Long och Mid Stay golfresor till Italien, Gardasjön, Moniga del Garda

Moniga del Garda – Mid och Long Stay i en charmig Italiensk by intill Gardasjön inklusive medlemskap på eleganta Gardagolf Country Club.

Vad sägs om en Mid eller Long Stay med underbar utsikt över Gardasjön, centralt beläget boende i en mysig Italiensk by och medlemskap på klassiska Gardagolf Country Club? Här finns alla möjligheter till la dolce vita – Benvenuti a Moniga del Garda!

Kundbetyg resmål:blank(4,6 av 5)

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

På sydvästra stranden av den vackra Gardasjön ligger Moniga del Garda, en genuin liten Italiensk by med vindlande gränder och charmiga torg, restauranger och caféer samt en del modernare områden, en mindre hamn och en fin strandpromenad där man kan strosa i lugn och ro och förundras över det vackra och ständigt föränderliga skådespel som spelas upp inför ögonen, olika varje dag till följd av väder, vindar och aktiviteten på sjön.

blankblankblankblankblankblankblankblank

Centralt i byn, bara ett par hundra meter från strandpromenaden, ligger vårt trevliga boende Relais Rosa dei Venti, med magnifik utsikt över sjöns glittrande vatten.
Här har vi alltså ett riktigt trevligt boende med perfekt läge och när vi lägger till medlemskap på eleganta Gardagolf Country Club finns alla möjligheter att leva det ljuva livet under en tid i vår.

Bland vinkännare är Moniga del Garda känd som ”Città del Chiaretto”, detta då staden är centrum för produktionen av rosevinet Chiaretto (uttalas ”Kiaretto”). Även olivoljeproduktionen är betydande under ursprungsbeteckningen ”Olio Extra Vergine di Oliva DOP Garda”. Under sommarhalvåret finns mängder av restauranger och barer men även under vintern finns flertalet restauranger att botanisera bland.
Bland sevärdheterna får du inte missa ”Castello di Moniga”, ett slott från 10:e århundradet, vars ringmur omger ett helt kvarter. Varje måndag är det dessutom marknad på promenadavstånd från vårt boende. Marknaden är öppen mellan 8-13 varje måndag och väl värt ett eller flera besök.

Vill du ta dig utanför Moniga går en vacker väg cirka 10 kilometer genom Chiaretto-distriktet och om du uppskattar cykling finns mängder av vackra vägar i olika svårighetsgrad mellan olivlundar, vingårdar och slätter med magnifik utsikt över Gardasjön.

Boendet under din Mid eller Long Stay
Rosa dei Venti

Kundbetyg boende:blank(4,2 av 5)

Lägenheterna på Rosa dei Venti ligger i flera olika huskroppar och är byggda mellan 2010-2018, där standardlägenheterna var de som byggdes först och Deluxe de som byggdes senast. Standardlägenheterna ligger på markplan med terrass eller en våning upp med balkong och de övriga lägenheterna ligger alla på markplan med härliga uteplatser. Lägenheterna har 1 eller 2 sovrum och finns i fyra olika utrustningsnivåer (se mer nedan) som alla delar det utsökta läget och absoluta närheten till såväl sjön som Monigas centrum och ligger bara några kilometer från eleganta, välrenommerade Gardagolf Country Club som med 27 härliga golfhål blir din hemmaklubb under vistelsen.

blankblankblankblankblankblankblank

Våra lägenheter ligger mycket fint med utsikt över Gardasjön och kort promenadavstånd till den lilla byn Monigas utbud av service.

Lägenheterna är moderna och bra utrustade för längre vistelser och det enda som kanske saknas är vanlig ugn (micro finns) samt tvättmaskin. Men en fin tvättstuga med professionell utrustning finns på området och det går även att lämna in tvätt ”på stan”, vilket kan vara värt den lilla kostnaden. Standardlägenheterna saknar diskmaskin och har bara två plattor, men från Superior och uppåt får du såväl diskmaskin som spis med 4 plattor.

blankblankblankblankblank

Standardlägenheterna ligger på markplan eller en trappa upp med fin utsikt, har något enklare utformning, spis med 2 plattor och saknar diskmaskin.

blankblankblankblankblankblankblankblank

Superiorlägenheterna ligger på markplan med uteplats, har spis med 4 plattor och diskmaskin samt mycket fin utsikt över poolen och Gardasjön.

blankblankblankblankblankblankblankblank

Elegance ligger på markplan med ytterligare förfinad inredning och större terrasser med bästa utsikten.

blankblankblankblank

Deluxe är de senast byggda lägenheterna och har även privat liten trädgård med grill.

Alla lägenheter har terrasser eller balkonger vända mot sjön och därmed morgonsol, men då byggnaderna är låga och byggda på en svagt sluttande tomt kan man njuta av sol hela dagen runt poolerna och även på gräsmattorna på många av lägenheternas baksida.

Rosa dei Venti ägs och drivs av en mycket trevlig familj vars förfäder köpte marken i sluttningen ner mot sjön för många år sedan när den var billigare än odlingsbar mark inne i landet, vilket de nog inte ångrar idag… Läget är perfekt för dig som vill ha härlig utsikt över den vackra Gardasjön och samtidigt bo i en riktig Italiensk by. Självklart stänger en del restauranger och caféer över vintern men andra är öppna året runt då det ju är en levande by och ingen turistresort.

Tänk att vakna här efter en skön natts sömn, sträcka ut sig på terrassen med en nybryggd kopp kaffe och njuta av utsikten över sjön och alla vita segel följt av en stärkande promenad utmed strandpromenaden. Ja, om du inte hellre tar bilen till Gardagolf för en golfrunda, vill säga!

Golfen under din Mid eller Long Stay

Kundbetyg golfen:blank(4,4 av 5)

Gardagolf Country Club är en klassiker där flera stortävlingar avgjorts, bland annat Italian Open hela tre gånger, senast i juni 2018. Banan har 3 likvärdiga niohålsbanor och totalt alltså 27 fina hål med makalös utsikt över de vackra omgivningarna, sjön och alla eleganta villor. Att det är en av Italiens mest åtråvärda klubbar märks redan på parkeringen där lyxbilarna står på rad och att medlemmarna har pengar märks även i det otroligt eleganta men ändå charmiga och varmt välkomnande klubbhuset. Har du tur stöter du kanske på Matteo Manassero, som är medlem här.

blankblankblankblankblankblankblankblank

Vardagsmedlemskap på eleganta Gardagolf ingår i våra paket…

Banan är väldigt trevlig och bjuder som sagt på ett antal magiskt vackra vyer, så de första rundorna kommer nog mobilkameran gå varm. De tre slingorna ligger mellan Rocca di Manerba, slottet Soiano och de vackra kullarna i Valtenesi och omges av olivträd, stora ekar, pinjeträd och högresta cypresser. Dessutom har banan smyckats med en mängd vackra blommor, inte minst rosor som matchar de tre slingorna – vita, gula och röda – vilket förhöjer intrycket under rundan.

Gardagolf är lätt kuperad (röda slingan mer än de andra två) och ganska utmanande med en del vatten och väl försvarade greener. Vill du skjuta lågt blir det som alltid en tuff utmaning, men om du bara vill njuta av en trevlig golfrunda i vackra omgivningar väntar en betydligt enklare resa.

I våra priser ingår medlemskap som gäller vardagar. Som vanligt i Italien är starttider sällan något problem utom under helgernas klubbtävlingar, så vi rekommenderar att du spenderar helgerna med utflykter i det vackra närområdet eller varför inte utforska närliggande Breschia, Verona eller Venedig under de “golflediga” dagarna?

Tack vare den charmiga staden, den vackra stenstranden, den pittoreska hamnen och de natursköna omgivningarna är Moniga ett väldigt populärt resmål under sommarmånaderna, men under vår säsong har vi staden mer för oss själva, ja om man undantar de drygt 2.500 invånarna. Passa på att upptäcka denna härliga region och leva La Dolce Vita för en tid redan nu i vår!

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Service under din Long Stay

Som gäst hos Sunbirdie är vi måna om att du ska trivas och känna dig väl omhändertagen. Därför har vi vår egen personal på plats i området för att arrangera tävlingar, utflykter, middagar mm. Vår personal är på plats under säsong, vanligen från mitten av mars på våren samt på hösten under oktober-november. Se prislistan för mer information!

När du inte spelar golf

Vi har redan nämnt en hel del vad man kan göra förutom spela golf men runt gardasjön finns det flera vackra små städer som Sirmione, Garda och Gardone och bara strax över 8 kilomoter bort ligger Desenzano som med nära 30.000 invånare har ett större utbud av det mesta. Önskar du riktig storstadsmiljö är det inte långt till Verona, Breschia, Padova, Venedig, Bergamo eller Milano. Och dessutom bor du ju som sagt i den trevliga byn Moniga del Garda med allt som finns att se och göra där.

Starttider och greenfee

Som Sunbirdiegäst har du vardagsmedlemskap på Gardagolf Country Club, vilket innebär att du får boka alla tillgängliga tider måndag till fredag, dock tidigast 2 dagar (48 timmar) i förväg.

Vad ingår i priset?

I våra priser ingår generellt boende, service som städning och byte av lakan, el, värme, wifi och golf enligt program. Se prislistan för detaljer. Notera tillägget per natt i april och oktober, men tänk då på att det snarare är otroligt billigt andra perioder då bara greenfee på denna berömda bana vanligtvis kostar över 1.000:- per runda…

Gå direkt till prislistan för Mid Stay golfresor till Italien, Garda, Moniga del Garda…
Gå direkt till prislistan för Long Stay golfresor till Italien, Garda, Moniga del Garda…

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Vad ingår inte i priset?

Flyg och hyrbil ingår inte i våra priser utan det bokar du själv – om du inte föredrar att ta din egen bil ner. Läs mer under respektive rubrik nedan eller gå direkt till fliken Flyg/Hyrbil där vi rekommenderar olika flygbolag och hyrbilsföretag. Du kan söka och boka din hyrbil till bästa pris direkt på vår hemsida…

Ankomst

Vi har inga fasta ankomstdagar utan du väljer själv när du vill anlända och stannar sedan så länge du önskar från ankomstdagen. Vi rekommenderar alltid våra gäster att anlända så nära månadsskiftet som möjligt då det skapar en bra och rolig gruppkänsla, men det är helt fritt att anlända vilken dag som helst eller när ni hittar billiga flygbiljetter med de bästa flygtiderna.

Kombinera mera – med rabatt!

Vill du få största möjliga variation under en längre vistelse, rekommenderar vi att du kombinerar två eller flera Mid Stay-perioder då du dessutom alltid får 1.000:- i rabatt per Mid Stay! Särskilt smidigt blir det såklart om du har tagit din egen bil ner till Italien då alla våra resmål på fastlandet ligger på dagsavstånd. Varför inte exempelvis kombinera två veckor på Terre dei Consoli utanför Rom med ett par veckor vid Gardasjön?

Res miljövänligt med din egen bil eller tåg

Till närliggande resmål som Garda rekommenderar vi att du kör ner själv i din egen bil. Dels slipper du betala för flyg och hyrbil och dessutom kan du packa fritt och botanisera bland närliggande vingårdar inför hemresan. Se resan som en egen upplevelse och gör dessutom både miljön och din egen plånbok en stor tjänst!

Vill du inte köra hela vägen och ändå göra en miljöinsats, rekommenderar vi att boka resan med tåg och sedan hyra bil på plats för att ta dig till och från boende, golfbanor och alla sevärdheter. Smidigt och bekvämt och fortfarande med full frihet under din vistelse på plats.

Flyg

Flyg ingår inte och du bokar det själv för bästa pris och smidighet. Numera går det bra att köpa enkelbiljetter på flyg och du kan således flyga ner med ett bolag och hem med något annat. Tänk på att golfutrustningen kanske inte ingår i biljettpriset.
Vill du boka flyg själv rekommenderar vi Googles smarta sökfunktion där du till exempel kan välja önskad reslängd (exempelvis 28 nätter) under en tidsperiod och får då fram vilket datum du ska resa för att få bästa pris!
Vill du hellre ha personlig hjälp med bokningen av flyg, rekommenderar vi företaget MK Airbroker som du kan kontakta via telefon eller mail. Ring dem på 08-16 69 30 eller maila till booking@mkairbroker.se

Hyrbil

Om du väljer att flyga eller ta tåget ner, rekommenderar vi att du hyr bil på plats. På så sätt är du inte låst vid ditt resmål utan kan med lätthet utforska regionen. Med hyrbilen har du en frihet som är viktig för att din Long Stay vistelse ska bli riktigt lyckad.
Hyrbil bokar du själv för bästa pris och smidighet. Du väljer vilken storlek på bil du önskar ha under din vistelse. Lättast bokar du hyrbilen här på Sunbirdies hemsida via sökmotorn CarTrawler eller svenska Holiday Drive med full service på svenska och alla avgifter inkluderat. Sök pris och boka direkt på www.sunbirdie.se/hyrbil


Läs mer om Sunbirdies Long Stay golfresor
Läs mer om Sunbirdies Mid Stay golfresor
Läs mer om Sunbirdies weekend- och vecko-golfresor

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller maila till info@sunbirdie.com

© Sunbirdie AB