Long Stay golfresor till Costa Almeria, Mojácar Playa

Spanien, Costa Almeria, Mojácar Playa
Härligt boende intill havet med golf på en eller två banor

I den lilla kuststaden Mojácar Playa, med Spaniens torraste klimat, ligger en riktig pärla, med ett riktigt bra pris! Härliga lägenheter intill havet med tre sovrum och stora terrasser med havsutsikt och flera restauranger på promenadavstånd. Välkommen till din nya drömtillvaro på Mojácar Playa. 

Nyhet: Hundar välkomna både i boendet och på golfbanan!

Kundbetyg resmål: blank (4,0 av 5, hösten 2022)

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Mojácar (uttalas mocháckar), är en charmig liten by på Costa Almeria med anor ända från morernas tid. Mojácar Pueblo ligger på en bergstopp och är väldigt genuin och mysig, belägen några kilometer från kusten. Längs stranden ligger den levande staden Mojácar Playa, där vi hittar vårt boende Peirre & Vacances och golfanläggningen Marina Golf.

Costa Almeria i sydöstra Spanien har mer sol och mindre nederbörd än någon annan del av Spanien. Med andra ord det bästa klimatet för golf under perioden oktober till maj – varmt, torrt och solsäkert. Reser du till Mojácar Playa med oss bor du utmärkt i rymliga lägenheter med tre sovrum, vidsträckt havsutsikt och härlig sol på de stora terrasserna. Vid poolen lyser solen hela eftermiddagen, till dess den sänker sig bakom bergen…

blankblankblankblankblankblank

För oss nordbor är Mojácar Playa fortfarande något av en dold pärla, vilket främst beror på att motorvägen går en bra bit från kusten och på att de stora flygplatserna inte ligger i direkt anslutning. Dock är Mojácar Playa omtalat i Spanien för dess underbara stränder och vackra byar, i skuggan av det magnifika bergsområdet Sierra Cabrera. Och inte minst att priserna här på boende, golf och mat med mera är klart lägre än exempelvis på Costa del Sol! Därför är också en Mid eller Long Stay till Mojácar Playa väldigt prisvärd!

Mojácar Playa är en levande ort året runt med strandpromenad, restauranger och annan service. På gångavstånd från vårt boende finns ett litet centrum med butiker, restaurang, apotek, gym och mycket mer. Golfbanan ligger även den på ”promenadavstånd”, nåja – i alla fall bara ett par kilometer från boendet, och till närmaste lite större stad – kuststaden Garuccha med cirka 9.000 invånare – är det inte mer än fyra kilometer. I Garruccha finns flera restauranger och du kan du kan även här strosa utmed strandpromenaden samt kanske gå förbi marinan och titta på de vackra båtarna…

Boendet på Pierre & Vacances

Kundbetyg boende: blank (4,0 av 5, hösten 2022)

I den levande staden Mojacar Playa ligger vårt boende Pierre & Vacances, som håller 4-stjärnig standard. Alla lägenheter har stora terrasser med vidsträckt havsutsikt och sol nästan hela dagen då de vätter mot sydost.

Long Stay golfresor till Costa Almeria på Pierre & VacancesblankblankblankblankblankblankblankLongstay golf i Costa Almeria, Mojácar Playablankblankblank

Här bor du i lägenheter med tre sovrum (ett master bedroom och två mindre sovrum) två badrum, kombinerat vardagsrum och köksavdelning samt stor terrass med havsutsikt och sol hela dagen fram till sen eftermiddag. Ett uppdaterat wi-fi ingår och garage under huset går att hyra för småpengar.

Mojácar Playa är en levande ort året runt och bara något hundratal meter från våra lägenheter finns flera trevliga restauranger. Efter en kort promenad på cirka en kilometer når du ett litet centrum med mataffär, restauranger och butiker, som är öppet året runt.

Våra danska partners på plats har öppnat ett ”19:e hål” alldeles intill boendet, som blir vår samlingsplats efter golfen och även annars. Intill ”19:e” ligger en pizzeria och därefter både slaktare och fiskaffär, så det är ingen risk att du behöver svälta…

Hundar välkomna – även på golfbanan!

Hundar är välkomna i lägenheterna mot tillägg och numera även på golfbanan. Perfekt för dig som vill ta med dig hunden då närområdet är perfekt för långa, härliga promenader med människans bästa vän!

Golfen på Marina Golf

Kundbetyg golf: blank (4,1 av 5, hösten 2022)

blankblankblankLongstay golf i Costa Almeria på Marina GolfblankblankLong Stay golfresor till Costa Almeria på Marina Golf

Marina Golf är en trevlig parkbana med havsutsikt från flera hål. Banan är ganska kort, men har en hel del roliga hål och en del nivåskillnader. Man kan säga att banan är uppdelad i tre delar. Den inleds med två i stort sett helt flacka hål. Därefter spelas tredje hålet uppför mot den bergsknalle som delar av banan. På fjärde hålet står du högt och spelar ut över dalen nedanför, där de följande 8 hålen går på flack mark igen. Därefter väntar en promenad uppför bergsknallen igen innan du spelar hål 13-18 på flack mark. De flesta medlemmarna och många gäster går banan, men för dig som tycker att de kuperade hålen blir för jobbiga, har vi förhandlat fram golfbil till mycket fördelaktigt pris.

Banan är som sagt inte lång men kräver precision och är väldigt rolig att spela. Dessutom finns här ett trevligt klubbhus, en stor range och fyra övningshål. Vill du spela på fler banor under din vistelse kan du köpa till extra greenfee på Desert Springs, se prislistan.

När du inte spelar golf

Den nära två mil långa stranden och den omväxlande naturen är ett måste att utforska. Du kommer säkert hitta din egen favorit. Besök gärna den historiska staden Mojácar Pueblo, som bara ligger några kilometer bort, uppe i bergen. Upptäck den trevliga staden Almeria samt de små byarna som ligger utmed kusten.

Fiske är en stor del av livet i Mojácar. Följ med en fiskebåt och dra upp din egen fisk.

Besök Taberna Desert och ”mini-hollywood” där ett flertal Clintan-filmer spelats in samt Indiana Jones och många andra.

I närområdet finns även den historiska hamnstaden Cartagena, som är en mycket trevlig bekantskap. Lite längre bort finner du den moriska staden Granada och det imponerande slotts- och borgområdet Alhambra. Det anses idag vara ett av världens främsta arkitektoniska verk och finns med på UNESCO:s världsarvslista.

Golf och skidor?

Tycker du om att åka skidor är det faktiskt inte mer än 2,5 timmar till de välkända skidorterna i Sierra Nevada! Där kan vi utlova en unik upplevelse på 3 000 meters höjd med utsikt över Medelhavet, Gibraltarsundet med dess båttrafik och de afrikanska Atlasbergen i fonden.

Service under din Long Stay

Som gäst hos Sunbirdie är vi måna om att du ska trivas och känna dig väl omhändertagen. Av den anledningen har vi personal på plats som ser till att allt det praktiska sköts till punkt och pricka så du kan slappna av och njuta av din vistelse. 

Under hösten 2023 har vi egen personal på plats från början av oktober till mitten av november. Under övrig tid får du dels service av vår personal i regionen, samt service på plats av vår danska partner, med bland annat tillgång till ett ”19:e hål” intill boendet…

Starttider och greenfee

Som gäst med Sunbirdie till Mojácar Playa har du 20 greenfee på Marina Golf under din vistelse och kan köpa till 4 greenfee på Desert Springs. Du bokar själv dina starttider så snart du kommit ner till Mojácar Playa och får boka alla tillgängliga tider 7 dagar i förväg.

Vad ingår i priset?

14 respektive 28 dagars boende (Mid/Long Stay) och valt golfpaket samt service av vår personal ingår i priset. I grundpriset ingår boende i lägenhet med 3 sovrum. Se prislistan för rabatter och tillägg för extra veckor, enkelrum med mera.

Gå direkt till prislistan för Long och Mid Stay…

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Vad ingår inte i priset?

Flyg och hyrbil ingår inte i våra priser utan det bokar du själv. Läs mer under respektive rubrik nedan eller gå direkt till fliken Flyg/Hyrbil där vi rekommenderar olika flygbolag och hyrbilsföretag. Du kan numera söka och boka din hyrbil till bästa pris direkt på vår hemsida…

Ankomst

Vi har inga fasta ankomstdagar utan du väljer själv när du vill anlända och stannar således 2 eller 4 veckor från ankomstdagen. Vi rekommenderar alltid våra gäster att anlända så nära månadsskiftet som möjligt då det skapar en bra gruppkänsla, men det är helt fritt att anlända vilken dag som helst eller när ni hittar billiga flygbiljetter med de bästa flygtiderna.

Flyg

Flyg ingår inte och du bokar det själv.

Mojácar Playa ligger lite mittemellan de stora flygplatserna.  Det finns direktflyg från Sverige till Alicante (22 mil) och Malaga (30 mil). Det går även att flyga till Almeria (8 mil) med mellanlandning. Till Alicante och Malaga finns det möjlighet att flyga direkt med SAS, Norwegian och Ryanair.

Numera går det bra att köpa enkelbiljetter på flyg. Du kan således flyga ner med ett bolag och hem med något annat. Tänk på att golfutrustningen kanske inte ingår i biljettpriset utan vissa tar ut en avgift för detta.

Vill du boka flyg själv rekommenderar vi Googles smarta sökfunktion där du till exempel kan välja önskad reslängd (exempelvis 28 nätter) under en tidsperiod och får då fram vilket datum du ska resa för att få bästa pris!

Vill du hellre ha personlig hjälp med bokningen av flyg, rekommenderar vi företaget MK Airbroker som du kan kontakta via telefon eller mail. Ring dem på 08-16 69 30 eller maila till info@mkairbroker.se

Hyrbil

Hyrbil ingår inte i priset på din resa, men vi rekommenderar att du hyr en bil, för att få ut mesta möjliga av din vistelse på Costa Almeria.

Hyrbil bokar du själv för bästa pris och smidighet. Du väljer vilken storlek på bil du önskar ha under din vistelse. Lättast bokar du hyrbilen här på Sunbirdies hemsida via sökmotorn CarTrawler. Sök pris och boka direkt på www.sunbirdie.se/hyrbil


Läs mer om Sunbirdies Long Stay golfresor
Läs mer om Sunbirdies Mid Stay golfresor
Läs mer om Sunbirdies weekend- och vecko-golfresor

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller maila till info@sunbirdie.com

© Sunbirdie AB