Long och Mid Stay golfresor till Spanien, Costa del Sol, Estepona Valle Romano

Costa del Sol, Estepona – Valle Romano
Högklassigt boende intill banan med eftermiddagssol på balkongen och spel på 3 fina golfbanor

Strax utanför charmiga Estepona ligger golfresorten Ona Valle Romano med fantastiska lägenheter intill banan och spel på tre golfbanor.

Nytt golfpaket 2022!

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

 

blankblankblankblankblank

Costa del Sol är en av Europas hetaste golfdestinationer. Inte undra på. Här finner man bra klimat, härliga stränder, mysiga städer och byar, lugn och ro eller hålligång, vacker natur och mängder av härliga golfbanor. Här finns, kort och gott, nästan allt!

Sunbirdies resmål Ona Valle Romano utanför Estepona är en av kustens pärlor och passar för en härlig och trivsam Long Stay eller Mid Stay för dig som vill bo riktigt bra intill banan och spela flera banor.

Underbara Ona Valle Romano Golf Resort ligger bara några få kilometer från centrala Estepona. Banan stod spelfärdig lite tidigare medan de 4-stjärniga och modernt inredda lägenheterna blev klara under sommaren 2014. Från lägenheterna är det inte mer än 300 meter upp till klubbhuset. På Ona Valle Romano bor du ståndsmässigt och alla våra lägenheter ligger i västläge på våning 2 och bjuder på eftermiddagssol samt utsikt över golfbanan. 

Estepona är en mysig stad som är uppdelad i två delar. De gamla stadsdelarna, med smala gränder och äldre bebyggelse,  är en given favorit hos många men hamnen är kanske ändå dit de flesta drar sig för en härlig middag. Här finns inte mindre än 20-30 restauranger. Spanskt, Italienskt, asiatiskt – ja du finner det mesta. Utan att det för den delen kännas allt för turistanpassat. Vill du lämna bilen hemma, kostar en taxi cirka 15 € enkel väg. Med andra ord har du det bästa av två världar. Boendet är modernt och ligger lugnt och skönt precis bredvid Valle Romano Golf, där du med fördel njuter av vackra solnedgångar. Önskar du lite liv och rörelse är det inte mer än 8 km in till centrala och genuina Estepona. Golfen spelar du dessutom på tre olika banor.

Boendet på Ona Valle Romano

Boendet på Valle Romano är perfekt för dig som vill bo riktigt bra nära banan och det mesta finns för att du ska trivas under en längre vistelse. 

blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

Lägenheterna är moderna och håller fyrstjärnig standard. Alla har två sovrum, två badrum (ett med bad och ett med dusch), kök och vardagsrum, samt riktigt rymlig balkong med perfekt läge för härlig eftermiddagssol. Alla våra lägenheter ligger nämligen på andra våningen mot banan i västerläge – perfekt för dig som söker eftermiddagssol. Vill du hellre ha morgonsol går det utmärkt och du får då kanske ännu bättre utsikt över banan och till och med havet!

Här finns reception samt utomhuspool (ej uppvärmd) och 2 padel-banor samt ett litet café/bar. Annars är det inte mer än 8 kilometer in till centrala Estepona och en taxi kostar bara ca 10 € enkel väg.

Golfen i Estepona

Totalt har du 16 greenfee under en Long Stay som är fördelade på 3 banor – 10 på hemmabanan Valle Romano, 4 på populära La Cañada och 2 på nya Azata, grannbanan till Valle Romano som vi sett byggas under några år och som blev klar först 2020.

Under 2 veckors Mid Stay ingår 4 + 3 + 2 greenfee med samma upplägg – plus att du kan spela på till Twilight-pris hemma på Valle Romano.

blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

Valle Romano ligger utanför dörren på ditt boende. Det är en modern parkbana som öppnade 2010. Banan har en härlig balans, där korta tekniska hål blandas med lite längre hål med breda och böljande fairways. Greenerna är stora och snabba. Inramningen med bergen i norr och havet i söder är makalös och alla hål är väldigt vackra. Banan är inte direkt kuperad men det finns några hål som får anses mer krävande. Annars är det en rolig och omväxlande bana som passar alla typer av golfare.

La Cañada är en av kustens trevligaste banor med en erkänt vänlig personal. Banan är delvis kuperad men hålen är spännande och vackert utlagda i den härliga, Andalusiska terrängen. Spännande är inte minst avslutningshålet, där du spelar över en ravin. La Cañada har också ett avancerat dräneringssystem som effektivt dränerar banan vid regn. Det innebär att när andra banor längs kusten måste stänga vid kraftiga regn så håller banan öppet och efter ronden kan du njuta av utsikten från någon av klubbhusets två terrasser med vyer över floden Guadiaro och Medelhavet.  
La Cañadas driving range är också gigantisk och anses som ett av de bästa träningsområdena på Costa del Sol.

Azata Golf ligger precis intill Valle Romano och ni som varit här de senaste åren har nog sett den växa fram och varit lite nyfikna på hur det skulle bli. Den är bitvis kuperad, men en trevlig omväxling mot de två mer etablerade banorna och bjuder på magisk utsikt över Medelhavet och Sierra Bermeja. Banan har par 71 och har redan fått rykte om sig att vara utmanande med väldigt snabba greener och förrädiska onduleringar. 

När du inte spelar golf

På Costa del Sol finns det en uppsjö av små byar och städer. Vi tror att många kommer spendera mycket av sin tid i Estepona med omnejd. Här finns det härliga stränder att promenera utefter och kanske ta ett dopp. Stanna till vid en mysig strandrestaurang för en lång lunch intill vattenbrynet. På kvällarna finns det stort utbud av restauranger i Estepona – inte minst i den charmiga hamnen.

Annars finns ju hela Costa del Sol att utforska; Marbella, exklusiva Puerto Banus, Malaga, Fuengirola. Listan kan göras hur lång som helst.

Är man lite äventyrlig så kan man med lätthet ta en weekend i Marocko…


Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller på info@sunbirdie.com, eller gör en prisförfrågan online här på vår hemsida

Gör en snabb pris-/offertförfrågan


Service under din Long Stay

Som gäst hos Sunbirdie är vi måna om att du ska trivas och känna dig väl omhändertagen. På Valle Romano har vi under hösten dock ingen egen personal på plats, men självklart finns svensktalande personal i närheten som kan hjälpa till om något problem skulle uppstå och det går som vanligt alltid att ringa kontoret eller till vårt journummer.

Starttider och greenfee

Valle Romano kan ni boka alla tillgängliga starttider innan er ankomst! samt att du kan spela efter kl 15.00 till en kraftigt reducerad kostnad (sk Twilight).
Azata och La Cañada kan ni boka alla tillgängliga starttider 72 h i förväg.

Vad ingår i priset?

I våra priser ingår generellt boende med service som städning och byte av lakan, el, värme, wifi, golf enligt program samt service av vår personal på plats. Se prislistan för detaljer.

Gå till prislistan för Long Stay och Mid Stay golfresor till Valle Romano…

Vad ingår inte i priset?

Flyg och hyrbil ingår inte i våra priser utan det bokar du själv. Läs mer under respektive rubrik nedan eller gå direkt till fliken Flyg/Hyrbil där vi rekommenderar olika flygbolag och hyrbilsföretag. Du kan numera söka och boka din hyrbil till bästa pris direkt på vår hemsida…


Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller på info@sunbirdie.com, eller gör en prisförfrågan online här på vår hemsida

Gör en snabb pris-/offertförfrågan


Ankomst

Vi har inga fasta ankomstdagar utan du väljer själv när du vill anlända och stannar således 4 veckor från ankomstdagen. Vi rekommenderar alltid våra gäster att anlända så nära månadsskiftet som möjligt då det skapar en bra och rolig gruppkänsla, men det är helt fritt att anlända vilken dag som helst eller när ni hittar billiga flygbiljetter med de bästa flygtiderna.

Res miljövänligt med din egen bil

Många av våra kunder väljer nu att ta sin egen bil till resmålet, vilket vi varmt kan rekommendera – för såväl plånboken som miljön! Dels slipper du betala för flyg och hyrbil och dessutom kan du packa fritt och kan botanisera bland närliggande vingårdar inför hemresan. Se resan som en egen upplevelse och gör dessutom miljön en stor tjänst.

Flyg

Flyg ingår inte och du bokar det själv. Till Costa del Sol flyger man helst till Malaga. Nuförtiden går det bra att köpa enkelbiljetter på flyg. Du kan således flyga ner med ett bolag och hem med något annat. Tänk på att golfutrustningen oftast inte ingår i biljettpriset utan det tillkommer en avgift för detta.

Vill du boka flyg själv rekommenderar vi Googles smarta sökfunktion där du till exempel kan välja önskad reslängd (exempelvis 28 nätter) under en tidsperiod och får då fram vilket datum du ska resa för att få bästa pris!

Vill du hellre ha personlig hjälp med bokningen av flyg, rekommenderar vi företaget MK Airbroker som du kan kontakta via telefon eller mail. Ring dem på 08-16 69 30 eller maila till info@mkairbroker.se

Hyrbil

För din egen frihet så rekommenderar vi att du hyr bil. På så sätt är du inte låst vid ditt resmål utan kan med lätthet utforska regionen. Dessutom behöver du bil för att ta dig till de golfbanor som inte ligger vid ditt boende om du vill det. Med hyrbilen har du en frihet som är viktig för att din Long Stay vistelse ska bli riktigt lyckad. Du kan med lätthet åka till den lilla mysiga restaurangen vid stranden, eller göra en utflykt till någon närbelägen sevärdhet.
Hyrbil bokar du bäst och smidigast själv. Du väljer vilken storlek på bil du önskar ha under din vistelse. Lättast bokar du hyrbilen här på Sunbirdies hemsida via sökmotorn CarTrawler eller svenska Holiday Drive. Sök pris och boka direkt på www.sunbirdie.se/hyrbil

Läs om alla våra resmål på Costa del Sol…


Läs mer om Sunbirdies Long Stay golfresor
Läs mer om Sunbirdies Mid Stay golfresor
Läs mer om Sunbirdies weekend- och vecko-golfresor

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller maila till info@sunbirdie.com

© Sunbirdie AB