Long Stay golfresor till Sydafrika, Stellenbosch

Long och Mid Stay golfresor till Stellenbosch och eleganta Devonvale Golf & Wine Estate

Upptäck charmiga Stellenbosch och Kapstaden med oss genom en Long eller Mid Stay – med boende på eleganta Devonvale Golf & Wine Estate mitt i Sydafrikas mest omtalade vindistrikt. Här bor du i hus eller lägenheter med fritt medlemskap!

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

 

Fantastisk utsikt-från-berget under longstay sydafrika | SunbirdieShopping i Stellenbosch under longstay sydafrika | Sunbirdieblankblankblanksmaka vin under longstay sydafrika | SunbirdieStellenbosch centrum under longstay sydafrika | Sunbirdieblankmiddag på chez shiraz under longstay sydafrika | SunbirdieblankNjut av blomsterprakt i stellenbosch under longstay sydafrika | SunbirdieblankblankTrottoar i Stellenbosch under longstay sydafrika | SunbirdieblankblankblankWaterfront fran vatten under longstay sydafrika | SunbirdieHavets sida i stan för båtar under longstay sydafrika | SunbirdieSe vindruvor för vin under longstay sydafrika | Sunbirdie

I hjärtat av Bottelary Valley i Stellenbosch, Sydafrikas mest erkända och omtalade vindistrikt, med närhet till Kapstaden och hela Western Cape, ligger den eleganta resorten Devonvale Golf & Vine Estate. Omgivningarna kan inte beskrivas som annat än magnifika! Här befinner vi oss bland böljande vingårdar och majestätiska berg och ändå är vi inte mer än 30 minuter från världsmetropolen Kapstaden och inte ens 10 minuter från centrala Stellenbosch.

1996 tog den Kapstaden-födde fransmannen Jean-Jaques Provoyeur över en nedgången anläggning, strax utanför centrala Stellenbosch. Då var Devonvale långt ifrån den resort som idag lockar besökare från hela världen. En misskött golfbana med ett klubbhus i dåligt skick och ett enkelt och ganska tråkigt hotell var allt som fanns här.

Idag har denna fula ankunge förvandlats till en verklig svan! Här finns en elegant, 4-stjärnig Lodge, omgiven av vindlande vingårdar och en väldigt uppskattad 18-håls mästerskapsbana. Här finns även eleganta semesterhus, alla omgivna av de vackra vingårdarna och med närhet till hotelldelen och det nu mycket komfortabla klubbhuset.

Gäster som föredrar hotellservice och daglig frukost kan njuta av Lodgens rymliga, komfortabla lägenheter med 1 sovrum, men för riktigt långa vistelser kanske du ska titta på deras Holiday Homes, som möter alla behov du kan tänkas ha för en längre vistelse här i paradiset.

blankblankblankblankblank

Boendet på Devonvale Golf & Wine Estate

För renoveringen av Devonvale har miljötänkandet varit ett ledord – från belysning till uppvärmning och luftkonditioneringsystem. Anläggningen har ett eget återvinningssystem och alla växter och plantor är lokala, vilket visar på det miljömedvetna tankesättet.

Det råder en väldigt positiv och familjär stämning på resorten, och personalens vänligt serviceinriktade inställning smittar av sig på gäster, som snabbt känner sig hemma här. Personalen försöker alltid tillmötesgå gästernas önskemål och de hjälper gärna till med alla aktiviteter som är möjliga på Devonvale. För upptäcktsfärder i de närmaste omgivningarna eller längre bort, kan man alltid fråga någon i receptionen.

En väldigt positiv sak är att ni även kan få hjälp på svenska! Golfklubbens pro – eller ”proette” som de kallar henne, heter Anna Becker-Frankel och är född i Sverige…

För kulinariska utsvävningar finns den excellenta restaurangen ”Chez Shiraz” där du kan avnjuta en kall öl eller ett glas vin efter en härlig dag på golfbanan, samtidigt som du njuter av utsikten över vingårdarna. Du kan se fram mot en utsökt måltid där köksmästaren William Farmer med personal utför stordåd med en meny som fokuserar på säsongens lokala råvaror. Här finns allt från delikata pizzor till fantastiskt kött och dagsfärsk fisk och skaldjur – allt till väldigt förmånliga priser. Farmer är även väldigt stolt över sin kryddträdgård, som han gärna visar upp för besökare. Avnjut gärna måltiden med områdets egna viner för en fulländad smaksensation.
Chez Shiraz är öppen hela dagen, alla dagar i veckan.

5-10 minuter bort ligger centrala Stellenbosch med mängder av restauranger att upptäcka – för att inte tala om Kapstadens enorma utbud av både mat, dryck och kultur, bara 30 minuter bort. Det går utmärkt att ta sig runt med taxi eller Uber, om ni inte själva vill köra bil.

På resorten finns som sagt flera olika boenden, alla av hög standard. I Lodgen finns hotellrum och rymliga lägenheter med 1 och 2 sovrum, sedan finns det Holiday Homes, dvs villor med 2 sovrum.

Husen består av två våningar, där övervåningen har två sovrum – ett med balkong – och två ”en suite” badrum – det ena med dusch, det andra med bad och dusch. Ett av sovrummen har kingsize-säng, det andra två enkelsängar. Nedre våningen har öppen planlösning med fullt utrustat kök och vardagsrum, samt utgång till pation, där man kan avnjuta de ljumma kvällarna med ett glas lokalt vin och bara njuta av nattens exotiska ljudbild. Devonvale har bara ett fåtal hus, så här gäller det att att vara ute i god tid.

Inredningen och möblerna är eleganta och väldigt inbjudande och husen har all den utrustning man kan kräva för en verkligt bekymmerlös long stay. Här känner man sig snabbt hemma!

Från uteplatsen har man direkt närhet till all service i hotelldelen och dessutom den härliga golfbanan, som slingrar sig genom områdets vingårdar.

I och med att husen är så rymliga, fungerar det utmärkt att dela dem på tre eller fyra personer, varvid man får väldigt fina rabatter. Då blir det som att ha två ”hotellrum” med badrum på övre våningen och gemensam social yta på nedre våningen. Läs mer om rabatter och tillägg i vår prislista!

Lägenheterna som består av 1 eller 2 sovrum har ett enklare kök, sk kitchenette kombinerat med det trevliga inredda vardagsrummet. Lägenhetslängorna ligger i två plan vilket innebär att du antingen har en trevlig balkong eller uteplats med en liten trädgård där det även finns grillmöjligheter.

Vad du än väljer för boende så ingår det daglig frukost och daglig städning, kan det bli bättre när man är på semester.

blankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

Devonvales fina 18-hålsbana ligger utanför dörren på ditt hus och du kan även uppgradera med spel på flera andra banor i närheten…

Golfen på Devonvale

Devonvales uppskattade artonhålsbana är ritad av Ken Elkin och kan spelas som par 70 eller 72. Den slingrar sig mellan vinrankorna och bjuder på en härligt utmanande golfrunda i rogivande vackra omgivningar. Banan är i väldigt fint skick och används varje år som kvalificeringsbana till South African Open, vilket vittnar om kvaliteten.

Bli inte förvånad om du får sällskap ute på banan, då en stor familj gaseller fattat tycke för miljön och gärna strosar runt på banan… Utöver gaseller märks mängder av skönsjungande fåglar och inte minst ett överflöd av vackra, exotiska växter.

Under din Long Stay har du helt fritt medlemskap och spelar alltså så mycket du vill på ”hemmabanan” Devonvale. Nu tror vi inte att du kommer tröttna på Devonvale, då den är mycket trevlig och underhållande och dessutom ligger i så vacker miljö. Vill du ändå spela fler banor har vi specialpriser på paket med 5 eller 7 greenfee på bland annat Stellenbosch, De Zalze, Boschenmeer, Pearl Valley, Arabella och King David. Läs mer om detta längre ner.

 

blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

När du inte spelar golf

Självklart reser du inte till Sydafrika bara för att spela golf. Med ditt boende på Devonvale eller i centrala Stellenbosch har du ett perfekt utgångsläge att utforska charmiga vindistriktet Stellenbosch och dessutom Kapstaden med alla dess sevärdheter och kulinariska upplevelser, för att inte prata om shopping! Det är inte heller långt till kusten där det finns mängder av små byar och fiskeläger att upptäcka och sedan får vi heller inte glömma Garden Route, som kanske är värd några dagars upptäcktsfärder.

Vi har även golfresmål på Garden Route – från George till Eastern Cape, allra längst bort på Garden Route – så om du vill uppleva det allra bästa av Sydafrika kanske en kombination av Stellenbosch/Kapstaden och Garden Route kan vara intressant? Kontakta oss för specialpriser på kombinationsresor…

Mängder av spännande tilläggspaket!

Utöver en härlig Mid Stay eller Long Stay kan vi nu erbjuda ett antal väl utvalda tilläggspaket för dig som verkligen vill smaka på vad Sydafrika kan erbjuda. Safari, ”golfoholic”, cityupplevelser i Kapstaden, vingårdsturer med svensktalande värd i Stellenbosch och mycket mer.

Läs mer här på hemsidan och kontakta oss gärna för mer information om alla dessa paket på 08-458 00 00 eller info@sunbirdie.com

Tilläggspaket Sydafrika…


Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller på info@sunbirdie.com, eller gör en prisförfrågan online här på vår hemsida

Gör en snabb pris-/offertförfrågan


Service under din Long Stay

Som gäst hos Sunbirdie är vi måna om att du ska trivas och känna dig väl omhändertagen. Under en Mid eller Long Stay i Stellenbosch reser du dock ”på egen hand” – det vill säga vi har inte någon egen personal på plats. Dock är personalen och ägarna av resorten så vänliga och serviceinriktade att vi inte ser något problem med detta och dessutom är pron, Anna Becker-Frankel, svenska!

Starttider och greenfee

Som Mid och Long Stay gäst med Sunbirdie har du fullt medlemskap på Devonvale Golf & Wine Estate och spelar alltså hur mycket du vill. Vill du ändå spela flera banor har vi uppgraderingspaket med spel på 5 eller 7 andra banor i närområdet och du kan självklart även boka spel på andra banor på egen hand, med hjälp av personalen på resorten. 

Vad ingår i priset?

I våra priser för Mid och Long Stay ingår generellt boende, service som städning och byte av lakan, el, värme, wifi, golf enligt program samt service av vår personal på plats. Se prislistan för detaljer.

Gå direkt till prislistan för Long och Mid Stay golfresor till Sydafrika, Stellenbosch…

Vad ingår inte i priset?

Flyg och hyrbil ingår inte i våra priser utan det bokar du själv. Läs mer under respektive rubrik nedan eller gå direkt till fliken Flyg/Hyrbil där vi rekommenderar olika flygbolag och hyrbilsföretag. Du kan numera söka och boka din hyrbil till bästa pris direkt på vår hemsida…

Ankomst

Vi har inga fasta ankomstdagar utan du väljer själv när du vill anlända och stannar således 4 veckor från ankomstdagen. Vi rekommenderar alltid våra gäster att anlända så nära månadsskiftet som möjligt då det skapar en bra och rolig gruppkänsla, men det är helt fritt att anlända vilken dag som helst eller när ni hittar billiga flygbiljetter med de bästa flygtiderna. 

Flyg

Flyg ingår inte och du bokar det själv. Till Kapstaden flyger man ofta till mycket bra pris med världens bästa flygbolag – Emirates. Mellanlandning sker i Dubai.

Nuförtiden går det bra att köpa enkelbiljetter på flyg. Du kan således flyga ner med ett bolag och hem med något annat.

Vill du boka flyg själv rekommenderar vi Googles smarta sökfunktion där du till exempel kan välja önskad reslängd (exempelvis 28 nätter) under en tidsperiod och får då fram vilket datum du ska resa för att få bästa pris!

Vill du hellre ha personlig hjälp med bokningen av flyg, rekommenderar vi företaget MK Airbroker som du kan kontakta via telefon eller mail. Ring dem på 08-16 69 30 eller maila till info@mkairbroker.se

Hyrbil

Hyrbil ingår inte i priset på din resa, men vi rekommenderar att du hyr en bil, för att få ut mesta möjliga av din vistelse i Sydafrika. På just Devonvale klarar du dig dock bra även utan bil, även om du då blir lite mer låst. Det går ju fint att ta dig till och från flygplatsen med taxi eller Uber och även så in till Kapstaden, centrala Stellenbosch och andra banor…

Vill du ha en hyrbil bokar du den själv för bästa pris och smidighet och du väljer vilken storlek på bil du önskar ha under din vistelse. Lättast bokar du hyrbilen här på Sunbirdies hemsida. Sök pris och boka direkt på www.sunbirdie.se/hyrbil


Läs mer om Sunbirdies Long Stay golfresor
Läs mer om Sunbirdies Mid Stay golfresor
Läs mer om Sunbirdies weekend- och vecko-golfresor

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller maila till info@sunbirdie.com

© Sunbirdie AB