Long Stay golfresor till Thailand, Hua Hin

Long och Mid Stay i Hua Hin – långt ifrån bekymmer

Med bra boenden för alla smaker och spel på fem omväxlande banor inklusive caddiefees och alla transporter, finns chansen till en verkligt avkopplande Long Stay som är långt från bekymmer, eller ”Klai Kang Won” vilket även Hua Hins kungliga sommarpalats så träffande döpts till…

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

 

blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

Hua Hin är inte bara platsen för den Thailändska kungafamiljens klassiska sommarnöje, utan också landets första riktigt stora turistmagnet som redan på sjuttiotalet lockade mängder av långväga resenärer. Stranden motsvarar kanske inte riktigt bilden av den exotiskt öde, paradisliknande sandstrand som man så ofta ser i turistkatalogerna, men kombinationen av det salta, varma havet, de milsvida, finkorniga stränderna och stadens stora utbud av restauranger, barer, shopping och kultur gör att Hua Hin behåller sin starka dragningskraft. Inte minst för oss golfare, som här – bara ett par timmar söder om Bangkok – hittar ett smörgåsbord av riktigt fina golfbanor av olika karaktär.

Utöver golfen anser vi att Hua Hins största styrkor ligger i just kombinationen av exotisk natur, milsvida stränder och den lilla storstadens sus och dus. Därför har vi numera flera boenden där du serveras allt detta på ett silverfat. På Nice Residence bor du mellan centrum och Takiab Beach ca 2 km ifrån centrala Hua Hin med stranden bara något hundratal meter bort och även på Tira Tiraa bor du centralt! På prisvärda Thailand Resort finns chansen till en verkligt avkopplande Long Stay som ändå inte betyder att ni bor på en resort långt ute i ”ingenmansland”. Söker du mer avskildhet och ett boende intill banan av hög klass, kan vi erbjuda Long Stay på omtalade Black Mountain – med transfer till centrala Hua Hin så du kan få det bästa av två världar…

När det gäller golf ingår spela på inte mindre än 4 underbara banor – 3 rundor per vecka! Med boende, golf och alla transporter samt hela Hua Hins utbud av restauranger, stränder och nöjen som ”after golf”, finns alla förutsättningar för en Long Stay som verkligen är långt från bekymmer…

Flera härliga boenden i Hua Hin

Till årets säsong erbjuder vi fyra olika boenden i Hua Hin i olika prisklasser. Två av dem (Nice Residence och Tira Tiira) ligger centralt i Hua Hin och Thailand Resort ligger strax utanför. Alla dessa passar dig som vill kombinera din golf med stränder, nöjen och restauranger. Det sista alternativet är inget mindre än Black Mountain, där vi bor i deras fina pool-villor. Visst är det en bit ifrån centrala Hua Hin, men bor du här har du den underbara mästerskapsbanan som ”hemmabana” och dessutom finns fri shuttle ner till centrala Hua Hin…

Nice Residence

blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

Nice Residence är kanske det det bästa alternativet för dig som vill bo i centrala Hua Hin och ha verkligt nära till både havet, butiker och restauranger. Rent, snyggt och med ett härligt poolområde och direkt närhet till ”storstaden” Hua Hin.

Grundpriset ger en Studiolägenhet på cirka 32 kvm med fin balkong och mot tillägg finns lägenheter med separat sovrum på nära 70 kvm. Lägenheterna är väldigt fina med barkök och perfekt läge bara ett par hundra meter från stranden och 500 meter från Blue Port köpcenter. Fri wifi och gym som är öppet dygnet runt!

Tira Tiraa

blankNjut long stay golf i Hua Hin, Thailandblankblankblankblankblankblankblankblankblank

Tira Tiraa ligger centralt i Hua Hin. Här finns 1-sovrummare men även lägenheter med 2 sovrum och du har precis som på Baan Klang absolut närhet till de centrala stadsdelarna och havet, stranden mm. Lägenheterna är individuellt inredda men håller hög, modern standard och är väldigt fina. 1 eller 2 sovrum, välutrustat barkök och vardagsrum med utgång till balkong – och inte minst tillgång till ett mycket vackert och härligt poolområde!

Black Mountain Golf Resort

blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

Vi är väldigt stolta över att kunna erbjuda boende på den svenskägda superanläggningen Black Mountain. Här bor vi i fina poolvillor med ett till tre sovrum och fri shuttle till klubbhuset och – inte minst – shuttle flera gånger per dag ner till centrala Hua Hin!

Det finns ett par enklare restauranger på gångavstånd och en fullfjädrad dito i klubbhuset, där men äter kungligt från tidig morgon till sen kväll. Här finns också mängder av aktiviteter utöver golf. I direkt anslutning till resorten finns exempelvis en stor vattenpark, om du nu skulle känna dig lite äventyrslysten…

Thailand Resort

blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

Thailand Resort är ett trevligt och familjevänligt boendealternativ och ligger ca 7 km söder om ”city” och ca 4 km från havet. Här bor vi i fina bungalows med 2 sovrum på en resort med flera pooler, nytt hotell, populär restaurang, minimarket, kostnadsfritt gym, tennisbana, boulebana, bar, biljardbord och mycket mer.

Shuttlebus finns mot tillägg men vi rekommenderar att ni tar en prisvärd taxi eller tuk-tuk när ni ska utanför resorten.

Golfen i Hua Hin

I Hua Hin finns som sagt många fina golfbanor, varav den första – Royal Hua Hin – byggdes redan 1924. Sedan dess har antalet ökat och idag finns en bra blandning klassiska och nya banor att botanisera bland.

För boende i centrala Hua Hin och på Thailand Resort har vi ett golfpaket med spel på uppskattade Majestic Creek, Palm Hills, Lake View och Black Mountain. På så sätt får du spela 4 olika banor och vill du, kan du självklart boka fler rundor på plats. Transporter och caddiekostnad ingår, men dricks betalar du själv.

Väljer du att bo på Black Mountain har vi ett speciellt golfpaket med 2 rundor på vecka just på Black Mountains mästerskapsbana. Dessutom spelar du 1 gång varje vecka enligt program på banorna Majestic, Lake View och Palm Hills. Även här ingår transporter och caddieavgift, men inte dricks.

Under din Long Stay och Mid Stay spelar du på de härliga banorna Majestic Creek, Palm Hills, Lake View och Black Mountain.

blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

Majestic Creek är en väldigt charmig och riktigt bra bana, som man inte tröttnar på i första taget. Banan har nyligen renoverats och är i vårt tycke en av de trevligaste i området, dessutom med bra service, trevlig personal och smidigt läge för dig som vill uppleva mer än golf.

Palm Hills är en väldigt populär bana (faktiskt mångas favorit!) som ligger mer centralt än de andra, nära nya boendet på Blue Lagoon.

Lake View är en riktigt trevlig bana med svårigheter i form av dolda greener, välväxta palmer och en layout som ger dig val mellan äventyrliga slag eller säkra par.

Black Mountain är en magnifik upplevelse med storslaget klubbhus och en bana som passar perfekt för både de mer blygsamma och de allra bästa – och inte minst för matchspel. Stora, ondulerade greener, strategiska vattenhinder och en del utmaningar gör livet spännande och kvaliteten är kort och gott enastående. Hatten av för Stig Notlöf, mannen bakom detta mästerverk.

Vill och orkar du spela mer än 12 dagar under din Long Stay, har vi bra priser för ytterligare greenfees med transporter och caddieavgifter. Se prislistan för mer information.

Kombinera med superrabatt!

Vill du upptäcka det bästa av golf i Thailand kan vi rekommendera att kombinera Hua Hin med charmiga Chiang Rai i norr.Du får alltid 2.000:- i rabatt vid en kombination av två mid stay-perioder! Ring oss på 08-458 00 00 för mer information och bokning.

Klimat och regnperiod

Varmast är det mellan mars och juni med dagstemperaturer som oftast överstiger 30 grader och så även havsvattnet! Kallast (om man nu kan säga så) är det mellan november och mars och då ligger temperaturen på behagliga 25-27 grader. På eftermiddagarna infinner sig oftast en behaglig bris som svalkar en del och som även ger lite mer utmaning på golfbanan. Tack vare denna bris är Hua Hin även populärt bland Kite-surfare.

Hua Hin är faktiskt känd som ”den torra staden”, vilket innebär att det generellt regnar mycket mindre här än på andra håll i Thailand. Regnperioden infaller dock mellan juli och oktober, men även i november kan det regna – dock är det nästan aldrig regn i december. Regnet är sällan ihållande utan ofta i form av ”störtskurar” som inte stör spelet nämnvärt utan mest fräschar upp luften och som dessutom skapar en vacker grönska.

Väljer du att resa under det vi kallar ”lågsäsong”, det vill säga alla perioder utom december till och med februari, ger vi dig nu finfina rabatter. Läs mer i prislistan…

Stanna i Thailand i mer än 30 dagar?

Planerar du att stanna i Thailand längre än 30 dagar (om din hemresebiljett inte är inom 30 dagar) måste du ordna visum innan resan genom Thailands ambassad i Stockholm eller ännu hellre visumservice.se. Du skickar in ditt pass och lite info och betalar 850:- och får sedan tillbaka passat med alla stämplar efter cirka en vecka och har då visum för ytterligare 30 dagar.
Det går även att förlänga visumet på plats i Thailand (kostar ca 2.000 THB), men se då till att ta med den voucher du får av oss inför resan, så att du kan visa var du bor och hur länge du ska vistas i landet.

 

När du inte spelar golf

Vi har redan pratat om Hua Hins utbud av restauranger, hotell, barer, shopping och annat, men vi måste poängtera att här har du verkligen en storstad i miniatyr ”runt hörnet”. Har du exempelvis aldrig upplevt en riktigt nattmarknad är det ett måste och bara känslan av att promenera omkring bland gatuförsäljarna efter en god middag är oslagbar.

Utöver staden, nattmarknader och alla restauranger är det väl stranden som de flesta lockas av. I Hua Hin är sanden vit och finkornig och det är inga problem att spendera hela dagarna här. Det är ett litet skådespel att bara titta på familjerna som tar stranden i besittning framåt kvällen och på dagarna är det självklart här man vill vara. Och på tal om stranden: Ett populärt nöje i Hua Hin är att hyra en häst för att rida i vattenbrynet…

Tempel och kultur finns för den som är intresserad och ett måste är kanske den berömda tågstationen. Nationalparken Khao Sam Roi Yot ligger några mil söder om Hua Hin och är mer än väl värd en heldagsutflykt. Den sägs vara landets vackraste! Här finns även grottor som kanske kan vara sköna att besöka under en varm dag.

Som du förstår är det ingen brist på saker att göra här i Hua Hin…


Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller på info@sunbirdie.com, eller gör en prisförfrågan online här på vår hemsida

Gör en snabb pris-/offertförfrågan


Service under din Long Stay

Som gäst hos Sunbirdie är vi måna om att du ska trivas och känna dig väl omhändertagen. Vi har därför samarbete med det svenskägda företaget Tee Time Thailand, som sköter transporter och starttider med mera.

Starttider och greenfee

Som Long och Mid Stay-gäst med Sunbirdie i Hua Hin har du 12 respektive 6 greenfee enligt program per person inkluderat i priset. Transfer och caddiefee ingår i priset, dock inte dricks till caddie…

Vad ingår i priset?

28 eller 14 nätters boende (4/2 veckor), transfer flygplatsen i Bangkok till ditt boende och 12 greenfee per person inklusive transporter och caddieavgifter ingår i priset.
Får ni inte ihop resan riktigt så vistelsen blir exakt 14 eller 28 nätter, har vi även bra priser på extra nätter. Nu behöver man inte stanna i 2, 4 veckor eller 8 veckor. Det går mycket bra att stanna i 3, 5 eller 6 veckor. Se våra prislistor där du finner priser för 2 resp 4 veckor, extra nätter, extra veckor och extra vistelse (4 veckor), samt tillägg för vissa perioder som jul och nyår.

Gå direkt till prislistan för Long Stay golfresor till Hua Hin…
Gå direkt till prislistan för Mid Stay golfresor till Hua Hin…

Vad ingår inte i priset?

Flyg ingår inte i våra priser utan det bokar du själv. Därför har vi alltid fri ankomstdag, så att du kan hitta flyg som passar dig. Läs mer nedan.

Ankomst

Vi har inga fasta ankomstdagar utan du väljer själv när du vill anlända och stannar således 4 veckor från ankomstdagen. Vi rekommenderar alltid våra gäster att anlända så nära månadsskiftet som möjligt då det skapar en bra och rolig gruppkänsla, men det är helt fritt att anlända vilken dag som helst eller när ni hittar billiga flygbiljetter med de bästa flygtiderna.

Flyg

Flyg ingår inte och det bokar du själv för bästa pris. Till Hua Hin flyger man bäst till Bangkok (19 mil), varifrån vi sedan sköter om transfern. Tänk på att golfutrustningen kanske inte ingår i biljettpriset.

Vill du boka flyg själv rekommenderar vi Googles smarta flygbokningssökfunktion där du till exempel kan välja önskad reslängd (exempelvis 28 nätter) under en tidsperiod och får du fram vilket datum du ska resa för att få bästa pris!

Vill du hellre ha personlig hjälp med bokningen av flyg, rekommenderar vi företaget MK Airbroker som du kan kontakta via telefon eller mail. Ring dem på 08-16 69 30 eller maila till info@mkairbroker.se

Hyrbil

Reser du med oss till Hua Hin behöver du ingen hyrbil, eftersom alla transporter (t/r flygplatsen och t/r golfbanorna på dina speldagar) ingår. Övriga transporter kan bokas på resorten och det är även både smidigt och väldigt billigt med taxi/tuk-tuk.


Läs mer om Sunbirdies Long Stay golfresor
Läs mer om Sunbirdies Mid Stay golfresor
Läs mer om Sunbirdies weekend- och vecko-golfresor

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller maila till info@sunbirdie.com

© Sunbirdie AB