Long och Mid Stay golfresor till Italien, Gardasjön

Upptäck underbara Gardasjön under en Mid eller Long Stay golfresa!

Est! Est! Est!* vill vi skriva när vi pratar om Gardasjön. Gardasjön är verkligen vacker som en tavla med sitt klarblå vatten, omgiven av charmerande byar och mäktiga bergsmassiv. Vi har två resmål för både Mid och Long Stay golfresor där kan du uppleva denna underbara del av Italien och kombinera härligheten med riktigt bra golf. 

blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

Gardasjön är inte bara Italiens största sjö, utan också en av landets mest berömda tursistmagneter med runt 100 charmerande byar som kantar den vackra sjön.

Längden på sjön gör att naturen skiljer sig markant från norr till söder med allt från majestätiska berg i norr till finkorniga sandstränder i söder. Ju längre norr man kommer ju brantare sluttar bergen ner i sjön och ju längre söderut man kommer ju varmare blir det. Här i söder ligger de flesta golfbanorna, varav vi inför våren 2019 valt att arbeta med två – Il Paradiso vid Peschiera del Garda vid sjöns södra spets och Moniga del Garda på sydvästra sidan av sjön där du bor i en genuin Italiensk by.

Ja, vilket resmål ska man då välja? Det beror lite på vad du själv har för preferenser. I ena fallet ingår fritt spel, dvs medlemskap (Il Paradiso) och i andra fallet ingår ett antal vardagsgreenfee på två fantastiska banor (Moniga del Garda). På Il Paradiso bor du på banan och i Moniga bor du alldeles intill en genuin Italiensk by, en bit från de två banor som ingår. 

Gardasjön, Moniga del Garda
Bo i en genuin Italiensk by med toppgolf!

blankblankblankblankblankblankblankblankblank

På sydvästra stranden av den vackra Gardasjön ligger Moniga del Garda, en verkligt genuin by med vindlande gränder och charmiga torg, restauranger och caféer samt en del modernare områden, en mindre hamn samt en fin strandpromenad.

På kort promenadavstånd från byns centrum, ligger vårt boende Lake Garda Resort, med fina lägenheter (1 eller 2 sovrum), garanterad eftermiddagssol och utsikt över trädgården, poolområdet eller Gardasjön.
Här har vi alltså ett riktigt trevligt boende med perfekt läge och när vi lägger till golf på två magnifika 27-hålsanläggningar (Gardagolf Country Club och Arzaga Golf Club) finns alla möjligheter att leva det ljuva livet…

Läs mer om Mid och Long Stay golfresor till Garda, Moniga del Garda…

Gardasjön, Peschiera del Garda, Il Paradiso
Nu även lägenheter med 2 sovrum!

Njut av vid poolen under din long stay italien garda paradiso by med Sunbirdieblankblankblankblankblankblankblankblankblank

Peschiera del Garda är en liten pärla vid Gardasjöns sydspets. Här finns charmiga små gränder, kanaler, stränder och ett stort utbud av restauranger. Bara någon kilometer från denna genuina lilla stad ligger vårt resmål, Il Paradiso där du bor på banan i enkla men otroligt prisvärda lägenheter och spelar helt fritt på den roliga banan.

Här är dessutom hundar varmt välkomna utan kostnad – i alla fall om de väger under 10 kg.

Läs mer om Mid och Long Stay golfresor till Garda, Il Paradiso…

När du inte spelar golf

blankblankblankBåtar i Garda under long stay italien | Sunbirdieblankblankblankblank

Kan du tänka dig en härligare plats att befinna dig på med lite oplanerad tid i kalendern? Antingen njuter du bara av din lägenhet, en god bok och de härliga omgivningarna eller så gör du ditt bästa för att upptäcka alla de vackra och unika städer som kantar Gardasjön – Garda, Desanzano, Sirmione, Bardolino, Peschiera del Garda med flera är nästan osannolikt vackra och här finns även ett närmast outtömligt förråd av restauranger, vingårdar och annat att utforska. Njut av lokala viner, fisk, kött, ostar, korvar och utsökta grönsaker. Vill du vandra, rida, cykla eller klättra kan du göra det med magnifika vyer över den vackra sjön och vill du åka skidor är det bara några timmars bilresa till gastkramande glaciärupplevelser även sommartid på det 3.340 meter höga berget Marmolada. Annars kanske en golfdag följt av ett glas vin på din balkong och en god natts sömn räcker bra – möjligheterna är obegränsade…

*Est! Est!! Est!!! härstämmar från 1100-talet då en tysk biskop skulle resa till Rom och skickade sin betjänt i förväg för att prova de lokala vinerna på resan ner. När han fann ett värdshus med ett gott vin skulle han skriva Est! på värdshusväggen. Så gjorde han tills han kom till ett värdshus där de hade så gott vin att han skrev Est! Est!! Est!!! På väggen. Avbröt omedelbart sitt uppdrag och stannade och drack sig till döds av det goda vinet…

Service under din Mid eller Long Stay

Som gäst hos Sunbirdie är vi måna om att du ska trivas och känna dig väl omhändertagen. Av den anledningen har vi på de flesta resmål vår egen personal på plats som ser till att allt det praktiska sköts till punkt och pricka så du kan slappna av och njuta av din vistelse. Vår värd är där för dig och ingen fråga eller undran är för liten eller oviktig. Runt Gardasjön har vi egen personal på plats på under säsong – se respektive resmål.

Starttider och greenfee

På Il Paradiso har du fritt medlemskap och på Gardagolf gäller fritt vardagsmedlemskap. Du kan boka alla tillgängliga starttider 2 dagar i förväg.

Vad ingår i priset?

I våra priser ingår generellt boende, service som städning och byte av lakan, el, värme, wifi, golf enligt program samt service av vår personal. Se prislistan för respektive resmål för detaljer.

Vad ingår inte i priset?

Flyg och hyrbil ingår inte i våra priser utan det bokar du själv. Läs mer under respektive rubrik nedan. Till Gardasjön rekommenderar vi dock att du kör ner med din egen bil, vilket blir både mer prisvärt och definitivt mer miljövänligt. Dessutom kan ni ju köra hem med en massa trevliga viner i bagaget…

Ankomst

Vi har inga fasta ankomstdagar utan du väljer själv när du vill anlända och stannar således 4 veckor från ankomstdagen. Vi rekommenderar alltid våra gäster att anlända så nära månadsskiftet som möjligt då det skapar en bra och rolig gruppkänsla, men det är helt fritt att anlända vilken dag som helst eller när ni hittar billiga flygbiljetter med de bästa flygtiderna.

Res miljövänligt med din egen bil

Till närliggande resmål som Garda rekommenderar vi att du kör ner själv i din egen bil. För både plånboken och miljön! Dels slipper du betala för flyg och hyrbil och dessutom kan du packa fritt och kan botanisera bland närliggande vingårdar inför hemresan. Se resan som en egen upplevelse och gör dessutom miljön en stor tjänst.

Kombinera mera – med rabatt!

Vill du få största möjliga variation under en längre vistelse, rekommenderar vi att du kombinerar två eller flera Mid Stay-perioder då du dessutom alltid får 1.000:- i rabatt per Mid Stay! Särskilt smidigt blir det såklart om du har tagit din egen bil ner till Italien då alla våra resmål på fastlandet ligger på dagsavstånd.

Flyg

Flyg ingår inte och du bokar det själv för bästa pris och smidighet. Närmast ligger Bergamo men även Milano (Linate) och Venedig ligger nära, så det är bara att söka efter bästa och mest prisvärda flyg – se alla avstånd i faktaspalten här intill.

Numera går det bra att köpa enkelbiljetter på flyg och du kan således flyga ner med ett bolag och hem med något annat. Tänk på att golfutrustningen kanske inte ingår i biljettpriset.

Vill du boka flyg själv rekommenderar vi Googles smarta sökfunktion där du till exempel kan välja önskad reslängd (exempelvis 28 nätter) under en tidsperiod och får då fram vilket datum du ska resa för att få bästa pris!

Vill du hellre ha personlig hjälp med bokningen av flyg, rekommenderar vi företaget MK Airbroker som du kan kontakta via telefon eller mail. Ring dem på 08-16 69 30 eller maila till booking@mkairbroker.se

Hyrbil

För din egen frihet så rekommenderar vi att du hyr bil. På så sätt är du inte låst vid ditt resmål utan kan med lätthet utforska regionen. Med hyrbilen har du en frihet som är viktig för att din Long Stay vistelse ska bli riktigt lyckad.

Hyrbil bokar du själv för bästa pris och smidighet. Du väljer vilken storlek på bil du önskar ha under din vistelse. Lättast bokar du hyrbilen här på Sunbirdies hemsida via sökmotorn CarTrawler eller svenska Holiday Drive med svensk service och alla avgifter inkluderade. Sök pris och boka direkt på www.sunbirdie.se/hyrbil


Läs mer om Sunbirdies Long Stay golfresor
Läs mer om Sunbirdies Mid Stay golfresor
Läs mer om Sunbirdies weekend- och vecko-golfresor

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller maila till info@sunbirdie.com

© Sunbirdie AB