med regionen strax norr härom – Alicante – men Costa Calida är än mer ett koncentrat av golfbanor, härlig spansk kultur och ett väder vi skandinaver längtar hela vintrarna efter. Faktum är att du befinner dig i den region där flest nya golfbanor finns på hela den europeiska kontinenten.

 

blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

Golfanläggningen Mar Menor, mitt på Costa Calida är ett av våra mest populära resmål, och inte undra på. Det här är en anläggning som får den mest kräsne golffantasten att jubla! Vad sägs om 7 banor varav 6 är ritade av den store Jack Nicklaus? Sju banor med mycket olika karaktär gör att du aldrig kommer att tröttna på golfen vid anläggningen på Mar Menor.

Själva resorten ligger nära den stora saltvattenlagunen Mar Menor och är en etablerad ”urbanisazion” med 700 villor och ett antal lägenheter av 4-stjärnig standard, direkt på banan. Här finns även 5-stjärnigt hotell, spa, ett 10-tal restauranger, barer, minimarket med mera. Du bor alltså inte på någon ödslig golfanläggning utan har rikt utbud av restauranger och nöjen – utöver de fantastiska golfbanorna!

Med bra boende, 7 golfbanor varav 6 av ”the golden bear” och ett klimat som slår det mesta i Europa är det svårt att inte trivas på Mar Menor.

Klicka här för att se en drygt 10 minuter lång film om Mar Menor på YouTube…

Golfen på Mar Menor

Reser du med Sunbirdie till Mar Menor på Costa Calida ingår som sagt medlemskap på hela 7 golfbanor, varav 6 är ritade av Jack Nicklaus. Spela hur mycket du vill på Mar Menor, Saurines, La Torre, El Valle, Hacienda Riquelme, Alhama Signature och Hacienda del Alamo mot en spelavgift på endast 9 Euro. Oslagbart! Dessutom är vi ensamma om att ha egen personal på plats som arrangerar tävlingar, aftergolf, utflykter mm, mm.
Som medlem får du boka alla tillgängliga starttider 48 timmar i förväg, dock aldrig mer än samma bana mer än 3 gånger per vecka (i mån av plats).

På anläggningen Mar Menor ligger en av de sex Jack Nicklaus-skapelserna. Mar Menor är din ”hemmabana” och våra lägenheter ligger utmed banan, med närhet till klubbhuset och första tee.

Mar Menor är en riktigt härlig parkbana där de första 9 hålen är av klassisk spansk parkkaraktär. Efter 7 hål händer det något. Nu är det stora och djupa bunkrar, enorma greener och välplacerade vattenhinder. Det känns som en helt annan bana jämfört med den följsama och behagliga öppningen. Vi får förklaringen. Jack har ritat 10 av hålen och de övriga av Dave Thomas som inte är någon duvunge han heller när det gäller att rita banor. Det positiva i detta är att du får två banor i en. Mar Menor har även sitt egna Amen Corner (13, 14 och 15) där hålen rundar en ganska stor sjö som är placerat i mitten av dessa tre. Häftig inramning och det känns som vi spelar arenagolf.

blankblankblankblank

7 omväxlande banor att njuta av under din vistelse!

De sex andra banorna som ingår i medlemskapet under din Long Stay-vistelse med Sunbirdie är Saurines, La Torre, El Valle, Hacienda Riquelme, Alhama Signature och Hacienda del Alamo. Alla har olika karaktär och svårighetsgrad så du finner säkert din favorit bland dessa mästerverk.

Har du drömt om att få spela ”ökengolf” så är Saurines något för dig. Saurines ligger 20 minuter med bil från Mar Menor Resort och ditt boende. Här finner du en helt annan bana än parkbanan hemma på Mar Menor. Saurines är en blanding av ”links” och Arizona-golf med stora wasteareas i sand. Allt i igenkännlig amerikansk stil med stora böljande greener. Saurines är en ganska öppen bana med få bunkrar och riktigt, riktigt rolig att spela. En golfbana av den här karaktären hittar vi inte någon annanstans i Europa och Saurines kommer säkert att bli en favorit.

La Torre är en underbar parkbana med lagom stor utmaning. Banans par är endast 68 men det är inget man tänker på under rundan. En riktigt rolig bana med många fina och utmanande korthål. La Torre ligger ca 20 minuter från Mar Menor.

El Valle är ett riktigt mästerverk. Här har kvalet till Europa Touren spelats, stora nationella tävlingar samt Senior Touren. En underbar bana i härlig ”Arizona”-style där man får känslan av att verkligen vara i Arizona med vackra klippformationer. Här har inget har lämnats åt slumpen. På El Valle blandas långa och korta hål där de kluriga greenområderna avgör om du kanske får ett par eller en dubbel… El Valle ligger ca 25 minuter från Mar Menor.

Hacienda Riquelme är en riktig tuffing. Här krävs det att du spelar med insidan för att få bra resultat. Många bunkrar, svåra greener och många välplacerade vattenhinder. Men, det är ganska breda fairways så håller du dig på banan så har du stor chans att bemästra denna pärla. Banan är bitvis kuperad. Hacienda Riquelme ligger ca 25 minuter från Mar Menor.

Den sjätte banan som du kan spela är Alhama Signature Course – det stora mästerverket. Banan ligger en bit bort (40 min) men det är det värt. Den här banan har Jack Nicklaus ”himself” varit med och lagt ner sin själ i. Därav tillägget ”signature”. Detta är helt enkelt ett mästerverk utan dess nåde. Allt är väl genomtänkt och inget har lämnats åt slumpen. Banan är lång, svår och en upplevelse man sent glömmer. Vill du så kan du spela här varje dag. Minus med ”signature” är att den kanske kan bli i svåraste laget för medelgolfaren. Men man måste ju ha utmaningar här i livet…

En nyhet är att även Hacienda del Alamo ingår i golfpaketet. Banan är ritad av Dave Thomas och ligger knappt 30 minuter från Mar Menor och är en mycket trevlig bekantskap. Den öppnades 2006 och bjuder på en rejäl utmaning då den är ritad som en ren mästerskapsbana. Lång, tuff men också väldigt, väldigt rolig och underhållande!

7 roliga och omväxlande banor att välja och vraka bland. Hur ska du hinna?

Boendet på Mar Menor Golf Resort

Våra lägenheter har utsikt över delar av banan. De ligger utmed banan Mar Menor, oftast intill hål 12, 14 och 15, och bara mellan 500-1200 meter från klubbhuset, restaurangerna, hotellet, inomhuspoolen och spa-anläggningen. Vill du hellre ta bilen till klubbhuset går det självklart bra, men de flesta promenerar dit och hem.

Lägenheterna är utrustade med det mesta du behöver under din vistelse (diskmaskin) och det ingår städning och byte av lakan och handdukar en gång per vecka. Reser du med oss ingår dessutom wi-fi i lägenheten, vilket ger dig smidig tillgång till internet, web-TV, web-radio mm.

blankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

Lägenheterna har 4-stjärning standard men kvaliteten på interiören när det gäller möbler, tyg och färg har tyvärr inte uppdateras och det är nu en del år sedan de inreddes. 

Lägenheterna består av ett öppet kök som övergår till matplats och vardagsrum. Köket är fullt utrustat (förutom diskmaskin) med tvättmaskin och all upptänklig utrustning (se inventarielista i vänsterspalten). Lägenheten har ett stort badrum med dusch och badkar. Sovrummet är väl utrustat med dubbelsäng som kan delas och rymliga garderober. Lägenheterna har balkong/terrass eller uteplats, med utgång antingen från sovrummet eller vardagsrummet.

Du kan även, mot en mindre kostnad, uppgradera till en lägenhet med två sovrum och två badrum. Se planskisser för båda lägenhetstyperna i bildspelet ovan.

Hundar är tillåtna i lägenheten mot tillägg, dock ej på banorna.

Service under din Long och Mid Stay

Som gäst hos Sunbirdie är vi måna om att du ska trivas och känna dig väl omhändertagen. Av den anledningen har vi alltid vår egen personal på plats som ser till att allt det praktiska sköts till punkt och pricka så du kan slappna av och njuta av din vistelse.
Vår värd finns på plats under vår säsong, vanligen mellan första oktober till sista april. Observera att flera andra arrangörer säljer Mar Menor, men ingen annan har egen personal på plats!

Starttider och greenfee

Som Long och Mid Stay gäst med Sunbirdie på Mar Menor Resort har du medlemskap på 7! fantastiska banor. Låter det inte som en dröm?
Spelavgiften som tillkommer är på blygsamma 9 Euro per runda.
Du bokar själv dina starttider så snart du kommit ner till Mar Menor. Alla tider och banor bokar du direkt i receptionen på Mar Menor Resort, 48 timmar i förväg eller senare. Medlemskapet gäller på banorna Mar Menor (hemmabanan), Saurines, La Torre, El Valle, Hacienda Riquelme (20 min), Hacienda del Alamo (30 min) och Alhama Signature Course (40 min). Spel på ”hemmabanan” Mar Menor fler än 3 ggr per vecka endast i mån av plats.

Vad ingår i priset?

14 respektive 28 dagars boende (2 respektive 4 veckor) och medlemskap på 7 banor samt service av vår personal ingår i priset. I grundpriset ingår boende i lägenhet med 1 sovrum, men mot tillägg kan ni uppgradera till lägenhet med 2 sovrum!
Får ni inte ihop resan riktigt så vistelsen blir exakt 14 eller 28 dagar, har vi även bra priser på extra nätter. Nu behöver man inte stanna i 4 veckor eller 8 veckor. Det går mycket bra att stanna i 5 eller 6 veckor. Se vår prislista där du finner priser för Mid Stay (2 veckor), Long Stay (4 veckor) samt extra nätter, extra veckor och andra rabatter och tillägg.

Prislista Long Stay golfresor till Spanien, Costa Calida, Mar Menor
Prislista Mid Stay golfresor till Spanien, Costa Calida, Mar Menor

Vad ingår inte i priset?

Flyg och hyrbil ingår inte i våra priser utan det bokar du själv. Läs mer under respektive rubrik nedan eller gå direkt till fliken Flyg/Hyrbil där vi rekommenderar olika flygbolag och hyrbilsföretag.

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Ankomst

Vi har inga fasta ankomstdagar utan du väljer själv när du vill anlända och stannar således 4 veckor från ankomstdagen. Vi rekommenderar alltid våra gäster att anlända så nära månadsskiftet som möjligt då det skapar en bra och rolig gruppkänsla, men det är helt fritt att anlända vilken dag som helst eller när ni hittar billiga flygbiljetter med de bästa flygtiderna.

Flyg

Flyg ingår inte och du bokar det själv. Till Alicante finns det möjlighet att flyga direkt med Norwegian och Ryanair. Nuförtiden går det bra att köpa enkelbiljetter på flyg. Du kan således flyga ner med ett bolag och hem med något annat. Tänk på att golfutrustningen kanske inte ingår i biljettpriset utan tar ut en avgift för detta.

Vill du boka flyg själv rekommenderar vi Googles smarta flygbokningssökfunktion!

Vill du hellre ha hjälp med bokningen av flyg, rekommenderar vi företaget MK Airbroker som du kan kontakta via telefon eller mail. Ring dem på 08-16 69 30 eller maila till info@mkairbroker.se

Hyrbil

Hyrbil ingår inte i priset på din resa, men vi rekommenderar att du hyr en bil, för att få ut mesta möjliga av din Long Stay-resa till Costa Calida. Din ”hemmabana” ligger utanför dörren, men de 5 andra ligger mellan 10 till 40 minuters bilresa från boendet.

Hyrbil bokar du bäst och smidigast själv. Du väljer vilken storlek på bil du önskar ha under din vistelse. Lättast bokar du hyrbilen här på Sunbirdies hemsida på sunbirdie.se/hyrbil

När du inte spelar golf

Murcia-regionen har en rik historia och själva staden Murcia får man inte missa. Här kan du strosa i timmar mellan butiker och charmiga torg innan du avslutar kvällen på någon trevlig restaurang. Klicka här för att se en video om Murcia på Youtube!

I närområdet finns även den historiska hamnstaden Cartagena och klassiska semesterstäder som Alicante, Almeria med flera. Lite längre bort finner man den moriska staden Granada och det imponerande slotts- och borgområdet Alhamra. Det anses idag vara ett av världens främsta arkitektoniska verk och finns med på UNESCO:s världsarvslista.

Golf och skidor?
Tycker du om att åka skidor är det faktiskt inte mer än 2,5 timmar till de välkända skidorterna i Sierra Nevada! Där kan vi utlova en unik upplevelse på 3 000 meters höjd med utsikt över Medelhavet, Gibraltarsundet med dess båttrafik och de afrikanska Atlasbergen i fonden.

Läs mer om vad som finns att göra i Murcia på följande hemsidor:
www.murciaturistica.es
www.clubmurcia.com
www.los-alcazares.com
www.irmgolfexperience.com
www.costa-calida.net


Läs mer om Long Stay med Sunbirdie
Läs mer om Long Stay Golfresor
Läs mer om Long Stay Living (utan inkluderade aktiviteter)
Läs mer om Mid Stay (2-3 veckor)
Läs mer om Short Stay (weekend- och veckoresor)

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller maila till info@sunbirdie.com

© Sunbirdie AB