Long Stay golfresor till Portugal, Algarve, Albufeira, Salgados

Long Stay Algarve, Albuferia, Salgados
Toppboende vid stranden och golf på flera banor

Long Stay på Salgados innebär 4-stjärniga lägenheter och eleganta ”pool-villor” alldeles intill en magnifik sandstrand, bara några kilometer väster om charmiga Albufeira på Algarvekusten i södra Portugal. Golfen spelar vi på tre roliga banor, varav en ligger på kort promenadavstånd från boendet. Här finns även inomhuspool, gym och flera restauranger.

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

blankblankblankblankblankblankblank

Algarvekusten är känd för sin skönhet, sina långa, mjuka härliga stränder, sitt varma klimat och sina vackra och välskötta golfbanor. Hit har vi Nordeuropeer vallfärdat i årtionden för att få sol och värme när det är som kallast där hemma. Hit har också golfare sökt sig länge för att få spela på kanske Sydeuropas finaste samling av golfbanor. Här finns allt vad den kräsne golfaren kan begära vad gäller golf, klimat, mat och naturupplevelser.

Till allt detta kan du lägga två boenden av riktigt hög klass! På Sunbirdie är vi väldigt glada att kunna erbjuda ett upplägg för Longstayboende med golf som vi tror är svårslaget.

Sunbirdie erbjuder boende dels i våra fina, rymliga lägenheter Vila das Lagoas men nu även i Salgados Beach Villas, som är eleganta pool-radhus av hög 4-stjärniga standard. Båda boendealternativen ligger nära ”hemmabanan” Salgados, vilket även är namnet på hela den anläggning där våra fina boenden och den uppskattade banan med samma namn ligger.

Läget kunde inte bli bättre. Du bor alltså i 4-stjärniga lägenheter eller poolvillor mitt på anläggningen och efter bara några minuters promenad är du på den breda och milslånga sandstranden. Vänder du stegen åt andra hållet så är du strax på golfklubben. På området och på gångavstånd finns dessutom hotell, spa, gym, utomhuspooler, inomhuspool, restauranger (missa inte fiskrestaurangen ”Os Salgados” nere på stranden), supermarket och mycket mycket mer.

Det finns så mycket att sysselsätta sig med på Salgados Resort om man nu inte känner för att bara ta det lugnt i sitt boende eller vid poolen. En av anledningarna till att vistas här någon eller några månader under vinterhalvåret är kanske just att bara ta det lugnt i solen och värmen? Men det kan vara skönt att veta att den äldre, genuina staden Albufeira finns bara några kilometer bort med sitt utbud av shopping, kultur och restauranger. 2 gånger per dag kan du ta Salgados Shuttlebus in till Albufeira, men vill du hellre ta taxi, kostar det endast ca 10-15 Euro.

Boenden för Long och Mid Stay – Vila das lagoas och Salgados Beach Villas

Förutom alla våra underbara banor att spela på så imponerar även boendet. Utöver de fina 2-sovrumslägenheterna på Vila das Lagoas kan du numera även välja våra Town Houses på VidaMar – med två sovrum och privat pool.

Salgados Vila das Lagoas (lägenheter)

Salgados resort byggdes så sent som 2006 och arkitekturen har en ”modern nordisk touch” i en stil som man oftare möter i Portugal än i t ex Spanien. Lägenheterna är stora, smakfulla och mycket välutrustade och håller 4-stjärnig standard. Lägenheterna har två stora sovrum med gott om garderobsutrymmen och ett stort välplanerat kombinerat vardagsrum och öppet kök. Köksdelen går dessutom att dölja bakom en skjutvägg – smart, snyggt och väldigt elegant! Dessutom har alla lägenheter en stor balkong.

blankVardagsrum och kök på Longstay Portugal Algarve | SunbirdieblankUtsikt från Salgados balkong under Longstay Portugal Algarve | SunbirdieblankblankFågelperspektiv av Salgados resort under Longstay Portugal Algarve | SunbirdieFlygfoto över villor på Longstay Portugal Algarve | SunbirdieblankblankSpelar tennis på Salgados under Longstay Portugal Algarve | Sunbirdie

Salgados 4-stjärniga lägenheter är moderna och rymliga.

Här finns verkligen allt du behöver för en längre vistelse. I köket finns allt du kan tänkas behöva från diskmaskin, micro och spis, till vinöppnare och potatisskalare. Självfallet finns även tvättmaskin och strykjärn. Lägenheterna är utrustade med långtidsboende i tanken och du har fritt trådlöst nätverk för att kunna hålla kontakt med vänner hemma i Sverige.

Bilen ställer du utanför huset eller i garaget och du tar sedan hissen upp till lägenheten. Lägenheterna ligger väl samlade och det är inte långt till reception med restaurang, bar, gym, spa, pooler mm.

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Salgados Beach Villas (Town House med pool)

Salgados Beach Villas ligger granne med vårt andra boende på Salgados (Vila das Lagoas). Här bor du i riktigt fina och lyxiga radhus eller ”townhouses” på cirka 130 kvm med 2 sovrum och privat pool (dock ej uppvärmd)!

Pool i Salgados under Longstay Portugal Algarve | SunbirdieblankblankUteplats mot poolen i Salgados under Longstay Portugal Algarve | SunbirdieblankblankBekvämt sovrum på Longstay Portugal Algarve | SunbirdieBadrum på Salgados under Longstay Portugal Algarve | Sunbirdie

Våra Town Houses på Salgados Beach Villas är riktigt fina, och ligger bara ett par hundra meter från Salgados golfbana.

Som gäst på Salgados Beach Villas har du inte mer än 200 meter till golfbanan Salgados och ner till stranden är det bara något hundratal meter ytterligare.

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Golfen under din Mid eller Long Stay

Reser du med oss till Salgados har du olika golfpaket beroende på var du bor. Bor du i våra lägenheter Vila das Lagoas har du 20 greenfee per person under en Long Stay  (10 under en Mid Stay) som gäller på Salgados, Morgado och Alamos.

Bor du i våra Town Houses på Salgados Beach Villas har du 14 greenfee per person (7 under en Mid Stay) som gäller på 6 banor – Salgados, Morgado, Alamos, Onyria Palmares, Espiche och Boavista.

blankblankblankblankblankblank

Salgados och systerbanorna Morgado/Alamos ingår oavsett var du bor …

blankblankblankblankblankblankblankblank

…och har du valt våra Town Houses på Salgados Beach Villas kan du dessutom spela på Boavista, Espiche och drömbanan Onyria Palmares!

Förutom banan som ligger precis utanför dörren, Salgados, kan du alltså i båda boendena välja att spela på Morgado eller Alamos. De här två banorna ligger ca 30 minuter bort. Bor du på VidaMar kan du även spela Palmares, Espiche och Boavista i Lagos. Läs mer om dessa banor nedan.

Salgados är en härligt gåvänlig parkbana som inte är överdrivet lång och med en hel del vatten. Banan, med sina vackra palmer och ondulerade greener, har lätt att charma spelarna. Här gäller det att använda insidan av huvudet och inte bara gå på med drivern. Ofta lönar det sig att försöka placera ut bollen strategiskt för att få en riktigt bra vinkel in mot green och flaggan. Salgados ligger där den ligger av en anledning – det är lätt att uppskatta att spela den varje dag.

Morgado och Alamos ligger bredvid varandra en bit uppe i bergen och utgör en 36-hålsanläggning med gemensamt klubbhus. Det tar ungefär 30 minuter att åka hit med bil från Salgados Resort. Vägen leder oss en bit upp i bergen och därmed är karaktären av Morgado och Alamos väsentligt annorlunda från Salgados.

Bägge banorna är mycket natursköna. Morgado är en mjukt kuperad parkbana med breda fairways, snabba och roliga greener. Banan är inte alltför svår, men utmaningar finns – inte minst de väl inbunkrade och snabba greenerna. Alamos, som är kortare än Morgado, anses av många som en av de roligaste på hela kusten. Här finns det verkligen chans till en riktigt bra score om du vågar chansa lite. Greenerna är mycket bra och det gäller att ha bra känsla då de är snabba och ondulerade.

Vi är övertygade om att de här tre härliga banorna kommer att hålla dig road och utmanad långt mer än under en månad. Vill du spela flera banor kan du antingen köpa till extra greenfee, eller så väljer du att bo på VidaMar, då du även har möjlighet att spela banorna Penina, Palmares, Espiche och Boavista.

Onyria Palmares av Robert Trent Jones II bjuder på en spektakulär blandning mellan linksgolf och mera parkliknande hål i en underbar närhet till havet. Faktiskt är utsikten över havet och floddeltat så imponerande att en del kunder klagat på att de inte kunnat koncentrera sig på golfen..;) Kort sagt är Onyria Palmares en 27-hålsanläggning av allra  högsta klass och en av Portugals absolut bästa banor!

Boavista har en fin utsikt över Lagos-bukten och är känd för sin ypperliga kondition. Banan är naturanpassad i svagt sluttande terräng och på vissa hål måste du slå bollen över raviner.  Sammantaget en rolig och mycket uppskattad bana. 

Espiche är en allt mer populär golfbana som premierar strategiskt spel. Här ska du placera bollen på rätt plats för nästa slag och på en del hål är bollen borta om du missar fairway. Låt inte det avskräcka dig för som helhet är banan mycket smaklig! Banan ligger dessutom väldigt naturskönt och lugnt utan störande bebyggelse – förutom det fantastiskt trevliga klubbhuset!

Service under din Long Stay

Som gäst hos Sunbirdie är vi naturligtvis måna om att du ska trivas så bra som möjligt och känna dig väl omhändertagen. Av den anledningen har vi vår egen personal på plats på Salgados, som ser till att allt det praktiska sköts till punkt och pricka så att du kan njuta av din vistelse. Vår värd är där för dig och ingen fråga eller undran är för liten eller oviktig. Vi har vår egen personal på plats för er bekvämlighet. Generellt är personalen på plats under högsäsong (1/10-30/11 samt 15/2-30/4), men avvikelser förekommer.

Starttider och greenfee Vila das Lagoas (lägenheter)

Greenfee ingår i våra priser för boende på Salgados Vila das Lagoas. Du får 20 respektive 10 greenfee i ditt pris (Long respektive Mid Stay) och du väljer själv var du spelar. Greenfeen gäller på samtliga tre banor som anläggningen äger; Salgados, Morgado och Alamos.
Alla våra gäster blir tillfälliga medlemmar i Salgados, Morgado och Alamos. Som tillfällig medlem på de tre banorna har du rätt att boka alla lediga starttider 48 timmar i förväg. Starttider bokas genom hotellets reception.

Starttider och greenfee Salgados Beach Villas (Town House)

Greenfee ingår i våra priser för boende på Salgados Beach Villas. Du får 14 respektive 7 greenfee (Long respektive Mid Stay) i ditt pris och du väljer själv var du spelar bland våra 6 banor – Palmares, Espiche, Boavista, Morgado, Alamos och Salgados.
Du har rätt att boka alla lediga starttider 48 timmar i förväg. Starttider bokas på respektive klubb och vill du spela mer kan du köpa till greenfee till nettopriser av våra värdar på plats.

Vad ingår i resans pris?

I våra priser ingår generellt boende, service som städning och byte av lakan, el, värme, wifi, golf enligt program samt service av vår personal på plats. Se prislistan för detaljer.

Prislista Mid Stay golfresor till Salgados…
Prislista Long Stay golfresor till Salgados…

Vad ingår inte i resans pris?

Flyg och hyrbil ingår inte i våra priser utan det bokar du själv. Se mer information nedan eller gå direkt till fliken Flyg och hyrbil där vi rekommenderar olika flygbolag.

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Ankomst

Vi har inga fasta ankomstdagar utan du väljer själv när du vill anlända och stannar således 4 veckor från ankomstdagen. Vi rekommenderar alltid våra gäster att anlända så nära månadsskiftet som möjligt då det skapar en bra och rolig gruppkänsla, men det är helt fritt att anlända vilken dag som helst eller när ni hittar billiga flygbiljetter med de bästa flygtiderna.

Får ni inte ihop resan riktigt så vistelsen blir exakt 28 dagar så har vi även bra priser på extra nätter. Nu behöver man inte stanna i 4 veckor eller 8 veckor. Det går mycket bra att stanna i 5 eller 6 veckor eller ännu längre. Se vår prislista där du finner priser för 4 veckor, extra nätter, extra veckor och extra longstay-vistelse (4 veckor).

När du inte spelar golf

Long Stay golfresor till Albuferia med Sunbirdie

Centrala Albufeira når du med resortens shuttle och trots en ganska markant turistanpassning finns här många trevliga vattenhål.

På Algarve finns mängder av saker att göra. Det vimlar av små härliga byar och städer. Att bara sitta ner på ett café på torget och studera folklivet inne i den gamla delen av Albufeira är mycket mysigt. Restaurangutbudet är stort och att sitta i solen och bli serverad nygrillad fisk nere i hamnen är inte så tokigt när man vet hur alla skottar snö därhemma i Sverige. Hela regionen kryllar av mysiga och fina restauranger. Är man matintresserad så har man kommit helt rätt. Algarve tillhör vindistriktet Alentejo och det finns massor av små vingårdar där man kan provsmaka och handla.

Eller varför inte ta en tripp västerut till hamnstaden Lagos och känna historiens vingslag? Området var lika betydelsefullt för ”världsupptäckar-åldern” som Cape Canevaral var för ”rymd-åldern”. Härifrån utgick mängder av expeditioner på 1400-talet. Hit anlände också de första slavarna från expeditioner till Afrika.

salgados_beach_restaurant_sunbirdie_660

På Algarve hittar du kanske Europas bästa fisk- och skaldjursrestauranger.

Den portugisiska huvudstaden Lissabon ligger inte mer än 2 ½ timme norrut och nås behändigt med hyrbilen. Vägen norrut mot Lissabon är ett äventyr i sig med långa sköna sandstränder och gles bebyggelse. Strax före Lissabon finns det underbara fiskesamhället Sesimbra att upptäcka. 

Flyg

Flyg ingår inte och du bokar det själv. Till Algarve och Faro finns det möjlighet att flyga direkt med Norwegian och Ryanair. Nuförtiden går det bra att köpa enkelbiljetter på flyg. Du kan således flyga ner med ett bolag och hem med något annat.

Vill du boka flyg själv rekommenderar vi Googles smarta sökfunktion där du till exempel kan välja önskad reslängd (exempelvis 28 nätter) under en tidsperiod och får då fram vilket datum du ska resa för att få bästa pris!

Vill du hellre ha personlig hjälp med bokningen av flyg, rekommenderar vi företaget MK Airbroker som du kan kontakta via telefon eller mail. Ring dem på 08-16 69 30 eller maila till info@mkairbroker.se

Hyrbil

Tar du inte din egen bil ner till Portugal rekommenderar vi för din egen frihet att du hyr bil. På så sätt är du inte låst vid ditt resmål utan kan med lätthet utforska regionen. Dessutom behöver du bil för att ta dig till de olika golfbanorna.

Med hyrbilen har du en frihet som är viktig för att din Long Stay vistelse ska bli riktigt lyckad. Du kan med lätthet åka till den lilla mysiga restaurangen vid stranden, eller göra en utflykt till någon närbelägen sevärdhet. Sök gärna pris på hyrbilar via dels lågprisbolaget Cartrawler eller helsvenska Holiday Drive här på vår hemsida – www.sunbirdie.se/hyrbil

Vi kan även erbjuda hyrbilar på plats genom en lokal aktör till väldigt förmånliga priser – från drygt 2.200:- per person för 28 dagar inklusive alla försäkringar mm (1.100:- för 14 dagar) och bilen levererad till boendet, vilket är skönt om du tex kommer sent med flyg. Då tar du en taxi till boendet och så får du din hyrbil dagen efter. Du kan även hyra för kortare perioder under din vistelse.

Kontakta oss gärna för mer information och bokning.

 


Läs mer om Sunbirdies Long Stay golfresor
Läs mer om Sunbirdies Mid Stay golfresor
Läs mer om Sunbirdies weekend- och vecko-golfresor

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller maila till info@sunbirdie.com

© Sunbirdie AB