Long och Mid Stay golfresor till Spanien, Costa Almeria, Aguilas

Costa Almeria, Aguilas
Nyhet! Toppboende med två sovrum och fri golf eller ett antal greenfee på två banor…

I genuina och charmiga Aguilas på solsäkra Costa Almeria väntar en ljuvlig Long eller Mid Stay-möjlighet under vinterhalvåret. Med anting fritt spel på fina Aguilon eller spel på både Aguilon och Lorca samt riktigt ”toppboende” väntar här en härlig kombination av spännande golf och en väldigt mysig kuststad med sitt utbud av restauranger, strandpromenader och lokalbefolkning. Mot tillägg får du en lägenhet med 2 sovrum och takterass!

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

 

blankblankblankblankblankSolnedgång vid Aguilas Marina under Longstay Spanien | Sunbirdie

Här vid kusten på solsäkra Costa Almeria har vi hittat något utöver det vanliga. En liten undangömd pärla som inte så många känner till eller för den delen varit där. Det är känslan vi har när vi tänker på Aguilas och de roliga banorna Aguilon och Lorca.

På södra Costa Calida, den varmaste och torraste regionen på Iberiska halvön, ligger den lilla mysiga kuststaden Aguilas. Det är en levande stad med ca 30 000 invånare där den naturliga samlingspunkten är någon av de två strandpromenaderna. Strandpromenaden delas naturligt av den stora klippformation som ligger mitt inne i Aguilas.

Aguilas är en genuin liten kuststad inte helt olik Sunbirdies mest populära destination Cambrils på Costa Dorada. Här finns det restauranger, tapas-barer och barer som skapar ett härligt kvällsliv. Dagtid är det flanörer och solbadare som dominerar. Kuststräckan vid staden domineras av vikar, strandpromenader och vackra klippformationer som delar av kusten.

Inte långt härifrån finner man de historiska städerna Cartagena och Murcia men missa inte heller vackra inlandsstaden Lorca med sina härliga kvarter i barockens stil men kanske mest känd för sitt moriska kastell.

Boendet på Los Collados

Strax utanför den trevliga staden Aguilas ligger Los Collados fina lägenheter. Los Collados känns som ett mysigt litet bostadsområde där poolen, receptionen, restaurang och bar är den centrala punkten. Här arrangeras ofta grillaftnar och stämmningen brukar vara på topp. På Los Collados har vi rymliga 2-sovrumslägenheter med badrum, öppen planlösning mellan kök, matplats och vardagsrum samt balkong och mot ett mindre tillägg för du även takterrass, vilket garanterar att du har sol hela dagen. 

blankblankblankblankblankblankblankblankblank

Los Collados ligger strax utanför charmiga Aguilas, med lokalbuss utanför dörren.

Från Los Collados är det väldigt smidigt att ta sig in till Agulias om du vill lämna bilen hemma. Lokalbussen stannar utanför receptionen och tar dig till centrala Aguilas med stort utbud av restauranger och mysiga tapasbarer.

Golfen på Aguilon och Lorca 

En nyhet inför hösten 2019 är att du kan välja mellan två olika golfpaket. Anting fritt medlemskap på den fina banan Aguilon eller ett paket med spel på både Aguilon och Lorca. Priset är detsamma men väljer du ”Play Around” får du 10 respektive 18 greenfee (under 2 respektive 4 veckor) – hälften på vardera bana och väljer du medlemskap på Agulion spelar du helt fritt, så mycket du önskar.  Kan vara bra om du vill spela mycket golf eller kanske ta en niohålarna några dagar – du väljer ju själv hur mycket du vill spela. Vill du hellre ha variation kan vi rekommendera paket med 10/18 greenfee.

Aguilon är en mycket uppskattad bana bland våra gäster. Det är en modern bana i så kallad ”Arizona-style”. Det innebär att du har stora och breda fairways att landa bollen på, men är du utanför fairway kan du hamna i ”waste-areas” med hårt packad sand. I vårt tycke mycket bättre än hamna i halvmeters hög ruff, men säkerligen annorlunda än vad du är van vid hemifrån…

blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

Golfbanan är rolig och omväxlande, men inte allt för tuff om du spelar med insidan…

Aguilon har en omväxlande och bra design med en hel del vattenhinder. Allt är mycket välskött och från stora delar av banan har vi underbar utsikt över havet. Agulion är en bana som växer och som ingen tröttnar på. Det finns några hål som är kuperade, men de skapar nog inga större problem. Däremot kan det vara lite kuperat samt en del lite längre avstånd mellan green och tee, vilket gör att vi rekommenderar golfbil för dig som tycker det är jobbigt att gå. I medlemskapet ingår inte golfbil men vi har ett specialpris – se prislistan.

blankblankblankblank

Även Lorca är väldigt en rolig och omväxlande bana, där många hål bör spelas med insidan…

Vid foten av Almenaras bergskedja, bara 10 minuter från stränderna i Aguilas, ligger Lorcas 18-hålsbana med design av Dave Thomas. Banan ligger på en makalöst vacker plats med stora vyer över berg och fält då den ligger intill en skyddad nationalpark. 

Lorca öppnades 2011 och har välkomnande fairways men en hel del utmaningar i form av raviner och vattenhinder. Lorca bjuder på undulerade greener och strategiskt utplacerade bunkrar som gör varje runda till en ny upplevelse. Banan påminner en aning om Aguilon då det känns modernt och välskött. Utmanande hål, välplacerade vattenhinder, djupa bunkrar och vackra raviner måste hanteras på bästa sätt. 

När du inte spelar golf

Med bara en kilometer in till mysiga Aguilas finns det mycket att göra de dagar ni inte vill spela golf. Inne i Aguilas finns strandpromenad med gott om restauranger att välja mellan. Det är väldigt enkelt att låta bilen stå hemma och ta lokalbussen in till Aguilas eftersom den stannar precis utanför receptionen. Bussfärden kostar ca 1 Euro i vardera riktningen och tar ungefär 10 minuter.

Till större och historiska staden Cartagena är det en timme med bil.  Skulle man vilja åka på lite längre utflykt så är det inte mer än 3,5 timmar ner till Costa del Sol. Det är 2,5 timmar till den vackra staden Granada i Sierra Nevada. Skulle andan falla på så är det inte mer än 3 timmar till fantastiskt spännande utförsåkning upp i Sierra Nevada på över 3000 meters höjd. Ofta med utsikt ut över hela Costa del Sol och ibland även bort ut över Atlasbergen på afrikanska sidan av Gibraltarsundet. Man brukar kunna åka skidor ända fram till i början av maj.


Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller på info@sunbirdie.com, eller gör en prisförfrågan online här på vår hemsida

Gör en snabb pris-/offertförfrågan


Service under din Mid eller Long Stay

Som gäst hos Sunbirdie är vi måna om att du ska trivas och känna dig väl omhändertagen. Av den anledningen har vi vår egen personal på plats som ser till att allt det praktiska sköts till punkt och pricka så du kan slappna av och njuta av din vistelse. Vår värd är där för dig och ingen fråga eller undran är för liten eller oviktig.

Våra värdar är vanligen på plats under säsong, dvs 1/10-1/12 respektive 1/2–1/5. Vissa avvikelser kan förekomma.

Starttider och greenfee

Som Mid och Long Stay-gäst med Sunbirdie i Aguilas har du antingen fritt medlemskap på Aguilon eller tillgång till 5/9 greenfee på Aguilon och 5/9 greenfee på Lorca. Vill du spela mer har vi nettopriser på båda banorna och flera andra i närheten. Starttider bokar du direkt i receptionen när du kommit ned. 

Vad ingår i priset?

14 respektive 28 dagars boende (2/4 veckor) med golf enligt ovan.

Får ni inte ihop resan riktigt så vistelsen blir exakt 14 eller 28 dagar, har vi även bra priser på extra nätter. Nu behöver man inte stanna i 4 veckor eller 8 veckor. Det går mycket bra att stanna i 5 eller 6 veckor. Se vår prislista där du finner priser för 4 veckor, extra nätter, extra veckor och extra vistelse (4 veckor), samt tillägg för vissa perioder som påsk och nyår.

Gå direkt till prislistan för Long Stay golfresor till Aguilas…
Gå direkt till prislistan för Mid Stay golfresor till Aguilas…

Vad ingår inte i priset?

Flyg och hyrbil ingår inte i våra priser utan det bokar du själv. Läs mer under respektive rubrik nedan eller gå direkt till fliken Flyg/Hyrbil där vi rekommenderar olika flygbolag och hyrbilsföretag. Du kan numera söka och boka din hyrbil till bästa pris direkt på vår hemsida…


Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller på info@sunbirdie.com, eller gör en prisförfrågan online här på vår hemsida

Gör en snabb pris-/offertförfrågan


Ankomst

Vi har inga fasta ankomstdagar utan du väljer själv när du vill anlända och stannar således 4 veckor från ankomstdagen. Vi rekommenderar alltid våra gäster att anlända så nära månadsskiftet som möjligt då det skapar en bra och rolig gruppkänsla, men det är helt fritt att anlända vilken dag som helst eller när ni hittar billiga flygbiljetter med de bästa flygtiderna.

Flyg till Costa Almeria

Flyg ingår inte och du bokar det själv.

Aguilas ligger lite mittemellan de stora flygplatserna. Det finns direktflyg från Sverige till Alicante (18 mil) och Malaga (31 mil). Det går även att flyga till Almeria (10 mil) med mellanlandning. Till Alicante och Malaga finns det möjlighet att flyga direkt med SAS, Norwegian och Ryanair.

Numera går det bra att köpa enkelbiljetter på flyg. Du kan således flyga ner med ett bolag och hem med något annat. Tänk på att golfutrustningen kanske inte ingår i biljettpriset utan vissa tar ut en avgift för detta.

Vill du boka flyg själv rekommenderar vi Googles smarta sökfunktion där du till exempel kan välja önskad reslängd (exempelvis 28 nätter) under en tidsperiod och får då fram vilket datum du ska resa för att få bästa pris!

Vill du hellre ha personlig hjälp med bokningen av flyg, rekommenderar vi företaget MK Airbroker som du kan kontakta via telefon eller mail. Ring dem på 08-16 69 30 eller maila till info@mkairbroker.se

Hyrbil

Hyrbil ingår inte i priset på din resa, men vi rekommenderar att du hyr en bil, för att få ut mesta möjliga av din vistelse på Costa Almeria.

Hyrbil bokar du själv för bästa pris och smidighet. Du väljer vilken storlek på bil du önskar ha under din vistelse. Lättast bokar du hyrbilen här på Sunbirdies hemsida via sökmotorn CarTrawler. Sök pris och boka direkt på www.sunbirdie.se/hyrbil


Läs mer om Sunbirdies Long Stay golfresor
Läs mer om Sunbirdies Mid Stay golfresor
Läs mer om Sunbirdies weekend- och vecko-golfresor

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller maila till info@sunbirdie.com

© Sunbirdie AB

Föregående | Nästa
This entry was posted in Long Stay golf Spanien, Costa Almeria, Aguilas. Bookmark the permalink.

Comments are closed.