Long och Mid Stay golfresor till Grekland, Kreta, Hersonissos

Grekland, Kreta, Hersonissos
Upptäck Kreta under en Long eller Mid Stay golfresa med lyxigt boende och drömgolf

Söker du bra klimat, vacker natur, underbar golf, god mat och dryck, rik kultur, intressant historia, städer och små byar samt även salta bad och långa sandstränder? Ja, då är nog Greklands största ö Kreta ett hett alternativ för din Mid eller Long Stay golfresa. Kryddat med en riktigt rolig bana,  högklassigt boende plus en prisbild som slår det mesta, ja då är nog Kreta ett måste…

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

blankblankblankblankblankblankblank

Kreta är ett av Europas och Greklands mest populära resmål. Det är lätt att förstå.

Stränderna är härliga, vattnet azurblått och det vimlar av charmiga byar med mysiga tavernor där man njuter av god mat till riktigt bra priser. Naturen är mycket varierad över hela ön och Kretas högsta berg (Psiloritis) mäter hela 2.456 möh och är enligt grekisk mytologi den plats där guden Zeus växte upp…

Vårt resmål – nära den populära turistorten Hersonissos – ligger på den västra delen, inte långt ifrån Kretas största stad, Heraklion. Här är naturen lite kargare och mer bergig än på den bördiga östra delen, men i våra ögon gör det naturen ännu mer spännande.

Golfen under din Mid och Long Stay

Crete Golf Club öppnades 2003 som Kretas första bana (och är fortfarande enda banan på ön) och fick genast ett rykte om sig att vara en av de vackraste banorna runt medelhavet. Vyerna över bergen och havet är helt magiska och ibland måste man bara stanna upp och njuta innan man tar sig an nästa slag. Dock var banan kanske lite väl utmanande för turistgolf, då den var ganska smal och lång. 2014 stängde man därför banan för att renovera och rita om och vi som spelat banan både innan och efter märker en markant skillnad.

blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

Spelar man inte från back tee, är banan numera förhållandevis kort och ett stort arbete har lagts på att bredda fairways och ge generösare ytor runt green (om man nu skulle råka missa green). Första nio hålen är bitvis kuperade, där man på exempelvis det sjätte (signaturhålet), en tuff par-3, ska slå över en ravin. Som tur är finns en drop zone på andra sidan ravinen. Sista 9 hålen går i relativt flack terräng. Banan är omväxlande och rolig och kan bäst beskrivas som en vacker och varierad parkbana med inslag av Arizona-design.

Ett nytt dräneringssystem har anlagts vilket gör att banan numera dessutom håller utmärkt skick. Även klubbhuset renoverades och ett mysigt golfhotell byggdes i anslutning till klubbhuset. Banan, vyerna, konditionen, klubbhuset, rangen och träningsmöjligheterna gör att vi ger Crete Golf Club toppbetyg!

Våra boenden på Kreta för Mid och Long Stay

Vi erbjuder två olika boenden av skilda karaktär, dels ett 5-stjärnigt resortboende nära banan (dock ej gångavstånd) och dels ett fint boende i den lilla pittoreska byn Koutouloufári, strax utanför centrala Hersonissos.

blankblankblankblank

Village Heights är ett 5-stjärnigt boende med studios och lägenheter med 1 eller 2 sovrum.

Village Heights är en 5-stjärnig resort som ligger granne med golfklubben (ej gångavstånd, ca 4 km med bil) och som man hör på namnet så ligger det högt upp med makalös utsikt över havet och bergen. Här finns det studios samt lägenheter med ett eller två sovrum. Alla har fullt utrustade kök, wi-fi, ac/värme samt balkong eller terrass. På resorten finns dessutom reception öppen dygnet runt, restaurang, bar, Spa, gym, pool (inomhus och utomhus), bastu och Hamam.

blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

Sundance Apartments ligger i den charmiga byn Koutoulaufari.

Vill du bo i ”levande miljö”, kan vi nu erbjuda fina Sundance Apartments (9,1 av 10 på booking.com) som ligger i den pittoreska byn Koutouloufári på sluttningen ovanför Hersonissos med härlig utsikt över Hersonissos-bukten. Byn har knappt 800 invånare, men är en levande by året runt, även om tempot såklart är lägre under vintern än under sommaren. Du har butiker, restauranger och barer på kort promenadavstånd och det är bara lite drygt en kilometer ner till stranden i Hersonissos och inte mer 9 kilometer till golfbanan Crete GC. Vi har lägenheter med 1 eller 2 sovrum.
Arkitekturen är klassiskt grekisk med modern touch och lägenheterna är mycket fina, även om köken kanske är lite mindre än vad du är van vid hemifrån. Tur då att det finns en trevlig restauarang och liten matmarknad på resorten samt bara hundratalet meter till vattenhål inne i byn Koutouloufári.

När du inte spelar golf

Den fantastiska naturen och Kretas omväxlande landskap är ett måste att besöka. Ta din hyrbil och ge dig ut på en upplevelse utöver det vanliga, besök gärna några av Kretas gamla genuina byar uppe i bergen och ta del av det ”äkta” gamla Kreta som fortfarande finns bevarat.

Upptäck Spili, en liten by som ligger i bergen på mitten av Kreta och som är känd för de 25 fontäner som är formade som lejonhuvud och sprutar ut vatten. Det sägs att vattnet har en föryngrande effekt om man dricker ur alla dessa från vänster till höger…

blankblankblankblankblank

Bara 30 minuter från Hersonissos finner du öns imponerande huvudstad Heraklion. Besök gärna Knossos, Greklands största arkeologiska utgrävningsplats från bronsåldern som byggdes för 4000 år sedan där guden Zeus son kung Minos härskade. Idag ligger Knossos till största del i ruiner men det finns mycket bevarat från den gamla tiden, bland annat en av världens kanske första vattentoalett. Det sägs att har man inte varit på Knossos – har man inte varit på Kreta!

Österut finner vi den trendiga staden Agios Nikolaos, här kan du ta en promenad i hamnen och njuta av lugnet. Byn erbjuder ett stort utbud av tavernor och kaféer och mitt i centrum ligger en romantisk sjö. Avrunda dagen på en grekisk taverna och prova på deras specialité meze- grekiska smårätter som till exempel tzatziki, saganaki och apaki.

Sugen på att återuppleva 60-talet? Då är det ett måste att besöka Matala! Denna by kallas för ”hippiebyn” på grund av att hippiekulturen hittade hit på 60-talet. Runt om i byn kan man se mönstrade och målade väggar och gator samt olika citat, till exempel ”today is life, tomorrow never comes”.

Service under din Long Stay

Som gäst hos Sunbirdie är vi måna om att du ska trivas och känna dig väl omhändertagen. På Kreta har vi inte någon egen personal på plats men klubbens pro talar svenska och alla andra talar bra engelska. Självklart finns även vi till er tjänst på telefon och mail. 

Starttider och greenfee

Under din vistelse har du fritt medlemskap på Crete Golf Club. Detta innebär att du har ett bestämt antal greenfees inkluderade i ditt paket. En Long Stay har t.ex 14 greenfee och en Mid Stay 7 greenfee. Men du kan spela golf varje dag eftersom att du som medlem alltid kan spela fritt på eftermiddagen på sk Twilight-tider (efter ca 14.00 på vintermånaderna och senare under vår och tidig höst – räkna med runt 3 timmar före solnedgången, alltså perfekt för 9 hål). Så, du har med andra ord 7-14 fritt bokningsbara greenfees samt alltid möjlighet att spela på sk Twilight-tider.

Vad ingår i priset?

14 respektive 28 dagars boende (2/4 veckor) samt medlemskap på Crete GC.

Får ni inte ihop resan riktigt så vistelsen blir exakt 14 eller 28 dagar, har vi även bra priser på extra nätter och extra veckor. Se våra prislistor för Mid Stay (14-27 nätter) och Long Stay (28 nätter eller mer) där du finner priser för grundpaketen, extra nätter, extra veckor samt tillägg och rabatter.

Gå direkt till prislistan för Long Stay golfresor till Kreta…
Gå direkt till prislistan för Mid Stay golfresor till Kreta…

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Vad ingår inte i priset?

Flyg och hyrbil ingår inte i våra priser utan det bokar du själv. Läs mer under respektive rubrik nedan eller gå direkt till fliken Flyg/Hyrbil där vi rekommenderar olika flygbolag och hyrbilsföretag. Du kan numera söka och boka din hyrbil till bästa pris direkt på vår hemsida…

Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller på info@sunbirdie.com, eller gör en prisförfrågan online här på vår hemsida…

Ankomst

Vi har inga fasta ankomstdagar utan du väljer själv när du vill anlända och stannar således så länge du önskar från ankomstdagen. Vi rekommenderar alltid våra gäster att anlända så nära månadsskiftet som möjligt då det skapar en trevlig gruppkänsla, men det är helt fritt att anlända vilken dag som helst när ni hittar billiga flygbiljetter med de bästa flygtiderna.

Flyg till Kreta

Flyg ingår inte och du bokar det själv.

Numera går det bra att köpa enkelbiljetter på flyg. Du kan således flyga ner med ett bolag och hem med något annat. Tänk på att golfutrustningen kanske inte ingår i biljettpriset utan vissa tar ut en avgift för detta.

Vill du boka flyg själv rekommenderar vi Googles smarta sökfunktion där du till exempel kan välja önskad reslängd (exempelvis 14 eller 28 nätter) under en tidsperiod och får då fram vilket datum du ska resa för att få bästa pris!

Vill du hellre ha personlig hjälp med bokningen av flyg, rekommenderar vi företaget MK Airbroker som du kan kontakta via telefon eller mail. Ring dem på 08-16 69 30 eller maila till info@mkairbroker.se

Till just Kreta kan det under lågsäsong vara lite krångligt att hitta flyg, då det inte alltid finns dagliga flyg. Därför kan det vara smidigt att ta hjälp av MK Airbroker som är experter och ger utsökt, personlig service!

Hyrbil

För din egen frihet så rekommenderar vi att du hyr bil. På så sätt är du inte låst vid ditt resmål utan kan med lätthet utforska regionen. Med hyrbilen har du en frihet som är viktig för att din Long Stay vistelse ska bli riktigt lyckad.

blank

Hyrbil bokar du själv för bästa pris och smidighet. Du väljer vilken storlek på bil du önskar ha under din vistelse. Lättast bokar du hyrbilen här på Sunbirdies hemsida via svenska Holiday Drive – med full service på svenska och alla avgifter inkluderade eller lågprissökmotorn CarTrawler. Sök pris och boka direkt på www.sunbirdie.se/hyrbil


Läs om Sunbirdies Long Stay golfresor
Läs om Sunbirdies Mid Stay golfresor
Läs om Sunbirdies weekend- och vecko-golfresor

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller maila till info@sunbirdie.com

© Sunbirdie AB