Long och Mid Stay golfresor till Italien, Gardasjön, Moniga del Garda

Moniga del Garda – Mid och Long Stay i en charmig Italiensk by intill Gardasjön inklusive golf på 54 hål på eleganta Gardagolf Country Club och Palazzo Arzaga.

Nytt boende 2022! Vad sägs om en Mid eller Long Stay intill Gardasjön, i en mysig Italiensk by med golf på två riktigt bra 27-hålsanläggningar – Gardagolf Country Club och Palazzo Arzaga? Här finns alla möjligheter till la dolce vita – Benvenuti a Moniga del Garda!

Kundbetyg resmål:blank(4,6 av 5)

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

På sydvästra stranden av den vackra Gardasjön ligger Moniga del Garda, en genuin liten Italiensk by med vindlande gränder och charmiga torg, restauranger och caféer samt en del modernare områden, en mindre hamn och en fin strandpromenad där man kan strosa i lugn och ro och förundras över det vackra och ständigt föränderliga skådespel som spelas upp inför ögonen, olika varje dag till följd av väder, vindar och aktiviteten på sjön.

blankblankblankblankblankblankblankblankblank

Bara en kilometer från centrum av Moniga del Garda ligger vårt trevliga boende Lake Garda Resort med lägenheter, hotell och restaurang. Här har vi hittat ett riktigt trevligt boende på en mysig resort, med perfekt läge med närhet till restauranger och service och när vi lägger till golf på eleganta Gardagolf Country Club och magnifika Arzaga Golf finns alla möjligheter att leva det ljuva livet under en tid i vår eller höst.

Bland vinkännare är Moniga del Garda känd som ”Città del Chiaretto”, detta då staden är centrum för produktionen av rosevinet Chiaretto (uttalas ”Kiaretto”). Även olivoljeproduktionen är betydande under ursprungsbeteckningen ”Olio Extra Vergine di Oliva DOP Garda”. Under sommarhalvåret finns mängder av restauranger och barer men även under vintern finns flertalet restauranger att botanisera bland.
Bland sevärdheterna får du inte missa ”Castello di Moniga”, ett slott från 10:e århundradet, vars ringmur omger ett helt kvarter. Varje måndag är det dessutom marknad på promenadavstånd från vårt boende. Marknaden är öppen mellan 8-13 varje måndag och väl värt ett eller flera besök.

Vill du ta dig utanför Moniga går en vacker väg cirka 10 kilometer genom Chiaretto-distriktet och om du uppskattar cykling finns mängder av vackra vägar i olika svårighetsgrad mellan olivlundar, vingårdar och slätter med magnifik utsikt över Gardasjön.

Tack vare den charmiga staden och de natursköna omgivningarna är Moniga ett väldigt populärt resmål under sommarmånaderna, men under vår säsong har vi staden mer för oss själva, ja om man undantar de drygt 2.500 invånarna. Passa på att upptäcka denna härliga region och leva La Dolce Vita för en tid under vår eller höst.

Boendet under din Mid eller Long Stay
Lake Garda Resort Nyhet 2022!

Kundbetyg boende: Nytt boende 2022.

Lägenheterna på Lake Garda Resort ligger omkring ett inbjudande poolområde med utsikt mot trädgården, poolområdet eller Gardasjön. Alla de lägenheter vi har öronmärkt har garanterad eftermiddagssol på de stora balkongerna eller uteplatserna.

Lägenheterna har 1 eller 2 sovrum och blir en perfekt bas med kort promenadavstånd till Monigas centrum och bara några kilometer från de välrenommerade 27-hålsanläggningarna Gardagolf Country Club och Palazzo Arzaga. Mindre än än kilometer från resorten finns livsmedelsaffär och ett större köpcentra och på mindre än 20 minuters promenad är du mitt på stadens gamla torg, med flera trevliga restauranger, caféer mm. Till den lilla hamnen och strandpromenaden är det bara knappt 2 km, men det går även fint att ta bilen dit för en morgonpromenad utmed Gardasjön. Monigas berömda fort – Castello di Moniga – ligger bara 900 meter från resorten och är det bäst bevarade fortet i området. Mycket charmigt och perfekt att strosa i med en glass efter en god middag…

blankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblankblank

Våra lägenheter ligger mycket fint med garanterad eftermiddagssol och kort promenadavstånd till den lilla byn Monigas utbud av service.

Lägenheterna är nyrenoverade och moderna med härliga balkonger och lite enklare kök (dock 4 plattor), där det enda som kanske saknas är en vanlig ugn (micro finns) samt disk- och tvättmaskin. Det går dock att lämna in tvätt på hotellet, vilket kan vara värt den lilla kostnaden. Mycket sköna sängar och luftkonditionering, som kan vara bra då solen som sagt ligger på balkongen hela eftermiddagen.

Tänk att vakna här efter en skön natts sömn, sträcka ut sig på terrassen med en nybryggd kopp kaffe och veta att du har ännu en dag på dig att njuta av denna härliga del av Italien…

Golfen under din Mid eller Long Stay

Kundbetyg golfen:blank(4,4 av 5, gäller Gardagolf. Arzaga är ny 2022.)

Under en Mid eller Long Stay ingår ett antal vardagsgreenfee på två riktigt välrenommerade golfklubbar – Gardagolf Country Club och Palazzo Arzaga, som båda ligger nära boendet. Till Gardagolf är det gångavstånd, bara 2,5 km, och till Arzaga är det mindre än 5 km. Båda banorna är verkliga klassiker där flera stortävlingar avgjorts, bland annat har Gardagolf varit värd för Italian Open hela tre gånger, senast i juni 2018.

Gardagolf har 3 likvärdiga niohålsbanor och totalt alltså 27 fina hål med makalös utsikt över de vackra omgivningarna, sjön och alla eleganta villor. Att det är en av Italiens mest åtråvärda klubbar märks redan på parkeringen där lyxbilarna står på rad och att medlemmarna har pengar märks även i det otroligt eleganta men ändå charmiga och varmt välkomnande klubbhuset. Har du tur stöter du kanske på Matteo Manassero, som är medlem här.

Klubben ligger bara 2,5 km från boendet och eftersom du kan lämna klubborna på klubben går det bra att promenera dit och hem. Tala om livskvalitet!

blankblankblankblankblankblankblankblank

Golf på de två härliga 27-hålsanläggningarna Gardagolf Country Club och Arzaga Golf…

Inför 2022 är vi otroligt glada över att kunna inkludera spel på Arzaga, en mäktig anläggning med 18 hål av Jack Nicklaus JR och 9 hål av Gary Player. 18-hålsbanan är av typiskt amerikansk design med mycket vatten, skulpterade fairways och väl försvarade greener. 9-hålsbanan böljar fram på kullarna runt slottet och tillsammans är de en perfekt kombination för en dag i golfens tecken. Klubbhuset är elegant och modernt, trots att det ligger i ett riktigt, gammalt slott!

I våra priser ingår ett antal greenfees på varje bana, som gäller vardagar. Som vanligt i Italien är starttider sällan något problem utom under helgernas klubbtävlingar, så vi rekommenderar att du spenderar helgerna med utflykter i det vackra närområdet eller varför inte utforska närliggande Breschia, Verona eller Venedig under de ”lediga” dagarna?

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Service under din Long Stay

Som gäst hos Sunbirdie är vi måna om att du ska trivas och känna dig väl omhändertagen. Därför har vi vår egen personal på plats i området för att arrangera tävlingar, utflykter, middagar mm. Vår personal är på plats under säsong, vanligen från mitten av mars på våren samt på hösten under oktober-november. Se prislistan för mer information.

När du inte spelar golf

Vi har redan nämnt en hel del vad man kan göra förutom spela golf men runt Gardasjön finns det flera vackra små städer som Sirmione, Garda och Gardone och bara strax över 8 kilometer bort ligger Desenzano som med nära 30.000 invånare har ett större utbud av det mesta. Önskar du riktig storstadsmiljö är det inte långt till Verona, Breschia, Padova, Venedig, Bergamo eller Milano. Och dessutom bor du ju som sagt i den trevliga byn Moniga del Garda med allt som finns att se och göra där.

Ta med hunden!

Hundar är välkomna på resorten och i din lägenhet, men tyvärr inte på golfbanorna. Det är dock inte så ovanligt, och kan du tänka dig att lämna hunden under golfspelet är Moniga del Garda och Lake Garda Resort perfekt för hundägare.

Golf och skidor!

Tycker du om utförsåkning är det nära till välkända skidorter som Madonna de Campiglio (110 km), Val Gardena (206 km), Marmolada-glaciären (219 km) och mängder av mindre kända orter, som Folgaria Ski (104 km), med 74 km pister och 22 liftar på mellan 1200 och 1850 meters höjd. Vi har själva kombinerat skidåkning med golf här samma dag (skidåkning på morgonen och golf på eftermiddagen) och kan varmt, eller kanske kallt? rekommendera det, då det är en oförglömlig upplevelse…

Starttider och greenfee

Som Sunbirdiegäst har du ett antal vardagsgreenfees på Gardagolf Country Club och Palazzo Arzaga, vilket innebär att du får boka alla tillgängliga tider måndag till fredag, dock tidigast 2 dagar (48 timmar) i förväg.

Vad ingår i priset?

I våra priser ingår generellt boende, service som städning och byte av lakan, el, värme, wifi och golf enligt program. Se prislistan för detaljer.

Gå direkt till prislistan för Mid och Long Stay golfresor till Italien, Garda, Moniga del Garda…

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Vad ingår inte i priset?

Flyg och hyrbil ingår inte i våra priser utan det bokar du själv – om du inte föredrar att ta din egen bil ner. Läs mer under respektive rubrik nedan eller gå direkt till fliken Flyg/Hyrbil där vi rekommenderar olika flygbolag och hyrbilsföretag. Du kan söka och boka din hyrbil till bästa pris direkt på vår hemsida…

Ankomst

Vi har inga fasta ankomstdagar utan du väljer själv när du vill anlända och stannar sedan så länge du önskar från ankomstdagen. Vi rekommenderar alltid våra gäster att anlända så nära månadsskiftet som möjligt då det skapar en bra och rolig gruppkänsla, men det är helt fritt att anlända vilken dag som helst eller när ni hittar billiga flygbiljetter med de bästa flygtiderna.

Kombinera mera – med rabatt!

Vill du få största möjliga variation under en längre vistelse, rekommenderar vi att du kombinerar två eller flera Mid Stay-perioder då du dessutom alltid får 1.000:- i rabatt per Mid Stay! Särskilt smidigt blir det såklart om du har tagit din egen bil ner till Italien då alla våra resmål på fastlandet ligger på dagsavstånd. 

Res miljövänligt med din egen bil eller tåg

Till närliggande resmål som Garda rekommenderar vi att du kör ner själv i din egen bil. Dels slipper du betala för flyg och hyrbil och dessutom kan du packa fritt och botanisera bland närliggande vingårdar inför hemresan. Se resan som en egen upplevelse och gör dessutom både miljön och din egen plånbok en stor tjänst!

Har du elbil kan vi glädja dig med att Lake garda Resort har laddstationer mot tillägg, varmed du alltid kan ha bilen laddad inför utflykter och upplevelser.

Vill du inte köra hela vägen och ändå göra en miljöinsats, rekommenderar vi att boka resan med tåg och sedan hyra bil på plats för att ta dig till och från boende, golfbanor och alla sevärdheter. Smidigt och bekvämt och fortfarande med full frihet under din vistelse på plats.

Flyg

Flyg ingår inte och du bokar det själv för bästa pris och smidighet. Numera går det bra att köpa enkelbiljetter på flyg och du kan således flyga ner med ett bolag och hem med något annat. Tänk på att golfutrustningen kanske inte ingår i biljettpriset.
Vill du boka flyg själv rekommenderar vi Googles smarta sökfunktion där du till exempel kan välja önskad reslängd (exempelvis 28 nätter) under en tidsperiod och får då fram vilket datum du ska resa för att få bästa pris!
Vill du hellre ha personlig hjälp med bokningen av flyg, rekommenderar vi företaget MK Airbroker som du kan kontakta via telefon eller mail. Ring dem på 08-16 69 30 eller maila till booking@mkairbroker.se

Hyrbil

Om du väljer att flyga eller ta tåget ner, rekommenderar vi att du hyr bil på plats. På så sätt är du inte låst vid ditt resmål utan kan med lätthet utforska regionen. Med hyrbilen har du en frihet som är viktig för att din Long Stay vistelse ska bli riktigt lyckad.
Hyrbil bokar du själv för bästa pris och smidighet. Du väljer vilken storlek på bil du önskar ha under din vistelse. Lättast bokar du hyrbilen här på Sunbirdies hemsida via sökmotorn CarTrawler eller svenska Holiday Drive med full service på svenska och alla avgifter inkluderat. Sök pris och boka direkt på www.sunbirdie.se/hyrbil


Läs mer om Sunbirdies Long Stay golfresor
Läs mer om Sunbirdies Mid Stay golfresor
Läs mer om Sunbirdies weekend- och vecko-golfresor

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller maila till info@sunbirdie.com

© Sunbirdie AB