Long Stay Mat & Kultur i Thailand, Chiang Rai

Upptäck det genuina Thailand under en Long Stay med fokus på mat och kultur

Under höstens och vinterns mörka period kan du istället njuta av smekande värme, unika upplevelser i form av natur och kultur och den bästa lokala maten i norra Thailand, Chiang Rai. Dessutom kan vi erbjuda ett riktigt toppboende och det bästa omhändertagandet av vårt svensk/thailändska värdpar. Här får du en unik och bekväm Long Stay Mat & Kultur med de bästa upplevelserna och det bästa köket som området kring den “Gyllene triangeln” erbjuder.

Söker du efter Long Stay golfresor till Chiang Rai?

Det är knappast någon slump att hundratusentals svenskar reser till Thailand varje vinter. Det är få resmål som kan erbjuda det som Thailand har. I norra delen, i den “Gyllene triangeln” finns ett unikt och rikt utbud av naturområden, kultur och historia. Här finns strålande vackra tempel, fantastiska arkitektoniska landmärken och inte minst den underbart goda och färgstarka maten. Allt detta tillsammans med sol,värme och en avslappnad atmosfär. På kvällen är det runt 20 grader och under dagen stiger temperaturen till kring 28-30 grader.

Svensktalande värd och bra boende

Våra värdar på plats är ett svenskt/thailändskt par som bott i Thailand i 15 år, Kenneth Lundgren och hans fru. De kan regionen, kulturen och maten och längtar efter att få visa våra Long Stay gäster denna fantastiskt vackra och mytomspunna region av Thailand där maten, naturen, den unika kulturen och den vänliga befolkningen sammanvävs till en oförglömlig upplevelse.

Vi bor på det mysiga och välrenommerade Laluna Resort – centralt i Chiang Rai – där pooler och exotiska trädgårdar avlöser varandra. Boendet består av bekväma och mysiga bungalows med promenadavstånd till mängder av restauranger och butiker.

Att äta ute på restaurang är oerhört prisvärt och en lunch-eller middagsrätt kostar ca10 kr per person. Allt sammantaget bäddar vi för en Long Stay-upplevelse utöver det vanliga.

Mat & Kultur i Chiang Rai

Som Long Stay-gäst med paket ”Mat & Kultur” i Chiang Rai, kommer ni att vara med på tre olika aktiviteter varje vecka, två utflykter samt en matlagningsklass. Alla med sitt unika innehåll så att er vistelse blir både innehållsrik och oförglömlig. Transporter, luncher mm ingår. Programmet löper under fyra veckor och man kan hoppa in på valfri vecka då alla veckoprogram har olika innehåll. Utflykterna och aktiviteterna som ingår är:

Doi Tung – Royal Villa och Mea Fah Luang Garden
En tur upp i de vackra bergen där enbart själva resan är en upplevelse i sig. Här har bergsbefolkningen numera sina egna frukt och teodlingar efter att tidigare varit fast i den illaberyktade heroinodlingen som dominerade området för 50 år sen. Därefter ett besök till Mae Fah Luang Garden, Thailands mest spektakulära trädgård på 1.400 meters höjd. Lunch och transporter ingår!

Long Tail boat, Elephant riding and Hot springs
Ett besök till Elephant Camp, 25 km väster om Chiang Rai. Färden dit går via floden Kok i en long tail boat. Ridning på elefant och därefter går turen till Hot Springs och ett bad kanske. Lunchen serveras längs med den vackra floden innan återfärden i long tail boat till Chiang Rai. Lunch och transporter ingår!

The Black House, Hill Tribe Village and Wat Phra Kaew
Här kommer ni besöka tre olika kulturella platser i Chiang Rai området. Ni kommer att få träffa människor ur bergsbefolkningen, Akah och Lahu och stifta bekantskap med deras unika klädsel, hantverk och kultur. Wat Phra Kaew är ett väldigt betydelsfullt Buddhatempel som också besöks under dagen. Lunch och transporter ingår!

The Golden Triangle, Laos, Mae Sai and Burma
Här får ni uppleva en otroligt spännande utflykt och bl a åka över gränsen till Laos.
Den “Gyllene triangeln” högst upp i norr täcker båda sidor om den mäktiga Mekong floden, som formar gränsen mellan Thailand, Laos, och Burma. Ni kommer att besöka en lokal marknad i Laos och lunchen intas på en liten restaurang längs flodens stand. Lunch och transporter ingår!

Singha Park, Doi Chang Tea and the White Temple
Här får ni bl a uppleva hur de bästa teerna produceras vid Doi Chang tea. Men även höjdpunkten- The White Temple – denna mäktiga byggnad som är den mest besökta i regionen.

Bike ride in the Chiang Rai surroundings
Denna dag får ni uppleva i cykelsadeln. Det blir en skön, avkopplande tur genom Chiang Rai och dess landsbygd. Totalt ca 40 km med många pauser och hänförande utsikter. Lunch ingår!

A two day visit to the Hill Tribes
En tvådagars tur till olika mindre byar där ni kommer kunna träffa delar av minoritetbefolkningen i Chiang Rai området. Ni kommer att få ta del av kulturen i hur man lever på en Thailändskt farm. Middag och övernattning i en trevlig hemmamiljö. Under dessa två dagar kommer ni att få en insikt i befolkningens vardag, deras mat, klädstil, och den vackra omgivningen. En fantastisk mini-resa som kommer att bli ett minne för alltid. Luncher och transporter ingår!

Yoga introduktion
Här får ni en introduktion i yogans värld, enkel och genuin. Passar alla oavsett nivå och kunskap, nybörjare eller van. Vill ni kan ni sedan boka en kurs om 10 ggr. (bokas och betalas på plats)

Matlagningsklass, Thai Cooking.
Vid ett tillfälle varje vecka kommer ni att få uppleva det Thailändska köket tillsammans med andra long stay gäster, under ledning av vårt eminenta värdpar. Ni börjar med att besöka den lokala marknaden för att köpa alla underbara råvaror och ingredienser till kvällens måltid. Ni kommer att få lära er om fantastiska kryddor, bl a chili i olika former. Sedan kommer ni att laga två olika rätter tillsammans som därefter intas i härlig gemenskap i trädgården hemma hos vårt värdpar. En underbart trevlig och god upplevelse varje vecka utlovas. Dryck och transporter ingår!

Boendet på Laluna Resort i Chiang Rai

På Laluna Resort, som ligger mitt i Chiang Rai med mängder av restauranger och butiker på promenadavstånd, finns de bekvämligheter som behövs för en ojämförligt avkopplande månad.

blankblankblankblank

Ni bor i fräscha och rymliga bungalows med direkt access ut till trädgård och poolområdet. Alla rum har vackra trägolv och är unikt inredda med hög charmfaktor. Varför inte börja dagen med en simtur i poolen innan frukosten serveras utomhus i restaurangen?
Hotellet serverar en fullödig amerikansk/thailändsk frukost som gör att ni står er långt in på dagen. På Laluna gäller sålunda inget självhushåll. Rummen innehåller kylskåp och vattenkokare för te och kaffe men tanken med en Long Stay här är att njuta av den thailändska maten och låta sig serveras luncher och middagar eftersom det är så väldigt billigt. Att äta på restaurang i Chiang Rai är väldigt prisvärt. Här kan man få en lunch eller middag för ca 10 svenska kronor.

När du inte är med på våra aktiviteter

På lediga dagar finns det en mängd upplevelser att välja mellan. Vill man så kan man ex. boka yogaklass för hela sin vistelse som tillval. För tips om övriga aktiviteter besök gärna vår värd, Kenneth Lundgrens, egna hemsida www.mkcr-tour.com

Service under din Long Stay

Som gäst hos Sunbirdie är vi måna om att du ska trivas och känna dig väl omhändertagen. Av den anledningen har vi alltid vår egen personal på plats som ser till att allt det praktiska sköts till punkt och pricka så du kan slappna av och njuta av din vistelse.
Vår värd är där för dig och ingen fråga eller undran är för liten eller oviktig.

Prislista Mat & Kultur i Thailand, Chiang Rai

Long Stay ”Mat & kultur” i Chiang Rai på Laluna Resort 1/10-30/4

Long stay (28 nätter) från 12.695:-
Mid stay (14 nätter) från 7.595:- 

Long stay, 28 nätter
Grundpris 12.695:- per person Boende i bungalows på 4-stjärniga Laluna Resort med 1 sovrum inkl. el,värme, fritt internet. Städning och byte av handukar/lakan 1g/vecka, slutstädning. Daglig frukost i restaurangen. Transport t/r flygplatsen.12 aktiviteter/utflykter (2 utflykter + 1 matlagning per vecka) med service från vårt svensk/thailändska värdpar som bott i Chiang Rai i 15 år.

Tillägg/rabatter
Enkelrumstillägg: 136:-/natt (3.808:- för en Long stay period)
Extra natt: 330:- per person inkl.frukost
Extra vecka: 2.100:- per person inkl. frukost
Tvätt: ca 300:- för 100 plagg (tvättade och strukna) på hotellet. ca 120:- på tvätteriet runt hörnet.
Tillägg för jul/nyår: Under perioden 24/12-2/1 tillkommer 150:- per person och natt.

Mid stay, 14 nätter
Grundpris 8.095:- per person, Boende i bungalows på 4-stjärniga Laluna Resort med 1 sovrum inkl. el,värme, fritt internet. Städning och byte av handukar/lakan 1g/vecka, slutstädning. Daglig frukost i restaurangen. Transport t/r flygplatsen. 6 resp. 9 aktiviteter/utflykter (2 utflykter + 1 matlagning per vecka) med service från vårt svensk/thailändska värdpar som bott i Chiang Rai i 15 år.

Grundpris 21 nätter: 10.595:- per person

Tillägg/rabatter:
Enkelrumstillägg: 200:-/natt
Extra natt: 330:- per person inkl.frukost
Tvätt: ca 300:- för 100 plagg (tvättade och strukna) på hotellet. ca 120:- på tvätteriet runt hörnet.
Tillägg för jul/nyår: Under perioden 24/12-2/1 tillkommer 150:- per person och natt.

Vad ingår i priset

28 nätters boende (4 veckor) och 12 aktiviteter inom Mat & Kultur programmet och transporter ingår i priset. Får ni inte ihop resan riktigt så vistelsen blir exakt 28 dagar, finns även bra priser på extra nätter. Nu behöver man inte stanna i 4 veckor eller 8 veckor. Det går mycket bra att stanna i 5 eller 6 veckor. Se vår prislista här ovan där du finner priser för 4 veckor, extra nätter, extra veckor med mera.

Vi rekommenderar alltid våra gäster att anlända så nära månadsskiftet som möjligt då det skapar en bra och rolig gruppkänsla, men det är helt fritt att anlända vilken dag som helst eller när ni hittar billiga flygbiljetter med de bästa flygtiderna.

Vad ingår inte i priset?

Flyg och hyrbil ingår inte i våra priser utan det bokar du själv. Läs mer under respektive rubrik nedan eller gå direkt till fliken Flyg/Hyrbil där vi rekommenderar olika flygbolag och hyrbilsföretag.

Ankomst

Vi har inga fasta ankomstdagar utan du väljer själv när du vill anlända och stannar således 4 veckor från ankomstdagen. Vi rekommenderar alltid våra gäster att anlända så nära månadsskiftet som möjligt då det skapar en bra och rolig gruppkänsla, men det är helt fritt att anlända vilken dag som helst eller när ni hittar billiga flygbiljetter med de bästa flygtiderna.

Stanna i Thailand i mer än 30 dagar?

Vill du stanna längre tid än den tidigare gränsen på 30 dagar kan du nu förlänga sitt visum på plats i landet för ca 2000 baht på ett sk immigrationskontor, som bland annat finns här i Chiang Rai. Läs gärna mer om de nya reglerna här.

Flyg

Flyg ingår inte och du bokar det själv. Till Chiang Rai flyger du bäst till Bangkok, byter flyg och flyger en dryg timme norrut till Chiang Rais internationella flygplats. Thai Air och Norwegian erbjuder mycket låga priser och bra flygtider till Thailand. Just nu är vår rekommendation att försöka flyga på tisdagar då de allra bästa förbindelserna finns. Vi vill också slå ett slag för att försöka anlända runt månadsskiftet för att få den bästa ”delaktigheten” i alla aktiviteter på plats.
 Numera går det också bra att köpa enkelbiljetter på flyg. Du kan således flyga ner med ett bolag och hem med något annat.

Vill du boka flyg själv rekommenderar vi Googles nya och mycket smarta flygbokningssökfunktion där du till exempel kan välja önskad reslängd (exempelvis 28 nätter) under en tidsperiod och får du fram vilket datum du ska resa för att få bästa pris!

Vill du hellre ha personlig hjälp med bokningen av flyg, rekommenderar vi företaget MK Airbroker som du kan kontakta via telefon eller mail. Ring dem på 08-16 69 30 eller maila till info@mkairbroker.se

Hyrbil

Hyrbil ingår inte i priset på din resa, och vi avråder från hyrbil i Thailand. På Long Stay i Chiang Rai ingår transfer tur/retur flygplatsen och t/r alla utflykter och upplevleser enligt program. I övrigt rekommenderar vi att man promenerar eller använder lokal taxi eller sk ”tuktuk” för att ta sig in till Chiang Rais centrum.


Läs mer om Long Stay med Sunbirdie
Läs mer om Long Stay Golfresor
Läs mer om Long Stay Mat & Kultur
Lås mer om Long Stay Motion & Hälsa
Läs mer om Long Stay Living (utan inkluderade aktiviteter)
Läs mer om Mid Stay (2-3 veckor)
Läs mer om Short Stay (weekend- och veckoresor)

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller maila till info@sunbirdie.com

© Sunbirdie AB

Föregående | Nästa
This entry was posted in Long Stay Mat & Kultur i Thailand Chiang Rai. Bookmark the permalink.

Comments are closed.