Long Stay golfresor till Portugal, Algarve, Albufeira, Salgados

Long Stay Algarve, Albuferia, Salgados
Toppboende vid stranden och golf på 7 banor, varav en på gångavstånd

Long Stay på Salgados innebär 4-stjärniga lägenheter och eleganta ”pool-villor” alldeles intill en magnifik sandstrand, bara några kilometer väster om charmiga Albufeira på Algarvekusten i södra Portugal. Golfen spelar vi på 7 roliga banor, varav en ligger på kort promenadavstånd från boendet. Här finns även inomhuspool, gym och flera restauranger.

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

blankblankblankblankblankblankblankblank

Algarvekusten är känd för sin skönhet, sina långa, mjuka härliga stränder, sitt varma klimat och sina vackra och välskötta golfbanor. Hit har vi Nordeuropeer vallfärdat i årtionden för att få sol och värme när det är som kallast där hemma. Hit har också golfare sökt sig länge för att få spela på kanske Sydeuropas finaste samling av golfbanor. Här finns allt vad den kräsne golfaren kan begära vad gäller golf, klimat, mat och naturupplevelser.

Till allt detta kan du lägga två boenden av riktigt hög klass! På Sunbirdie är vi väldigt glada att kunna erbjuda ett upplägg för Longstayboende med golf som vi tror är svårslaget.

Sunbirdie erbjuder boende dels i våra fina, rymliga lägenheter som tidigare hette Vila das Lagoas men nu bytt namn till Passeio de Charme. Vi kan även erbjuda boende i Salgados Beach Villas, som är eleganta pool-radhus av hög 4-stjärniga standard. Båda boendealternativen ligger nära ”hemmabanan” Salgados, vilket även är namnet på hela den anläggning där våra fina boenden och den uppskattade banan med samma namn ligger.

Läget kunde inte bli bättre. Du bor alltså i 4-stjärniga lägenheter eller poolvillor mitt på anläggningen och efter bara några minuters promenad är du på den breda och milslånga sandstranden. Vänder du stegen åt andra hållet så är du strax på golfklubben. På området och på gångavstånd finns dessutom hotell, spa, gym, utomhuspooler, inomhuspool, restauranger, supermarket och mycket mycket mer.

Det finns så mycket att sysselsätta sig med på Salgados om man nu inte känner för att bara ta det lugnt i sitt boende eller vid poolen. En av anledningarna till att vistas här någon eller några månader under vinterhalvåret är kanske just att bara ta det lugnt i solen och värmen? Men det kan vara skönt att veta att den äldre, genuina staden Albufeira finns bara några kilometer bort med sitt utbud av shopping, kultur och restauranger. 

Boenden för Long och Mid Stay – Passeio de Charme och Salgados Beach Villas

Förutom alla våra underbara banor att spela på så imponerar även boendet. Utöver de fina 2-sovrumslägenheterna kan du även välja våra Town Houses – med två sovrum och privat pool.

Salgados Passeio de Charme (lägenheter)

Salgados lägenheter har en ”modern nordisk touch” i en stil som man oftare möter i Portugal än i t ex Spanien. Lägenheterna är stora, smakfulla och mycket välutrustade och håller 4-stjärnig standard. Passeio de Charme är 30 privatägda och utvalda lägenheter av de som tidigare drevs av NAU.

Lägenheterna har två stora sovrum med gott om garderobsutrymmen och ett stort välplanerat kombinerat vardagsrum och öppet kök. Köksdelen går dessutom att dölja bakom en skjutvägg – smart, snyggt och väldigt elegant! Dessutom har alla lägenheter en stor balkong.

blankFågelperspektiv av Salgados resort under Longstay Portugal Algarve | SunbirdieblankblankblankblankblankblankblankFlygfoto över villor på Longstay Portugal Algarve | SunbirdieSpelar tennis på Salgados under Longstay Portugal Algarve | Sunbirdie

Salgados 4-stjärniga lägenheter är moderna och rymliga.

Här finns verkligen allt du behöver för en längre vistelse. I köket finns allt du kan tänkas behöva från diskmaskin, micro och spis, till vinöppnare och potatisskalare. Självfallet finns även tvättmaskin och strykjärn. Lägenheterna är utrustade med långtidsboende i tanken och du har fritt trådlöst nätverk för att kunna hålla kontakt med vänner hemma i Sverige.

Bilen ställer du utanför huset eller i garaget och du tar sedan hissen upp till lägenheten. Lägenheterna ligger väl samlade och det är inte långt till reception med restaurang, bar, gym, spa, pooler mm.

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Salgados Beach Villas (Town House med pool)

Salgados Beach Villas ligger granne med våra lägenheter. Här bor du i riktigt fina, rymliga och elegant avskalade radhus eller ”townhouses” på cirka 130 kvm med 2 sovrum och privat pool (dock ej uppvärmd)!

Pool i Salgados under Longstay Portugal Algarve | SunbirdieblankblankUteplats mot poolen i Salgados under Longstay Portugal Algarve | SunbirdieblankblankBekvämt sovrum på Longstay Portugal Algarve | SunbirdieBadrum på Salgados under Longstay Portugal Algarve | Sunbirdie

Våra Town Houses på Salgados Beach Villas är riktigt fina, och ligger bara ett par hundra meter från Salgados golfbana.

Som gäst på Salgados Beach Villas är du i direkt närhet till golfbanan Salgados och ner till stranden är det bara något hundratal meter ytterligare. Där finns även hotellet VidaMar, där du har tillgång till gym, spa och inomhuspool och flera restauranger.

Salgados Beach Villas är något utöver det vanlig och under hösten när poolerna fortfarande håller värmen är det ett underbart boende för längre perioder.

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Golfen under din Mid eller Long Stay

Reser du med oss till Salgados har du 14/10/7 greenfee per person (Under 28/21/14 nätter) som gäller på 7 banor – Salgados, Morgado, Alamos, Penina, Onyria Palmares, Espiche och Boavista. Vill du köpa till fler greenfee är det inga problem. Lägsta pris får du om du bokar det i samband med att du bokar din resa men det går även att köpa på plats av våra värdar.

blankblankblankblankblankblank

Salgados och systerbanorna Morgado/Alamos blir kanske de du spelar oftast …

blankblankblankblankblankblankblankblank

…men du kan dessutom spela på Boavista, Espiche, Penina och drömbanan Onyria Palmares!

Förutom banan som ligger precis utanför dörren, Salgados, kan du alltså även välja att spela på Morgado eller Alamos, som ligger ca 30 minuter bort. Dessutom kan du även spela Palmares, Espiche och Boavista i Lagos och klassiska Penina. Läs mer om dessa banor nedan.

Salgados är en härligt gåvänlig parkbana som inte är överdrivet lång och med en hel del vatten. Banan, med sina vackra palmer och ondulerade greener, har lätt att charma spelarna. Här gäller det att använda insidan av huvudet och inte bara gå på med drivern. Ofta lönar det sig att försöka placera ut bollen strategiskt för att få en riktigt bra vinkel in mot green och flaggan. Salgados ligger där den ligger av en anledning – det är lätt att uppskatta att spela den varje dag.

Morgado och Alamos ligger bredvid varandra en bit uppe i bergen och utgör en 36-hålsanläggning med gemensamt klubbhus. Det tar ungefär 30 minuter att åka hit med bil från Salgados Resort. Vägen leder oss en bit upp i bergen och därmed är karaktären av Morgado och Alamos väsentligt annorlunda från Salgados.

Bägge banorna är mycket natursköna. Morgado är en mjukt kuperad parkbana med breda fairways, snabba och roliga greener. Banan är inte alltför svår, men utmaningar finns – inte minst de väl inbunkrade och snabba greenerna. Alamos, som är kortare än Morgado, anses av många som en av de roligaste på hela kusten. Här finns det verkligen chans till en riktigt bra score om du vågar chansa lite. Greenerna är mycket bra och det gäller att ha bra känsla då de är snabba och ondulerade.

Vi är övertygade om att de här tre härliga banorna kommer att hålla dig road och utmanad långt mer än under en månad. Vill du spela flera banor kan du antingen köpa till extra greenfee, eller så väljer du att bo på VidaMar, då du även har möjlighet att spela banorna Penina, Palmares, Espiche och Boavista.

Onyria Palmares av Robert Trent Jones II bjuder på en spektakulär blandning mellan linksgolf och mera parkliknande hål i en underbar närhet till havet. Faktiskt är utsikten över havet och floddeltat så imponerande att en del kunder klagat på att de inte kunnat koncentrera sig på golfen..;) Kort sagt är Onyria Palmares en 27-hålsanläggning av allra  högsta klass och en av Portugals absolut bästa banor!

Boavista har en fin utsikt över Lagos-bukten och är känd för sin ypperliga kondition. Banan är naturanpassad i svagt sluttande terräng och på vissa hål måste du slå bollen över raviner.  Sammantaget en rolig och mycket uppskattad bana. 

Espiche är en allt mer populär golfbana som premierar strategiskt spel. Här ska du placera bollen på rätt plats för nästa slag och på en del hål är bollen borta om du missar fairway. Låt inte det avskräcka dig för som helhet är banan mycket smaklig! Banan ligger dessutom väldigt naturskönt och lugnt utan störande bebyggelse – förutom det fantastiskt trevliga klubbhuset!

Penina är en riktigt klassiker och kustens första golfbana, ritad av Sir Henry Cotton. Dess glansdagar är väl kanske över men de allra flesta tycker om att spela den i alla fall några gånger under sin vistelse.

Service under din Long Stay

Som gäst hos Sunbirdie är vi naturligtvis måna om att du ska trivas så bra som möjligt och känna dig väl omhändertagen. Av den anledningen har vi oftast vår egen personal på plats under säsong. Inför våren 2023 räknar vi med att ha personal på plats från mitten/slutet av februari till Påsk. Kontakta oss gärna för mer information.

Starttider och greenfee

Reser du med oss till Salgados har du 14/10/7 greenfee per person (Under 28/21/14 nätter) som gäller på 7 banor – Salgados, Morgado, Alamos, Penina, Onyria Palmares, Espiche och Boavista.

På alla våra banor kan du boka alla tillgängliga tider 48 timmar i förväg. Du kan även anmäla dig till våra gemensamma tävlingar och socialgolf längre i förväg, då vi alltid har förbokade tider för socialt spel.

Uppgradera din golf!

Som Sunbirdie-kund kan du uppgradera din golf med extra greenfee på Palmares, Espiche, Boavista, Penina, Morgado, Alamos och Salgados. Uppgraderingen köper du till bästa pris i samband med bokning av resan men du kan även köpa greenfee av vår personal på plats.

Vad ingår i resans pris?

I våra priser ingår generellt boende, service som städning och byte av lakan, el, värme, wifi, golf enligt program samt service av vår personal på plats. Se prislistan för detaljer.

Prislista Long Stay och Mid Stay golfresor till Portugal, Salgados

Vad ingår inte i resans pris?

Flyg och hyrbil ingår inte i våra priser utan det bokar du själv, även om vi kan boka hyrbilen till specialpris. Se mer information nedan eller gå direkt till fliken Flyg och hyrbil där vi rekommenderar olika flygbolag.

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Ankomst

Vi har inga fasta ankomstdagar utan du väljer själv när du vill anlända och stannar således 4 veckor från ankomstdagen. Vi rekommenderar alltid våra gäster att anlända så nära månadsskiftet som möjligt då det skapar en bra och rolig gruppkänsla, men det är helt fritt att anlända vilken dag som helst eller när ni hittar billiga flygbiljetter med de bästa flygtiderna.

Får ni inte ihop resan riktigt så vistelsen blir exakt 28 dagar så har vi även bra priser på extra nätter. Nu behöver man inte stanna i 4 veckor eller 8 veckor. Det går mycket bra att stanna i 5 eller 6 veckor eller ännu längre. Se vår prislista där du finner priser för 4 veckor, extra nätter, extra veckor och extra longstay-vistelse (4 veckor).

När du inte spelar golf

Long Stay golfresor till Albuferia med Sunbirdie

Centrala Albufeira har en ganska markant turistanpassning men många trevliga vattenhål.

På Algarve finns mängder av saker att göra. Det vimlar av små härliga byar och städer. Att bara sitta ner på ett café på torget och studera folklivet inne i den gamla delen av Albufeira är mycket mysigt. Restaurangutbudet är stort och att sitta i solen och bli serverad nygrillad fisk nere i hamnen är inte så tokigt när man vet hur alla skottar snö därhemma i Sverige. Hela regionen kryllar av mysiga och fina restauranger. Är man matintresserad så har man kommit helt rätt. Algarve tillhör vindistriktet Alentejo och det finns massor av små vingårdar där man kan provsmaka och handla.

Eller varför inte ta en tripp västerut till hamnstaden Lagos och känna historiens vingslag? Området var lika betydelsefullt för ”världsupptäckar-åldern” som Cape Canevaral var för ”rymd-åldern”. Härifrån utgick mängder av expeditioner på 1400-talet. Hit anlände också de första slavarna från expeditioner till Afrika.

salgados_beach_restaurant_sunbirdie_660

På Algarve hittar du kanske Europas bästa fisk- och skaldjursrestauranger.

Den portugisiska huvudstaden Lissabon ligger inte mer än 2 ½ timme norrut och nås behändigt med hyrbilen. Vägen norrut mot Lissabon är ett äventyr i sig med långa sköna sandstränder och gles bebyggelse. Strax före Lissabon finns det underbara fiskesamhället Sesimbra att upptäcka. 

Flyg

Flyg ingår inte och du bokar det själv. Till Algarve och Faro finns det möjlighet att flyga direkt med Norwegian och Ryanair. Nuförtiden går det bra att köpa enkelbiljetter på flyg. Du kan således flyga ner med ett bolag och hem med något annat.

Vill du boka flyg själv rekommenderar vi Googles smarta sökfunktion där du till exempel kan välja önskad reslängd (exempelvis 28 nätter) under en tidsperiod och får då fram vilket datum du ska resa för att få bästa pris!

Vill du hellre ha personlig hjälp med bokningen av flyg, rekommenderar vi företaget MK Airbroker som du kan kontakta via telefon eller mail. Ring dem på 08-16 69 30 eller maila till info@mkairbroker.se

Specialpriser för hyrbil på Algarve!

På Algarvekusten har vi ett bra avtal med en lokal aktör som erbjuder våra kunder bra priser för hyrbil Grupp C (VW Polo eller liknande 5-dörrars) inklusive alla försäkringar och extra förare. Alla försäkringar och extra förare ingår och inga dolda avgifter tillkommer!

I priset (från 20 EUR per dag inklusive allt) ingår dessutom att ni får bilen levererad till ert boende, vilket kan vara skönt om ni kommer sent och inte vill trassla med hyrbil vid ankomsten. Tillägg för upphämtning på flygplatsen är 15 EUR (kort transfer till hyrbilsfirman). Ni kan även hyra för kortare perioder under er vistelse.

Du bokar din hyrbil genom att kontakta oss på info@sunbirdie.com eller telefon 08-458 00 00, vardagar 9-12 och 13-17.


Läs mer om Sunbirdies Long Stay golfresor
Läs mer om Sunbirdies Mid Stay golfresor
Läs mer om Sunbirdies weekend- och vecko-golfresor

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller maila till info@sunbirdie.com

© Sunbirdie AB