Long Stay golfresor till Thailand, Hua Hin

Long och Mid Stay i Hua Hin – ”långt ifrån bekymmer”

Med bra boende i Poolvilla på Black Mountain, golf på hemmabanan och alla transporter, finns chansen till en verkligt avkopplande Long eller Mid Stay som är långt från bekymmer, eller ”Klai Kang Won” vilket även Hua Hins kungliga sommarpalats så träffande döpts till…

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

Hua Hin är inte bara platsen för den Thailändska kungafamiljens klassiska sommarnöje, utan också landets första riktigt stora turistmagnet som redan på sjuttiotalet lockade mängder av långväga resenärer. Stranden motsvarar kanske inte riktigt bilden av den exotiskt öde, paradisliknande sandstrand som man så ofta ser i turistkatalogerna, men kombinationen av det salta, varma havet, de milsvida, finkorniga stränderna och stadens stora utbud av restauranger, barer, shopping och kultur gör att Hua Hin behåller sin starka dragningskraft. Inte minst för oss golfare, som här – bara ett par timmar söder om Bangkok – hittar ett smörgåsbord av riktigt fina golfbanor av olika karaktär.

Utöver golfen anser vi att Hua Hins största styrkor ligger i just kombinationen av exotisk natur, milsvida stränder och den lilla storstadens sus och dus.

Inför vintern 2022-2023 har vi valt att satsa på ett högkvalitativt boende – nämligen våra poolvillor på omtalade Black Mountain – med transfer flera gånger per dag till centrala Hua Hin, så att du kan få det bästa av två världar – både lyxig avskildhet i ett boende med egen pool nära den bästa golfbanan och tillgång till en levande stad och salta bad.

När det gäller golf ingår spel på Black Mountain, där du alltså bor. Med boende, golf och alla transporter samt hela Hua Hins utbud av restauranger, stränder och nöjen som ”after golf”, finns alla förutsättningar för en Long eller Mid Stay som verkligen är ”Klai Kang Won

Ditt boende på Black Mountain Golf Resort

blankblankblankblankblankblankblankblankblank

Vi är väldigt stolta över att kunna erbjuda boende på den svenskägda superanläggningen Black Mountain. Här bor vi i fina poolvillor med ett till tre sovrum och fri shuttle till klubbhuset och – inte minst – shuttle flera gånger per dag till och från centrala Hua Hin!

Det finns ett par enklare restauranger på gångavstånd och en fullfjädrad dito i klubbhuset, där man äter kungligt från tidig morgon till sen kväll. Här finns också mängder av aktiviteter utöver golf. I direkt anslutning till resorten finns exempelvis en stor vattenpark, om du nu skulle känna dig lite äventyrslysten…

Golfen på Black Mountain

I Hua Hin finns som sagt många fina golfbanor, varav den första – Royal Hua Hin – byggdes redan 1924. Sedan dess har antalet ökat och idag finns en bra blandning klassiska och nya banor att botanisera bland.

blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

När vi nu bor på Black Mountain har vi ett speciellt golfpaket med spel ”varannan dag” (du får 14/10/7 greenfee under 28/21/14 nätter) just på Black Mountains mästerskapsbana, inklusive caddieavgift, dock ej dricks.

Black Mountain är en magnifik upplevelse med storslaget klubbhus och en bana som passar perfekt för både de mer blygsamma och de allra bästa – och inte minst för matchspel. Stora, ondulerade greener, strategiska vattenhinder och en hel del utmaningar gör livet spännande. Dessutom är banans skönhet och kvalitet kort och gott enastående! Hatten av för Stig Notlöf, mannen bakom detta mästerverk.

Vill och orkar du spela mer än vad som ingår i grundpriset, har vi bra priser för ytterligare greenfees med transporter och caddieavgifter. Se prislistan för mer information.

Kombinera med superrabatt!

Vill du upptäcka det bästa av golf i Thailand kan vi rekommendera att kombinera Hua Hin med charmiga Chiang Rai i norr.Du får alltid 2.000:- i rabatt vid en kombination av två mid stay-perioder! Ring oss gärna på 08-458 00 00 för mer information och bokning.

Klimat och regnperiod

Varmast är det mellan mars och juni med dagstemperaturer som oftast överstiger 30 grader och så även havsvattnet! Kallast (om man nu kan säga så) är det mellan november och mars och då ligger temperaturen på behagliga 25-27 grader. På eftermiddagarna infinner sig oftast en behaglig bris som svalkar en del och som även ger lite mer utmaning på golfbanan. Tack vare denna bris är Hua Hin även populärt bland Kite-surfare.

Hua Hin är faktiskt känd som ”den torra staden”, vilket innebär att det generellt regnar mycket mindre här än på andra håll i Thailand. Regnperioden infaller dock mellan juli och oktober, men även i november kan det regna – dock är det nästan aldrig regn i december. Regnet är sällan ihållande utan ofta i form av ”störtskurar” som inte stör spelet nämnvärt utan mest fräschar upp luften och som dessutom skapar en vacker grönska.

Väljer du att resa under det vi kallar ”lågsäsong”, det vill säga alla perioder utom december till och med februari, ger vi dig nu finfina rabatter. Läs mer i prislistan…

Stanna i Thailand i mer än 30 dagar?

Planerar du att stanna i Thailand längre än 30 dagar (om din hemresebiljett inte är inom 30 dagar) måste du ordna visum innan resan genom Thailands ambassad i Stockholm eller ännu hellre visumservice.se. Du skickar in ditt pass och lite info och betalar 850:- och får sedan tillbaka passat med alla stämplar efter cirka en vecka och har då visum för ytterligare 30 dagar.
Det går även att förlänga visumet på plats i Thailand (kostar ca 2.000 THB), men se då till att ta med den voucher du får av oss inför resan, så att du kan visa var du bor och hur länge du ska vistas i landet.

 

När du inte spelar golf

Vi har redan pratat om Hua Hins utbud av restauranger, hotell, barer, shopping och annat, men vi måste poängtera att här har du verkligen en storstad i miniatyr ”runt hörnet”. Har du exempelvis aldrig upplevt en riktigt nattmarknad är det ett måste och bara känslan av att promenera omkring bland gatuförsäljarna efter en god middag är oslagbar.

Utöver staden, nattmarknader och alla restauranger är det väl stranden som de flesta lockas av. I Hua Hin är sanden vit och finkornig och det är inga problem att spendera hela dagarna här. Det är ett litet skådespel att bara titta på familjerna som tar stranden i besittning framåt kvällen och på dagarna är det självklart här man vill vara. Och på tal om stranden: Ett populärt nöje i Hua Hin är att hyra en häst för att rida i vattenbrynet…

Tempel och kultur finns för den som är intresserad och ett måste är kanske den berömda tågstationen. Nationalparken Khao Sam Roi Yot ligger några mil söder om Hua Hin och är mer än väl värd en heldagsutflykt. Den sägs vara landets vackraste! Här finns även grottor som kanske kan vara sköna att besöka under en varm dag.

Som du förstår är det ingen brist på saker att göra här i Hua Hin, så inte heller på resorten. Här finns nämligen tennis och padeltennisbanor, minigolf, ett stort vattenland, en wakeboardpark och ett stort, flytande ”gym”…

Välkommen till ett liv, långt från bekymmer 😉


Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller på info@sunbirdie.com, eller gör en prisförfrågan online här på vår hemsida

Gör en snabb pris-/offertförfrågan


Service under din Long Stay

Som gäst hos Sunbirdie är vi måna om att du ska trivas och känna dig väl omhändertagen. Vi har i dagsläget inte planerat ha egen personal på Black Mountain, men vi vet av egen erfarenhet att ni får utmärkt service av personalen på Black Mountain!

Starttider och greenfee

Som Long och Mid Stay-gäst med Sunbirdie i Hua Hin har du 14, 10 eller 7 greenfee på Black Mountain per person (under 28, 21, 14 nätter) inklusive transfer och caddie, dock inte dricks till caddie. Vill du spela mer kan du köpa till greenfee, se prislistan.

Vad ingår i priset?

28, 21 eller 14 nätters boende (4/3/2 veckor), transfer flygplatsen i Bangkok till ditt boende och 14/10/7 greenfee per person inklusive transporter och caddieavgifter ingår i priset.
Får ni inte ihop resan riktigt så vistelsen blir exakt 14, 21 eller 28 nätter, har vi även bra priser på extra nätter, extra veckor och extra Long Stays. Det går alltså mycket bra att stanna i 3, 5 eller 6 veckor – eller varför inte 3 månader? Se vår prislista där du finner priser för 2, 3 resp 4 veckor, extra nätter, extra veckor och extra vistelse (4 veckor), samt tillägg för vissa perioder som jul och nyår.

Gå direkt till prislistan för Long och Mid Stay golfresor till Hua Hin…

Vad ingår inte i priset?

Flyg ingår inte i våra priser utan det bokar du själv. Därför har vi alltid fri ankomstdag, så att du kan hitta flyg som passar dig. Läs mer nedan.

Ankomst

Vi har inga fasta ankomstdagar utan du väljer själv när du vill anlända och stannar således 4 veckor från ankomstdagen. Vi rekommenderar alltid våra gäster att anlända så nära månadsskiftet som möjligt då det skapar en bra och rolig gruppkänsla, men det är helt fritt att anlända vilken dag som helst eller när ni hittar billiga flygbiljetter med de bästa flygtiderna.

Flyg

Flyg ingår inte och det bokar du själv för bästa pris. Till Hua Hin flyger man bäst till Bangkok (19 mil), varifrån vi sedan sköter om transfern. Tänk på att golfutrustningen kanske inte ingår i biljettpriset.

Vill du boka flyg själv rekommenderar vi Googles smarta flygbokningssökfunktion där du till exempel kan välja önskad reslängd (exempelvis 28 nätter) under en tidsperiod och får du fram vilket datum du ska resa för att få bästa pris!

Vill du hellre ha personlig hjälp med bokningen av flyg, rekommenderar vi företaget MK Airbroker som du kan kontakta via telefon eller mail. Ring dem på 08-16 69 30 eller maila till info@mkairbroker.se

Hyrbil

Reser du med oss till Hua Hin behöver du ingen hyrbil, eftersom alla transporter (t/r flygplatsen och t/r golfbanan samt t/r centrala Hua Hin och stranden) ingår. Övriga transporter kan bokas på resorten och det är även både smidigt och väldigt billigt med taxi, om man inte vill anpassa sig till transfertiderna…


Läs mer om Sunbirdies Long Stay golfresor
Läs mer om Sunbirdies Mid Stay golfresor
Läs mer om Sunbirdies weekend- och vecko-golfresor

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller maila till info@sunbirdie.com

© Sunbirdie AB