Long och Mid Stay golfresor till Spanien, Teneriffa

Nytt boende! Golf, sol och bad i ett underbart vinterklimat – Mid och Long Stay golfresor till södra Teneriffa

Vad sägs om en längre vistelse på charterklassikern Teneriffa? Störst, vackrast och grönast av de sju Kanarieöarna bjuder ön på sol, bad och nöjesliv i världsklass, men även riktigt fina golfupplevelser. Vi har plockat russinen ur kakan och erbjuder ett perfekt paket för både Mid och Long Stay golfresor på Teneriffa.

De allra flesta reser fortfarande till Teneriffa för solen, salta bad och ett omtumlande nattliv. Den spanska traditionen att sätta pleasure före business märks här mer än kanske någon annanstans, framför allt under de härligt hysteriska karnevalsveckorna i februari.

På många håll i söder (läs Playa de las Américas) är det lite av spansk-engelsk-party-karneval året runt, men på många andra håll går det att hitta små, mysiga byar och faktiskt lite av det genuina Teneriffa.

blankblankblankblankblank

Charterparadiset Teneriffa är perfekt för en Mid eller Long Stay golfresa…

Våra boenden ligger mellan banorna Golf del Sur och Amarilla (nyheten Select i direkt anslutning till Golf del Sur), några hundra meter från havet och Marina San Miguel de Abona. Utöver två härliga golfbanor finns här allt från skyddade, vilda naturområden (öppna för besök) till spektakulära vattenparker, stränder med havssköldpaddor och Marine-parker samt en populär undervattenfarkost – San Miguel de Abona har verkligen aktiviteter för alla smaker!

Apropå smaker. Utmed kusterna domineras menyn av fisk och skaldjur, men i söder gäller i stället en internationell mix med mer kött, pizza och hamburgare. Inåt landet är det också vanligare med kött, men då framförallt olika anrättningar på ”Conojes” – kanin. Denna kanariska läckerhet serveras ofta med en kryddstark sås och får inte missas. Tapas serveras också överallt och är som vanligt förförande gott – gärna nedsköljda med en svalkande öl.

Den norra delen av ön är betydligt frodigare och grönare än den solstekta södern. Tydligen fungerar öns form som en slags vinge, med över- och undertryck. Detta gör att de flesta moln – och eventuell nederbörd – stannar på den norra sidan av öns mäktiga bergkedja.

Pico del Teide är Teneriffas och Spaniens högsta berg, 3 718 meter, och en mycket speciell upplevelse. Hela berget är täckt av gammal lava och någonstans runt 1 500 meter över havet förvandlas naturen till rena månlandskapet.

Kanske var det just därför som filmerna om Apornas Planet spelades in här. Ni vet, den klassiska framtidsvisionen där aporna tagit befälet över jorden. Hur som helst, ett besök här uppe rekommenderas varmt.

En varning, dock. Den sista stigningen på tusen meter upp till toppen går via en närmast vertikal linbana, och är inget för dig med anlag för svindel.

Våra boenden för Mid och Long Stay på Teneriffa 

Nyhet! Select Sunningdale *** 

Select Sunningdale ligger inbäddat i härligt tropisk grönska, alldeles intill Golf del Sur och är en perfekt plats för dig som söker lugn och avskildhet men samtidigt vill ha närhet till såväl golf som nöjen, stränder och mycket mer.

blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

Denna 3-stjärniga resort bjuder på en enorm utomhuspool omgiven av palmer och grönskande trädgårdar och har en trevlig restaurang som serverar allt från mättande frukostar till delikata middagar med inspiration från både det spanska och kanariska köket.

Lägenheterna har 1 sovrum och kombinerat kök/vardagsrum. De är välutrustade med komfortabla sängar och det mesta du behöver även för en längre vistelse. Köken är lite mindre än du kanske är van vid, men terasserna härligt inbjudande och vi kan lova att du snart känner dig som hemma här.

Muthu Royal Park Albatros ***

Denna semesterresort ligger bara några hundra meter från havet, intill Amarillas 27 hål och har bergen som fond. Det är en lugn och familjevänlig, trestjärnig resort med 160 lägenheter runt ett inbjudande poolområde med vattenfall och tropisk grönska.

blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

Vi har valt att arbeta med deras Superiorlägenehter med ett sovrum och totalt på cirka 50 kvadratmeter, som vi anser passar perfekt för en längre vistelse. Här finns det mesta du behöver för att känna dig som hemma. Fullt utrustat kök och trevlig planlösning med barkök mot vardagsrummet och balkongen. I sovrummet finns bra förvaringsutrymmen och sammantaget är hela resorten en mycket trevlig bekantskap med sin uppväxta grönska och mysiga poolområde.

Grand Muthu Golf Plaza Hotel & Spa ****

Granne med Albatros ligger vårt 4-stjärniga boende Grand Muthu Golf Plaza, som även det är en trevlig och mycket välkomnande resort där du snart känner dig hemma.

blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

Lägenheterna är något större än på grannen Royal Park Albatros, cirka 70 kvadratmeter, och här finns även trevliga faciliteter som spa och wellness center, gym och en dygnet runt-öppen reception.

Det inbjudande poolområdet är omgivet av terrasser och trädgårdar och det finns även en uppvärmd inomhuspool.

Golfen under din Mid och Long Stay

Nu är det nog ändå så att de flesta liksom vi även i fortsättningen kommer spendera sin tid på stränderna och golfbanorna nere i södern, och varför inte?

Här finns idag fyra banor, varav tre av dem har fler än 18 hål. De två vi har satsat på är de kanske bästa, och i alla fall de mest kända.

blankNjut av att spela golf på Teneriffa under Longstay Spanien | Sunbirdieblankblankblank

Om vi börjar med nestorn Golf del Sur, är det tveklöst den mest namnkunniga av Teneriffas golfbanor. Banan har stått värd för ett flertal större internationella tävlingar, och den var södra Teneriffas första bana. 1987 slogs portarna upp för 27-hålsanläggningen som sedan dess besökts av tusen och åter tusen klimatflyktingar från nordeuropa. 

De tre niohålsslingorna kan mixas efter behag, och de har alla olika karaktär. The Links är kortare och mer kuperad. Norra och Södra är i mitt tycke klart bättre, och mer dramatiska hål än trean och fyran på Norte är svåra att hitta. Här gäller det att hålla hårdare i bollen än i klubban, och undvika den sandstensravin som vaktar högersidan. 395 meter uppför, med den hotande ravinen redo att straffa en aldrig så oskyldig slice. Jodå, tredje hålet är en utmaning även från gul tee.

Omtalat är även andra hålet på södra slingan, kallat ”El huevo frito” – det stekta ägget. Greenen på detta par 3, 134–193 meter, är helt omgärdad av svart bunkersand, vilket gett hålet dess namn.

Strax intill ligger Amarilla Golf, designad av en inspirerad Donald Steel. Banan anses av många ha öns bästa design, men den har kanske inte alltid varit lika välskött som sin mer kända granne. På senare år har man dock tagit sig i kragen, och banan är mycket lätt att uppskatta. Även här spelar du några hål med havet som närmsta granne.

blankblankblankblankblankblank

Femman är ett fint korthål där du tvingas spela över vågorna, med vinden som styvnackad motståndare. Här sätts dina nerver dessutom på extra prov då många flanerande ickegolfare passar på att slå sig ner vid tee för att njuta av utsikten och det bländande spelet…

Även de hål som inte bjuder på direkt havskontakt är både roliga och utmanande. Designen är ibland genialisk, och många av hålen erbjuder alternativa spelvägar. På vissa hål frestas du att ta fram drivern för att gena över diken och små raviner. Då gäller det att vara säker på hand, för en boll utanför fairway kan vara förlorad. På en hel del hål faller dessutom fairway lurigt nog åt olika håll, vilket innebär att det gäller att veta exakt var du ska placera bollen för att få ett bra läge för nästa slag.

Sammantaget gör allt detta att man mer än gärna spelar banan om och om igen. Nästa gång ska det väl gå vägen…

På Amarilla finns också en fin liten niohåls pitch & putt-bana, som passar bra för nybörjare eller den som vill vässa närspelet.

När du inte spelar golf

För den solsugne golfresenären är Teneriffa ett närmast idealiskt resmål tack vare det milda klimatet, stränderna, restaurangerna, nattlivet och mängden bra och relativt lättillgängliga golfbanor. Reser du själv är väl den relativt dyra greenfeen det största problemet, men om du reser med oss har du golfen inkluderat och kan fokusera på att njuta av din nya, härliga vardag i solen.

blankblankblankNnjuter på Teneriffa stranden under Longstay Spanien | Sunbirdieblankblank

Passa på att upptäcka öns alla mysiga byar och avstickare från huvudlederna. Norra och nordöstra sidan är väldig annorlunda mot södra halvan och berget Teide som vi redan beskrivet ett givet utflyktsmål.

Trots att Teneriffa bitvis kan kännas ganska exploaterat går det inte att komma ifrån att även detta har sina fördelar. Det är lätt att ta sig runt, utbudet av restauranger i olika prisklasser är stort och sammantaget är det faktiskt svårt att inte gilla läget. Bara i närområdet finns ju mängder av promenadvägar, vattenparker och dessutom den populära marinan med dess unika ubåt…

En trevlig utflykt är grannön La Gomera och banan Tecina Golf, till vilken det går att åka färja eller varför inte beställa helikopterförd från flygplatsen (intill Golf del Sur).

Huvudstaden Santa Cruz är en mycket trevlig stad och långt mer genuin än många andra på Kanarieöarna. Under karnevalen i februari kokar hela staden av glädje och stämningen står faktiskt inte Rio långt efter.

Oavsett du vill partaja ”like it’s 1999” eller bara njuta av golf och det härliga klimatet är det väl inte mycket att fundera på. Boka din Mid eller Long Stay golfresa och upptäck Teneriffa i vinter med Sunbirdie.

Service under din Long Stay

Som gäst hos Sunbirdie är vi måna om att du ska trivas och känna dig väl omhändertagen. Av den anledningen har vi vår egen personal på plats*, som ser till att allt det praktiska sköts till punkt och pricka så att du kan slappna av och njuta av din vistelse. Vår värd är där för dig och ingen fråga eller undran är för liten eller oviktig.
*Våra värdar är på plats under våren, preliminärt 10/1 till 1/3 2019.

Starttider och greenfee

Som Mid Stay och Long Stay gäst på Teneriffa kan du välja mellan flera olika golfpaket. Läs mer i respektive prislista eller ring oss på 08-458 00 00 för mer information.

Vad ingår i priset?

14 resp 28 dagars boende (2/4 veckor) och golf enligt val av golfpaket ingår i priset för Mid respektive Long Stay.

Får ni inte ihop resan riktigt så vistelsen blir exakt 14 eller 28 dagar, har vi även bra priser på extra nätter. Nu behöver man inte stanna i 2, 4 veckor eller 8 veckor. Det går mycket bra att stanna i 3, 5 eller 7 veckor. Se våra prislistor där du finner priser för 2 respektive 4 veckor, extra nätter, extra veckor samt rabatter och tillägg.

Gå direkt till prislistan för long stay golfresor till Teneriffa…
Gå direkt till prislistan för mid stay golfresor till Teneriffa…

Vad ingår inte i priset?

Flyg och hyrbil ingår inte i våra priser utan det bokar du själv. Läs mer under respektive rubrik nedan eller gå direkt till fliken Flyg/Hyrbil där vi rekommenderar olika flygbolag och hyrbilsföretag. Du kan numera söka och boka din hyrbil till bästa pris direkt på vår hemsida…

Ankomst

Vi har inte fasta ankomstdagar och du väljer själv när du vill anlända och stannar således 2 eller 4 veckor från ankomstdagen. 

Vi rekommenderar alltid våra gäster att anlända så nära månadsskiftet som möjligt då det skapar en bra gruppkänsla, men det är helt fritt att anlända vilken dag som helst eller när ni hittar billiga flygbiljetter med de bästa flygtiderna.

Flyg

Flyg ingår inte och du bokar det själv. Numera går det bra att köpa enkelbiljetter på flyg. Du kan således flyga ner med ett bolag och hem med något annat. Tänk på att golfutrustningen kanske inte ingår i biljettpriset.

Vill du boka flyg själv rekommenderar vi Googles smarta sökfunktion där du till exempel kan välja önskad reslängd (exempelvis 28 nätter) under en tidsperiod och får då fram vilket datum du ska resa för att få bästa pris!

Vill du hellre ha personlig hjälp med bokningen av flyg, rekommenderar vi företaget MK Airbroker som du kan kontakta via telefon eller mail. Ring dem på 08-16 69 30 eller maila till info@mkairbroker.se

Hyrbil

För din egen frihet så rekommenderar vi att du hyr bil. På så sätt är du inte låst vid ditt resmål utan kan med lätthet utforska regionen. Med hyrbilen har du en frihet som är viktig för att din Mid eller Long Stay ska bli riktigt lyckad.

Hyrbil bokar du själv för bästa pris och smidighet. Du väljer vilken storlek på bil du önskar ha under din vistelse. Lättast bokar du hyrbilen här på Sunbirdies hemsida via sökmotorn CarTrawler. Sök pris och boka direkt på www.sunbirdie.se/hyrbil


Läs om Long Stay med Sunbirdie
Läs om Sunbirdies Long Stay golfresor
Läs om Sunbirdies Mid Stay golfresor
Läs om Sunbirdies weekend- och vecko-golfresor

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller maila till info@sunbirdie.com

© Sunbirdie AB