Long Stay golfresor till Portugal, Algarve – Albufeira

Algarve, Albufeira – bo mitt i ”byn” och spela på 7 härliga golfbanor! 

Bo vid havet i den mysiga staden Albufeira, mitt på Algarvekusten, i lägenheter med 5-stjärnig service och golf på 7 härliga golfbanor.

I östra Albufeira, mitt på Algarvekusten, ligger vårt härliga boende Grand Muthu Oura View Beach Club. Resorten ligger vid den fina stranden Praia da Oura och tar du hissen upp till 5:e våningen kommer du ut i ”stan” med restauranger och barer på krypavstånd. Till torget i gamla Albufeira är det bara en kvarts promenad och med andra ord har du en perfekt kombination av hav, strand och stad.

Albufeira förvandlas från en turistinvaderad stad under sommarmånaderna till en mysig och genuin liten stad med lugn atmosfär under vintern. Året runt-handlarna och restaurangerna håller öppet, stranden är fri från skrik och skrän och utsikten över Atlanten är klarare.

blankblankblankblankblankblankblankblank

Vi bor perfekt intill havet och Praia da Oura med tillgång till hela Albufeiras utbud av nöjen och service.

Här erbjuder vi på Sunbirdie ett perfekt Long Stay golfresmål som blandar stadsliv och omväxlande golf i toppklass. Du bor på Grand Muthu Oura View Beach Club som har det mesta du behöver för en underbar vistelse under årets kalla månader. Här finns inomhuspool, gym, SPA, tennisbana, minilivs och mängder av aktiviteter för dig som vill hålla dig i form.

Till det härliga boendet, har vi valt golfspel på sju* riktigt fina golfbanor – Penina, Salgados, Morgado, Alamos, Espiche, Boavista och Onyria Palmares. Variationen mellan de olika golfbanorna gör att du aldrig hinner tröttna på någon av dem och du kommer alltid kunna hitta bra starttider.

* Penina ingår från hösten 2020…

Boendet under din Mid eller Long Stay i Albufeira

På Grand Muthu Oura View Beach Club, eller ”Oura” som vi kallar det, bor du i fina, ljusa lägenheter, från en svensk ”etta”, dvs en studio på 35 kvadratmeter till 2:or (1 sovrum) på cirka 70 kvm och 3:or (dvs 2 sovrum) på 110 kvadratmeter. Resorten är 5-stjärnig men då en del rum har några år på nacken (de renoveras löpande och försöker alltid se till att våra gäster får de senast renoverade) håller vi den mer som 4-stjärnig till utförandet – med 5-stjärnig service.

blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

Lägenheterna är utrustade med det mesta du behöver för att kunna leva precis som hemma. I vardagsrummet finns tv för lugna mysiga hemmakvällar och i köket finner du dig snart hemmastad. Väljer du Deluxe-lägenheterna har du underbar utsikt över havet och det vackra poolområdet från balkongen.

På resorten och i omedelbar närhet finns det mesta av service och nöjen och ändå är det kanske din balkong som lockar mest. En perfekt plats av avrunda dagen med en god måltid och ett glas vin ackompanjerat av en utsikt man aldrig kan se sig trött på. Kan det bli bättre?

Det är mycket smidigt att ta sig från och till golfbanorna. Ett par gator och svängar bort kommer man ut på den väg som snabbast leder till Salgados, knappt 11 km bort och för att ta dig till de andra banorna tar du dig smidigt upp till A22:an.

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Golfen under din vistelse i Albufeira

Under en Long Stay har du 14 greenfee per person (7 under en Mid Stay) som gäller på 7 banor* – Penina, Salgados, Morgado, Alamos, Onyria Palmares, Espiche och Boavista.

Salgados är en härligt gåvänlig parkbana som inte är överdrivet lång och med en hel del vatten. Banan, med sina vackra palmer och ondulerade greener, har lätt att charma spelarna. Här gäller det att använda insidan av huvudet och inte bara gå på med drivern. Ofta lönar det sig att försöka placera ut bollen strategiskt för att få en riktigt bra vinkel in mot green och flaggan. Salgados ligger där den ligger av en anledning – det är lätt att uppskatta att spela den varje dag.

Morgado och Alamos ligger bredvid varandra en bit uppe i bergen och utgör en 36-hålsanläggning med gemensamt klubbhus. Det tar ungefär 30 minuter att åka hit med bil från Salgados Resort. Vägen leder oss en bit upp i bergen och därmed är karaktären av Morgado och Alamos väsentligt annorlunda från Salgados. Bägge banorna är mycket natursköna. Morgado är en mjukt kuperad parkbana med breda fairways, snabba och roliga greener. Banan är inte alltför svår, men utmaningar finns – inte minst de väl inbunkrade och snabba greenerna. Alamos, som är kortare än Morgado, anses av många som en av de roligaste på hela kusten. Här finns det verkligen chans till en riktigt bra score om du vågar chansa lite. Greenerna är mycket bra och det gäller att ha bra känsla då de är snabba och ondulerade.

Onyria Palmares av Robert Trent Jones II bjuder på en spektakulär blandning mellan linksgolf och mera parkliknande hål i en underbar närhet till havet. Faktiskt är utsikten över havet och floddeltat så imponerande att en del kunder klagat på att de inte kunnat koncentrera sig på golfen..;) Kort sagt är Onyria Palmares en 27-hålsanläggning av allra  högsta klass och en av Portugals absolut bästa banor!

Boavista har en fin utsikt över Lagos-bukten och är känd för sin ypperliga kondition. Banan är naturanpassad i svagt sluttande terräng och på vissa hål måste du slå bollen över raviner.  Sammantaget en rolig och mycket uppskattad bana. 

Espiche är en allt mer populär golfbana som premierar strategiskt spel. Låt inte det avskräcka dig för som helhet är banan mycket smaklig! Banan ligger dessutom väldigt naturskönt och lugnt utan störande bebyggelse – förutom det fantastiskt trevliga klubbhuset!

Penina är Algarves mest klassiska bana, ritad av Sir Henry Cotton och öppnad redan 1966. Det är en flack skogs-/parkbana som passar de flesta och är väldigt ”klassisk” i sitt utförande, vanligtvis med mycket bra greener. Penina har varit spelplatsen för många stora mästerskap och även Europatourtävlingen The Portuguese Open.

* Penina ingår från hösten 2020…

Vi är övertygade om att de här banorna kommer att hålla dig road och utmanad långt mer än under en månad.

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Service under din Long Stay

Som gäst hos Sunbirdie är vi naturligtvis måna om att du ska trivas så bra som möjligt och känna dig väl omhändertagen. Av den anledningen har vi vår egen personal på plats i området, som ser till att allt det praktiska sköts till punkt och pricka så att du kan njuta av din vistelse. Vårpersonal bor på Salgados, men är där för dig och ingen fråga eller undran är för liten eller oviktig.

Starttider och greenfee

När du bor på Oura spelar du golf på 7 varierade banor – Penina, Salgados, Morgado, Alamos, Onyria Palmares, Espiche och Boavista. 14 greenfee ingår under en Long Stay och 7 greenfee ingår under en Mid Stay och vill du spela mer kan du köpa fler greenfee av vår personal till nettopriser.

Vad ingår i din Long eller Mid Stay?

Med Sunbirdie ingår boende med service av vår personal samt golf enligt ovan.

Gå direkt till prislistan för Mid Stay golfresor…
Gå direkt till prislistan för Long Stay golfresor…

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Vad ingår inte?

Flyg och hyrbil ingår inte i våra priser utan det bokar du själv om du inte vill ta dig ner med egen bil. Se mer information nedan eller gå direkt till fliken Flyg och Hyrbil där vi rekommenderar olika flygbolag och hyrbilstjänster.

Ankomst

Vi har inga fasta ankomstdagar utan du väljer själv när du vill anlända och stannar således så länge du bokat från ankomstdagen. Vi rekommenderar alltid våra gäster att anlända så nära månadsskiftet som möjligt då det skapar en bra och rolig gruppkänsla, men det är helt fritt att anlända vilken dag som helst eller när ni hittar billiga flygbiljetter med de bästa flygtiderna.
 Får ni inte ihop resan riktigt så vistelsen blir exakt 28 eller 14 nätter så har vi även bra priser på extra nätter och extra veckor. Det går mycket bra att stanna i 3, 5 eller 6 veckor eller ännu längre. Se vår prislistor för Mid och Long Stay där du finner priser för grundpaketen plus extra nätter, extra veckor och andra tillägg eller rabatter.

När du inte spelar golf

Om du bor i Albufeira har du närhet till det mesta. Du bor mitt i en levande stad och befinner dig i princip mitt på Algarvekusten med närhet till golf, härliga stränder, mysiga restauranger och byar.

Ja, på Algarve finns så mycket att göra. Här finns restauranger och fiskebyar att upptäcka, kultur finns överallt men kanske företrädesvis västerut där den europeiska vaggan för de första världsomseglingarnas stod. Upptäck Lagos med sin dramatiska historia. Området var lika betydelsefullt för ”världsupptäckar-åldern” som Cape Canevaral var för ”rymdåldern”.

Varför inte upptäcka det lokala vinet från regionen som heter Alentejo? Passa på att hälsa på hos någon av producenterna i närheten.

Har du aldrig tidigare varit i den portugisiska huvudstaden Lissabon så ligger den inte mer än 3 timmar norrut. Hit tar du dig behändigt med hyrbilen.

Faktum är att inte heller Spanien är utom räckhåll. Det är inte mer än 20 mil till den fantastiska staden Sevilla och ännu närmre till spännande och charmiga Huelva, endast 12 mil.

Håll kontakten med vänner och familj där hemma

Fri wifi ingår i lägenheten under din vistelse och även om vi har mätt upp bra hastigheter, är det en service där vi inte kan garantera varken stabilitet eller hastighet. Är du väldigt beroende av wifi, tex om du behöver arbeta en tid, rekommenderar vi därför att du säkrar upp genom att köpa till en surfpott, då roaming numera är kostnadsfritt inom EU.

Flyg

Flyg ingår inte och du bokar det själv för bästa pris och flexibilitet. Numera går det bra att köpa enkelbiljetter på flyg, och du kan således flyga ner med ett bolag och hem med något annat. Tänk på att golfutrustningen kanske inte ingår i biljettpriset.

Vill du boka flyg själv rekommenderar vi Googles smarta flygbokningssökfunktion där du till exempel kan välja önskad reslängd (exempelvis 28 nätter) under en tidsperiod och får du fram vilket datum du ska resa för att få bästa pris!
Norwegian flyger direkt till Faro under delar av året och TAP flyger via Lissabon. Det kan vara värt att fundera på att flyga till Lissabon och sedan ta hyrbil ner till Algarve. Det är drygt 27 mil men den fina motorvägen gör att det inte tar mer än drygt två timmar.

Vill du hellre ha personlig hjälp med bokningen av flyg, rekommenderar vi företaget MK Airbroker som du kan kontakta via telefon eller mail. Ring dem gärna på 08-16 69 30 eller maila till booking@mkairbroker.se

Hyrbil

Tar du inte din egen bil ner till Portugal rekommenderar vi för din egen frihet att du hyr bil. På så sätt är du inte låst vid ditt resmål utan kan med lätthet utforska regionen. Dessutom behöver du bil för att ta dig till de olika golfbanorna.

Med hyrbilen har du en frihet som är viktig för att din Long Stay vistelse ska bli riktigt lyckad. Du kan med lätthet åka till den lilla mysiga restaurangen vid stranden, eller göra en utflykt till någon närbelägen sevärdhet. Sök gärna pris på hyrbilar via dels lågprisbolaget Cartrawler eller helsvenska Holiday Drive här på vår hemsida – www.sunbirdie.se/hyrbil

Vi kan även erbjuda hyrbilar på plats genom en lokal aktör till väldigt förmånliga priser – från drygt 2.200:- per person för 28 dagar inklusive alla försäkringar mm (1.100:- för 14 dagar) och bilen levererad till boendet, vilket är skönt om du tex kommer sent med flyg. Då tar du en taxi till boendet och så får du din hyrbil dagen efter. Du kan även hyra för kortare perioder under din vistelse.

Kontakta oss gärna för mer information och bokning.


Läs mer om Long Stay med Sunbirdie
Läs mer om Long Stay Golfresor
Läs mer om Mid Stay (2-3 veckor)
Läs mer om Short Stay (weekend- och veckoresor)

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller maila till info@sunbirdie.com

© Sunbirdie AB

Föregående | Nästa
This entry was posted in Long Stay Golf Portugal Algarve Albufeira. Bookmark the permalink.

Comments are closed.