Long Stay golfresor till Spanien, Costa Barcelona, Sitges

Sitges – toppboende intill havet mitt i staden och fritt spel på klassiska Terramar. Nyhet: Helrenoverade lägenheter!

Välkomna till Sitges – Spaniens Saint-Tropez, strax söder om världsstaden Barcelona. Sitges är en exklusiv semesterort där det under sommarsäsongen är full fart. Under resten av året är tempot lugnare och mysigt. Vårt boende Mediterraneo ligger intill den underbara strandpromenaden och runt hörnet ligger stadens många vindlande, mysiga gränder och gastronomiska frestelser – allt med 300 soldagar per år…

blankblank4-stjärnig Boendet på Mediterraneo i Sitges, SpanienblankblankblankLong Stay golf i Spanien på Mediterraneo i Sitges

När du åker med Sunbirdie till Sitges bor du väldigt bra i helt nyrenoverade lägenhter, direkt på strandpromenaden och har allt inom gångavstånd. Affärer, gågator, gränder, kyrkor, butiker, stranden och till och golfbanan, Terramar, ligger bara två kilometer bort utmed strandpromenaden. Även om man kanske inte promenerar till golfbanan varje dag, så är det väldigt skönt att kunna göra det om man vill. Läget för vårt härliga boende, Mediterraneo, är med andra ord ypperligt.

Här kan du verkligen välja mellan Mid Stay (14-21 dagar) eller en Long Stay. Närheten till Barcelona och flygplatsen gör att Sitges passar alla och du kan kombinera Sitges med Barcelona. Pendeltåget tar 35 minuter och du kliver av vid Ramblan.

Boendet på Mediterraneo i Sitges

Aparthotel Mediterraneo har som nämndes ovan ett perfekt läge och är nyrenoverade med 4-stjärnig standard och har stora, härliga balkonger. Lägenhetshotellet ligger mitt på strandpromenaden och alla lägenheter har havsutsikt, många med underbar eftermiddagssol. På Mediterraneo finns restaurang och utomhuspool. Bilen parkerar du med fördel i garaget (ingår i mån av plats för er som bor på long stay).

blankBo alldeles vid havet under long stay golfresa till Sitges, Costa Barcelona, SpanienblankBekväm golfresor till Costa Barcelona, Sitges i SpanienblankAvkopplande longstay till Costa Barcelona,Sitges i Spanienblankblank

Lägenheterna är moderna, och helt nyrenoverade med nya fräscha möbler. Ett sovrum, vardagsrum (med bäddsoffa), balkong och kök. Köksavdelningen är kanske lite enklare, med två plattor, micro samt tvättmaskin men fungerar utmärkt för enklare rätter. Mer avancerade rätter kan med fördel avnjutas på någon av de hundratals prisvärda restauranger som ligger i absolut närhet av boende. De allra närmaste utmed strandpromenaden är bra och trevliga, men om du letar dig in i de vindlande gränderna kan du botanisera bland en uppsjö mer lokala restauranger, caféer och barer. Starta gärna med ett par pintxos (tapas på bröd) och ”una caña, por favor” (en liten öl, tack)…

Golfen i Sitges

Club de Golf Terramar har en underbar parkbana som öppnades redan 1927. Golfklubben är en av Spaniens mest exklusiva och anrika klubbar och de omkring 1.000 medlemmarna tillhör gräddan. Detta märks i klubbhuset där tempot är lågt och såväl service som förplägnad är av bästa märke. Den stora terrassen med ett underbara läge invid det palmkantade artonde hålet med Medelhavets blå vatten som fond, går inte heller av för hackor.

Banan är som nämnts från 1927, men den har givetvis sedan dess genomgått ett antal ansiktslyftningar. I grunden är den en klassik spansk parkbana med pinjeträd som ramar in de flesta hålen och väl utmejslade och greenområden. En extra bonus är att många av hålen bjuder på havsutsikt och två hål går faktiskt direkt utefter Medelhavet, där den saltmättade havsluften tillför ytterligare en dimension.

Banan är flack och lätt att gå, men känns ändå inte platt och ointressant. Tvärt om gör de låga pinjeträden att varje hål känns som en egen värld och även om du råkar slå snett, hittar du alltid bollen. Mycket roligt, omväxlande och det är verkligen en bana man inte tröttnar på i första laget.

Känslan i det charmiga klubbhuset är väldigt familjär och välkomnande. Det känns inte som att vara en del av en stor ”turistindustri” utan man känner sig mer som en medlem, vilket är väldigt trevligt. Ännu trevligare blir det när man lämnar klubborna och promenerar den korta sträckan hem utmed strandpromenaden. Då är livet lätt att leva!

Terramar är en verklig klassiker med bästa läge i Sitges.

blankblankblankblankblank

 

Som medlem får du boka alla tillgängliga starttider 2 dagar i förväg. Lördag och söndag på Terramar bokas på plats och det brukar ta ca 30-40 min innan du kommer ut på banan. Måndagar är Terramar stängd.

Klubbhuset är stort och mysigt där du kan sitta på uteterassen och avnjuta en god lunch eller något gott att dricka och blicka ut över medelhavet. På klubben finns även tennisbanor (grus, tillägg), paddle, stort gym (tillägg), relaxavdelning och är såklart tillgängligt för dig som medlem. 

När du inte spelar golf

När du inte njuter av golfspelet på någon av de trevliga golfbanorna, så finns det stora möjligheter till att först och främst upptäcka pärlan Sitges. Här finns många härliga restauranger, faktiskt ca 350 stycken, en oerhört vacker strandpromenad precis där du bor och mycket att både se och göra.

Sedan är det inte mer än 35 minuter med tåg som stannar precis vid Ramblan i Barcelona. I Barcelona, Spaniens näst största stad med cirka 1,6 miljoner invånare, finns det ett gigantiskt utbud av kultur, shopping och gastronomi. Att besöka Barcelona åtminstone en gång under din vistelse i Sitges är närmast ett måste.

Förresten, du kan även se på fotboll i Barcelona… Staden har två klubbar, FC Barcelona med hemmaarenan Camp Nou , som är Europas största fotbollsarena och en verklig upplevelse med maximalt 98 787 åskådare, eller så kan du se på RCD Espanyol.

Service under din Long Stay

Som gäst hos Sunbirdie är vi måna om att du ska trivas och känna dig väl omhändertagen. I sitges har vi inte någon egen personal på plats men du har telefonservice med våra värdar på Costa Dorada, som bara är en halvtimme bort.

Starttider

Som Long Staygäst med Sunbirdie på Mediterraneo i Sitges blir du medlem på Club de Golf Terramar.

Du kan med andra ord boka alla tillgängliga starttider 24 timmar i förväg, utom helger och helgdagar då Terramar har bokning direkt på plats i klubbhuset. Terramar är stängd på måndagar.

Vad ingår i priset?

28 dagars boende (4 veckor) och medlemskap ingår i priset.

Får ni inte ihop resan riktigt så vistelsen blir exakt 28 dagar, har vi även bra priser på extra nätter. Nu behöver man inte stanna i 4 veckor eller 8 veckor. Det går mycket bra att stanna i 5 eller 6 veckor. Se vår prislista där du finner priser för 4 veckor, extra nätter, extra veckor och extra vistelse (4 veckor), samt tillägg för vissa perioder som påsk och nyår.

Gå direkt till prislistan för long stay golfresor till Spanien, Costa Barcelona…

Vad ingår inte i priset?

Flyg och hyrbil ingår inte i våra priser utan det bokar du själv. Läs mer under respektive rubrik nedan eller gå direkt till fliken Flyg/Hyrbil där vi rekommenderar olika flygbolag och hyrbilsföretag. Du kan numera söka och boka din hyrbil till bästa pris direkt på vår hemsida…

Ankomst

Vi har inga fasta ankomstdagar utan du väljer själv när du vill anlända och stannar således 4 veckor från ankomstdagen. Vi rekommenderar alltid våra gäster att anlända så nära månadsskiftet som möjligt då det skapar en bra och rolig gruppkänsla, men det är helt fritt att anlända vilken dag som helst eller när ni hittar billiga flygbiljetter med de bästa flygtiderna.

Flyg

Flyg ingår inte och du bokar det själv. Till Costa Barcelona, där staden Sitges och vårt härliga boende Mediterraneo ligger, flyger man till Barcelona med exempelvis Norwegian, SAS eller Ryanair. Numera går det bra att köpa enkelbiljetter på flyg, och du kan således flyga ner med ett bolag och hem med något annat. Tänk på att golfutrustningen kanske inte ingår i biljettpriset.

Vill du boka flyg själv rekommenderar vi Googles nya och mycket smarta flygbokningssökfunktion där du till exempel kan välja önskad reslängd (exempelvis 28 nätter) under en tidsperiod och får du fram vilket datum du ska resa för att få bästa pris!

Vill du hellre ha personlig hjälp med bokningen av flyg, rekommenderar vi företaget MK Airbroker som du kan kontakta via telefon eller mail. Ring dem på 08-16 69 30 eller maila till info@mkairbroker.se

Hyrbil

För din egen frihet så rekommenderar vi att du hyr bil. På så sätt är du inte låst vid ditt resmål utan kan med lätthet utforska regionen. Med hyrbilen har du en frihet som är viktig för att din Long Stay vistelse ska bli riktigt lyckad.

Hyrbil bokar du själv för bästa pris och smidighet. Du väljer vilken storlek på bil du önskar ha under din vistelse. Lättast bokar du hyrbilen här på Sunbirdies hemsida via sökmotorn CarTrawler. Sök pris och boka direkt på https://www.sunbirdie.se/prisvarda-hyrbilar/


Läs mer om Sunbirdies Long Stay golfresor
Läs mer om Sunbirdies Mid Stay golfresor
Läs mer om Sunbirdies weekend- och vecko-golfresor

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller maila till info@sunbirdie.com

© Sunbirdie AB

Föregående | Nästa
This entry was posted in Long Stay golf Spanien, Costa Barcelona, Sitges. Bookmark the permalink.

Comments are closed.