Long Stay golfresor till Spanien, Costa de la Luz – Islantilla

Nyhet! Costa de la Luz, Islantilla – oerhört bra boende med spel i två länder!

19 kilometer in på den spanska sidan från gränsen mellan Portugal och Spanien ligger trevliga, charmiga och solsäkra Islantilla Golf Resort, mitt emellan badorterna Isla Christina och La Antilla. Läget är perfekt. Lite mindre än en timme från Faro på Algarvekusten och det är inte mycket längre till den fantastiska spanska staden Sevilla.

4 veckor Long Stay (28 nätters boende) och fri golf på 2 banor (18 + 27 hål) från 11.495:-

Islantilla är inget okänt resmål utan det är säkert många av er som varit där eller åtminstone sett eller hört namnet i olika sammanhang när det gäller golf. Spanish Open på Europatouren har spelats här och Islantillas 27 hålsbana rankas generellt väldigt högt.

blankblankblankblank

Men det som är det som gör Islantilla till ett underbart Mid- och Long Stay resmål är några andra faktorer. Först och främst har du medlemskap på Islantillas 27 hålsbana men även medlemskap på Quinta do Vale på Algarve i grannlandet Portugal! Quinta do Vale är designad av ingen mindre än ikonen Severiano Ballesteros…

Men det bästa av allt är nog vårt boende. AMA Hotel & Health Retreats och deras lägenheter är bland det bästa vi sett. Lägenheterna har allt och lite till…

Boendet på AMA Hotel & Health Retreats

AMA Hotel & Health Retreats är 5-stjärnigt rakt igenom men med väldigt humana priser. Mycket fokus ligger på mat och hälsa. Må gott, ät rätt och motionera. Därför finns det väl tilltagna områden för motion med gym, Spa, yoga, pooler, bastu och relaxavdelningar. Gym, Spa , yoga med mera kostar extra, välj det paket som passar dig bäst. På resorten finns det också en mysig bar och två restauranger.

blankblankblankblankblankblankblank

Lägenheterna är rymliga med två sovrum, vardagsrum, stort kök, balkong med eftermiddagssol. Allt av högsta kvalitet.

Resorten innehåller, förutom cirka 300 lägenheter, även ett mindre ”boutique” hotell med 62 rum. Utmärkt om gäster ska stanna bara några dagar.

Golfen på Islantilla och Quinta do Vale

Golfbanan Islantilla Golf, en kort promenad från vårt härliga boende på AMA Hotel & Health Retreats, öppnade 1992 och sedan dess har den blivit en av de mer kända banorna i Spanien. 1995 var den spelplats för Turespaña Masters på herrarnas Europatour och det har även spelats några Challenge Tour-tävlingar här.

Golf Digest har rankat den som en av top-100 i Europa.

blankblankblankblankblankblankblankblankblank

Det finns 27 hål i form av tre olika 9-hålsslingor. Samtliga varsamt utlagda i ett vackert landskap med buskar, pinjeträd, underbara sluttningar och ett antal natursköna, och för den delen spelförsvårande, vattenhinder. De tre olika slingorna har lite olika karaktär men generellt är det en ganska flack bana med några kuperade hål.

Utsikten över Atlanten är fantastisk och den milslånga sandstranden, som skiljer dig och ditt spel från det stora mäktiga blå, skäms heller inte för sig.

Quinta do Vale heter den andra banan som ingår i paketet. Quinta do Vale ligger i Portugal, 30 kilometer från ditt boende på Islantilla. Den spanske golfikonen Severiano Ballesteros står för designen och det är en mycket uppskattad, relativt öppen, parkbana. Det är ganska mycket vatten i spel men en bana man verkligen inte tröttnar på.

Här finns också ett härligt klubbhus på en höjd med utsikt över stora delar av banan samt floden Rio Guadiana, som delar Portugal och Spanien. På det stora hela är Quinta do Vale en flack bana där det är 3-4 hål som är lätt kuperade.

När du inte spelar golf

Islantilla är en levande badort med en enorm sandstrand. Det är heller inte långt till andra orter som Isla Christina och La Antilla.

Dessutom som på någon timmes bil- eller bussresa. når du fascinerande och romantiska Sevilla, den största staden i södra Spanien och staden för Carmen, Don Juan och Figaro. Och eftersom du spelar golf på Algarve finns det även mycket att upptäcka längs den kusten.

Service under din Long Stay

Som gäst hos Sunbirdie är vi måna om att du ska trivas och känna dig väl omhändertagen. Av den anledningen har vi vår egen personal på plats som ser till att allt det praktiska sköts till punkt och pricka så du kan slappna av och njuta av din vistelse. Vår värd är där för dig och ingen fråga eller undran är för liten eller oviktig.

Våra värdar är vanligen på plats under säsong, dvs 1/10-1/12 respektive 1/2–1/5. Vissa avvikelser kan förekomma.

 Starttider och greenfee

När du åker med Sunbirdie till Islantilla kan du boka alla tillgängliga tider 2 dagar i förväg på både Islantilla Golf och Quinta do Vale utom under oktober och mars då du bara kan boka starttider efter klockan 13.00 på Islantilla.

Vad ingår i priset?

28 dagars boende (4 veckor) och medlemskap på två banor ingår i priset.

Får ni inte ihop resan riktigt så vistelsen blir exakt 28 dagar, har vi även bra priser på extra nätter. Nu behöver man inte stanna i 4 veckor eller 8 veckor. Det går mycket bra att stanna i 5 eller 6 veckor. Se vår prislista där du finner priser för 4 veckor, extra nätter, extra veckor och extra vistelse (4 veckor), samt tillägg för vissa perioder som påsk och nyår.

Gå direkt till prislistan för long stay golfresor till Spanien, Islantilla…

Vad ingår inte i priset?

Flyg och hyrbil ingår inte i våra priser utan det bokar du själv. Läs mer under respektive rubrik nedan eller gå direkt till fliken Flyg/Hyrbil där vi rekommenderar olika flygbolag och hyrbilsföretag. Du kan numera söka och boka din hyrbil till bästa pris direkt på vår hemsida…

Ankomst

Vi har inga fasta ankomstdagar utan du väljer själv när du vill anlända och stannar således 4 veckor från ankomstdagen. Vi rekommenderar alltid våra gäster att anlända så nära månadsskiftet som möjligt då det skapar en bra och rolig gruppkänsla, men det är helt fritt att anlända vilken dag som helst eller när ni hittar billiga flygbiljetter med de bästa flygtiderna.

Flyg

Flyg ingår inte och du bokar det själv. Till Islantilla på Costa de la Luz är det närmast att flyga till Faro på Algarve i Portgual med exempelvis Norwegian eller Air Portugal. Nuförtiden går det bra att köpa enkelbiljetter på flyg. Du kan således flyga ner med ett bolag och hem med något annat. Tänk på att golfutrustningen kanske inte ingår i biljettpriset.

Vill du boka flyg själv rekommenderar vi Googles nya och mycket smarta flygbokningssökfunktion där du till exempel kan välja önskad reslängd (exempelvis 28 nätter) under en tidsperiod och får du fram vilket datum du ska resa för att få bästa pris!

Vill du hellre ha personlig hjälp med bokningen av flyg, rekommenderar vi företaget MK Airbroker som du kan kontakta via telefon eller mail. Ring dem på 08-16 69 30 eller maila till info@mkairbroker.se

Hyrbil

För din egen frihet så rekommenderar vi att du hyr bil. På så sätt är du inte låst vid ditt resmål utan kan med lätthet utforska regionen. Med hyrbilen har du en frihet som är viktig för att din Long Stay vistelse ska bli riktigt lyckad.

Hyrbil bokar du själv för bästa pris och smidighet. Du väljer vilken storlek på bil du önskar ha under din vistelse. Lättast bokar du hyrbilen här på Sunbirdies hemsida via sökmotorn CarTrawler. Sök pris och boka direkt på www.sunbirdie.se/hyrbil


Läs mer om Sunbirdies Long Stay golfresor
Läs mer om Sunbirdies Mid Stay golfresor
Läs mer om Sunbirdies weekend- och vecko-golfresor

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller maila till info@sunbirdie.com

© Sunbirdie AB

Föregående | Nästa
This entry was posted in Long Stay Golf i Spanien, Costa de la Luz, Islantilla. Bookmark the permalink.

Comments are closed.