Long Stay golfresor till Portugal, Algarve, Albufeira, Salgados

Algarve, Albuferia, Salgados
Lyxboende vid stranden och golf på tre banor

Long Stay på Salgados innebär 4-stjärniga lägenheter alldeles intill en magnifik sandstrand, bara några kilometer väster om charmiga Albufeira på Algarvekusten i södra Portugal. Golfen spelar vi på tre roliga banor, varav en ligger på kort promenadavstånd från boendet. Här finns även inomhuspool, gym och flera restauranger.

Algarvekusten är känd för sin skönhet, sina långa, mjuka härliga stränder, sitt varma klimat och sina vackra och välskötta golfbanor. Hit har vi nordeuropeer vallfärdat i årtionden för att få sol och värme när det är som kallast där hemma. Hit har också golfare sökt sig länge för att få spela på kanske sydeuropas finaste samling av golfbanor. Här finns allt vad den kräsne golfaren kan begära vad gäller golf, klimat, mat och naturupplevelser.

Till allt detta kan du lägga boende av toppklass! På Sunbirdie är vi väldigt glada att kunna erbjuda ett upplägg för Longstayboende med golf som vi tror är svårslaget.

salgados_balcony_sunbirdie_660

Våra rymliga lägenheter har även stora, härliga balkonger att njuta av.

Sunbirdie erbjuder boende i underbara lägenheter av högsta 4-stjärniga standard, direkt vid banan, och med rätt att spela samtliga tre banor som tillhör anläggningen.
Salgados heter den anläggning där vårt lyxiga boende och den uppskattande banan med samma namn ligger. Läget kunde inte bli bättre. Du bor i 4-stjärniga lägenheter mitt på anläggningen och efter bara några minuters promenad är du på den breda och milslånga sandstranden. Vänder du stegen åt andra hållet så är du strax på golfklubben. På området och på gångavstånd finns dessutom två hotell, spa, gym, utomhuspooler, inomhuspool, restauranger (missa inte fiskrestaurangen ”Os Salgados” nere på stranden), supermarket, tennisbanor och mycket mycket mer.

Det finns så mycket att sysselsätta sig med på Salgados Resort om man nu inte känner för att bara ta det lugnt i lägenheten eller vid någon av poolerna. En av anledningarna till att vistas här någon eller några månader under vinterhalvåret är kanske just att bara ta det lugnt i solen och värmen? Men det kan vara skönt att veta att den äldre, genuina staden Albufeira finns bara några kilometer bort med sitt utbud av shopping, kultur och restauranger.
2 gånger per dag kan du ta Salgados Shuttlebus in till Albufeira, men vill du hellre ta taxi, kostar det endast ca 10-15 Euro.

Boendet på Salgados

salgados_bedroom_sunbirdie_660

Sovrummen är ljusa och fräscha, liksom hela anläggningen.

Förutom att du har tre underbara banor att spela på så imponerar boendet mest. Hela anläggningen byggdes så sent som 2006 och arkitekturen har en ”modern nordisk touch” i en stil som man oftare möter i Portugal än i t ex Spanien. Lägenheterna är stora, smakfulla och mycket välutrustade och håller 4-stjärnig standard. Lägenheterna har två stora sovrum med gott om garderobsutrymmen och ett stort välplanerat kombinerat vardagsrum och öppet kök. Köksdelen går dessutom att dölja bakom en skjutvägg – smart, snyggt och väldigt elegant! Dessutom har alla lägenheter en stor balkong.

salgados_apartment_sunbirdie_660

Salgados 4-stjärniga lägenheter är lyxigt moderna och rymliga.

Här finns verkligen allt du behöver för en längre vistelse. I köket finns allt du kan tänkas behöva från diskmaskin, micro och spis, till vinöppnare och potatisskalare. Självfallet finns även tvättmaskin och strykjärn. Lägenheterna är utrustade med långtidsboende i tanken och du har fritt trådlöst nätverk för att kunna hålla kontakt med vänner hemma i Sverige.

Bilen ställer du utanför huset eller i garaget och du tar sedan hissen upp till lägenheten. Lägenheterna ligger väl samlade och det är inte långt till reception med restaurang, bar, gym, spa, pooler mm.

Golfen på Salgados, Morgado och Alamos

alamos_green_sunbirdie_660

Alamos natursköna parkbana ligger granne med Morgado.

På Salgados golfbanor kan du spela golf i princip varje dag. Förutom banan som ligger precis utanför dörren, Salgados, kan du välja att spela på Morgado eller Alamos. De här två banorna ligger ca 30 minuter bort.

Salgados är en härlig parkbana som inte är överdrivet lång och med en hel del vatten. Banan, med sina vackra palmer och ondulerade greener, har lätt att charma spelarna. Här gäller det att använda insidan av huvudet och inte bara gå på med driver på alla hål. Ibland lönar det sig att försöka placera ut bollen strategiskt för att få en riktigt bra vinkel in mot green och flaggan. Salgados ligger där den ligger av en anledning – det är lätt att uppskatta att spela den varje dag.

Men vi hoppas att ni inte stannar på Salgados varje dag utan vill verkligen slå ett slag för de två andra banorna, Morgado och Alamos.

Dessa två banor ligger bredvid varandra och utgör en 36 hålsanläggning med gemensamt klubbhus. Det tar ungefär 30 minuter att åka hit med bil från Salgados Resort. Vägen leder oss en bit upp i bergen och därmed är karaktären av Morgado och Alamos väsentligt annorlunda från Salgados.
Bägge banorna är mycket natursköna.
Morgado är en mjukt kuperad parkbana med breda fairways, snabba och roliga greener. Banan rankas inte alltför svår men utmaningar finns det gott om i de väl inbunkrade och snabba greenerna.
Alamos, som är kortare än Morgado, anses av många som en av de roligaste på hela kusten. Här finns det verkligen chans till en riktigt bra score om du vågar chansa lite. Greenerna är mycket roliga och det gäller att ha bra känsla i den platta klubban då de är snabba och ondulerade.

Vi är övertygade om att de här tre härliga banorna kommer att hålla dig road och utmanad långt mer än under en månad.

Service under din Long Stay

Som gäst hos Sunbirdie är vi naturligtvis måna om att du ska trivas så bra som möjligt och känna dig väl omhändertagen. Av den anledningen har vi vår egen personal på plats på Salgados, som ser till att allt det praktiska sköts till punkt och pricka så att du kan njuta av din vistelse. Vår värd är där för dig och ingen fråga eller undran är för liten eller oviktig. Vi har vår egen personal på plats för er bekvämlighet. Generellt är personalen på plats under högsäsong (1/10-30/11 samt 15/2-30/4), men avvikelser förekommer.

Starttider och greenfee

Greenfee ingår i våra priser för boende på Salgados Resort. Du får 20 st greenfee i ditt pris vilket betyder att du kan spela golf varje vardag t ex. Greenfeen gäller på samtliga tre banor som anläggningen äger; Salgados, Morgado och Alamos.
Alla våra gäster blir tillfälliga medlemmar i Salgados, Morgado och Alamos. Som tillfällig medlem på de tre banorna har du rätt att boka alla lediga starttider 48 timmar i förväg. Starttider bokas genom hotellets reception.

Vad ingår i resans pris?

I våra priser ingår generellt boende, service som städning och byte av lakan, el, värme, wifi, golf enligt program samt service av vår personal på plats. Se prislistan för detaljer.

Vad ingår inte i resans pris?

Flyg och hyrbil ingår inte i våra priser utan det bokar du själv. Se mer information nedan eller gå direkt till fliken Flyg och hyrbil där vi rekommenderar olika flygbolag.

Ankomst

Vi har inga fasta ankomstdagar utan du väljer själv när du vill anlända och stannar således 4 veckor från ankomstdagen. Vi rekommenderar alltid våra gäster att anlända så nära månadsskiftet som möjligt då det skapar en bra och rolig gruppkänsla, men det är helt fritt att anlända vilken dag som helst eller när ni hittar billiga flygbiljetter med de bästa flygtiderna.
Får ni inte ihop resan riktigt så vistelsen blir exakt 28 dagar så har vi även bra priser på extra nätter. Nu behöver man inte stanna i 4 veckor eller 8 veckor. Det går mycket bra att stanna i 5 eller 6 veckor eller ännu längre. Se vår prislista där du finner priser för 4 veckor, extra nätter, extra veckor och extra longstay-vistelse (4 veckor).

När du inte spelar golf

Long Stay golfresor till Albuferia med Sunbirdie

På Algarve finns mängder av saker att göra. Det vimlar av små härliga byar och städer. Att bara sitta ner på ett café på torget och studera folklivet inne i den gamla delen av Albufeira är mycket mysigt. Restaurangutbudet är stort och att sitta i solen och bli serverad nygrillad fisk nere i hamnen är inte så tokigt när man vet hur alla skottar snö därhemma i Sverige. Hela regionen kryllar av mysiga och fina restauranger. Är man matintresserad så har man kommit helt rätt. Algarve tillhör vindistriktet Alentejo och det finns massor av små vingårdar där man kan provsmaka och handla.

Eller varför inte ta en tripp västerut till hamnstaden Lagos och känna historiens vingslag? Området var lika betydelsefullt för ”världsupptäckar-åldern” som Cape Canevaral var för ”rymd-åldern”. Härifrån utgick mängder av expeditioner på 1400-talet. Hit anlände också de första slavarna från expeditioner till Afrika.

salgados_beach_restaurant_sunbirdie_660

På Algarve hittar du kanske Europas bästa fisk- och skaldjursrestauranger.

Den portugisiska huvudstaden Lissabon ligger inte mer än 2 ½ timme norrut och nås behändigt med hyrbilen. Vägen norrut mot Lissabon är ett äventyr i sig med långa sköna sandstränder och gles bebyggelse. Strax före Lissabon finns det underbara fiskesamhället Sesimbra att upptäcka.

 

Flyg

Flyg ingår inte och du bokar det själv. Till Algarve och Faro finns det möjlighet att flyga direkt med Norwegian och Ryanair. Nuförtiden går det bra att köpa enkelbiljetter på flyg. Du kan således flyga ner med ett bolag och hem med något annat.  Vi rekommenderar även ett antal resebyråer som kan hjälpa er med flygbokningen. Tänk på att frakt av golfutrustningen kanske inte ingår i biljettpriset.
Du kan även flyga till Lissabon direkt med Tap och sedan ta din hyrbil ner till Algarve. Det tar ca 3 timmar på den fina motorvägen.

Flygbolag till Faro där du bokar direkt hos flygbolaget:
www.norwegian.com/se
www.ryanair.com/se
www.flytap.com

Resebyråer: www.destination.se www.flygstolen.se www.flygvaruhuset.se www.seat24.se

Hyrbil

För din egen frihet så rekommenderar vi att du hyr bil. På så sätt är du inte låst vid ditt resmål utan kan med lätthet utforska regionen. Dessutom behöver du bil för att ta dig till de golfbanor som inte ligger vid ditt boende. Med hyrbilen har du en frihet som är viktig för att din Long Stay vistelse ska bli riktigt lyckad. Du kan med lätthet åka till den lilla mysiga restaurangen vid stranden, eller göra en utflykt till någon närbelägen sevärdhet.

Hyrbil bokar du bäst och smidigast själv. Du väljer vilken storlek på bil du önskar ha under din vistelse. Lättast bokar du hyrbilen här på Sunbirdies hemsida via sökmotorn CarTrawler. Sök pris och boka direkt på sunbirdie.se/hyrbil

OBS när du bokar din hyrbil måste du veta vilken ankomst- och avresetid du har med flyget.


Läs mer om Sunbirdies Long Stay golfresor
Läs mer om Sunbirdies Mid Stay golfresor
Läs mer om Sunbirdies weekend- och vecko-golfresor

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller maila till info@sunbirdie.com

© Sunbirdie AB