Long och Mid Stay golfresor till Italien, Rom – Terre dei Consoli

Rom – Terre dei Consoli 
Mid och Long Stay golfresor med underbart boende intill banan och fritt spel!

Terre dei Consoli, strax utanför Rom, erbjuder allt för en både vilsam och aktiv Long Stay eller Mid Stay. Du bor på landet men med en sådan närhet till Rom att du även kan njuta av allt som den eviga staden erbjuder.
OBS – hundar välkomna både på banan och i våra boenden!

Att besöka Rom är ett måste när du bor på Terre dei Consoli. Du kan lätt ta dig in till Rom på egen hand med bil och pendeltåg sista biten in till centrala Rom! 

blankLong stay golf i Rom, ItalienblankblankblankblankLong stay i Rom, ItalienblankLong stay golfresor till den eviga staden RomblankLong stay golf i Terre dei Consoli, ItalienUtforska Rom under long golfresor till Italienblank

Rom är en fascinerande stad, som är svår att beskriva med ord. Vi kan arrangera guidade turer med svensk guide, som tar dig ett par tusen år bakåt i tiden. Det kommer finnas tid för underbar stadsvandring, fördjupa dig i Forum Romanum eller varför inte besöka Vatikanstaten med Sixtinska kapellet och Petruskyrkan?

Roms centrum är relativt litet och du kan lätt promenera mellan kända sevärdheter såsom Colosseum, Pantheon, Forum Romanum och Fontana di Trevi.

Boendet på Terre dei Consoli utanför Rom

På den trevliga golfresorten Terre dei Consoli bor vi i väldigt fina och rymliga lägenheter eller villor, som ligger mellan 300-600 meter från klubbhuset och restaurangen.

blankLong stay golf i Terre dei Consoli, ItalienblankGolf longstay ItalienblankblankLong Stay golf i Rom – Terre dei Consoliblankblankblankblankblank

Lägenheterna är av 4-stjärnig standard med 2 sovrum, två badrum, kök, vardagsrum med öppen spis, balkong eller terrass samt det mesta för en längre vistelse.

Villorna är moderna och nybyggda med 4 sovrum i tre etage och 4 badrum. På nedre plan finns ett sovrum och badrum. På mellanplanet ligger kök, vardagsrum och badrum samt utgång till terrassen. På övre plan är det tre sovrum och två badrum. Det finns flera balkonger, terrasser och även en liten trädgård till varje villa.

Samtliga boenden har  internationell TV och fri Wi-Fi.
OBS: Hundar är välkomna både i våra boenden och på golfbanan!

På gångavstånd från ditt boende ligger det charmiga men enkla (tillfälliga) klubbhuset där det serveras frukost och lunch. Restaurangen är även öppen två kvällar i veckan för middag.

När du är på Terre dei Consoli är du på en resort men det är bara två kilometer till lilla staden Monterosi där det finns affärer, restauranger och en trevlig vinbar, och inte mer än sju kilometer till underbara Trevignano Romano vid Braccianosjön. Längs strandpromenaden finns det gott om mysiga restauranger. Trevignano har fått utmärkelsen ”best small town in Italy” och alla som varit där förstår varför.

Golfen på Terre dei Consoli

Den världsberömda banarkitekten Robert Trent Jones II har ritat banan vid Terre dei Consoli och han ligger även bakom Bro Hof utanför Stockholm, för att bara nämna ytterligare en av hans banor. När du stannar på Long Stay eller Mid Stay så ingår medlemskap i golfklubben. Här finns 18 + 9 hål och eftersom du är medlem bokar du starttider precis som en medlem, två dygn i förväg. På måndagar är klubben stängd.

blankblankblankblankblankblankblankblank

En härlig artonhålare som nu matchas av det nya, utsökta klubbhuset…

18-hålsbanan, Championship Course, är en modern mästerskapsbana ritad av en av världens bästa banarkitekter, Robert Trent Jones II. Den har breda fairways, stora greener och många strategiskt placerade bunkrar. Dessutom är par-fyrorna ganska långa, vilket kan göra att den upplevs som ganska tuff om du är van vid enklare, svenska ”vardagsbanor”. Men tycker du om golf och riktigt bra bandesign, kommer du snart att se banans storhet – i likhet med många andra moderna mästerskapsbanor finns flera spelvägar och du kan välja en säker eller mer aggressiv väg till flaggan. Banan har dessutom Bermudagräs som ger riktigt bra ”turf”, men som kan vara ovant för dig som inte spelat på den typen av gräs tidigare. Bermuda kan se lite trist ut under vintermånaderna då gräset sover, dock är turfen minst lika bra även under vintern och många duktiga spelare (även mindre duktiga som jag själv) föredrar faktiskt detta.

Signaturhålet är det 17:e, som liknar det 17:e hålet på TPC Sawgrass i Florida. Det är ett kort par 3-hål på 123 meter från gul tee, men, och det är ett stort men, greenen ligger på en liten ö omgiven av vatten på alla sidor förutom en smal landtunga ut till greenen. Greenträff eller adjöss med bollen i vattenhindret! Men var lugn, det finns en droppzon, om du nu skulle råka slå i vattnet…

Terre dei Consolis 9-hålsbana, Family Course, har par 31 och är rolig, spännande och utmanande även den.

Här finns även bra träningsmöjligheter: driving range med fria bollar, och ett mycket fint område för närspelsträning med tre övningsgreener och bunkrar.

En nyhet inför hösten 2019 är att det nya, eleganta klubbhuset nu är klart och bjuder på såväl en mycket trevlig restaurang som en härlig terass med utsikt över banan och de omgivande kullarna.

Vill du spela ännu fler banor har vi även specialpriser på banor i närheten som Olgiata, Golf Nazionale samt Parco di Roma. Detta bokas enklast i förväg hemifrån eller via vår värd på plats under säsong.

När du inte spelar golf

Eftersom alla vägar leder till Rom är det fullt naturligt att du tillbringar en del tid i Rom. Kanske njuter du av en kaffe på någon uteservering medan vesporna susar förbi eller så besöker du Pantheon och häpnas över byggnadens arkitektur.

Men du kanske inte ska ta ett dopp i Fontana de Trevi, likt en Anita Ekberg, det uppskattas inte av polisen i Rom.

Rom är en av de mest fascinerande städer som finns och vi kan arrangera guidade turer i Rom om intresse finns.

I närområdet av Terre dei Consoli finns många fina små städer att besöka inom ett par mils omkrets, även vingårdar, och det är alltid trevligt att kunna göra en liten utflykt efter dagens golfrond och kanske äta middag på någon mysig restaurang. Du kan också göra en fin biltur runt sjön Lago di Bracciano, där det finns stränder för sol och bad. Eller kanske du besöker Viterbo, som är en mysig liten stad med smala små gränder och många historiska byggnader, bland annat det före detta påvepalatset Palazzo dei Papi och även flera etruskiska lämningar.

Service under din Long Stay

Som gäst hos Sunbirdie är vi måna om att du ska trivas och känna dig väl omhändertagen. Innan avresa så får du voucher, vägbeskrivning till boendet samt annan information som är bra för er att ha. På Terre dei Consoli har vi golfvärd på plats under högsäsong (vanligen hösten), men vi på kontoret hjälper alltid gärna med bokningar av andra banor eller om ni kommer få gäster på besök. 

Starttider och greenfee

Som Sunbirdie gäst kan du spela fritt på Terre dei Consoli och du kan boka alla tillgängliga tider 48 timmar i förväg. Banan är stängd måndagar.

Vad ingår i priset?

I våra priser ingår boende, service som städning och byte av lakan, el, värme, wifi samt golf enligt program. Se prislistan för detaljer.

Gå direkt till prislistan för Long Stay golfresor till Italien, Rom – Terre dei Consoli…
Gå direkt till prislistan för Mid Stay golfresor till Italien, Rom – Terre dei Consoli…

Vad ingår inte i priset?

Flyg och hyrbil ingår inte i våra priser utan det bokar du själv. Läs mer under respektive rubrik nedan eller gå direkt till fliken Flyg/Hyrbil där vi rekommenderar olika flygbolag och hyrbilsföretag. Du kan också söka och boka din hyrbil till bästa pris direkt på vår hemsida…

Ankomst

Vi har inga fasta ankomstdagar utan du väljer själv när du vill anlända och stannar således 4 veckor från ankomstdagen. Vi rekommenderar alltid våra gäster att anlända så nära månadsskiftet som möjligt då det skapar en bra och rolig gruppkänsla, men det är helt fritt att anlända vilken dag som helst eller när ni hittar billiga flygbiljetter med de bästa flygtiderna.

Kombinera mera – med rabatt!

Vill du få största möjliga variation under en längre vistelse, rekommenderar vi att du kombinerar två eller flera Mid Stay-perioder då du dessutom alltid får 1.000:- i rabatt per Mid Stay! Särskilt smidigt blir det såklart om du har tagit din egen bil ner till Italien då alla våra resmål på fastlandet ligger på dagsavstånd. Varför inte exempelvis kombinera två veckor här på Terre dei Consoli med ett par veckor vid Gardasjön?

Res miljövänligt med din egen bil eller tåg

Till närliggande resmål som Rom rekommenderar vi att du kör ner själv i din egen bil. Dels slipper du betala för flyg och hyrbil och dessutom kan du packa fritt och botanisera bland närliggande vingårdar inför hemresan. Se resan som en egen upplevelse och gör dessutom både miljön och din egen plånbok en stor tjänst!

Vill du inte köra hela vägen och ändå göra en miljöinsats, rekommenderar vi att boka resan med tåg och sedan hyra bil på plats för att ta dig till och från boende, golfbanor och alla sevärdheter. Du kan ju till exempel ta tåg till Verona i norra Italien och sedan köra ner till Rom därifrån med hyrbil. Smidigt och bekvämt och fortfarande med full frihet under din vistelse på plats.

Flyg

Flyg ingår inte och du bokar det själv. Till Rom flyger du lämpligen med exempelvis SAS, Norwegian eller Ryanair. Numera går det bra att köpa enkelbiljetter på flyg, och du kan således flyga ner med ett bolag och hem med något annat. Tänk på att golfutrustningen kanske inte ingår i biljettpriset.

Vill du boka flyg själv rekommenderar vi Googles nya och mycket smarta flygbokningssökfunktion där du till exempel kan välja önskad reslängd (exempelvis 28 nätter) under en tidsperiod och får du fram vilket datum du ska resa för att få bästa pris!

Vill du hellre ha personlig hjälp med bokningen av flyg, rekommenderar vi företaget MK Airbroker som du kan kontakta via telefon eller mail. Ring dem på 08-16 69 30 eller maila till info@mkairbroker.se

Hyrbil

För din egen frihet så rekommenderar vi att du hyr bil. På så sätt är du inte låst vid ditt resmål utan kan med lätthet utforska regionen. Dessutom behöver du bil för att ta dig till de golfbanor som inte ligger vid ditt boende om du vill det. Med hyrbilen har du en frihet som är viktig för att din Long Stay vistelse ska bli riktigt lyckad.

Hyrbil bokar du bäst och smidigast själv. Du väljer vilken storlek på bil du önskar ha under din vistelse. Lättast bokar du hyrbilen här på Sunbirdies hemsida via sökmotorn CarTrawler. Sök pris och boka direkt på www.sunbirdie.se/hyrbil


Läs mer om Sunbirdies Long Stay golfresor
Läs mer om Sunbirdies Mid Stay golfresor
Läs mer om Sunbirdies weekend- och vecko-golfresor

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller maila till info@sunbirdie.com

© Sunbirdie AB