Long Stay golf USA, Florida, Inverness

Long och Mid Stay på Floridas västkust, ”Citrus County” och Van der Valk Golfresort Inverness

Ett perfekt Mid och Long Stay-upplägg i västra Florida med bra boende i lägenhet eller lyxig poolvilla och golf på 9 omväxlande golfbanor! Gör drömmen om en längre vistelse i Florida sann med Sunbirdie.

Van der Valk Golfresort ligger lugnt och skönt, lite avsides, med underbart boende, härliga golfbanor (medlemskap på inte mindre än 9 stycken ingår i priset, dock tillkommer spelavgift inklusive golfbil på plats) men ändå nära stränder, städer, nöjesparker och inte minst Floridas natur. Här på Van der Valk Golfresort är du alltid nära naturen och med Inverness som utgångspunkt kan du uppleva det bästa av Florida med dess storslagna natur runt hörnet.

Njut long stay i Florida Inverness, USARoliga aktiviteter under longstay i Florida, Inverness, USAblankNjut av under long stay golf i Inverness, Florida, USAblankblankblank

Invånarna i Inverness är stolta över sin stad, som ligger i hjärtat av det som kallas Citrus County. Här odlades tidigare stora mängder citrusfrukter, men efter ”The Great Freeze” under 1894-1895 (då man under två säsonger upplevde minusgrader, vilket är ett rekord) koncentrerades odlingarna till en stor aktör och många flyttade i stället till Kalifornien. Inverness har en särställning i kommunen för större evenemang och kultur och stadens läge på gränsen till skogar, sjöar och naturreservat ger mängder av möjligheter för friluftsaktiviteter. Man är till exempel välkända för möjligheterna att simma med sjökor, som sägs vara en magisk upplevelse. Andra exotiska djur kan ses i Ellie Schiller State Park, där svarbjörnar, rådjur och alligatorer lever.

Van der Valk Golfresort är en familjär resort med boenden av hög klass. Här kan du välja mellan ”Condos” – lägenheter med två sovrum och utsikt över 18:e hålet – eller varför inte en helt egen villa med privat pool? Allt är STORT – som sig bör i USA och vill ni dela en lägenhet eller villa på flera personer har vi riktigt bra priser för detta.

På området finns bar och restaurang och bara en kort bilfärd bort finns ett flertal restauranger och självklart (vi är ju i USA) ett stort köpcentrum.
Till Inverness ”down town” är det inte mer än ca 8-10 minuter. Till Tampa och Orlando är det inte mer än en timme och 1,5 timme bort hittar ni den första av många härliga sandstränder.

Det finns många andra aktiviteter att uppleva. Du har fri tillgång till gym, bastu och stor inomhuspool (15 minuter från Lakeside) eller så väljer du att cykla, vandra, fiska, rida eller – som de flesta av oss gör – spela golf. Det ingår medlemskap på inte mindre än 9 banor! Hemmabanan, Lakeside, har du utanför dörren och de andra ligger inte mer än max 10 – 30 minuter bort förutom en som det tar närmare 50 minuter till.

Boendet på Van der Valk Golfresort

På Van der Valk Golfresort bor vi i antingen fina lägenheter eller rymliga, fristående villor. Bokar du en ”condo” har du en 2-sovrumslägenhet, där du kan njuta av utsikt över Lakesides artonde hål.

Lägenheterna ligger intill golfbanan och är mycket trevliga.

Long stay i Florida Inverness, USAVackra lägenheter för long stay i Florida Inverness, USABekväm long stay i Florida Inverness, USAblankblankPrisvärd longstay i Florida, Inverness, USA

Våra lägenheter har 2 sovrum och 2 badrum, ett rymligt vardagsrum och öppet kök. De rymmer 2-4 boende, är mycket bekväma med generöst utrymme för både dig och dina gäster. Sovrummen och badrummen är fullt utrustade med sänglinne och handdukar. Köket är fullt utrustat med kylskåp, diskmaskin, ugn, spis, kaffebryggare etc. Det finns tvättmaskin, torktumlare och strykbräda. Även trådlöst internet ingår.

Villorna är generöst rymliga och har privat pool.

Bekväm golfresor i USA, FloridablankblankblankSunbirdie long stay i Florida, Inverness, USAblank

Väljer du en ”Comfort Villa” har du privat pool och egen gräsmatta. Villorna är större än lägenheterna och har 2 sovrum, men det finns ännu större med upp till 4 sovrum på förfrågan. De ligger utspridda runt Lakeside-banan och de flesta har utsikt över golfbanan. Det är väldigt rymliga villor med generös möblering och öppet, fullt utrustat kök, stort vardagsrum med matplats, 2 badrum och 2, 3 eller 4 sovrum. Handdukar och sängkläder, kabel-TV, telefon och trådlöst internet ingår i priset.

Som gäst i alla våra boenden har du fri tillgång till gym, skönhetssalong och spa samt bekvämligheter och idrottsanläggningar i Terra Vista och Citrus Hills (ca 15 minuters bilfärd). Det erbjuds även ridning, fiske, paddling, cykling och vandring.

Longstay Golf på Van der Valk Golfresort, USA

Som Sunbirdie-gäst på Van der Valk Golfresort har du medlemskap på 9 omväxlande banor. En av dem ligger utanför dörren och de andra banorna ligger inom 10–50 minuter från Inverness. Det är stor variation på banorna och de flesta kan karaktäriseras som mycket trevliga parkbanor.

När du anländer till Van der Valk Golfresort får du ett medlemskort och kan göra alla bokningar på alla banor genom receptionen på Inverness men du kan även ringa direkt till respektive klubb. Som medlem får du boka alla tillgängliga starttider upp till 14 dagar i förväg. Observera att startavgift inklusive obligatorisk golfbil tillkommer på banorna till olika priser beroende på dag och tid – se faktaspalten här intill.

Golf på 9 omväxlande banor – låter det inte som en dröm?

blankGolfresor i Florida Inverness, USAblankblankGolfresor i Florida Inverness, USAblank

Lakeside Golf & Country Club
Hemmabanan. Denna 18-hålsbana har breda fairways som kantas av vackra ekar och stora ondulerade greener som vaktas av djupa bunkrar. Banan är väldigt lummig med flertal doglegs vilket gör denna bana lite annorlunda och kanske inte vad man förväntar sig av en klassisk ”floridabana”. Långt ifrån den bästa av våra 9 banor, men en trivsam hemmabana.

Plantation on Crystal River CC
En klassisk Inlandsbana med 27 inspirerande hål med en blandning av vattenhinder och utmanande bunkrar. De tre niohålsbanorna kan mixas där Lagoon är lite kortare och Championship Course passar dig som vill slå monsterdrivar.

Citrus Springs Country Club
Banan är något kuperad och även denna väldigt lummig. Flertal av fairways kantas av sekelgamla ekar och det gäller att vara rak från tee och ha bra precision med inspelen.

Skyview Golf Club
Skyview är en av de högst belägna golfbanorna i hela Florida. Banan ligger vackert inbäddad i lätt kuperad terräng. Modern bandesign.

Citrus Hills Golf & Country Club – Oaks och Meadows
Här finns det 36 hål att spela på – The Oaks och The Meadows. Två moderna banor med härlig design, vackra vyer. Inte så långa banor och relativt breda fairways. Underbart klubbhus.

The Country Club at Silver Springs Shores
Här får ni prova på riktig ”florida”-golf. Första 9 hålen är mer en klassik parkbana med breda fairways. De sista 9 hålen ändrar banan karaktär och här är det mycket vatten och en och annan alligator skymtar i vattenhindren. Silver Spring är också känd för att ha områdets snabbaste greener.

Miona Lake Golf Club
Miona Lake är en äldre och mycket vacker parkbana av väldigt hög standard. Breda fairways men med en hel del vattendrag och välplacerade bunkrar. Väldigt små greener så det gäller att hålla koll på inspelen…

Brentwood Farms Golf Club
Bara för att det är en niohålsbanan betyder det inte att det är en utmaning. Banan bjuder på en avslappnad lite kortare bana, men slappna inte av för mycket då den ändå kan bita ifrån. Kuperad terräng och lite mindre greener ställer krav på spelet.

När du inte spelar golf

Vi har tidigare beskrivit hur mycket det finns att göra för dig som vill hålla dig aktiv eller på latsidan, men nu kommer vi till en av Citrus Countys stora fördelar – maten.

Tycker du om skaldjur är du i himmelriket. Det vimlar av skaldjursrestauranger i olika klasser – från traditionellt familjära till väldigt eleganta. Sedan måste man ju bara prova de legendariska Stone Crab-klorna. Krabborna fiskas mellan 15 oktober och 15 maj och direkt ur nätet bryts klorna av och krabban slängs tillbaka i havet igen – klorna växer nämligen ut! På så sätt har man nått ett någorlunda hållbart fiske och denna säsongsdelikatess serveras ofta under gatufestivaler.

I Florida och Inverness finns hur mycket som helst att se, uppleva och smaka på…

Roligt fylld golfresor i USA, FloridablankblankblankLong stay golf i Inverness, Florida, USAblankblankblankLong stay med Sunbirdie i Florida Inverness, USAblank

Utöver skaldjur finns självklart en uppsjö restauranger och näringsställen för alla smaker och plånböcker och ofta serveras rejäla portioner till väldigt förmånliga priser – vi är ju faktiskt i USA…

Och på tal om USA. Från ditt boende har du bara runt en timme till alla nöjesparker i Orlando – Walt Disney World, Universal’s Island of Adventure och SeaWorld är bara några få av dem.
Det är alltså ingen större risk att du får långtråkigt under din Long Stay

Service under din Mid eller Long Stay

Som gäst hos Sunbirdie är vi måna om att du ska trivas och känna dig väl omhändertagen. Under en Long Stay till Van der Valk Golfresort reser du dock ”på egen hand” – det vill säga vi har inte någon egen personal på plats.

Starttider och greenfee

Som Sunbirdie-gäst på Van der Valk Golfresort har du medlemskap på 9 banor: Lakeside Golf & Country Club, Plantation on Crystal River CC, Citrus Springs Country Club, Skyview Golf Club, Citrus Hills Golf & Country Club – The Oaks och The Meadows, The Country Club at Silver Springs Shore, Miona Lake Golf Club och Brentwood Farms Golf Club. Du har medlemskap men en startavgift inklusive obligatorisk golfbil tillkommer och betalas på plats – se fakta här intill.

När du ankommer till resorten får du ett medlemskort och du kan sedan boka dina starttider precis som en medlem. Starttiderna bokas via receptionen på Inverness upp till 14 dagar i förväg.

Vad ingår i priset?

I våra priser ingår generellt boende, service som städning och byte av lakan, el, värme, wifi, golf enligt program. På Van der Valk Golfresort har vi ingen Sunbirdie personal. Se prislistan för detaljer.

Gå direkt till prislistan för long stay golfresor till Florida, Inverness…
Gå direkt till prislistan för mid stay golfresor till Florida, Inverness…

Vad ingår inte i priset?

Flyg och hyrbil ingår inte i våra priser utan det bokar du själv. Läs mer under respektive rubrik nedan eller gå direkt till fliken Flyg/Hyrbil där vi rekommenderar olika flygbolag och hyrbilsföretag. Du kan numera söka och boka din hyrbil till bästa pris direkt på vår hemsida…

Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller på info@sunbirdie.com om ni har frågor eller vill boka, eller gör en prisförfrågan online här på vår hemsida

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Ankomst

Vi har inga fasta ankomstdagar utan du väljer själv när du vill anlända och stannar således 4 veckor från ankomstdagen. Vi rekommenderar alltid våra gäster att anlända så nära månadsskiftet som möjligt då det skapar en bra och rolig gruppkänsla, men det är helt fritt att anlända vilken dag som helst eller när ni hittar billiga flygbiljetter med de bästa flygtiderna.

Flyg

Flyg ingår inte och du bokar det själv. För att komma till Inverness rekommenderar vi flyg till Orlando eller Tampa. Nuförtiden går det bra att köpa enkelbiljetter på flyg. Du kan således flyga ner med ett bolag och hem med något annat. Vi rekommenderar även ett antal resebyråer som kan hjälpa er med flygbokningen. Tänk på att golfutrustningen oftast inte ingår i biljettpriset utan det tillkommer en avgift för detta.

Vill du boka flyg själv rekommenderar vi Googles smarta flygbokningssökfunktion!

Vill du hellre ha hjälp med bokningen av flyg, rekommenderar vi företaget MK Airbroker som du kan kontakta via telefon eller mail. Ring dem på 08-16 69 30 eller maila till info@mkairbroker.se

Hyrbil

För din egen frihet så rekommenderar vi absolut att du hyr bil. På så sätt är du inte låst vid ditt resmål utan kan med lätthet utforska regionen. Dessutom behöver du bil för att ta dig till de golfbanor som inte ligger vid ditt boende om du vill det. Med hyrbilen har du en frihet som är viktig för att din Long Stay vistelse ska bli riktigt lyckad. Du kan med lätthet åka till den lilla mysiga restaurangen vid stranden, eller göra en utflykt till någon närbelägen sevärdhet.

Hyrbil bokar du bäst och smidigast själv. Du väljer vilken storlek på bil du önskar ha under din vistelse. Lättast bokar du hyrbilen här på Sunbirdies hemsida via sökmotorn CarTrawler. Sök pris och boka direkt på https://www.sunbirdie.se/prisvarda-hyrbilar/


Läs mer om Sunbirdies Long Stay golfresor
Läs mer om Sunbirdies Mid Stay golfresor
Läs mer om Sunbirdies weekend- och vecko-golfresor

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller maila till info@sunbirdie.com

© Sunbirdie AB

Föregående | Nästa
This entry was posted in Long Stay golf USA Florida Inverness. Bookmark the permalink.

Comments are closed.