Long och Mid Stay golfresor till Sydafrika, Garden Route, Pinnacle Point

Toppboende och drömgolf på Pinnacle Point, mitt på Garden Route i Sydafrika

Pinnacle Point ligger verkligen mitt på Garden Route, cirka 40 mil från såväl Kapstaden som Port Elisabeth och bara en halvtimme från flygplatsen i George. Med absolut närhet till hela härliga Garden Route får du även verkligt toppboende i lägenhet eller lodge samt golf på två underbara banor. 

Pinnacle Point balanserar på klippavsatsen, högt ovan Indiska Oceanens vågor och när du spelar banan undrar du hur man vågat bygga här. Hela härligheten är som Pebble Beach gånger två eller tre, och det är inte konstigt att färgstarke nordirländaren Darren Clark vräkte ur sig att banan var ”världen bästa” när han spelade här första gången. Banan är verkligen dramatiskt vacker intill klippavsatserna med gastkramande utsikt över havet.

 

njut av golfbanan nära havet under long stay golf sydafrika | Sunbirdiegå längs kusten under longstay sydafrika | Sunbirdieblankblankhavsöversikt under lomgstay sydafrika | Sunbirdiespela golf med färgglada flora under long stay golf sydafrika | Sunbirdie

På anläggningen finns även ett mycket inbjudande klubbhus och inte minst ett antal lägenheter och cottages, dom vi nu kan erbjuda hugade intressenter. Boendet är väldigt bra och med utsikt över havet och banan saknas lite eller intet för en verkligt högklassig Mid Stay golfresa.

Pinnacle Point ligger verkligen mitt på Garden Route, bara en halvtimmes bilresa från flygplatsen i George och cirka 40 mil från både Kapstaden och Port Elisabeth. Med andra ord bor du i hjärtat av Garden Route och har allt som gjort denna del av Sydafrika världsberömt i din närhet.

Våra boenden på Pinnacle Point

Lägenheterna Villas ligger i 4 våningshus med 8 lägenheter i varje block med egen separat pool. De har har alla fullt utrustade kök och balkong/uteplats och någon form av havsutsikt. Här finns lägenheter med 2, 3 eller 4 sovrum där alla sovrum har eget badrum.

 

blankblankblankblankblankblank

Lägenheterna Lodges ligger i tvåvåningshus med 2 lägenheter i varje byggnad och även här har man tillgång till pool. Lägenheterna är ganska ljusa med fullt utrustade kök samt balkong/uteplats där hälften har havsutsikt och resten utsikt över banan och naturen.

Golfen på Pinnacle Point och Mossel Bay

När du bor på Pinnacle Point ingår golf på två banor. Dels hemmabanan Pinnacle Point och dels charmiga medlemsbanan Mossel Bay, bara 10 minuter bort. På Pinnacle Point ingår golfbil men på Mossel Bay är du välkommen att gå.

I grundpaketet ingår 8 greenfee (med golfbil) på Pinnacle Point och 8 greenfee på Mossel Bay, men för dig som verkligen vill tokspela, finns möjlighet att uppgradera till fri golf på hemmabanan – självklart med golfbil.

 

blankblankblankblankblankblank

Pinnacle Point GC öppnade 2006 och utsågs genast till en av världens 10 bästa nya banor, rankas varje år topp 20 i Sydafrika och Darren Clark har en gång sagt att det är “the best golf course on the planet”. Få banor i världen har denna utsikt från klipporna ovanför havet och det är verkligen en upplevelse att spela denna bana. Visst är den tuff och svår, inte minst när vinden ligger på – vilken den oftast gör – men det är utan tvekan en av världens häftigaste golfupplevelser!

 

blankblank

Mossel Bay GC är en klassisk parkbana 10 min från boendet bland kullarna ovanför staden med vacker utsikt, bra golfhål, bra klubbhus med skön klubbkänsla och Springboks (antiloper) som betar fritt på banan. Louis Osthuisen har gått banan på 57 slag men tro inte att det är en enkel bana för det, han hade en bra dag.

Sammantaget bildar de två banorna en bra kombination av exotisk, dramatisk, vacker och inbjudande golf.

När du inte spelar golf

Garden Route har inte oförtjänt ett grundmurat rykte som ett av världens mest attraktiva resmål och Mossel Bay ligger mer eller mindre mitt på Garden Route. Här hittar du dramatiska klippor, skyddade vikarn och gyllene sandstränder. Du kan vandra i bergen, utforska grottor, dyka med hajar, besöka strutsfarmer, eller utforska någon av de många floderna med båt.

Kapstaden är annars en plats som många väljer att lägga till ett par dagars vistelse i. Här finns det nästan hur mycket som helst man kan göra. Godahoppsudden, stadsrundtur, vinlandskapet mm kan ordnas med guide (ibland svensktalande). Taffelberget, Robben Island, valsafari i Hermanus, vingårdarna i Stellenbosch, djuphavsfisketurer, shoppingturer, dyka med vithaj mm mm kan man enkelt uppleva på egen hand och vi hjälper gärna till med bokningar. Safari kan upplevas i t ex Gondwana Game Reserve som är mycket vackert och fullt med djur. Dit kör man på ca 30 min. Vi kan erbjuda paket med 2 övernattningar, 2 lunch, 2 middag, 2 frukost och 4 safariturer till mycket bra pris.


Mängder av spännande tilläggspaket!

Utöver en härlig Mid Stay eller Long Stay kan vi nu erbjuda ett antal väl utvalda tilläggspaket för dig som verkligen vill smaka på vad Sydafrika kan erbjuda. Safari, ”golfoholic”, cityupplevelser i Kapstaden, vingårdsturer med svensktalande värd i Stellenbosch och mycket mer.

Läs mer här på hemsidan och kontakta oss gärna för mer information om alla dessa paket på 08-458 00 00 eller info@sunbirdie.com

Tilläggspaket Sydafrika…

 


Service under din Mid eller Long Stay

Som gäst hos Sunbirdie är vi måna om att du ska trivas och känna dig väl omhändertagen. Dock har vi inte någon egen personal på Pinnacle Point.

Starttider och greenfee

Som gäst med Sunbirdie på Pinnacle Point har du 4 greenfee per vecka inkluderat i priset – 2 greenfee på hemmabanan inklusive golfbil samt 2 greenfee på närbelägna Mossel Bay. Starttiderna bokas i förväg innan er resa – gärna i så god tid som möjligt.

Vad ingår i priset?

I våra priser ingår generellt boende, service som städning och byte av lakan, el, värme, wifi, golf enligt program samt service av vår personal på plats. Se prislistan för detaljer.

Gå direkt till prislistan för Mid Stay golfresor till Sydafrika, Pinnacle Point…

Vad ingår inte i priset?

Flyg och hyrbil ingår inte i våra priser utan det bokar du själv. Läs mer under respektive rubrik nedan eller gå direkt till fliken Flyg/Hyrbil där vi rekommenderar olika flygbolag och hyrbilsföretag. Du kan numera söka och boka din hyrbil till bästa pris direkt på vår hemsida…

Ankomst

Vi har inga fasta ankomstdagar utan du väljer själv när du vill anlända och stannar således 4 veckor från ankomstdagen. Vi rekommenderar alltid våra gäster att anlända så nära månadsskiftet som möjligt då det skapar en bra och rolig gruppkänsla, men det är helt fritt att anlända vilken dag som helst eller när ni hittar billiga flygbiljetter med de bästa flygtiderna.

Flyg

Flyg ingår inte och du bokar det själv. Till Sydafrika flyger du exempelvis med Emirates eller andra bolag. Numera går det bra att köpa enkelbiljetter på flyg, och du kan således flyga ner med ett bolag och hem med något annat. Tänk på att golfutrustningen kanske inte ingår i biljettpriset.

Vill du boka flyg själv rekommenderar vi Googles nya och mycket smarta flygbokningssökfunktion där du till exempel kan välja önskad reslängd (exempelvis 28 nätter) under en tidsperiod och får du fram vilket datum du ska resa för att få bästa pris!

Vill du hellre ha personlig hjälp med bokningen av flyg, rekommenderar vi företaget MK Airbroker som du kan kontakta via telefon eller mail. Ring dem på 08-16 69 30 eller maila till info@mkairbroker.se

Hyrbil

För din egen frihet så rekommenderar vi att du hyr bil. På så sätt är du inte låst vid ditt resmål utan kan med lätthet utforska regionen. Med hyrbilen har du en frihet som är viktig för att din Long Stay vistelse ska bli riktigt lyckad.

Hyrbil bokar du själv för bästa pris och smidighet. Du väljer vilken storlek på bil du önskar ha under din vistelse. Lättast bokar du hyrbilen här på Sunbirdies hemsida via sökmotorn CarTrawler. Sök pris och boka direkt på www.sunbirdie.se/hyrbil


Läs mer om Long Stay med Sunbirdie
Läs mer om Long Stay Golfresor
Läs mer om Long Stay Living (utan inkluderade aktiviteter)
Läs mer om Mid Stay (2-3 veckor)
Läs mer om Short Stay (weekend- och veckoresor)

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller maila till info@sunbirdie.com

© Sunbirdie AB