Long och Mid Stay golfresor till Portugal, Algarve, Carvoeiro

Nyhet! Algarve, Carvoeiro, Gramacho Residences
– toppboende med fri golf på 5 golfbanor!

Inför våren 2020 är vi väldigt glada över att kunna presentera en riktigt het Long Stay-nyhet på Portugals vackra Algarvekust! Eller vad sägs om högklassigt boende intill banan med sol hela dagen, promenadavstånd till restauranger och service samt fri golf på 5 härliga golfbanor! 

Pestana Gramacho Residences är namnet vårt nya Long Stay-resmål på Algarve, Portugals underbara sydkust. De högklassiga lägenheterna ligger intill banan Gramachos åttonde fairway, på promenadavstånd från klubbhus, restaurang, gym och inomhuspool. Dessutom ingår Shuttle-service med vilken du kan ta dig mellan lägenheterna och klubbhusen på både Gramacho och Vale da Pinta. Det innebär att du bor ostört i lugn och ro intill banan, men ändå har smidig tillgång till flera restauranger, barer, gym, inomhuspool och riktigt fina träningsområden.

blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

Söker du högklassigt boende intill banan på Algarvekusten och så mycket golf som möjligt inkluderat har du hittat alldeles rätt.

Du har också närhet till den levande staden Lagoa och inte minst den charmiga, gamla fiskebyn Ferragudo, där du finner mängder av restauranger öppna året runt. Till Lagoa tar du bilen men till den mysiga hamnen i Ferragudo går det utmärkt att promenera – såvida du inte blir avskräckt av en promenad på ca 2,5 km. Det är dock inte någon promenad man gör när solen har gått ned (vägen saknar belysning), men då är det skönt att veta att priserna på taxi är väldigt låga… 

Inom några kilometers radie finns trevliga vingårdar, micro-ölbryggeri, dramatiska klippor och mängder av vackra stränder och det är heller inte långt in till den större staden Portimão med dess utbud av nöjen, shopping och service.

Trots alla dessa mervärden kan vi nog inte komma ifrån de kanske största fördelarna med en Long Stay på Gramacho Residences genom Sunbirdie – nämligen att du har fri golf på inte mindre än fem härligt varierade golfbanor och vår egen personal på plats för din trygghet och för en social och trevlig vistelse med god gemenskap.

Välkommen till Algarve och Gramacho Residences!

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Boendet under din Mid eller Long Stay
Pestana Gramacho Residences

Våra lägenheter ligger i en C-formad skepnad i sydvästläge, med sol på balkongerna från morgon till sen eftermiddag. Lägenheterna är mycket fina och håller 4-stjärnig standard. Receptionen är öppen dygnet runt och det finns en stor härlig utomhuspool. Betydligt fler faciliteter finns vid klubbhuset på Gramacho dit det bara är en dryg kilometer och det ingår även Shuttle-service om du inte skulle vilja promenera.

blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

Eleganta och välutrustade lägenheter som du snart känner dig hemma i. 

Grundpriset ger en lägenhet med 1 sovrum (87 kvm) och mot ett mindre tillägg får du en lägenhet med 2 sovrum (118 kvm) och 2 badrum. Båda varianterna är i två etage och är generöst utrustade med bland annat rejäla köksytor, både disk- och tvättmaskin och rymligt, ljust och trevligt vardagsrum med utgång till balkongen, där du i lugn och ro kan njuta av solen och den vackra utsikten.

På området finns även en hotelldel med dubbelrum, som inte har fullt utrustade kök, men våra lägenheter har alltså rejäla och väl utrustade kök, perfekt anpassade för längre vistelser.

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Golfen på Pestanas fem banor

När du reser med Sunbirdie till Pestana Gramacho Residences har du fri golf på fem trevliga golfbanor, varav två ligger på resorten – Gramacho och Vale da Pinta. Shuttle mellan boendet och dessa två banors klubbhus ingår 07-23. Med fem varierande och uppskattade banor att välja på tror vi inte att ens den mest kräsne golffantasten ska sakna något…

blankblankblankblankblankblankblankblankblank

Håll i golfkepsen – här ingår fri golf på fem härliga golfbanor!

Gramacho är hemmabanan som ritats av förre världsettan Nick Price ihop med den välkände amerikanske arkitekten Donald Freem. Här har man fått till en mycket trevlig bana som passar de allra flesta, men som ändå bjuder på utmaningar. Vi bor intill åttonde hålets fairway och har cirka en kilometer till klubbhuset, där det även finns en trevlig restaurang, gym, tennisbanor och en uppvärmd inomhuspool. Fri shuttle ingår från och till boendet.

Vale da Pinta är din andra hemmabana, som även den ritats av Donald Freem. Här får vi uppleva en mycket populär och trevlig skapelse i böljande terräng, där två sjöar sätter karaktär på banan utöver mängden av fikon-, mandel- och olivträd – vissa över 1.000 år gamla! Här finns utöver en trevlig bar och restaurang även den fina rangen och förstklassiga träningsområden. Fri shuttle ingår från och till boendet.

Silves Golf är en utmanande parkbana i böljande, delvis kuperad och rogivande miljö med skulpterade hål som ofta bjuder på makalös utsikt över bergen eller dalen, kantade av olivträd och vajande palmer. Banan har en del vattenhinder och många strategiskt placerade bunkrar vilket gör att låghandicapare får kämpa för sin score, samtidigt som golfare med högre handicap ofta finner banan naturskön och njutbar. Designen står trion José Matias, Peter Booth och Fausto Nascimento för.

Alto Golf är den legendariske arkitekten Sir Henry Cottons sista bandesign och har en mycket speciell par-femma kallad ”Sir Henry challenge”, vilket inte är så konstigt då hålet är 600 meter långt! I övrigt står inte banan för några större överraskningar utan det handlar om en klassisk parkbana, vilket kan vara skönt idag när det ofta handlar om mer extravaganta skapelser.

Vila Sol är en klassiker av Donald Steel som lockat golfare till Algarvekusten sedan tidigt nittiotal. Banan har 27 hål i mycket vackra omgivningar och kan sätta den bäste på prov. Portuguese Open har faktiskt spelats här två gånger men vi vanliga golfare njuter nog mest av den vackra banan och omgivningarna med uppvuxna träd samt utmanande sjöar och vattendrag.

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller maila till info@sunbirdie.com

Service under din Long Stay

Som gäst hos Sunbirdie är vi naturligtvis måna om att du ska trivas så bra som möjligt och känna dig väl omhändertagen. Av den anledningen har vi vår egen personal på plats under säsong. Mer information, datum med mera finner du i prislistan.

Starttider och greenfee

Fri golf på 5 golfbanor ingår, varav två ligger på resorten. Shuttle mellan boendet och klubbhusen på Gramacho och Vale da Pinta ingår dagligen mellan 07-23. Vi har blocktider flera dagar varje vecka (för tävlingar och social golf) och övriga dagar bokar du fritt alla lediga tider, i mån av plats. 

Vad ingår i din Long eller Mid Stay?

När du reser med Sunbirdie ingår boende med service samt golf enligt ovan. Dessutom svensk resegaranti genom Kammarkollegiet och trygghet genom den svenska paketreselagen. Vi är dessutom medlemmar i SRF (Svenska Resebyråföreningen) och följer deras riktlinjer.

Gå direkt till prislistan för Mid Stay golfresor…
Gå direkt till prislistan för Long Stay golfresor…

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller maila till info@sunbirdie.com

Vad ingår inte?

Flyg, tåg och hyrbil ingår inte i våra priser utan det bokar du själv om du inte vill ta dig ner med din egen bil. På Algarvekusten har vi specialerbjudande för hyrbil, läs mer nedan.

Ankomst

Vi har inga fasta ankomstdagar utan du väljer själv när du vill anlända och stannar således så länge du bokat från ankomstdagen. Vi rekommenderar alltid våra gäster att anlända så nära månadsskiftet som möjligt då det skapar en bra och rolig gruppkänsla, men det är helt fritt att anlända vilken dag som helst eller när ni hittar billiga flygbiljetter med de bästa flygtiderna.
 Får ni inte ihop resan riktigt så vistelsen blir exakt 28 eller 14 nätter så har vi även bra priser på extra nätter och extra veckor. Det går mycket bra att stanna i 3, 5 eller 6 veckor eller ännu längre. Se vår prislistor för Mid och Long Stay där du finner priser för grundpaketen plus extra nätter, extra veckor och andra tillägg eller rabatter.

När du inte spelar golf

Du har som sagt fri golf på 5 roliga och omväxlande banor, men ingen borde få resa hit utan att göra sitt allra bästa för att upptäcka och utforska denna härliga del av Portugals sydkust. Här finns mängder av små mysiga byar, levande städer, fantastiska stränder och kultur både i stort och smått.

Varför inte upptäcka det lokala vinet från regionen som heter Alentejo? Passa på att hälsa på hos någon av producenterna i närheten.

Har du aldrig tidigare varit i den portugisiska huvudstaden Lissabon, ligger den inte mer än 3 timmar norrut. Hit tar du dig behändigt med hyrbilen.

Faktum är att inte heller Spanien är utom räckhåll. Det är inte mer än ett par timmars bilresa till den fantastiska staden Sevilla och ännu närmre till spännande och charmiga Huelva.

Håll kontakten med vänner och familj där hemma

Fri wifi ingår i lägenheten under din vistelse och även om vi har mätt upp bra hastigheter, är det en service där vi inte kan garantera varken stabilitet eller hastighet. Är du väldigt beroende av wifi, tex om du behöver arbeta en tid, rekommenderar vi därför att du säkrar upp genom att köpa till en surfpott, då roaming numera är kostnadsfritt inom EU.

Flyg

Flyg ingår inte och du bokar det själv för bästa pris och flexibilitet. Numera går det bra att köpa enkelbiljetter på flyg, och du kan således flyga ner med ett bolag och hem med något annat. Tänk på att golfutrustningen kanske inte ingår i biljettpriset.

Vill du boka flyg själv rekommenderar vi Googles smarta flygbokningssökfunktion där du till exempel kan välja önskad reslängd (exempelvis 28 nätter) under en tidsperiod och får du fram vilket datum du ska resa för att få bästa pris!

Norwegian och SAS flyger direkt till Faro under delar av året och TAP flyger via Lissabon. Det kan vara värt att fundera på att flyga till Lissabon och sedan ta hyrbil ner till Algarve. Det är drygt 27 mil men den fina motorvägen gör att det inte tar mer än max 3 timmar.

Vill du hellre ha personlig hjälp med bokningen av flyg, rekommenderar vi företaget MK Airbroker som du kan kontakta via telefon eller mail. Ring dem gärna på 08-16 69 30 eller maila till booking@mkairbroker.se

Hyrbil

Tar du inte din egen bil ner till Portugal rekommenderar vi för din egen frihet att du hyr bil. På så sätt är du inte låst vid ditt resmål utan kan med lätthet utforska regionen. Dessutom behöver du bil för att ta dig till de olika golfbanorna. Med hyrbilen har du en frihet som är viktig för att din Long Stay vistelse ska bli riktigt lyckad. Du kan med lätthet åka till den lilla mysiga restaurangen vid stranden, eller göra en utflykt till någon närbelägen sevärdhet. Sök gärna pris på hyrbilar via dels lågprisbolaget Cartrawler eller helsvenska Holiday Drive här på vår hemsida – www.sunbirdie.se/hyrbil

Vi kan även erbjuda hyrbilar på plats genom en lokal aktör till väldigt förmånliga priser – från drygt 2.200:- per person för 28 dagar inklusive alla försäkringar mm (1.100:- för 14 dagar) och bilen levererad till boendet, vilket är skönt om du tex kommer sent med flyg. Då tar du en taxi till boendet och så får du din hyrbil dagen efter. Du kan även hyra för kortare perioder under din vistelse.

Kontakta oss gärna för mer information och bokning.

Resa utan att hyra bil

Vill du resa utan att hyra bil, passar detta resmål bra, då du kan ta dig hit med taxi från flygplatsen och sedan har transporter till de två hemmabanorna och restauranger, gym, inomhuspool med mera inkluderat. Intill ena klubbhuset ligger dessutom en mindre supermarket plus att du har promenadavstånd till charmiga hamnstaden Ferragudo. Enda begränsningen är väl att du då får ”nöja dig” med fri golf på de två hemmabanorna, eller så tar du dig till de andra banorna med taxi…

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller maila till info@sunbirdie.com


Läs mer om Long Stay med Sunbirdie
Läs mer om Long Stay Golfresor
Läs mer om Mid Stay (2-3 veckor)
Läs mer om Short Stay (weekend- och veckoresor)

© Sunbirdie AB