Long Stay golfresor till Frankrike, Provence

Cote d’Azur, Provence, Port Fréjus/Saint Raphael – fyra härliga boenden och två golfbanor

Sunbirdie presenterar södra Frankrike och mytomspunna Provence. Ni som redan känner till denna underbara region vet vad vi talar om och ni som inte hittat ert ”Cote d’Azur” än har något underbart att se fram emot.
Välkommen till Crème de la Crème!

Klicka här för Long Stay utan golfmedlemskap…

Cote d’Azur i franska Provence har väldigt mycket som lockar. Här har konstnärer, författare, filmstjärnor och andra celebriteter samlats sedan urminnes tider. Det är något väldigt speciellt med den vilda och vackra naturen, badvikarna, lavendelfälten, rosévinet, det förtrollande ljuset, de små pittoreska byarna och de mer fashionabla städerna som Cannes, Nice och Monaco som andas lyx och flärd.
Ni som redan känner till dessa underbara platser vet vad vi talar om och ni som inte hittat ert ”Cote d’Azur” än har något underbart att se fram emot.
Välkommen till Crème de la Crème!

blankblankblankblankblankblankblankblank

Var: Södra Frankrike, Cote d’Azur på franska Rivieran.
Karaktär: Klassiska orter såsom Cannes, Nice, Antibes, Saint Raphael, Sainte-Maxime och St Tropez. Kanske världens bästa ”after-golf” med en uppsjö av sevärdheter, museum mm.
Klimat: Mycket bättre än vad alla tror. Bra golfväder nästan hela året.
Boende: Port Fréjus är en lyxig Marina där 2 av våra boenden ligger.  Välj mellan 4 och 3-stjärnigt lägenhetsboende. För alla boenden är det gemensamt att medlemskap ingår på Estérels 27 hålsbana och Sainte-Maximes 18 hålsbana.
Golf: Spel på Estérels 27 hålsbana och Sainte-Maximes 18 hålsbana. Observera att golfbil är obligatoriskt på Sainte-Maxime. Denna bokas och betalas på plats. 10 rundor golfbil kostar 220 Euro, eller ca 35 Euro per gång, och den kan även användas på Estérel.

Våra boenden på Cote d’Azur

Åker du på en Long Stay med Sunbirdie till Cote d’Azur har du möjlighet att göra allt detta och lite till. Vi bor i första hand i Port Fréjus, grannort till Saint Raphael. Port Fréjus är Fréjus fashionabla Marina och våra boenden ligger centralt i den lyxiga marinan och bara cirka 100 meter från stranden. In till centrala Saint Raphael och Vieux Port är det cirka 1 km utefter strandpromenaden.

I Port Fréjus finns det ett flertal restauranger, barer och caféer. Det finns också en stor mataffär på gångavstånd. Dock är prisnivån generellt sett något högre i Frankrike än i exempelvis Spanien, speciellt i restaurangerna och barerna.

Villa Romana är helt nybyggda lägenheter av högsta klass…

blankblankblankblankblankblank

Pierre & Vacances Cap Hermes har bästa läge i Port Fréjus...

blankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

Här kan ni välja mellan två olika boenden. 4-stjärniga och nybyggda Villa Romana, 3-stjärniga Pierre & Vacances. OBS i Frankrike är 4 stjärnor max, vilket i övriga världen betyder 5-stjärnor… Ja, de är kanske lite knepiga (?) fransmännen, men något verkar ha hänt de senaste 10-15 åren. Den arrogante fransmannen som inte talade något annat språk än franska är som bortblåst. Nästan alla talar utmärkt engelska och man blir vänligt bemött överallt.

Golfen på Cote d’Azur

Golfen spelas på två av Rivierans mest kända banor, Estérel och Sainte-Maxime.
På Estérel har Europatouren spelats för både herrar och damer. Banan är ritad av den kände amerikanske banarkitekten Robert Trent Jones Sr, som har ritad över 500 golfbanor världen över.

Två härliga banor att njuta av i vackra Provence…

blankblankblankblankblank

Estérel är en härlig parkbana i en lummig, flack och vacker natur. Det finns ett flertal vackra hål men man måste säga att de korta men utmanande par 3-hålen utmärker sig mest. Särskilt det 15:e hålet. Här handlar det om endast 100/70 meter där du slår över en djup ravin och bakom den lilla greenen sluttar det utför ner i skogen… ett vinna eller försvinna-hål.
Här finns även en mycket trevlig 9 hålsbana i något kortare format.

Sainte-Maxime är en helt annan typ av bana. Här är det stora höjdskillnader och hela banan ligger på en sluttning ner mot medelhavet och utsikten över havet och St Tropez-bukten är underbart vacker. Även Sainte-Maxime är en härlig parkbana bland gamla knotiga korkekar men lite konditionskrävande och en golfbil är obligatorisk (bokas och betalas på plats).
Kort och gott så kan du spela på 45 roliga, vackra och stundtals utmanande hål av olika karaktär. Som medlem (Mid och Long Stay) får du boka alla tillgängliga starttider 48 timmar i förväg.

När du inte spelar golf

Med hela Rivieran utanför dörren är möjligheterna oändliga till en härlig semester. Det är nära till både Nice och Cannes och till små, mysiga byar i bergen.

Listan på vad man kan göra och vilka som spenderat tid här kan göras hur lång som helst och därför nämner vi bara en bråkdel. Vad sägs om Pablo Picasso, Marc Chagall, Henri Matisse, Brigitte Bardot, ett flertal James Bond, Grace Kelly, kungligheter och till och med vår egen kungafamilj som håller till i Sainte-Maxime. Passa på att resa runt och besöka underbara Antibes med Picassomuséet, St Raphael, St Tropez, Mougins, Grasse, St Paul de Vence och härliga storstaden Nice med Chagall och Matisse museum.

blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

Ät luncher och middagar i någon liten by eller i de italienska kvarteren i Nice. Ta en extremt dyr Kir Royal på lyxiga Hotel Negresco. Spela hem en förmögenhet på Casinot i Monaco eller hitta ett äventyr i Europas största Canyon – Gorges de Verdun. Ta bilen lite drygt en timme upp i bergen och du finner underbar skidåkning. Ja, det är sant. Du kan åka skidor på förmiddagen och bada i Medelhavet på eftermiddagen.

Service under din Long Stay

Som gäst hos Sunbirdie är vi måna om att du ska trivas och känna dig väl omhändertagen. Av den anledningen har vi vår egen personal på plats som ser till att allt det praktiska sköts till punkt och pricka så du kan slappna av och njuta av din vistelse. Vår värd är där för dig och ingen fråga eller undran är för liten eller oviktig.

Våra värdar är vanligen på plats under säsong, dvs 1/10-30/11 respektive 1/2–1/5. Vissa avvikelser kan förekomma.

Starttider och greenfee

Som Long Stay-gäst med Sunbirdie på Cota d’Azur spelar du på Estérel eller Sainte-Maxime. Alla bokningsbara starttider får bokas 48 timmar i förväg.

Vad ingår i priset?

I våra priser ingår generellt boende, service som städning och byte av lakan, el, värme, wifi, golf enligt program samt service av vår personal på plats. Se prislistan för detaljer.

Gå direkt till prislistan för long stay golfresor till Frankrike, Provence… 

Vad ingår inte i priset?

Flyg och hyrbil ingår inte i våra priser utan det bokar du själv. Läs mer under respektive rubrik nedan eller gå direkt till fliken Flyg/Hyrbil där vi rekommenderar olika flygbolag och hyrbilsföretag. Du kan numera söka och boka din hyrbil till bästa pris direkt på vår hemsida…

Ankomst

Vi har inga fasta ankomstdagar utan du väljer själv när du vill anlända och stannar således 4 veckor från ankomstdagen. Vi rekommenderar alltid våra gäster att anlända så nära månadsskiftet som möjligt då det skapar en bra och rolig gruppkänsla, men det är helt fritt att anlända vilken dag som helst eller när ni hittar billiga flygbiljetter med de bästa flygtiderna.

Flyg

Flyg ingår inte och du bokar det själv. Till Provence, där Port Fréjus och Saint Raphael ligger, flyger man till Nice med exempelvis Norwegian eller SAS. Numera går det bra att köpa enkelbiljetter på flyg, och du kan således flyga ner med ett bolag och hem med något annat. Tänk på att golfutrustningen kanske inte ingår i biljettpriset.

Vill du boka flyg själv rekommenderar vi Googles nya och mycket smarta flygbokningssökfunktion där du till exempel kan välja önskad reslängd (exempelvis 28 nätter) under en tidsperiod och får du fram vilket datum du ska resa för att få bästa pris!

Vill du hellre ha personlig hjälp med bokningen av flyg, rekommenderar vi företaget MK Airbroker som du kan kontakta via telefon eller mail. Ring dem på 08-16 69 30 eller maila till info@mkairbroker.se

Hyrbil

För din egen frihet så rekommenderar vi att du hyr bil. På så sätt är du inte låst vid ditt resmål utan kan med lätthet utforska regionen. Med hyrbilen har du en frihet som är viktig för att din Long Stay vistelse ska bli riktigt lyckad.

Hyrbil bokar du själv för bästa pris och smidighet. Du väljer vilken storlek på bil du önskar ha under din vistelse. Lättast bokar du hyrbilen här på Sunbirdies hemsida via sökmotorn CarTrawler. Sök pris och boka direkt på www.sunbirdie.se/hyrbil


Läs om Long Stay med Sunbirdie
Läs om Sunbirdies Long Stay golfresor
Läs om Sunbirdies Mid Stay golfresor
Läs om Sunbirdies weekend- och vecko-golfresor

Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller maila till info@sunbirdie.com

© Sunbirdie AB