Long och Mid Stay golfresor till Spanien, Costa del Sol, Manilva Sun

Long och Mid Stay Spanien, Costa del Sol, Manilva Sun
– charmigt boende och fri golf till superpris!
Nyhet 2020: Uppgradera till fri golf på La Cañada

Upptäck otroligt prisvärda Manilva Sun Apartments med fri golf på La Duquesa. Njut av en Mid eller Long Stay i våra trevliga lägenheter med uppvärmd utomhuspool, restaurang och bar öppen hela dagen och kvällen och en golfsimulator där du kan öva inför golfen. Golfen spelar du helt fritt på La Duquesa eller La Cañada, beroende på valt golfpaket.

blankblankblankblankblank

Otroligt prisvärt på Costa del Sol – Manilva Sun och La Duquesa…

Manilva Sun ligger strax söder om Estepona, i närheten av La Duquesa och Puerto de La Duquesa med flertalet restauranger och butiker. På resorten finns en trevlig och populär restaurang med bar som är öppen från morgon till sen kväll, men söker du ett större utbud vattenhål är det inte mer än 1,5 kilometer till stranden och Puerto de la Duquesa, med brett utbud av restauranger och barer. Det går med andra ort gå fint att promenera ner till havet och kvällslivet, men hem rekommenderar vi att ni tar en taxi, då det är ganska kuperat och belysningen bitvis är dålig.

Utefter kusten finner man annars många små härliga orter som Bahia de Casares, Marina de Casares och även Estepona som inte ligger mer än 15 kilometer bort. Kort och gott har du ett stort utbud av restauranger, shopping och nöjen på bekvämt avstånd från ditt boende.

Boendet på Manilva Sun

Manilva Suns lägenheter håller god 3-stjärnig standard och passar dig som söker ett charmigt och genuint boende med klassiskt spansk arkitektur. Visst är det bitvis lite enklare standard som exempelvis soffornas tygöverdrag, men när det finns både disk- och tvättmaskin samt fullt utrustade kök och två badrum (i våra lägenheter med två sovrum) plus bra wifi, finns verkligen inte mycket att klaga på. Dessutom har hela resorten en mycket trivsam inramning och är byggd som en liten andalusisk by, där den stora, inbjudande och uppvärmda! utomhuspoolen, restaurangen och baren är själva centrum.

blankblankblankblankblankblankblankblank

Charmiga och väl utrustade lägenheter på en lika charmig resort med känslan av en Andalusisk by. Absolut ingen lyx, men priset är också svårslaget.

Balkonger och terasser är väl tilltagna och att bara njuta av en kopp kaffe eller kanske ett glas svalt rosevin i solen till ljudet av fågelsång och vajande palmblad gör att vintern där hemma känns väldigt avlägsen. Manilva Sun är kort och gott en mycket trivsam och gemytlig resort där du snart känner dig väl hemmastad i de trevliga och fräscha lägenheterna, oavsett du valt en lägenhet med 1 eller 2 sovrum. Mot tillägg kan du till och med uppgradera till lägenhet med eftermiddagssol.

Lägenheterna håller 3-stjärnig standard och det är absolut ingen lyx, snarare klassiskt spansk, lantlig arkitektur. Men priset är också svårslaget för att vara på Costa del Sol. På anläggningen finns som sagt även en stor uppvärmd pool, en trevlig och prisvärd restaurang med bar och här finns till och med en puttinggreen intill poolen samt en fullfjädrad ”Track Man” golfsimulator i källaren. Vi kan tänka oss att det kanske avgörs några roliga bett här på kvällskvisten…

Fri golf på svenskägda La Duquesa

Från hösten 2019 har vi ett nytt golfpaket på Manilva. Under din Mid Stay eller Long Stay har du numera medlemskap inkluderat på den svenskägda banan La Duquesa, som bara ligger ett par kilometer från boendet. Söker du en bättre bana, kan du även uppgradera till mycket uppskattade La Cañada, som ligger bara några få mil från boendet. Läs mer om detta nedan.

La Duquesa är ritad av legendariska Robert Trent Jones och öppnade 1986. Designen är mycket bra och en typisk Trent Jones-design med blandning av långa och korta hål, med olika slags svårigheter. Svårast (om du slår snett) är de första nio som anses klart svårare än sista nio, där banan öppnar upp sig mer och bjuder på underbara vyer över havet.

I grunden är det en fantastiskt rolig bana, som tyvärr har skötts lite styvmoderligt under många år och till och med legat i träda en tid. Numera ägs banan av svenska investerare som satsar på renovering av bevattningssystem och allmän skötsel vilket redan ryckt upp banan, men det kommer säkerligen ta tid innan banan är av allra högsta klass igen. Greenerna är dock väldigt bra redan nu, men vissa tees och många delar utanför banan kräver fortfarande en hel del jobb för att anses riktigt bra. Men priset är otroligt bra!

blankblankblankblankblankblankblankblankblank

La Duquesa är ritad av tungviktaren Robert Trent Jones…

Banan slingrar sig fram i den böljande terrängen och en del hål går på skrå och det är även en del hål som är ganska så smala från tee, främst på första nio, varför dessa oftast är mindre populära än sista nio.  Spelar man klokt och väljer rätt klubba kan de efter något varv bjuda på en rolig upplevelse, men de kan ändå inte mäta sig mot sista nio… Dessa bjuder stundtals på makalös utsikt över kusten och de azurblå havet – och faktiskt ser man även vårt boende på Manilva Sun från några hål.

De flesta medlemmarna promenerar, men visst finns det några hål med ganska stora nivåskillnader – främst upp mot greenerna. Behöver du elvagn eller golfbil har vi riktigt bra nettopriser. Dessa bör dock förbokas, så kontakta oss på 08-458 00 00 eller info@sunbirdie.com om du är intresserad.

Klubbhusets exteriör är lite bedagad men restaurangen och baren med dess trevliga uteservering är mycket njutbar. Och totalt sett, för att vara på Costa del Sol – i kombination med det charmiga boendet på Manilva Sun – är våra Mid och Long Stay-paket på La Duquesa oslagbart prisvärda. Jämför gärna själv…

Ytterligare en fördel är att du för en mindre summa kan förvara golfbagen på klubben och då kan du ju faktiskt promenera till och från banan från boendet, även om det är en viss nivåskillnad.

Uppgradera till medlemskap på La Cañada!

En nyhet 2020 är att du som söker en ”bättre” bana än La Duquesa nu kan uppgradera till fritt medlemskap på mycket uppskattade La Cañada. La Duquesa – som ingår i grundpriset – är en bana som kanske inte passar alla, och därför har vi nu tagit fram denna möjlighet, mot tillägg.

blankblankblankblank

La Cañada är en mycket uppskattad bana, med väldigt bra träningsområden.

La Cañada är en av kustens trevligaste banor med en erkänt vänlig personal. Banan är även den delvis kuperad men hålen är spännande och vackert utlagda i den härliga, Andalusiska terrängen. Spännande är inte minst avslutningshålet, där du spelar över en ravin. La Cañada har också ett avancerat dräneringssystem som effektivt dränerar banan vid regn. Det innebär att när andra banor längs kusten måste stänga vid kraftiga regn så håller banan öppet och efter ronden kan du njuta av utsikten från någon av klubbhusets två terrasser med vyer över floden Guadiaro och Medelhavet. La Cañadas driving range är också gigantisk och anses som ett av de bästa träningsområdena på Costa del Sol.

Se länkarna nedan till prislisorna för Mid och Long Stay för pris på uppgraderingen…

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

När du inte spelar golf

På Costa del Sol finns det oerhört mycket att göra när du inte spelar golf. Bland annat en uppsjö trevliga små byar och städer. Vi tror att många kommer spendera mycket av sin tid i Estepona, Caseras och La Duquesa med omnejd. Här finns det härliga stränder att promenera utefter och kanske ta ett dopp. Stanna till vid en mysig strandrestaurang för en långlunch intill vattenbrynet. På kvällarna finns det stort utbud av restauranger. Annars finns ju hela Costa del Sol att utforska; Marbella, exklusiva Puerto Banus, Malaga, Fuengirola. Listan kan göras hur lång som helst. Är man lite äventyrlig så kan man med lätthet ta en weekend i Marocko…

Service under din Long Stay

Som gäst hos Sunbirdie är vi måna om att du ska trivas och känna dig väl omhändertagen. Av den anledningen har vi vår egen personal på plats under högsäsong (höst och vår), som ser till att allt det praktiska sköts till punkt och pricka så du kan slappna av och njuta av din vistelse. Vår värd är där för dig och ingen fråga eller undran är för liten eller oviktig. Mer information i prislistorna.

Starttider och greenfee

Som gäst med Sunbirdie på Manilva Sun ingår medlemskap på La Duquesa i grundpriserna men du kan uppgradera till La Cañada. Som medlem får du boka antingen inom våra block (08:00-08:30 samt från 11:00 och framåt) 48 timmar i förväg eller alla övriga tillgängliga starttider på plats.

Vad ingår i priset?

I våra priser ingår generellt boende med service som städning och byte av lakan, el, värme, wifi, golf enligt program samt service av vår personal på plats. Se prislistan för Mid respektive Long Stay för alla detaljer.

Pris Mid Stay golfresor till Spanien, Costa del Sol, Manilva…
Pris Long Stay golresor till Spanien, Costa del Sol, Manilva…

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Vad ingår inte i priset?

Flyg och hyrbil ingår inte i våra priser utan det bokar du själv. Läs mer under respektive rubrik nedan eller gå direkt till fliken Flyg/Hyrbil där vi rekommenderar olika flygbolag och hyrbilsföretag. Du kan numera söka och boka din hyrbil till bästa pris direkt på vår hemsida…

Ankomst

Vi har inga fasta ankomstdagar utan du väljer själv när du vill anlända och stannar således så länge du önskar från ankomstdagen. Vi rekommenderar alltid våra gäster att anlända så nära månadsskiftet som möjligt då det skapar en bra och rolig gruppkänsla, men det är helt fritt att anlända vilken dag som helst eller när ni hittar billiga flygbiljetter med de bästa flygtiderna.

Flyg till Costa del Sol

Flyg ingår inte och du bokar det själv för bästa pris och flexibilitet. Till Costa del Sol flyger man helst till Malaga. Till Malaga flyger man direkt med SAS, Norwegian och Ryanair. Nuförtiden går det bra att köpa enkelbiljetter på flyg. Du kan således flyga ner med ett bolag och hem med något annat. Vi rekommenderar även ett antal resebyråer som kan hjälpa er med flygbokningen. Tänk på att golfutrustningen oftast inte ingår i biljettpriset utan det tillkommer en avgift för detta.

Vi rekommenderar Googles smarta sökfunktion där du till exempel kan välja önskad reslängd (exempelvis 28 nätter) under en tidsperiod och får då fram vilket datum du ska resa för att få bästa pris! Sök flyg på www.google.se/flights/

Vill du hellre ha personlig hjälp med bokningen av flyg, rekommenderar vi företaget MK Airbroker som du kan kontakta via telefon eller mail. Ring dem på 08-16 69 30 eller maila till info@mkairbroker.se

Hyrbil

För din egen frihet rekommenderar vi att du hyr bil. På så sätt är du inte låst vid ditt resmål utan kan med lätthet utforska regionen. Dessutom behöver du bil för att ta dig till de golfbanor som inte ligger vid ditt boende om du vill det. Med hyrbilen har du en frihet som är viktig för att din Mid eller Long Stay vistelse ska bli riktigt lyckad. Du kan med lätthet åka till den lilla mysiga restaurangen vid stranden, eller göra en utflykt till någon närbelägen sevärdhet.

Hyrbil bokar du bäst och smidigast själv. Du väljer vilken storlek på bil du önskar ha under din vistelse. Lättast bokar du hyrbilen här på Sunbirdies hemsida via sökmotorn CarTrawler eller svenska Holiday Drive. Sök pris och boka direkt på www.sunbirdie.se/hyrbil


Läs mer om Sunbirdies Long Stay golfresor
Läs mer om Sunbirdies Mid Stay golfresor
Läs mer om Sunbirdies weekend- och vecko-golfresor

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller maila till info@sunbirdie.com

© Sunbirdie AB