Long och Mid Stay golfresor till Spanien, Costa Calida, Hacienda del Alamo

Nyhet! Höstens hetaste och mest prisvärda nyhet – Hacienda del Alamo på Costa Calida

4 veckors toppboende med eftermiddagssol intill banan och medlemskap på tre omväxlande banor i Spaniens bästa klimat med full service – låter det inte som en dröm? Vill eller kan du inte njuta så länge har vi även otroligt bra priser från 2 veckor. Oavsett hur länge du stannar kan vi lova en underbar tid med sol, golf och livskvalité samt trevligt umgänge med likasinnade…

Kundbetyg resmål: blank (4,0 av 5, hösten 2022)

4 veckor från 10.035:- per person inklusive medlemskap
3 veckor från 9.025:- per person inklusive medlemskap

2 veckor från 7.035:- per person inklusive medlemskap
(Spelavgift om 9 EUR tillkommer per runda)

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Costa Calida har länge varit ett av våra allra mest populära resmål för både Long, Mid och Short Stay och Hacienda del Alamo är verkligen en ny favorit, men väldigt bra pris.

Hacienda del Alamo Golf Resort ligger bara en dryg timmes bilresa från Alicantes flygplats och bara knappt 30 minuter från Murcias flygplats. Här är vädret ännu bättre än närmare kusten och omgivningarna består följaktligen främst av odlingar av kronärtskockor, citrusträd och tomater. Mitt i detta solsäkra jordbruksområde ligger “Hacienda” som en välkomnande oas för soltörstande golfare.

På anläggningen finns ett mycket fint Sheraton golfhotell, med ett enormt poolområde och en inbjudande karibisk känsla. Tyvärr är hotellet inte öppet nu under 2022-2023.

Intill hotellet ligger det fina klubbhuset, med en trevlig proshop och en riktigt härlig restaurang, med en stor terass som bjuder på utsikt över puttinggreen och delar av banan. Som golfare mår man som en prins eller prinsessa här och det är lätt att bli sittande här bara för att njuta av atmosfären.

På andra sidan av hotellet ligger ”Spanish Village”, vilket är en nybyggd by, där man återskapat känslan av en klassiskt spansk by. Här finner du bland annat en mataffär, ett par restauranger/caféer samt ett trevligt torg med härlig eftermiddagssol och utsikt över banan.

På tal om eftermiddagssol; bara något hundratal meter från ”byn” ligger våra fina lägenheter – alla exakt identiska och fullständigt utrustade med 2 sovrum, 2 badrum och med möjlighet att välja mellan morgon- eller eftermiddagssol på balkongen!
Här finns även ett fint poolområde plus både tennis- och padelbanor.

Prislista Long och Mid Stay golfresor till ”Hacienda”…

Boendet under din Mid eller Long Stay

Kundbetyg boende: blank (4,0 av 5, hösten 2022)

blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

Fina lägenheter med två sovrum/badrum på en riktigt trevlig golfresort!

Våra lägenheter på Hacienda del Alamo är alla identiska och väldigt fina, med två sovrum (ett master bedroom plus ett med två enkelsängar), två badrum (ett med dusch, ett med badkar), mycket goda förvaringsutrymmen och garderober, fullt utrustat kök (diskmaskin, ugn, spishäll med 4 plattor, kyl/frys, kaffebryggare, brödrost, vattenkokare, micro och gott om koppar, glas, tallrikar och annat) och tvättmaskin i separat utrymme. Köket har en öppning mot vardagsrummet, med matplats, soffa, fåtöljer och stor TV samt skjutdörrar ut mot terrassen, där du kan välja mellan eftermiddagssol och utsikt mot ”byn” eller morgonsol med utsikt över poolområdet.

Fri Wi-Fi och parkering utanför dörren gör livet behagligt och lägenheterna är bland de bästa vi sett på länge. Med tanke på priset är det nästan så att man tänker att det är för bra för att vara sant. Men det är det inte!

Området där våra lägenheter ligger är väldigt lugnt och rogivande på en liten höjd, med kort promenadavstånd till hotellet och klubbhuset och ännu närmare – bara något hundratal meter – är det till ”byn”, med mataffär, café, restauranger och annat. Även om du inte reser hit för liv och rörelse, är det alltså långt ifrån en ”död” golfresort. Snarare andas hela anläggningen kvalitet och känns väldigt ”golfig”…

Prislista Long och Mid Stay golfresor till ”Hacienda”…

Golfen under din Mid eller Long Stay 

Kundbetyg golfen: blank (4,1 av 5, hösten 2022)

blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

3 roliga och omväxlande banor blir dina hemmabanor under vistelsen, observera att Mar Menor är under ombyggnad under hösten 2022.

Du har medlemskap på 3 roliga och omväxlande banor och det enda som tillkommer är en spelavgift per runda på 9 EUR som betalas på plats till klubben.

Golfbanan på Hacienda del Alamo är otroligt fin och rolig att spela. Hålen böljar fram mellan palmer och mandelträd och och känns aldrig tråkig, tack vare omväxlande design, inbjudande atmosfär och härlig karaktär.

”Hacienda” blir garanterat mångas favoritbana, men glöm inte att medlemskapet även gäller på närliggande Saurines och Mar Menor, som båda är värda att spela någon gång per vecka – särskilt Saurines som är något så exotiskt som en riktig Desert Links!

Mar Menor är tyvärr stängd för renovering under hösten 2022, men ska öppna i alla fall 9 hål under vintern 22-23. Till dess har du alltså medlemskap på två golfbanor.

På anläggningen finns även en riktigt bra Golf Academy och faktum är att vi har specialpriser för den som ännu inte spelar golf (eller som vill bli bättre) med lektioner inkluderade!

Prislista Long och Mid Stay golfresor till ”Hacienda”…

Vem ska resa hit?

Utöver ett otroligt bra pris och medlemskap på 2-3 roliga golfbanor, passar Hacienda den som söker ett riktigt bra boende i lugn miljö med en väldigt ”golfig” känsla.
Söker du mer liv och rörelse, närhet till stadsmiljö eller havet har vi andra resmål, men söker du lugn och ro, bra pris, ett högkvalitativt boende, närhet till golfbanan och stor variation när det gäller golf är ”Hacienda” svårslaget – jämför gärna!

Lär dig spela golf under en Long Stay!

Vill du börja spela golf, eller har du kanske nyligen börjat och vill bli bättre? Vad kan då vara bättre än att spendera 4 veckor på solsäkra Costa Calida med lektioner av en svensk pro och övningsspel på Academy-banan och – när du känner dig redo – på den ”stora” banan. Tala om chans att verkligen komma igång med denna härliga och sociala sport! I prislistan hittar du priser för 4 veckor med fri golf på Haciendas Academy-bana (6 hål)…

Prislista Long och Mid Stay golfresor till ”Hacienda”…

När du inte spelar golf

På resorten Hacienda del Alamo finns mycket att göra när du inte spelar golf. Vi har redan nämnt ”byn” som man kan strosai och sedan finns padelbanor och tennisbanor plus ett otroligt fint träningsområde. I närmaste samhället Fuente Álamo de Murcia finns stor supermarket och flera restauranger och det är bara några mil till vackra stränder och historiska städer.

Murcia-regionen har en rik historia och själva staden Murcia får man inte missa. Här kan du strosa i timmar mellan butiker och charmiga torg innan du avslutar kvällen på någon trevlig restaurang. Klicka här för att se en video om Murcia på Youtube!

I närområdet finns även den historiska hamnstaden Cartagena och klassiska semesterstäder som Alicante, Almeria med flera. Lite längre bort finner du den moriska staden Granada och det imponerande slotts- och borgområdet Alhamra. Det anses idag vara ett av världens främsta arkitektoniska verk och finns med på UNESCO:s världsarvslista.

Golf och skidor?

Tycker du om att åka skidor är det faktiskt inte mer än ett par timmar till de välkända skidorterna i Sierra Nevada. Där kan vi utlova en unik upplevelse på 3 000 meters höjd med utsikt över Medelhavet, Gibraltarsundet med dess båttrafik och de afrikanska Atlasbergen i fonden.

Läs gärna mer om vad som finns att göra i Murcia på följande hemsidor:
www.murciaturistica.es
www.clubmurcia.com
www.los-alcazares.com
www.irmgolfexperience.com
www.costa-calida.net

Service under din Mid eller Long Stay

Som gäst hos Sunbirdie är vi måna om att du ska trivas och känna dig väl omhändertagen. Vi har vår egen personal på plats som ser till att allt det praktiska sköts till punkt och pricka, så du kan slappna av och njuta av din vistelse. De arrangerar golftävlingar, socialgolf och utflykter av olika slag.
Vår värd finns på plats under vår säsong, vanligen mellan första oktober och sista april.

Starttider och greenfee

Som gäst med Sunbirdie på Hacienda del Alamo har du medlemskap på 3 fantastiska banor. Låter det inte som en dröm?
Spelavgiften som tillkommer är på blygsamma 9 Euro per runda.
Du bokar själv dina starttider så snart du kommit ner till ”Hacienda”. Alla tider och banor bokar du direkt i receptionen och som medlem får du boka alla tillgängliga starttider 48 timmar i förväg.

Vad ingår i priset?

14, 21 respektive 28 dagars boende (2, 3 respektive 4 veckor) och medlemskap på 3 banor samt service av vår personal ingår i grundpriset.
Får ni inte ihop resan riktigt så vistelsen blir exakt 14, 21 eller 28 dagar, har vi även bra priser på extra nätter, extra veckor eller tillkommande Long Stay-perioder till specialpris. Se vår prislista där du finner priser för Mid Stay (2 veckor), Long Stay (4 veckor) samt extra nätter, extra veckor och andra rabatter och tillägg.

Prislista Long och Mid Stay golfresor till Spanien, Costa Calida, Hacienda del Alamo
 

Vad ingår inte i priset?

Flyg och hyrbil ingår inte i våra priser utan det bokar du själv. Läs mer under respektive rubrik nedan eller gå direkt till fliken Flyg/Hyrbil där vi rekommenderar olika flygbolag och hyrbilsföretag. Eller så tar du din egen bil söderut… Läs mer om detta smidiga och miljövänliga sätt att resa nedan.

Ankomst

Vi har inga fasta ankomstdagar utan du väljer själv när du vill anlända och stannar således 2, 3 eller 4 veckor från ankomstdagen – eller så länge du önskar. Vi rekommenderar alltid våra gäster att anlända så nära månadsskiftet som möjligt då det skapar en bra och rolig gruppkänsla, men det är helt fritt att anlända vilken dag som helst eller när ni hittar billiga flygbiljetter med de bästa flygtiderna.

Flyg

Flyg ingår inte och du bokar det själv. Till Alicante finns det möjlighet att flyga direkt med SAS, Norwegian, Eurowings och Ryanair. Nuförtiden går det bra att köpa enkelbiljetter på flyg. Du kan således flyga ner med ett bolag och hem med något annat. Tänk på att golfutrustningen kanske inte ingår i biljettpriset utan tar ut en avgift för detta.

Vill du boka flyg själv rekommenderar vi Googles smarta flygbokningssökfunktion!

Vill du hellre ha hjälp med bokningen av flyg, rekommenderar vi företaget MK Airbroker som du kan kontakta via telefon eller mail. Ring dem på 08-16 69 30 eller maila till info@mkairbroker.se

Hyrbil

Hyrbil ingår inte i priset på din resa, men vi rekommenderar att du hyr en bil, för att få ut mesta möjliga av din vistelse på Costa Calida. Din ”hemmabana” ligger utanför dörren, men de 3 andra ligger mellan 10 till 40 minuters bilresa från boendet.

Hyrbil bokar du bäst och smidigast själv. Du väljer vilken storlek på bil du önskar ha under din vistelse. Lättast bokar du hyrbilen här på Sunbirdies hemsida på sunbirdie.se/hyrbil

Egen bil till resmålet

Ett alltmer populärt sätt att resa till Sydeuropa är att ta sin egen bil söderut. Du slipper då krångel med flyg och hyrbil och har du inte en osedvanligt törstig bil blir det även klart bättre pris, jämfört med flyg och hyrbil. Dessutom är det miljövänligt, smidigt, säkert och tryggt. Gör resan ner till en upplevelse – och fyll bilen med godsaker på vägen hem!


Läs mer om Sunbirdies Long Stay golfresor
Läs mer om Sunbirdies Mid Stay golfresor
Läs mer om Sunbirdies weekend- och vecko-golfresor

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller maila till info@sunbirdie.com

© Sunbirdie AB