Long Stay golfresor till Spanien, Costa Valencia, Panoramica

Long Stay på Panoramica – en gömd pärla!

På lugna och stillsamma Costa Valencia mellan Katalonien i norr och Costa Blanca i söder ligger Panoramica Golf. Här finns en fantastiskt fin golfanläggning som inte ligger vid de stora allfartsvägarna utan är en ”gömd pärla” som vi på Sunbirdie har letat upp åt våra kunder.

Costa Valencia är känt för sina många apelsinodlingar. När man kommer åkande till Panoramica Golf så undrar men lite om man verkligen ska hitta en golfbana här ute bland apelsin- och mandarinodlingarna. Men när man svänger upp på infartsvägen och in på Panoramicas område är det som att stiga in i en liten oas, en annan värld, med välklippta gräsmattor, lummiga träd och vackra vyer över golfbanan.

Panoramica är perfekt för dig som uppskattar lugn och stillhet men som också vill ha ett bra boende och en fantastiskt fin golfbana med förstklassiga träningsmöjligheter utanför dörren.

Mycket möjligt blir favoritplatsen för många klubbhusets terrass, där man ser en del av banan men framför allt kan blicka ut över en härlig olivlund med träd som är hundratals år gamla. Här njuter man av ett härligt lugn inför eller efter golfrundan. En perfekt miljö för bra golfspel alltså.

Boendet på Panoramica

Vi erbjuder två boenden på Panoramica. För midstay kunder så har vi 3-stjärniga lägenheterna med 1 sovrum i Golf Village, som ligger intill nionde hålet. För longstay kunder så har vi 4-stjärniga lägenheter med 2 sovrum på Panoramica Resort Apartments.

Panoramica Resort Apartments ligger utmed golfbanan (oftast utmed hål 2, 5, 6, 7 och 9) och bjuder oftast på utsikt över golfbanan, vilket ju är väldigt trevligt. Lägenheterna är stora och har balkong som vetter åt olika vädersträck, för största chans till sol under hela dagen. Lägenheterna har 2 sovrum, 2 badrum, fullt utrustat kök, diskmaskin och tvättmaskin. Pool finns utomhus (ej uppvärmd). Parkering av bil går bra direkt utanför boendet. Här finns allt som behövs för en bekväm Long Stay med goda förutsättningar att vässa golfen och få ner pulsen. Alla lägenheter skiljer sig lite i utseende och utrustning men håller generellt mycket bra standard!

De enklare lägenheterna på Panoramica Golf Village har 1 sovrum och ligger nära klubbhuset utmed nionde hålets fairway. Här bor du som vill ha en ytterst prisvärd Long Stay och kanske främst för dig som reser ensam, då enkelrumstillägget är väldigt humant.
Men sätter du stort värde på ditt boende och tycker om att laga mat rekommenderar vi de större, finare lägenheterna Panoramica Resort Apartments som du kan läsa om här ovan.

Här på Panoramica kan du slappna av, spela golf, träna (fria rangebollar ingår i priset) bada i poolen eller havet (11 km från boendet) och bara njuta av att vara på ett härligt golfresmål. Panoramica är resmålet för dig som verkligen vill spela golf så mycket du vill på en underbar bana och bo högklassigt alldeles intill golfbanan.

Golfen på Panoramica

Panoramica fick smeknamnet ”little Valderrama” när banan öppnade 1995 till följd av sin kvalitet och likheter med den kända banan på Costa del Sol. Vi är villiga att hålla med. Bernhard Langer har med Panoramica skapat ett litet mästerverk där lätta och breda hål smälter samman med tuffa, långa och utmanande. Allt detta i en underbar miljö där det verkligen känns som att gå omkring i en väldigt välskött park med ekar, pinjeträd och härliga olivlundar.

Det finns dock mer än den underbara 18-hålsbanan på Panoramica. Här finns en mycket fin och rolig par 3-bana över 18 hål. Den ingår naturligtvis också i medlemskapet.

Här på Panoramica kan du träna hur mycket du vill. Panoramica har kanske de absolut bästa träningsområden vi sett i Spanien och för Sunbirdies gäster ingår fria rangebollar…och dessutom 3 fullvärdiga övningshål alldeles intill rangen.

Banan är som sagt vacker, rolig, välskött och en bana som passar alla typer av golfare. Spela hur mycket du vill. Du är medlem och kan boka alla tillgängliga tider 2 dagar i förväg…

När du inte spelar golf

Tröttnar du på lugnet och golfen så är det inte långt till närmsta kuststad (Vinaros) där du kan strosa på strandpromenaden eller ta ett dopp i havet. Les Cases är en charmig liten fiskeby där det vimlar av små härliga restauranger på 15 minuters avstånd. I närområdet finns flera charmiga små städer att besöka såsom Calig och Peniscola – där härföraren Hannibal enligt legenden svor att aldrig liera sig med Rom…

På ca 10 minuters avstånd i den lilla byn Uldecona ligger en fantastisk restaurang – Les Moles. Här har ägaren och restauratören Jeroni Castell, under många år, byggt upp en verksamhet som äntligen, just i år, givit en stjärna i Guide Michelin! Varför inte smita ifrån middagslagningen hemma i det egna köket och njuta av fantastisk spansk matlagning i världsklass?

Till Barcelona är det 2 timmar och till Valencia ca 1,5 timme för den som känner att det vore lockande att ta sig till en spansk storstad.

Service under din Long Stay

Som gäst hos Sunbirdie är vi måna om att du ska trivas och känna dig väl omhändertagen. Under en Long Stay till Panoramica Golfresort reser du dock ”på egen hand” – det vill säga vi har inte någon egen personal på plats.

Starttider och greenfee

Som Long Stay gäst med Sunbirdie på Panoramica har du tillgång till fri golf på 18 underbara golfhål + 18 par 3-hål. Alla Sunbirdies Long Stay-gäster på Panoramica får ett golfmedlemskap. Medlemsskapet ger dig fritt spel på de 18 hålen + Par 3-banan. Det betyder i praktiken att du får 28 heldagars greenfee och kan spela så mycket golf du bara orkar. Här råder ett lugnt tempo under vinterhalvåret så här njuter våra gäster av golf så som det ska spelas – i lugn och ro. Alla tider och banor kan du boka direkt i receptionen på Panoramica när du kommit ned och fått ditt medlemskap.

Vad ingår i priset?

I våra priser ingår generellt boende, service som städning och byte av lakan, el, värme, wifi, golf enligt program samt service av vår personal på plats. Se prislistan för detaljer.

Vad ingår inte i priset?

Flyg och hyrbil ingår inte i våra priser utan det bokar du själv. Läs mer under respektive rubrik nedan eller gå direkt till fliken Flyg/Hyrbil där vi rekommenderar olika flygbolag och hyrbilsföretag. Du kan numera söka och boka din hyrbil till bästa pris direkt på vår hemsida…

Ankomst

Vi har inga fasta ankomstdagar utan du väljer själv när du vill anlända och stannar således 4 veckor från ankomstdagen. Vi rekommenderar alltid våra gäster att anlända så nära månadsskiftet som möjligt då det skapar en bra och rolig gruppkänsla, men det är helt fritt att anlända vilken dag som helst eller när ni hittar billiga flygbiljetter med de bästa flygtiderna.

Flyg

Flyg ingår inte och du bokar det själv. Till Costa Valencia flyger man till Barcelona eller Valencia. Till Barcelona flyger man direkt med bland annat SAS, Norwegian, Veuling och Ryanair. Nuförtiden går det bra att köpa enkelbiljetter på flyg. Du kan således flyga ner med ett bolag och hem med något annat. Vi rekommenderar även ett antal resebyråer som kan hjälpa er med flygbokningen. Tänk på att golfutrustningen kanske inte ingår i biljettpriset utan tar ut en avgift för detta.

Vill du boka flyg själv rekommenderar vi Googles smarta flygbokningssökfunktion där du till exempel kan välja önskad reslängd (exempelvis 28 nätter) under en tidsperiod och får du fram vilket datum du ska resa för att få bästa pris. Du kan självklart välja och sortera efter dina preferenser, tex direktflyg eller visa flygtider, max reslängd osv.

Vill du hellre ha personlig hjälp med bokningen av flyg, rekommenderar vi företaget MK Airbroker som du kan kontakta via telefon eller mail. Ring dem på 08-16 69 30 eller maila till info@mkairbroker.se

Hyrbil

För din egen frihet så rekommenderar vi att du hyr bil. På så sätt är du inte låst vid ditt resmål utan kan med lätthet utforska regionen. Dessutom behöver du bil för att ta dig till de golfbanor som inte ligger vid ditt boende om du vill det. Med hyrbilen har du en frihet som är viktig för att din Long Stay vistelse ska bli riktigt lyckad. Du kan med lätthet åka till den lilla mysiga restaurangen vid stranden, eller göra en utflykt till någon närbelägen sevärdhet.

Hyrbil bokar du bäst och smidigast själv. Du väljer vilken storlek på bil du önskar ha under din vistelse. Lättast bokar du hyrbilen här på Sunbirdies hemsida via sökmotorn CarTrawler. Sök pris och boka direkt på www.sunbirdie.se/hyrbil


Läs mer om Sunbirdies Long Stay golfresor
Läs mer om Sunbirdies Mid Stay golfresor
Läs mer om Sunbirdies weekend- och vecko-golfresor

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller maila till info@sunbirdie.com

© Sunbirdie AB