Long Stay golfresor till Thailand, Chiang Rai

Toppgolf och kultur i det genuina Thailand

Drömmer du om golf på fantastiska banor, den thailändska genuina kulturen och ett boende av högsta klass? Uppe i norra Thailand, mitt i den ”gyllene triangeln”, närmare bestämt i Chiang Rai – där vinterklimatet är som allra bäst – har vi skapat en underbar möjlighet till en riktigt unik och bekväm Long Stay med den bästa golf som området kan erbjuda.

Nyhet: Kombinera Chiang Rai med Hua Hin i höst och få 4.000:- i rabatt!

Om ni verkligen vill fly den svenska vinterkylan och spendera en tid i värmen, är få resmål så bra som Thailand. Det är inte en slump att hundratusentals svenskar reser hit varje vinter.

Uppe i norra Thailand, i den ”Gyllene triangeln”, finns det ”riktiga och genuina” Thailand. Bland all historia och kultur finns här också ett underbart vinterklimat, riktigt bra boenden, fantastiska naturupplevelser och – toppgolf på flera banor!

Vintervädret i norra Thailand anses vara väldigt säkert och behagligt och många uppskattar att det sällan blir lika hett som längre söderut. Vår värd på plats meddelar att han endast avbrutit en runda under 15 år på grund av dåligt väder. Svala kvällar runt 20 grader dominerar. På morgonen kan temperaturen ha sjunkit till 15 grader för att sedan under dagen stiga uppåt 28-30 grader.

 

Vi har alltså ett svenskt/thailändskt värdpar på plats som kan regionen, kulturen, golfen och maten utan och innan efter att ha bott i Chiang Rai i mer än 15 år. Kenneth Lundgren, vår värd på plats i Chiang Rai, längtar efter att tillsammans med sin thailändska hustru få visa våra svenska Long Stay gäster denna fantastiska och mytomspunna region där vänliga människor, unik kultur och toppgolf går hand i hand för en oförglömlig upplevelse.
Läs gärna mer på deras hemsida www.mkcr-tour.com

Du kan välja på två olika boenden ligger centralt med restauranger och annat på promenadavstånd. Dels mysiga och välrenommerade – samt till hösten helt nyrenoverade! Laluna Resort – där pooler och exotiska trädgårdar avlöser varandra, dels Diamond Park Inn Resort med absolut centralt läge, bra några hundra meter från nattbasaren och centrum.
Vi spelar golf på tre fantastiska fina banor med välkända Santiburi Golf Club som pricken över i:et.

Men området uppe i norra Thailand har så otroligt mycket mer att bjuda på än golf. Med Sunbirdies värdpars hjälp får ni här möjligheten att upptäcka underbar kultur och naturskatter. Vi arrangerar utflykter till marknader, till sagolika religiösa tempel, till urstammar boende i de vackra skogarna, eller till restauranger för genuina thailändska smakupplevelser.

Allt sammantaget bäddar vi för en Long Stay-upplevelse utöver det vanliga.

Ladda gärna ner vårt härliga utflyktsprogram…

Att ta sig till Chiang Rai får betraktas som väldigt smidigt. Thai Air flyger från Stockholm och Köpenhamn och ser ut att försöka matcha Norwegian med mycket förmånliga priser, och flygtider. Med Norwegians nya direktflyg till Bangkok, där ni flyger det nya planet Boeing 787 Dreamliner, finns chansen nu att ta sig till Chiang Rai både snabbt och billigt. Från Bangkok tar det bara en timme upp till Chiang Rai och bokar ni hela resan hemifrån med tex Thai behöver ni inte bekymra er för bagage då det skickas direkt hela vägen till Chiang Rai från Sverige.

Golfen i Chiang Rai

Som Long Stay gäst i Chiang Rai spelar ni golf på tre golfbanor av riktigt hög klass. Vi kommer att spela allra mest på Waterford Valley som är en fantastiskt trevlig och välskött bana. Banan ligger sagolikt vackert i en dal en bit utanför Chiang Rai. En miljö att förälska sig i.

Kronan på verket i golfhänseende är Santiburi som ofta nämns bland Thailands finaste golfbanor. Santiburi är med på Thaitouren varje år och står också värd för Asian tour då och då. Här kommer ni att spela minst 4 gånger under en Long Stay om ni inte väljer att förlägga eventuella extra rundor just här. En spelupplevelse för livet. Banan är designad av Robert Trent Jones och bemötandet håller lika hög klass som banan i sig. Den höga kvaliteten går rakt igenom och märks på förstklassiga caddies och i restaurangen där man äter en bättre lunch och dricker en ”Singha” för småpengar!

 

Vi kommer också att spela en bana med det underbara namnet ”Happy City Colf Club”. Kan man annat än förvänta sig en lustfylld upplevelse här? Har har man byggt en fantastiskt välskött golfbana som är en utmaning med en del vatten att hålla undan för. Happy City är en utmaning för både låghandicapare såväl som för spelare med högre handicap.

Som Long Stay gäst ingår 16 golfrundor per person eller 32 rundor för ett par (som kan fördelas som ni behagar). Golfen spelas måndagar, tisdagar, torsdagar och fredagar men det går naturligtvis att spela även lördag och söndag men då köper man ”extra greenfee”. Skälet är att priserna är något högre lördag och söndag. I priset ingår också transfer till och från golfen så att ni slipper hyra bil under er Long Stay vistelse.

Alldeles intill nya hotellet Khamthana och bara några hundra meter från Laluna Resort finns en mycket fin träningsanläggning för golf med en niohålsbana och fina träningsområden.

Boendet i Chiang Rai

Som Long Stay-gäst med Sunbirdie i Chiang Rai kommer ni att bo väldigt bekvämt och fint på något av våra boenden – Laluna Resort och Diamond Park Inn Resort. De ligger väldigt nära varandra, centralt i Chiang Rai och priset är detsamma. Diamond Park Inn ligger ännu närmare centrum, knappt 500 meter från nattmarknaden. För att göra det enklare skulle vi vilja beskriva dem så här:

Laluna – gemytligt, mysigt, lummig, dessutom helt nyrenoverat med större rum under hösten 2018!
Diamond Park Inn Resort – En trevlig resort med stora rum, väldigt stora balkonger och absolut centralt läge, bara 4-500 meter från nattbasaren.

 

På Laluna Resort, som ligger mitt i Chiang Rai med mängder av restauranger och butiker på promenadavstånd, finns de bekvämligheter som behövs för en ojämförligt avkopplande månad. Hotellet helrenoverades under 2018 och är nu i toppskick med större rum och helt ny inredning. Ovan bilder är gamla men vi uppdaterar så snart vi får nya bilder efter renovering.

Ni bor i fräscha och rymliga bungalows med direkt access ut till trädgård och poolområdet.  Så länge det finns plats får ni rum med poolview, men när dessa är fullbokade får ni boende med charmig garden view och absolut närhet till poolen. Det blir alltså en mycket social och trevlig inramning runt den lummiga poolen.

Alla rum har vackra trägolv och är unikt inredda med hög charmfaktor och som sagt helt nyrenoverade. Varför inte börja dagen med en simtur i poolen innan frukosten serveras utomhus i restaurangen?

Hotellet serverar en fullödig amerikansk/thailändsk frukost som gör att ni står er långt in på dagen. På Laluna gäller sålunda inget självhushåll. Rummen innehåller kylskåp och vattenkokare för thé och kaffe men tanken med en Long Stay här är att njuta av den thailändska maten och låta sig serveras luncher och middagar eftersom det är så väldigt billigt.

Diamond Park Inn Resort

Diamond Park Inn Resort & Hotel är vår personal väl bekanta med, då många av deras egna vänner ofta bor här under besök i området och de själva brukar också bada här under lågsäsong. Hotellet har mycket trevlig personal och det ligger bara en rejäl drive från nattbasaren och centrum. Vi använder oss av Deluxe-rum som är ca 32 kvadratmeter plus jättebalkonger.

Vårt boende Diamond Park Inn Resort har mycket centralt läge och fina, stora rum plus rejäla balkonger att sitta på och njuta av nattens ljud och värme.

Kombinera med superrabatt!

Vill du upptäcka det bästa av golf i Thailand kan vi rekommendera att kombinera Chiang Rai med klassiska Hua Hin i söder. Normalt får du alltid 2.000:- i rabatt vid en kombination av två mid stay-perioder, men under hösten får du 4.000:- i rabatt! Läs mer om detta erbjudande på sajten eller ring oss på 08-458 00 00 för mer information och bokning.

När du inte spelar golf

Vid sidan av golfen kommer våra gäster att ha en uppsjö av aktiviteter att välja mellan i Chiang Rai. Vår värd Kenneth Lundgren och hans fru M arrangerar mängder av spännande upplevelser och utflykter. Det finns chans att se många av de finaste religiösa templen i området, gå med på spännande marknader i Chiang Rai, besöka sk ”hill tribes” i bergsbyar,  ta del av festivaler och få fantastiska naturupplevelser.

 

Läs gärna mer på vår värd, Kenneth Lundgrens egen hemsida om olika aktiviteter i Chiang Rai här: www.mkcrtour.com. Här hittar ni mer information om golfen, aktiviteter, utflykter, sevärdheter och mängder av bilder som visar vad Chiang Rai har att erbjuda dig som besökare.

Du kan även gärna ladda ner en pdf med alla härliga utflykter som ni kan uppleva under er vistelse: utflyktsprogram_Sunbirdie_ChiangRai_16-17.pdf

Service under din Long Stay

Som gäst hos Sunbirdie är vi måna om att du ska trivas och känna dig väl omhändertagen. Av den anledningen har vi alltid vår egen personal på plats som ser till att allt det praktiska sköts till punkt och pricka så du kan slappna av och njuta av din vistelse.
Vår värd är där för dig och ingen fråga eller undran är för liten eller oviktig.

Starttider och greenfee

Som Long Stay gäst med Sunbirdie i Chiang Rai, Thailand, har du 16 golfrundor i priset, eller 32 rundor att fördela er emellan om ni är ett par. Golfen spelas på de tre golfbanorna; Waterford, Santiburi och Happy City. Golfen spelas måndagar, tisdagar, torsdagar och fredagar. Det går att spela lördag och söndag också men då köper man ”extra greenfee” vilket kostar något mer. Det blir en varierad blandning av spel på de olika banorna där vi försöker få in så många starttider som möjligt på Santiburi. Starttider och transfer hanteras och arrangeras av Sunbirdies värd på plats. Vi arrangerar självfallet roliga golftävlingar på plats.

Vad ingår i priset?

28 dagars boende (4 veckor) och 16 golfrundor på våra tre golfbanor ingår i priset. Får ni inte ihop resan riktigt så vistelsen blir exakt 28 dagar, har vi även bra priser på extra nätter. Nu behöver man inte stanna i 4 veckor eller 8 veckor. Det går mycket bra att stanna i 5 eller 6 veckor. Se vår prislista där du finner priser för 4 veckor, extra nätter, extra veckor och extra vistelse (4 veckor).

Gå direkt till prislistan för Long Stay till Chiang Rai…

Vi rekommenderar alltid våra gäster att anlända så nära månadsskiftet som möjligt då det skapar en bra och rolig gruppkänsla, men det är helt fritt att anlända vilken dag som helst eller när ni hittar billiga flygbiljetter med de bästa flygtiderna.

Vad ingår inte i priset?

Flyg ingår inte i våra priser utan det bokar du själv. Läs mer under respektive rubrik nedan eller gå direkt till fliken Flyg/Hyrbil där vi rekommenderar olika flygbolag. Alla transporter är inkluderade i vår priser i Chiang Rai, så du behöver inte tänka på hyrbil!

Ankomst

Vi har inga fasta ankomstdagar utan du väljer själv när du vill anlända och stannar således 4 veckor från ankomstdagen. Vi rekommenderar alltid våra gäster att anlända så nära månadsskiftet som möjligt då det skapar en bra och rolig gruppkänsla, men det är helt fritt att anlända vilken dag som helst eller när ni hittar billiga flygbiljetter med de bästa flygtiderna.

Stanna i Thailand i mer än 30 dagar?

Vill du stanna längre tid än den tidigare gränsen på 30 dagar kan du nu förlänga sitt visum på plats i landet för ca 2000 baht på ett sk immigrationskontor, som bland annat finns här i Chiang Rai. Läs gärna mer om de nya reglerna här.

Flyg

Flyg ingår inte och du bokar det själv. Till Chiang Rai flyger du bäst till Bangkok, byter flyg och flyger en dryg timme norrut till Chiang Rais internationella flygplats. Thai Air och Norwegian erbjuder mycket låga priser och bra flygtider till Thailand. Just nu är vår rekommendation att försöka flyga på tisdagar då de allra bästa förbindelserna finns. Vi vill också slå ett slag för att försöka anlända runt månadsskiftet för att få den bästa ”delaktigheten” i alla aktiviteter och golf på plats.
Nuförtiden går det också bra att köpa enkelbiljetter på flyg. Du kan således flyga ner med ett bolag och hem med något annat. Vi rekommenderar även ett antal resebyråer som kan hjälpa er med flygbokningen. Tänk på att golfutrustningen kanske inte ingår i biljettpriset utan tar ut en avgift för detta.

Vill du boka flyg själv rekommenderar vi Googles nya och mycket smarta flygbokningssökfunktion där du till exempel kan välja önskad reslängd (exempelvis 28 nätter) under en tidsperiod och får du fram vilket datum du ska resa för att få bästa pris!

Vill du hellre ha personlig hjälp med bokningen av flyg, rekommenderar vi företaget MK Airbroker som du kan kontakta via telefon eller mail. Ring dem på 08-16 69 30 eller maila till info@mkairbroker.se

Hyrbil

Hyrbil ingår inte i priset på din resa, och vi avråder från hyrbil i Thailand. På Long Stay i Chiang Rai ingår transfer till golfbanorna med vår värd. I övrigt rekommenderar vi att man använder lokal taxi eller sk ”tuktuk” för att ta sig in till Chiang Rais centrum.

Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller på info@sunbirdie.com om ni har frågor eller vill boka, eller gör en prisförfrågan online här på vår hemsida


Läs mer om Sunbirdies Long Stay golfresor
Läs mer om Sunbirdies Mid Stay golfresor
Läs mer om Sunbirdies weekend- och vecko-golfresor

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller maila till info@sunbirdie.com

© Sunbirdie AB