Long Stay golf Spanien, Costa del Sol, Fuengirola

Costa del Sol, Fuengirola – toppboende intill havet, fem golfbanor och närhet till ett härligt stadsliv

Ett perfekt Long och Mid Stay-upplägg på Costa del Sol med sina 300 soldagar om året. Upplev en härlig Long Stay eller Mid Stay där du kombinerar golf på 5 banor med toppboende och promenadavstånd in till den levande ”året-runt-staden” Fuengirola. Nyhet 2020! Nu kan vi återigen erbjuda våra finfina 1-sovrummare med havsutsikt!

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Fuengirola och det härliga boendet Select Marina Park (del av Club La Costa World) har onekligen blivit en riktig succé. Här finns det mesta för en lyckad Long eller Mid Stay.

Våra gäster har verkligen uppskattat vårt upplägg i Fuengirola där du kombinerar golf på flera banor, toppboende på en levande resort med promenadavstånd in till ”åretruntstaden” Fuengirola.

Nyhet 2020! Nu kan vi återigen erbjuda våra populära och väldigt trevliga superior-lägenheter med 1 sovrum och havsutsikt…

Costa del Sol och Fuengirola erbjuder så mycket för den som vill fly den svenska vintern. Milsvida stränder, strandpromenader och ett härligt vardagsliv året om. Restauranger och affärer är öppna och det finns ett härligt folkliv.

blankblankblank

På ditt boende, Select Marina Park, finns flera restauranger att välja mellan och annars är det inte långt in till Fuengirola där du finner allt ifrån topprestauranger till enkla spanska bodegor. Det finns stormarknader med ett gigantiskt utbud av mat och det finns små lokala marknader med de finaste delikatesser. Här finns en fantastisk möjlighet att leva ett ljuvligt vardagsliv med en blandning av ett skönt umgänge med likasinnade, ett veritabelt smörgåsbord av restauranger eller bara njuta av lugn och ro, hemma på Club la Costa World.

Men Costa del Sol är så mycket mer än restauranger och sol! Här finns ett underbart kulturutbud för den som är intresserad av det. Här finns romerska lämningar såsom teatern i Malaga och här finns historiska Granada med Alhambrapalatset som var morernas högborg när de härskade över området på 1200-talet.

Perfekt boende under din Mid eller Long Stay – Select Marina Park

Vårt boende i Fuengirola – Select Marina Park – är en del av Club la Costa World. Här finns vackra och välutrustade lägenheter och ”radhus” som ligger på en underbar, levande anläggning med gångavstånd in till den mysiga staden Fuengirola.

blankblankblankblankblankblankblankblank

Våra prisvärda 1-sovrumslägenheter har allt man behöver men är kanske lite mindre än du är van vid. Å andra sidan är priset oslagbart!

blankblankblankVardagsrum till costa del sol club under Longstay Spanien | SunbirdieblankblankExteriör utsikt över sovrummet under long stay golf costa del sol | Sunbirdie

Nyhet 2020! Nu kan vi återigen erbjuda våra populära och väldigt trevliga superior-lägenheter med 1 sovrum och havsutsikt, som ligger intill den uppvärmda poolen. Dessa var mycket populära våren 2019 och skulle ha sålts under hösten men vi har alltså fått dem tillbaka.

blankblankblankblank

Våra 2-sovrumslägenheter är väl utrustade för längre vistelser. De är lite enklare i materialval än våra Townhouse men många gäster tycker att de är mysigare.

blankblankblankblankblankblankblankblank

Våra fina Townhouse (2 sovrum) bjuder på havsutsikt med eftermiddagssol på den stora uteplatsen. De finns även med så kallad Pool View, dessa har inte havsutsikt.

Select Marina Park har en levande stämning året om och är så långt ifrån en del trista och avbefolkade spanska resorter som man kan komma. På Select Marina Park finns restauranger öppna året om, en reception som är öppet dygnet runt, gym, tennisbana och flera poolområden, varav en uppvärmd utomhuspool intill en välbesökt pub. Select Marina Park är verkligen en oas mitt på Costa del Sol som snabbt känns som ett hem att återvända till efter en dag på golfbanan eller efter utflykter.

Lägenheterna på Select Marina Park är väl utvalda för Sunbirdies Long Stay-gäster. Vi kan  erbjuda både enklare och mer exklusiva 1-sovrummare och både lägenheter och Town House med 2 sovrum. Ankommer du kring månadsskiftet blir det extra prisvärt – se prislistan.

Lägenheter (3-stjärniga) med ett eller två sovrum.
Lägenheter Superior (4-stjärniga) med ett sovrum, med havsutsikt
Townhouse (4-stjärniga) har två sovrum, är nyrenoverade och mycket fräscha i två plan med eftermiddagssol och havsutsikt.

Inom området finns en uppvärmd utomhuspool och jacuzzi, som alla Sunbirdies gäster har tillträde till.

Alldeles utanför Select Marina Park och Club la Costa World väntar ett rikt restaurangliv. Om man vill kan man snedda ner över häststallet på Club la Costa World och nå strandpromenaden som leder in till Fuengirola. Här finns, enligt nätsajten Tripadvisor, inte mindre än 404 restauranger! Alla är inte öppna under vintern, men Fuengirola är en stad som verkligen lever året runt så utbudet av mysiga restauranger är enormt.

Golf på 5 härliga banor!

Det är sannerligen ingen brist på golfbanor på Costa del Sol. Det är inte för intet kusten ofta kallas för Costa del Golf. För våra Mid och Long Stay golfresor har vi valt ut fem mycket fina och charmiga banor som ingår i era golfpaket. På vissa ingår vagn och på andra till och med golfbil!

blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

Under en Long Stay har du 14 greenfee som gäller på fem olika banor – Lauro, El Chaparral, Cabopino, Parador och Guadalhorce. Vi har valt ut dessa banor för bästa tillgänglighet samt att de ligger inom rimligt avstånd från vårt boende, Club La Costa. Under en Mid Stay (14 nätter) har du 7 greenfee som gäller på ovan nämnda golfbanor. Du kan dessutom köpa till extra greenfee på plats om du så önskar och greenfee gäller då på nämnda banor.

Parador Malaga Golf är en klassisk bana i Malaga. Banan har 27 hål och ligger intill havet. Du har säkert sett banan från luften då den ligger väldigt nära flygplatsen. Parador är en helt flack och härlig parkbana, där du kan njuta av de milda havsvindarna och även av förvildade papegojors läten. Europatouren har spelats här ett flertal gånger.

Guadalhorce är en privat bana med många celebra medlemmar, och bland andra kan stöta på den spanske Kungen. Likt Lauro Golf är Guadalhorce en delvis kuperad parkbana av klassiskt snitt och en bana man verkligen inte tröttnar på. Första nio är delvis kuperade och sista nio i stort sett helt flacka. Här finns även en korthålsbana samt ett magnifikt klubbhus i klassisk stil.

Lauro Golf består av 27 hål fördelat på tre 9-hålsslingor som varieras från dag till dag. Det är en vacker och mycket rolig parkbana som slingrar sig fram i lätt böljande terräng. Hål 1-18 är nästan helt flacka. Den nya slingan, 19-27, är däremot lite kuperad, utan att för den delen vara krävande. Kort sagt är det en trevlig bana som du kan spela många rundor på utan att tröttna.

El Chaparral Golf råder en mysig och familjär stämning. Här är mycket lätt att trivas och bara låta timmarna bara gå. På klubbhusets terrass har man ett ljuvligt läge för att njuta av solen, maten och utslagen på det första hålet och 18:e green. Banan är kuperad, men låt inte detta avskräcka dig. Dels ingår golfbil och dels växer banan för varje runda. Banan är ganska kort och så snart du börjar spela med insidan kommer du upptäcka att det finns många roliga och intressanta hål och du glömmer snart det lite trånga första hålet. Många gäster håller faktiskt El Chaparral som en favorit! Här på El Chaparral ingår dessutom golfbil, om man så önskar.

En annan bana som ni har möjlighet att spela på under er vistelse på Costa del Sol är vackra Cabopino. Uppe vid klubbhuset breder sig en fantastisk utsikt ut över Medelhavet. På många ställen utmed golfbanan återkommer den vackra utsikten över närområdet och havet. Banan är i ett väldigt fint skick och finishen imponerar verkligen. Cabopino bjuder på en rad mycket vackra hål. Stunden på första tee är ljuvlig med utsikten och en inbjudande böljande fairway. På det 3:e hålet blir man återigen hänförd över utsikten på ett kort par 4 hål. Hål 11-13 är som en liten Amen Corner och avslutningen bjuder på flera utmanande och vackra hål. Sammantaget är banan en fröjd att spela! Golfbil ingår, men om du vill, går det utmärkt att gå runt Cabopino.

När du inte spelar golf

På Costa del Sol finns väldigt mycket att göra vid sidan av att spela golf. Här finns fantastisk mycket fint att se om man tar sig lite ifrån ”allfarvägarna”. Kulturutbudet är stort och tar man sig upp från kusten till bergsbyarna eller t ex Granada väntar både det fantastiska moriska templet Alhambra och Ronda där Ernest Hemingway sägs ha hämtat inspiration till sin bok ”Klockan klämtar för dig”. Underbar natur väntar uppe i Sierra Nevada bergen och faktum är att här på Costa del Sol kan du göra verklighet av fantasin om att åka skidor på förmiddagen och spela en runda golf på eftermiddagen! Uppe i Sierra Nevada, en timme ovanför Malaga, ligger en skidort som inte är att förringa. Här finns ett stort skidsystem där du kan njuta av att åka skidor på 3000 meters höjd och blicka ut över Gibraltarsundet med Atlasbergen i Afrika som fond. Något att skriva hem om, kanske?

En tripp till just Gibraltar är också något man vill bocka av när man är på Costa del Sol. Den brittiska kolonin är en märklig upplevelse i allt det spanska runtom. Att se alla lastfartyg trängas i sundet är en mäktig syn.

blankblankblank

Annars är livet på Costa del Sol mest till för att njuta av. Strandrestaurangerna avlöser varandra – hitta din favorit! En eftermiddag inne på Plaza los Naranjos i Marbella är svårslaget. Marbellas gamla kvarter är underbart charmiga. Men det finns fler byar att strosa omkring i och njuta av tillvaron. Från t ex charmiga Estepona till traditionella Mijas Pueblo eller om andan faller på – superlyxiga Puerto Banus med sina lustyachter.

En Long Stay eller Mid Stay på Costa del Sol är till för att göra precis vad man känner för. Men det finns nog ingen Long Staydestination som erbjuder ett större smörgåsbord att välja från.

Läs om alla våra resmål på Costa del Sol…

Service under din Long eller Mid Stay

Som gäst hos Sunbirdie är vi måna om att du ska trivas och känna dig väl omhändertagen. Av den anledningen har vi alltid vår egen personal på plats som ser till att allt det praktiska sköts till punkt och pricka så du kan slappna av och njuta av din vistelse.
 Vår värd är där för dig och ingen fråga eller undran är för liten eller oviktig. Under hösten har vi personal på plats mellan 1 oktober och 30 november.

Starttider och greenfee

Som gäst med Sunbirdie i Fuengirola ingår 14 greenfees under en Long Stay (28 nätter) och 7 greenfees under en Mid Stay (14 nätter). Följande bokningsregler gäller på de olika banorna:

El Chaparral: Ni kan boka 7 dagar i förväg alla tider. Golfbil ingår.
Parador de Malaga Golf: Ni kan boka 7 dagar i förväg alla tillgängliga tider mellan 12-13.30.
Lauro Golf: Ni kan boka 7 dagar i förväg alla tillgängliga tider före 09.30 och efter kl 12.30 samt alla tillgängliga tider 1 dag i förväg. Golfvagn ingår.
Guadalhorce: Ni kan boka 7 dagar i förväg alla tillgängliga tider mån-fre mellan 08.00-12.00.
Cabopino: Ni kan boka 7 dagar i förväg alla tillgängliga tider 08.00- 09.00. Golfbil ingår.

Vill du spela mer golf än vad som ingår i grundpaketet kan du köpa greenfee till nettopriser av vår personal på plats.

Inför er resa får ni avresehandlingar och kontaktuppgifter så att ni kan förboka de första starttiderna och även möjlighet att anmäla er till våra tävlingar mm innan ni kommer ner.

Vad ingår i priset?

I våra priser ingår generellt boende, service som städning och byte av lakan, el, värme, wifi, golf enligt program samt service av vår personal på plats. Se prislistan för detaljer.

Gå direkt till prislistan för long stay golfresor till Costa del Sol, Fuengirola…
Gå direkt till prislistan för mid stay golfresor till Costa del Sol, Fuengirola…

Vad ingår inte i priset?

Flyg och hyrbil ingår inte i våra priser utan det bokar du själv. Läs mer under respektive rubrik nedan…

Ankomst – rabatt om du ankommer i början av månaden!

Vi har inga fasta ankomstdagar utan du väljer själv när du vill anlända och stannar sedan så länge du önskar från ankomstdagen. Lägsta pris får du dock om du ankommer 1-2 i varje månad och vi rekommenderar alltid våra gäster att anlända så nära månadsskiftet som möjligt då det skapar en bra och rolig gruppkänsla, men det är helt valfritt att anlända vilken dag som helst eller när ni hittar billiga flygbiljetter med de bästa flygtiderna. Mer information hittar du i prislistan  för Mid Stay och Long Stay golfresor till Fuengirola..

Flyg

Flyg ingår inte och du bokar det själv för bästa pris och flexibilitet. Numera går det bra att köpa enkelbiljetter på flyg, och du kan således flyga ner med ett bolag och hem med något annat. Tänk på att golfutrustningen kanske inte ingår i biljettpriset.

Vill du boka flyg själv rekommenderar vi Googles smarta flygbokningssökfunktion där du till exempel kan välja önskad reslängd (exempelvis 28 nätter) under en tidsperiod och får du fram vilket datum du ska resa för att få bästa pris!

Vill du hellre ha personlig hjälp med bokningen av flyg, rekommenderar vi företaget MK Airbroker som du kan kontakta via telefon eller mail. Ring dem gärna på 08-16 69 30 eller maila till info@mkairbroker.se

Tåg

Vill du inte flyga går det att ta ta tåget till Costa del Sol. Men det är fortfarande tyvärr ganska dyrt och krångligt jämfört med mer närliggande resmål, som norra Italien.

Hyrbil

För din egen frihet så rekommenderar vi att du hyr bil. På så sätt är du inte låst vid ditt resmål utan kan med lätthet utforska regionen. Dessutom behöver du bil för att ta dig till de golfbanor som inte ligger vid ditt boende om du vill det. Med hyrbilen har du en frihet som är viktig för att din Long Stay vistelse ska bli riktigt lyckad.

Hyrbil bokar du bäst och smidigast själv. Du väljer vilken storlek på bil du önskar ha under din vistelse. Lättast bokar du hyrbilen här på Sunbirdies hemsida via sökmotorn CarTrawler eller svenska Holiday Car. Sök pris och boka direkt på www.sunbirdie.se/hyrbil


Läs mer om Long Stay med Sunbirdie
Läs mer om Long Stay Golfresor
Läs mer om Long Stay Living (utan inkluderade aktiviteter)
Läs mer om Mid Stay (2-3 veckor)
Läs mer om Short Stay (weekend- och veckoresor)

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller maila till info@sunbirdie.com

© Sunbirdie AB