Long och Mid Stay golfresor till Italien, Sicilien, Donnafugata

Nytt boende i höst! Italien, Sicilien, Donnafugata
Följ med i Montalbanos fotspår på Medelhavets största och vackraste ö!

Upptäck underbara Sicilien med oss i höst – följ i Montalbanos fotspår och utforska södra Siciliens kultur, gastronomi och fantastiska historia. Krydda anrättningen med golf på två helt otroliga golfbanor!

blankblankblankblankblankblank

Medelhavets största ö, Sicilien, är för oss på Sunbirdie förknippat med starka och livslånga upplevelser med härliga dofter, knotiga olivträd, väldoftande ostar, pittoreska byar, vackra och bördiga dalgångar med mandel, apelsin och citronträd, kristallklart vatten och sandstränder som inbjuder till sol, bad och fullkomlig avslappning. När du ska äta så gör smaklökarna volter gång efter annan och jublar över det enkla, men smakrika köket som är vida känt.

Förutom allt detta underbara, erbjuder Sicilien mycket kultur, historia och arkeologi. Många kulturer har velat ha kontrollen över ön som både är vacker och frodig men också har ett strategiskt läge i Medelhavet. Grekerna, Karthagerna, Normaderna och Romarna är några av de som härskat på ön.

De olika härskarna och tidsepokerna har satt sina spår både på befolkningen, kulturen och arkitekturen. Detta upptäcker man ganska snart då byggnadskonsten är så varierande och på Sicilien hittar man exempel på allt från gamla grekiska tempel, medeltida borgar till modern arkitektur. Är man historieintresserad kan man med andra ord spendera väldigt lång tid på Sicilien. Annars också, för den delen, för det är en underbar ö där det ibland bara räcker med att sitta på ett torg med en macchiato, betrakta vardagslivets sakta lunk och bara insupa den härliga atmosfären.

Sicilien har verkligen alla möjligheter att bli Europas nya stora golfresmål, då klimatet är
perfekt, naturen är vacker, maten är god och ön är väldigt intressant ur ett historiskt och kulturellt perspektiv.

Kommer ni ihåg Commessario Montalbano, den italienska deckarserien? Det var just i dessa trakter serien om den godmodige och livsnjutande kommissarien (med svensk flickvän!) spelades in och bara några minuter bort finner man hans strandhus i byn Punta Secca där så många scener utspelats.

Missa heller  inte ett besök i UNESCO-listade staden Ragusa och särskilt den gamla delen, Ragusa Ibla.

Vi är extremt glada att kunna presentera ett Mid och Long Stay-upplägg på underbara Donnafugata, som ligger utanför den vackra staden Ragusa.

Golfen på Donnafugata

På sydöstra Sicilien ligger den vackra Barockstaden Ragusa och inte långt från Ragusa finner man superanläggningen Donnafugata Golf Resort & Spa – en riktigt lyxig anläggning med stort hotell, Spa och 36 hål golf av yppersta klass. Även om resorten är relativt ny, andas den gamla anor. Byggnaderna går i herrgårdsstil, då den gamla vingården omvandlats till ett 5-stjärnigt hotell.

Miljön är lummig och ramas in av soldränkta olivträdslundar, hundraåriga stenmurar och en lätt böljande terräng. Här har Gary Player och hans vapendragare Franco Piras fått i uppdrag att rita varsin 18 hålsbana; Parkland och Links. Resultatet är enastående bra! Två banor av helt olika karaktär vilket gör att variationen är total.

blankblankblankblankblank

Två underbara banor att njuta av under din mid eller long stay. Kan det bli bättre?

Parkland är en mjukt böljande parkbana som slingrar sig fram bland stora olivträd och stenmurar. Dammar har konstruerats och det är en vacker, rolig och utmanande bana.

Links är som man hör på namnet en Linksbana, mitt inne i landet! Det är en öppen hedbana av modernt snitt. Lätt kuperad och väldigt utmanande med mycket vatten och riktigt roliga, och finurliga hål.
Med dessa två banor och dess stora differenser är Donnafugata en komplett golfresort.

Nyhet! Sikelika Residence Sur Mare

blankblankblankblankblankBalkongutsikt från Sikelika Residence under long stay italien | SunbirdieblankSikelika trädgård under long stay italien | Sunbirdieblank

Vårt nya boende under hösten 2018 heter Sikelika Residence Sur Mare och ligger cirka 500 meter från havet, i utkanten av den pittoreska kuststaden Scoglitti där du finner butiker, restauranger, marina och fiskehamn (där du bland annat inte får missa de traditionella fiskauktionerna som oftast hålls på tidig eftermiddag).

Från centrala Scoglitti är det bara cirka en kilometers promenad till Sikelika och väl på boendet bor du mycket lugnt och naturskönt med en trevlig trädgård samt ett härligt poolområde.

Lägenheterna är mycket väl utrustade för längre vistelser med 1, 2 eller 3 sovrum samt kök och vardagsrum i öppen planlösning samt balkong eller terass. Hiss finns och våra 1-sovrummare på markplan är både väl anpassade för gäster med rörelsehinder samt mycket trevliga med rejäla terasser och modern inredning – precis som lägenheterna på första och andra våningen. 1 sovrummarna är på 60 kvadratmeter och 2-sovrummarna mellan 65 och 80 kvadratmeter. Alla har både disk- och tvättmaskin samt AC och fritt internet.

Sikelika ligger bara 8 kilometer från golfbanorna på Donnafugata och dessutom bara en kilometer från arkeologiskt intressanta Kamarina och lika nära naturreservatet Aleppo Pine Natural Reserve. Med andra ord blir Sikelika en perfekt bas för utforskningar av södra Sicilien, som i stort sett är orörd mark, långt från massturismen. Låter det inte härligt, så säg…

När du inte spelar golf

Ovan har vi redan nämnt lite vad man kan göra på Sicilien, när man inte spelar golf. Här finns det faktiskt så mycket att göra så vi kanske borde skicka med en bok! Nåja, här kommer några tips:

Vi har redan nämnt Commesario Montalbano. Filmerna är inspelade i och runt Ragusa och hans strandvilla ligger som sagt i Punta Secca och ligger inte mer än 15 minuter från Donnafugata.

Ragusa är huvudorten i regionen och är med på UNESCO’s lista över världsarven. Ett måste och rasande vackert. Gamla stan (Ragusa Ibla) ligger på en liten bergstopp med smala små gränder med tvätt som hänger på tork a la Lady och Lufsen, Ja, det är otroligt charmigt.

Syrakusa är också ett måste. Staden grundades av greker på 700-talet före Kristus. Arkimedes kom härifrån och även Lucia som dog som martyr för några tusen år sedan! Vulkanen Etna. Passa på att åka skidor? Siciliens kanske mest kända turistort Taormina som är en väldigt vacker och fin stad trots all turism.
Ta bilen och åk på en oplanerad road-trip och du hittar garanterat en mysig liten stad och helt underbar mat med gott vin! Nu sticker vi ut hakan men påstår att kombinationen med de fina banorna på Donnafugata och allt som Sicilien har att erbjuda är nästintill oslagbart!

Service under din Long Stay

Som gäst hos Sunbirdie är vi måna om att du ska trivas och känna dig väl omhändertagen. På Sicilien under hösten 2018 har vi därför egen personal på plats mellan 6 oktober och 24 november.

Starttider och greenfee

Under din vistelse har du medlemskap på Donnafugata Golf Club med 14 greenfee under en Long Stay och 7 greenfee under en Mid Stay. De två banorna kommer hålla öppet varannan dag och du kan boka alla lediga tider tidigast 48 timmar i förväg utom under helger (lördag, söndag) och helgdagar (Bank holidays) då du kan boka först dagen innan spel.

Vad ingår i priset?

I våra priser ingår generellt boende, service som städning och byte av lakan, el, värme, wifi, golf enligt program samt service av vår personal på plats. Se prislistan för detaljer.
Prislistan för Mid Stay (2 veckor) golfresor till Sicilien, Donnafugata…
Prislistan för Long Stay (4 veckor) golfresor till Sicilien, Donnafugata…

Vad ingår inte i priset?

Flyg och hyrbil ingår inte i våra priser utan det bokar du själv. Läs mer under respektive rubrik nedan eller gå direkt till fliken Flyg/Hyrbil där vi rekommenderar olika flygbolag och hyrbilsföretag. Du kan numera söka och boka din hyrbil till bästa pris direkt på vår hemsida…

Ankomst

Vi har inga fasta ankomstdagar utan du väljer själv när du vill anlända och stannar således så länge du önskar från ankomstdagen. Vi rekommenderar alltid våra gäster att anlända så nära månadsskiftet som möjligt då det skapar en bra och rolig gruppkänsla, men det är helt fritt att anlända vilken dag som helst eller när ni hittar billiga flygbiljetter med de bästa flygtiderna.

Flyg

Flyg ingår inte och du bokar det själv. Nuförtiden går det bra att köpa enkelbiljetter på flyg. Du kan således flyga ner med ett bolag och hem med något annat.

Vill du boka flyg själv rekommenderar vi Googles smarta sökfunktion där du till exempel kan välja önskad reslängd (exempelvis 28 nätter) under en tidsperiod och får då fram vilket datum du ska resa för att få bästa pris!

Vill du hellre ha personlig hjälp med bokningen av flyg, rekommenderar vi företaget MK Airbroker som du kan kontakta via telefon eller mail. Ring dem på 08-16 69 30 eller maila till info@mkairbroker.se

Hyrbil

Hyrbil ingår inte i priset på din resa, men vi rekommenderar att du hyr en bil, för att få ut mesta möjliga av din vistelse på Costa Almeria.

Hyrbil bokar du själv för bästa pris och smidighet. Du väljer vilken storlek på bil du önskar ha under din vistelse. Lättast bokar du hyrbilen här på Sunbirdies hemsida via sökmotorn CarTrawler. Sök pris och boka direkt på www.sunbirdie.se/hyrbil


Läs mer om Sunbirdies Long Stay golfresor
Läs mer om Sunbirdies Mid Stay golfresor
Läs mer om Sunbirdies weekend- och vecko-golfresor

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller maila till info@sunbirdie.com

© Sunbirdie AB