Long Stay golfresor till Portugal, Algarve, Monte Gordo

Upptäck Monte Gordo, den oupptäckta pärlan på solsmekta Algarvekusten. 

På en lugn och stillsam del av Algarve, alldeles intill den spanska gränsen, ligger den lilla kuststaden Monte Gordo. För kylslagna nordbor som längtar efter att spela golf i värmen är det här resmålet ett mycket spännande Long Stay-paket med fritt spel på två härliga golfbanor och ett bekvämt boende nära den långa sandstranden.

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

Du kan behöva hålla koll på klockan när du åker till vår nya pärla på Algarvekusten. Eller är det Algarve? Ja, det är det, men under din vistelse kommer du passera gränsen över till Spanien ett flertal gånger så det gäller att hålla koll på tidsskillnaden även om det bara är några kilometer vi talar om över till spanska sidan.

Monte Gordo är en härlig liten kuststad på Algarve som ligger alldeles nära gränsen till Spanien och det är bara floden Rio Guadiana som markerar att du byter land. Monte Gordo ligger så fint alldeles nere vid havet och med den oändligt långa sandstranden alldeles utanför dörren. Här finns också en vintertradition på stadens restauranger – ”turistmeny från 10 Euro”. För en spottstyver äter man alltså 3-rätters ute varje dag i veckan om man känner för det.

När du reser till Monte Gordo så ingår medlemskap på två banor. En i Portugal och en i Spanien – Quinta do Vale i Portugal och Isla Canela på andra sidan gränsen i Spanien. Vi tycker det är lysande. Spela hur mycket du vill på två banor i två olika länder under din Long Stay vistelse. De enda begränsningarna som finns är att starttiderna kan bokas först 48 timmar i förväg och att de på Isla Canela endast är bokningsbara efter lunch. På härliga Quinta do Vale kan du spela när du vill. Från Monte Gordo tar det ca 10 minuter till Quinta do Vale (banan i Portugal) och ca 20-25 minuter till Isla Canela på den spanska sidan om gränsen.

blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

Boendet i Monte Gordo

Monte Gordo Hotel & Apartments ligger i centrala Monte Gordo, två kvarter upp från stranden. Hotellet består av 68 lägenheter, 24 hotellrum, bar, restaurang, reception (24 h), inomhuspool, gym, bastu, spa. Det är ett nybyggt lägenhetshotell med alla faciliteter. Här finns lägenheter med eftermiddagssol eller morgonsol, så du kan själv välja vad som passar dig bäst – morgonkaffet eller eftermiddagsdrinken i solen?

Lägenheterna har ett sovrum, kombinerat kök och vardagsrum i öppen planlösning, badrum med dusch och badkar samt stor balkong. De som har morgonsol vätter mot en lummig pinjeskog och havet (havsutsikt kan dock inte garanteras) och de som har eftermiddagssol vätter mot staden. Inredningen är modernt sparsmakad och lägenheterna har all den utrustning man kan kräva. Alla har TV med internationella kanaler och AC med kyla och värme.

Golfen i Monte Gordo

Quinta do Vale är ritad av ingen mindre än Seve Ballesteros och är ett litet mästerverk. Den kan vid första anblicken ses som lite utmanande med mycket vatten men den är fantastisk rolig och omväxlande med långa och korta hål, lätta och svåra men hela tiden med en härligt utsikt över floden och mycket bra kondition. Klubbhuset ligger på höjd med milsvid utsikt och härliga terrasser. På Quinta do Vale ingår fritt medlemskap och alla lediga starttider kan bokas 48 timmar i förväg!

blankblankblankblankblank

Isla Canela är några år äldre än Quinta do Vale men är även det en modern bana med roliga och utmanande hål som gör att du aldrig tröttnar på banan. Härligt klubbhus med familjär atmosfär. Även här ingår fritt medlemskap, men starttiderna är endast bokningsbara efter lunch.

När du inte spelar golf

Staden Monte Gordo är en liten pärla. Här finns en underbar strand, strandpromenad, Casino och självfallet ett flertal restauranger. Vad gäller restaurangerna så erbjuder nästan alla ”menu Touristique” från 10 €. Då ingår det 3 rätter, vin, kaffe och avec…

Runt om Monte Gordo finns många naturområden, vandringsleder mm, vilket gjort området till ett paradis för två typer av gäster – pensionärer och hurtbullar. Många äldre har valt Monte Gordo som resmål, men många åker också hit på träningsresor som löpning, maraton, yoga och vandring.

Välkommen till en ganska oupptäckt del av Algarvekusten där en pärla väntar dig som vill bo fantastiskt fint, vara nära hav och strand och kunna spela hur mycket golf som helst på två riktigt fina golfbanor.


Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller på info@sunbirdie.com, eller gör en prisförfrågan online här på vår hemsida

Gör en snabb pris-/offertförfrågan


Service under din Long Stay

Som gäst hos Sunbirdie är vi måna om att du ska trivas och känna dig väl omhändertagen. Av den anledningen har vi vår egen personal på plats som ser till att allt det praktiska sköts till punkt och pricka så du kan slappna av och njuta av din vistelse. Vår värd är där för dig och ingen fråga eller undran är för liten eller oviktig. Våra värdar är vanligen på plats under säsong, dvs 1/10-1/12 respektive 1/2–1/5. Vissa avvikelser kan förekomma.

Starttider och greenfee

Som Sunbirdie resenär i Monte Gordo har du tillgång till fri golf på de två golfbanorna Quinta do Vale och Isla Canela. Alla Sunbirdies gäster får ett temporärt medlemskap på bägge banorna, dock med begränsningen att du endast kan boka tider efter lunch på Isla Canela 48 timmar i förväg. På Quinta do Vale kan du boka vilka tider du vill 48 timmar i förväg. Medlemsskapet ger dig alltså fritt spel på de två golfbanorna. Här råder ett lugnt tempo under vinterhalvåret så här njuter våra gäster av golf så som det ska spelas – i lugn och ro. Starttider bokar du direkt i receptionen när du kommit ned och fått ditt medlemskap.

Vad ingår i priset?

I våra priser ingår generellt boende, service som städning och byte av lakan, el, värme, wifi, golf enligt program samt service av vår personal på plats. Se prislistan för detaljer.

Gå direkt till prislistan för long stay golfresor till Monte Gordo…

Vad ingår inte i priset?

Flyg och hyrbil ingår inte i våra priser utan det bokar du själv. Läs mer under respektive rubrik nedan eller gå direkt till fliken Flyg/Hyrbil där vi rekommenderar olika flygbolag och hyrbilsföretag. Du kan numera söka och boka din hyrbil till bästa pris direkt på vår hemsida…

Ankomst

Vi har inga fasta ankomstdagar utan du väljer själv när du vill anlända och stannar således 4 veckor från ankomstdagen. Vi rekommenderar alltid våra gäster att anlända så nära månadsskiftet som möjligt då det skapar en bra och rolig gruppkänsla, men det är helt fritt att anlända vilken dag som helst eller när ni hittar billiga flygbiljetter med de bästa flygtiderna.

Flyg

Flyg ingår inte och du bokar det själv. Till Monte Gordo flyger man bäst till Faro (45 min). Det går också bra att flyga till Lissabon (2,5 tim). Du kan alltså flyga ner med ett bolag och hem med något annat. Vi rekommenderar även ett antal resebyråer som kan hjälpa er med flygbokningen. Tänk på att golfutrustningen kanske inte ingår i biljettpriset utan tar ut en avgift för detta.

Flygbolag till Faro där du bokar direkt hos flygbolaget:
http://www.norwegian.com/se/
http://www.flytap.com/Sverige/sv/Homepage

Flygbolag till Lissabon där du bokar direkt hos flygbolaget:
http://www.norwegian.com/se/
http://www.flytap.com/Sverige/sv/Homepage

Resebyråer:
www.mkairbroker.se

www.flygstolen.se
www.flygvaruhuset.se
www.seat24.se

Hyrbil

För din egen frihet så rekommenderar vi att du hyr bil. På så sätt är du inte låst vid ditt resmål utan kan med lätthet utforska regionen. Dessutom behöver du bil för att ta dig till de golfbanor som inte ligger vid ditt boende om du vill det. Med hyrbilen har du en frihet som är viktig för att din Long Stay vistelse ska bli riktigt lyckad. Du kan med lätthet åka till den lilla mysiga restaurangen vid stranden, eller göra en utflykt till någon närbelägen sevärdhet.
Hyrbil bokar du bäst och smidigast själv. Du väljer vilken storlek på bil du önskar ha under din vistelse. Lättast bokar du hyrbilen här på Sunbirdies hemsida via sökmotorn CarTrawler. Sök pris och boka direkt på www.sunbirdie.se/hyrbil


Läs mer om Sunbirdies Long Stay golfresor
Läs mer om Sunbirdies Mid Stay golfresor
Läs mer om Sunbirdies weekend- och vecko-golfresor

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller maila till info@sunbirdie.com

© Sunbirdie AB