Long Stay golfresor till Italien, Toscana, Florens – Artimino

Long och Mid Stay golfresor till Italien, Florens

Det alla säger, det du ser och det du hör om Toscana är sant. Toscana är just så vackert som det målas upp i böcker, filmer och olika magasin. Toscana har verkligen allt! För dig som verkligen vill leva en period i hjärtat av Toscana lanserar vi nu charmiga Artimino, strax utanför Firenze – med fri golf på Le Pavoniere!

Long Stay i Florens!
Vi bor i en by där husen har en 700 år gammal historia..

Var ska vi börja? Konstnärerna, artisterna och författarna; Vad sägs om Leonardo da Vinci, Michelangelo, Galileo Galilei, Dante och Machiavelli. Viner; Brunello och Chianti med flera. Mat; Rustik och enkel mat med bra råvaror. Pasta, fisk, vilt, kött, fågel serveras ofta med rosmarin, basilika och mycket olivolja. Städer och byar; Florens, Pisa, Siena, Lucca, Montecatini, San Gimignano och Arezzo är bara några underbara exempel.

Toscana är även känt för sin vackra natur med små byar på toppen av ett litet berg och cypressklädda kullar men även för dess magnifika städer med stora palats och är inte minst renässansens verkliga födelseplats. Dess extremt rika konstnärliga arv samlas i huvudorten Florens som finns i din absoluta närhet när du åker med Sunbirdie till Florens, Artimino.

Boendet på Tenuta Artimino

blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

Lägenheterna är alla unika och mycket smakfullt renoverade.

Vi har hittat något väldigt speciellt. En by på en topp av ett berg! Tenuta di Artimino är en riktig by som har byggnader från 12, 13 och 1400-talet. Det bor ca 100 personer i byn men delar av byn är ombyggd till semesterboende. I dessa gamla byggnader är dock allt modernt, vilket gör att ni får en fantastisk vistelse på Artimino. Här finns ett 50-tal lägenheter, 3 restauranger, ett hotell (i gamla stallet) och en herrgård. Alla lägenheter har (av förståeliga skäl) helt olika utformning, planlösning och utsikt. Vissa är större, vissa mindre, vissa med balkong, andra inte osv. Detta för att byggnaderna faktiskt är 700 år gamla och då tänkte man inte på balkonger och eftermiddagssol. Som tur är, finns det ett flertal terrasser och uteplatser som är till för alla och med en makalös utsikt över det Toscanska landskapet.

Köken består av fristående köksskåp som får beskrivas som välutrustade pentry, men vi har köpt in 2 extra plattor och ugn vilket innebär att det finns 4 plattor och ugn. Wi-Fi och Internationell TV ingår också och sammantaget måste vi säga att lägenheterna är väldigt charmiga och inbjudande på mycket typiskt italienskt sätt.

blankblankblankblankblankblank

Under några nätter i vår flyttar vi till härliga Fattoria degli Usignoli.

Artimino och golfbanan Le Pavoniere är ett underbart resmål som vi uppskattar för dess härliga vyer och den fina golfbanan. Under våren 2017 är Artimino tyvärr fullbokat av grupper under ett par nätter, då vi flyttar till ett annat boende – Fattoria degli Usignoli, ett ”Country Rescidence Hotel” strax söder om Florens. Vi ser det som en chans till en liten ”semester i semestern” då vi får uppleva ytterligare en del av Toscana och ytterligare ett härligt boende under ett par nätter.

Fattoria degli Usignoli ligger cirka 20 min från Florens centrum och 40 minuter från golfbanan varför vi rekommenderar att ni under dessa dagar satsar på att utforska områdets – och inte minst Florens – kultur, mat och vin. Kanske en shoppingdag i centrala Florence med långlunch på någon av de legendariska restaurationerna? Är du ointresserad av kultur, mat och vin, kan du självklart utnyttja ditt medlemskap även under dessa dagar, precis som under resten av din resa – du har ju fri golf inkluderat!

Läs gärna mer om Fattoria degli Usignoli på www.usignoli.it

Golfen på Le Pavoniere

blankblankblankblankblankblank

Le Pavoniere är en makalös golfbana, ritad av den store Arnold Palmer.

Le Pavoniere ligger i Prato bara någon mil från Florens och inte mer än 14 km från Artimino. Golfbanan är ett mästerverk signerad Arnold Palmer. En vacker och flack bana som är lätt att gå. Ganska lång men med obefintliga ruffar och de enda riktiga hinder som finns är vatten och bunkrar och är verkligen en bana som alla tycker om! Vi har banan nästan helt för oss själva måndag till fredag. Helgerna är det medlemmarnas dagar och vi får spela på eftermiddagen. Fullt medlemskap ingår vilket även innebär spel på måndagar då klubben egentligen är stängd (bara öppen för oss) men då är restaurang, klubbhus mm stängt.
Vill du spela fler banor så har vi specialpris på närbelägna Montecatini och Poggio dei Medici.

Lev livet lite långsammare

Toscana är som gjort för att upplevas långsamt. Därför är en Long Stay det perfekta valet. Spela lite golf. Ta en paus och åk till någon liten by, ät lunch, gå gata upp och ner och verkligen känn atmosfären. Ta in den och förstå att för ca 500 år sedan kanske Leonardo de Vinci gick just här och klurade på hur en helikopter skulle fungera. Da Vinci är förövrigt född i närheten av orten Vinci, som bara ligger 30 minuter från Artimino.

Åk till en vingård eller en olivodling eller varför inte till havet och ta ett dopp. Vi ger er förutsättningarna och ni förverkligar det ni vill.

Service under din Long Stay

Som gäst hos Sunbirdie är vi måna om att du ska trivas och känna dig väl omhändertagen. Av den anledningen har vi vår egen personal på plats som ser till att allt det praktiska sköts till punkt och pricka så du kan slappna av och njuta av din vistelse. Vår värd är där för dig och ingen fråga eller undran är för liten eller oviktig.

Våra värdar är vanligen på plats under säsong, dvs 1/10-1/12 respektive 1/2–1/5. Vissa avvikelser kan förekomma.

Starttider och greenfee

Medlemskap ingår på Le Pavoniere, design av legendariske Arnold Palmer. Du får boka starttider måndag till fredag hur långt i förväg du vill! Lördag, söndag och helgdagar får du får boka 24 timmar i förväg och endast efter kl 13.00. Vilket innebär att du kanske bara hinner 9 hål på helgen men vardagar kan du spela hur mycket du vill!
Vill du spela fler banor så har vi specialpris på Montectini och Poggio dei Medici för ca 45 €. Bokas och betalas genom vår golfvärd.

Vad ingår i priset?

I våra priser ingår generellt boende, service som städning och byte av lakan, el, värme, wifi, golf enligt program samt service av vår personal på plats. Se prislistan för detaljer.

Gå direkt till prislistan för long stay golfresor till Italien, Toscana…

Vad ingår inte i priset?

Flyg och hyrbil ingår inte i våra priser utan det bokar du själv. Läs mer under respektive rubrik nedan eller gå direkt till fliken Flyg/Hyrbil där vi rekommenderar olika flygbolag och hyrbilsföretag. Du kan också söka och boka din hyrbil till bästa pris direkt på vår hemsida…

Ankomst

Vi har inga fasta ankomstdagar utan du väljer själv när du vill anlända och stannar således 4 veckor från ankomstdagen. Vi rekommenderar alltid våra gäster att anlända så nära månadsskiftet som möjligt då det skapar en bra och rolig gruppkänsla, men det är helt fritt att anlända vilken dag som helst eller när ni hittar billiga flygbiljetter med de bästa flygtiderna.

Flyg

Flyg ingår inte och du bokar det själv. Numera går det bra att köpa enkelbiljetter på flyg, och du kan således flyga ner med ett bolag och hem med något annat. Tänk på att golfutrustningen kanske inte ingår i biljettpriset.

Vill du boka flyg själv rekommenderar vi Googles nya och mycket smarta flygbokningssökfunktion där du till exempel kan välja önskad reslängd (exempelvis 28 nätter) under en tidsperiod och får du fram vilket datum du ska resa för att få bästa pris!

Vill du hellre ha personlig hjälp med bokningen av flyg, rekommenderar vi företaget MK Airbroker som du kan kontakta via telefon eller mail. Ring dem på 08-16 69 30 eller maila till info@mkairbroker.se

Hyrbil

För din egen frihet så rekommenderar vi att du hyr bil. På så sätt är du inte låst vid ditt resmål utan kan med lätthet utforska regionen. Dessutom behöver du bil för att ta dig till de golfbanor som inte ligger vid ditt boende om du vill det. Med hyrbilen har du en frihet som är viktig för att din Long Stay vistelse ska bli riktigt lyckad.

Hyrbil bokar du bäst och smidigast själv. Du väljer vilken storlek på bil du önskar ha under din vistelse. Lättast bokar du hyrbilen här på Sunbirdies hemsida via sökmotorn CarTrawler. Sök pris och boka direkt på www.sunbirdie.se/hyrbil


Läs mer om Sunbirdies Long Stay golfresor
Läs mer om Sunbirdies Mid Stay golfresor
Läs mer om Sunbirdies weekend- och vecko-golfresor

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller maila till info@sunbirdie.com

© Sunbirdie AB

Föregående | Nästa
This entry was posted in Long Stay golf i Italien, Toscana, Florens. Bookmark the permalink.

Comments are closed.