Long Stay golfresor till Spanien, Lanzarote

Exotiska Lanzarote – golf, kultur och natur i ett underbart vinterklimat

Lanzarote är en exotisk vulkanö med massor av spännande utflykter, långa härliga stränder, god mat, härliga golfbanor och framför allt – ett underbart vinterklimat som passar oss nordbor alldeles perfekt.

Playa papaguyo i spanien lanzarote longstay - SunbirdieLong Stay golfresor till Spanien, LanzaroteLong stay golf i Lanzarote, SpanienPlaya de famara i spanien lanzarote longstay - SunbirdiePlaya blanca i spanien lanzarote longstay - Sunbirdie

Redan när du landar på Lanzarote inser du att du äventyret kan börja. Planet sänker sig med bedrägligt lugn ner mot havets vågor och innan du hunnit bli riktigt orolig dyker öns sandiga stränder upp. När hjulen strax därefter tar mark känns det som att man med nöd och näppe undsluppit havets käftar.

I sista sekund hann du kanske se en glimt av strandpromenaden och cykelbanan som nu sträcker sig ända från badorten Puerto del Carmen förbi flygplatsen (jo mellan havet och landningsbanan – riktigt mäktigt när man sitter på cykeln) till huvudstaden Arrecife.

Lanzarote är i vårt tyckte den mest intressanta av Kanarieöarna och kanske är det tack vare konstnären Cesar Manrique som på 60-talet förfärades över utvecklingen på Gran Canaria och Teneriffa och i samråd med dåtidens politiska styre genomdrev de stränga regler för öns exploatering som fortfarande gäller. Inga reklamskyltar utmed vägarna och inga hus över högsta palmens höjd är bara två regler som tillsammans med traditionen att alla hus målas med vitt som grund och sedan detaljer i antingen grönt (representerar växtligheten), brunt (jorden) eller blått (havet) gör att Lanzarote fortfarande idag känns väldigt genuint, även om ön på sina håll har flera decenniers historia av turism.

Lanzarote har också så mycket mer att erbjuda besökare än bara soliga stränder. Det 6 år! långa vulkanutbrottet på 1700-talet omdanade naturen som idag har en helt unik känsla. Lava i alla former är ett starkt inslag oavsett var du befinner dig och de gamla vulkanerna som på håll ser alldeles bruna ut är faktiskt riktigt vackra och till stor del grönskande när man kommer nära.

Det finns en rik kultur att upptäcka och skillnaden mot exempelvis grannön Fuerteventura är stor.

Turistområdena ligger alla på öns södra halva och de två vi valt ut ligger båda nära flygplatsen. Oavsett vilket du väljer är det alltså nära till både flygplatsen och huvudstaden och samtidigt aldrig mer än runt en halvtimme till öns spetsar i norr och söder. Lanzarote är bara x km lång och x km bred, så även om du spelar golf varje dag hinner du med lätthet utforska ön med utflykter före eller efter golfen.

Två destinationer, 4 boenden och 2 golfbanor

Sunbirdie har valt ut två trevliga destinationer på Lanzarote, med väldigt olika karaktär. Dels kan vi erbjuda det lugna resortsamhället Costa Teguise, strax norr om huvudstaden Arrecife och från våren 2018 kan vi även locka med den livfulla staden Puerto del Carmen, cirka 20 minuter söderut, strax intill flygplatsen.

Oavsett vilken destination eller boende du väljer ingår medlemskap på öns båda golfbanor – klassiska Costa Teguise GC och den nyare Lanzarote GC, som ligger i utkanten av Puerto del Carmen, faktiskt på promenadavstånd från ett av våra boenden!

Costa Teguise

I Costa Teguise bor du väldigt bra i lugn och trivsam resortmiljö med restauranger och service på promenadavstånd. Här finns ingen verklig stadskärna men ett stort centrum med mängder av butiker och restauranger och självklart all annan service som banker, läkare och annat.

Stränderna är väldigt inbjudande och ett av våra boenden – Club Siroco – ligger bara ett hundratal meter från den rogivande strandpromenaden.

Det andra boendet – nyheten Vitalclass Sports Resort – ligger ytterligare några hundra meter från stranden men har å andra sidan ett enormt utbud av aktiviteter på resorten, som semiolympisk inomhuspool, fint spa, stort gym och både tennis- och padelbanor!

På Costa Teguise vimlar det av vindsurfare, cyklister och folk som är ute och joggar, simmar eller motionerar på andra sätt. Orten har blivit ett mecka för alla som vill röra på sig och det finns alltid något att göra. Här finns även öns äldsta golfbana, Costa Teguise, men mer om den senare.

Våra boenden i Costa Teguise

På Vitalclass finns som sagt det mesta för dig som vill bo bra och vara aktiv – här finns stor inomhuspool, gym, spa, tennis, padel och restauranger och bar på resorten. Bara någon kilometer bort ligger centrala Costa Teguise med strandpromenad, butiker och en mängd restauranger och vill du bara promenera utmed stranden når du strandpromenaden efter några hundra meter.

Bekväm vistelse under golfresa till Lanzarote, SpanienNjut longstay i Lanzarote, SpanienVitalclass kok i spanien lanzarote longstay - SunbirdieVitalclass frukost i spanien lanzarote longstay - SunbirdieVitalclass spa i spanien lanzarote longstay - SunbirdieVitalclass spinning i spanien lanzarote longstay - SunbirdieVitalclass inomhuspool i spanien lanzarote longstay - Sunbirdie

Vitalclass är boendet för dig som vill ha många aktiviteter att välja på…

Lägenheterna är rymliga och inredda i typiskt kanarisk stil med mycket trä. Köken är av enklare modell men det finns bra möblemang med det mesta som behövs för en längre vistelse och daglig frukost ingår i priset!

Vitalclass systerhotell Club Siroco ligger närmare stranden och har två delar – dels standardlägenheterna som ligger runt ett trevligt poolområde med restaurang och bar och dels det avskilda området Serenity, med nyrenoverade 1- och 2-sovrumslägenheter runt ett mycket elegant poolområde utan stök och stoj. 2-sovrummarna ligger alltid på övre våningen av två med en trappa upp till lägenheten. Även på Club Siroco är köken av enklare model men i priserna ingår daglig frukost, som serveras i restaurangen vid entrén.

Clubsiroco reception i spanien lanzarote longstay - SunbirdieClubsiroco poolarea  i spanien lanzarote longstay - Sunbirdie

Club Sirocos standardlägenheter ligger i den livligare delen av resorten.

Även i Serenity-området finns en restaurang och det är bara några meter till närmaste näringsställe utanför resorten. Liten butik finns tvärs över gatan på hotellet Sands Beach och det är bara några hundra meters promenad till utkanten av centrala Costa Teguise med all upptänklig service.

Longstay till Lanzarote i Spanien Golfresor till Lanzarote i Spanien med mysigt boendeBillig long stay golfresor till Lanzarote, SpanienClubsiroco serenity badrum i spanien lanzarote longstay - SunbirdieLong stay golfresor till en exotisk vulkanö av Lanzarote, Spanien

”Serenity”-delens lägenheter ligger avskilt runt ett härligt poolområde.

Puerto del Carmen

Den myllrande turiststaden Puerto del Carmen, eller ”Fariones” (fyren) som staden kallas bland Lanzarote-borna, fyller 50 år 2017 och är platsen för dig som vill bo riktigt bra mitt i en levande stad, med hundratals restauranger, barer, butiker och annat runt knuten. Här finns en lååång strandpromenad som på ena sidan bjuder på underbar utsikt över stränderna och havet och på andra sidan kantas av ett pärlband restauranger, barer och butiker.

Gatorna är bitvis branta ner mot havet och den stora mängden lågbyggda, vitkalkade hus känns i början smått förvirrande, men på bara några dagar lär du dig hitta i gränderna och börjar hitta dina favoritställen.

I Puerto del Carmen vimlar det av restauranger av alla klasser och om du undviker de värsta turistfällorna hittar du riktiga pärlor för trevliga middagar med himlen som tak året runt. Utbudet är enormt! Här finns en mycket trevlig sportklubb med tennis- och padelbanor och även ett av öns två bästa köpcenter med modebutiker och riktigt bra priser tack vare att Lanzarote är ett lågskatteområde. Så du som uppskattar shopping har kommit rätt! Det är dessutom bara några minuter med bil in till huvudstaden Arrecife med ett ännu bredare utbud på gågatorna.

Puerto del Carmen är på sina håll något bedagat men det finns oerhört mycket att se om man bara skrapar lite på ytan och efter några dagar känner man sig verkligen hemma här. Strandpromenaden känns oändlig och är mycket trevlig att strosa på med ett enormt utbud av restauranger. Den stora stranden är även den mycket fin och sammantaget är det svårt att inte trivas här.

Våra boenden i Puerto del Carmen

Ett av våra två boenden i Puerto del Carmen heter Club Las Calas, och ligger en bit upp från stranden i en lugn del av staden, bara 600 meter från den vidsträckta strandpromenaden och en dryg kilometer från gamla stan och hamnen. Gränderna är vindlande och bitvis branta men det går utmärkt att promenera runt i stan. Trafiken är lugn och det finns oftast trottoarer även på de minsta gatorna.

Club las calas pool III i spanien lanzarote longstay - SunbirdieClub las calas pool II i spanien lanzarote longstay - SunbirdieClub las calas reception i spanien lanzarote longstay - Sunbirdie

Club las Calas har bra läge i en lugn del av staden och mängder av service…

På själva resorten finns två restauranger och en liten butik samt tre uppvärmda pooler. Dessutom en liten minilivs, biljardbord, bordtennis, tv-spel och till och med en squash/badmintonbana. Här finns kort sagt det mesta och många gäster lämnar aldrig eller sällan resorten. Det arrangeras yoga, stretching och annat i stort sett dagligen och restaurangerna är välbesökta med låga priser.

Club Las Calas är uppdelat i tre områden, vart och ett med lägenheter samlade runt uppvärmda pooler. Lägenheterna är helt nyrenoverade med rymliga uteplatser eller balkonger mot poolområdet och sol stora delen av dagen. Lägenheterna är mycket välutrustade med fina kök och allt du kan behöva under en längre vistelse. De är kanske lite trängre i kök och vardagsrum än vad vi är vana vid, men det beror helt enkelt på att man sällan är inomhus. Man umgås ju hellre ute på terrassen eller runt poolen i detta härliga klimat!

Lägenheterna på nedre plan har uteplatser men då de vätter mot poolen får du vara beredd på ett socialt liv med grannar och folk runt poolen. Söker du mer avskildhet hittar du det en trappa upp då dessa lägenheter har fina balkonger där du är mer incognito.

De kanske finaste i vårt tycke är de som kallad Duplex och som alltså är lägenheter i två plan med ett sovrum och badrum på markplan och kombinerat vardagsrum/kök samt stora terasser i söderläge med utsökt havsutsikt på övre plan. Enda nackdelen med dessa är den relativt branta trappa som går mellan våningarna.

De flesta lägenheterna har ett sovrum/badrum samt kök/vardagsrum. Alla lägenheter har bäddsoffor och fullt utrustade kök med ugn, halogenplattor, kyl och frys samt alla utensilier du kan förvänta dig.

Long stay golfresor till en exotisk vulkanö av Lanzarote, SpanienDiamond Club Calypso vardagsrum i spanien lanzarote longstay - SunbirdieBillig och bekväm golfresa i Lanzarote, SpanienBekväm long stay golfresor till Lanzarote, SpanienDiamond club calypso soffa mot-kok i spanien lanzarote longstay - Sunbirdie

Diamond Club Calypso ligger inte ens 100 meter från strandpromanden…

Behöver du inte all den service som erbjuds på Club Las Calas men värdesätter ett strandnära läge, ska du i stället välja Diamond Club Calypso. Här bor du bara ett stenkast från den breda strandpromenaden där det ju verkligen finns det mesta, bland annat en stor Spar-butik bara 100 meter bort.

Lägenheterna ligger i en södervänd u-form runt poolområdet (även här uppvärmd) som tack vare vackra trädgårdar ger en mer avskild känsla när du sitter på din lägenhets soldränkta terrass. Här finns en enklare restaurang och lite tidsfördriv som biljardbord, men mer än så blir det inte. Tur då att strandpromenaden inte ens ligger 100 meter bort!

Diamond Club Calypso är valet för dig som vill bo nära havet med större avskildhet mellan lägenheterna och dessutom i en del av staden som är i det närmaste helt platt.

Det är cirka 5 kilometer in till gamla stan och hamnen men inte ens 100 meter från resorten finns den vackra strandpromenaden med mängder av restauranger, barer, butiker och nöjen.

Golfen på Lanzarote

På Lanzarote finns det två golfbanor. Som Sunbirdiegäst blir du medlem i båda klubbarna under din vistelse och bara en mindre avgift betalas på plats för varje runda. Du avgör därmed själv vad totalpriset för din resa ska bli.

Costa teguise njut av golfing i spanien lanzarote longstay - SunbirdieCosta teguise spela golf i spanien lanzarote longstay - SunbirdieCosta teguise golf i spanien lanzarote longstay - Sunbirdie

Costa Teguise Golf ligger närmast boendet och är en härlig, uppväxt parkbana med exotiska palmer och svart lavasand. Banan ligger strax nedanför en vulkan och på en sluttning ner mot havet vilket gör att man får en härlig utsikt från många hål.

Banan är utlagd i vulkanisk mark med lavasand och vulkanlandskap som närmsta granne. Detta gör att flera hål nästa känns som målade fairways bland all denna svarta och bruna lavasand. Det är en flack bana med vissa inslag av kuperade partier.

Golf i spanien lanzarote longstay - Sunbirdie

Lanzarote Golf öppnade 2008 och är utlagd på en sluttning just ovanför Puerto del Carmen. Även här får du tampas med en del lavasand men kanske är det ändå vindarna på denna ganska nybyggda och därmed inte helt uppvuxna bana som skapar spänning.

Banan är även den lätt att gå även om det finns några kuperade partier, främst runt greenerna. Banan som helhet är mycket fin, väldesignad, välskött och utsikten över havet och Puerto del Carmen är minst sagt makalös!

Klubben bygger just nytt klubbhus, ny restaurang och annat, vilket ger en helt annan inramning än det tidigare ganska enkla klubbhuset. Här är det lätt att njuta av aftergolfen, bara några kilometer från centrala Puerto del Carmen!

Klicka här för att se en video på Youtube från Lanzarote Golf…

När du inte spelar golf

Den mest uppenbara aktiviteten när du inte spelar golf är att sola och bada. Vilket säkert många av er även kommer att göra. Annars finns hur mycket som helst att göra om du vill upptäcka denna härliga Kanarieö! En biltur runt ön bjuder på exotiska vyer, vacker natur och flera små, mysiga byar där man kan stanna till för en långlunch. Du kan även rida kamel, prova på olika vattensporter, söka upp små mysiga restauranger mm. För den äventyrlige finns det vandringsleder, grottor och tunnlar.

Bor du i Puerto del Carmen finns shopping, barer och hundratals restauranger att botanisera bland och en promenad ner till gamla hamnen på kvällstid är mycket njutbart.

Vi är helt övertygande om att din Mid Stay eller Long Stay på Lanzarote kommer bli helt underbar!

Service under din Long Stay

Som gäst hos Sunbirdie är vi måna om att du ska trivas och känna dig väl omhändertagen. Dock har vi inte någon egen värd på plats på Lanzarote, men självklart får du all tänkbar information inför din resa och under resan finns vi bara ett telefonsamtal bort om något skulle hända.

Starttider och greenfee

Som Mid och Long Stay gäst på Lanzarote har du medlemskap som gäller på på Lanzarote Golf och Costa Teguise Golf (max 14 rundor på samma bana). Spelavgift på 8 € tillkommer per speltillfälle. Som medlem får du boka alla tillgängliga starttider 2 dygn i förväg

Vad ingår i priset?

28 dagars boende (4 veckor) och medlemskap på två banor ingår i priset för Long Stay.

Får ni inte ihop resan riktigt så vistelsen blir exakt 28 dagar, har vi även bra priser på extra nätter. Nu behöver man inte stanna i 4 veckor eller 8 veckor. Det går mycket bra att stanna i 5 eller 6 veckor. Se vår prislista där du finner priser för 4 veckor, extra nätter, extra veckor och extra vistelse (4 veckor), samt tillägg för vissa perioder som påsk och nyår.

Gå direkt till prislistan för long stay golfresor till Spanien, Lanzarote…

Vad ingår inte i priset?

Flyg och hyrbil ingår inte i våra priser utan det bokar du själv. Läs mer under respektive rubrik nedan eller gå direkt till fliken Flyg/Hyrbil där vi rekommenderar olika flygbolag och hyrbilsföretag. Du kan numera söka och boka din hyrbil till bästa pris direkt på vår hemsida…

Ankomst

Vi har inte fasta ankomstdagar förutom för våra boenden i Puerto del Carmen där bytesdag är torsdagar.  Vill du ankomma en annan dag än torsdag, kan du göra det mot en mindre kostnad. I Costa Teguise väljer du själv när du vill anlända och stannar således 4 veckor från ankomstdagen.

Vi rekommenderar alltid våra gäster att anlända så nära månadsskiftet som möjligt då det skapar en bra och rolig gruppkänsla, men det är helt fritt att anlända vilken dag som helst eller när ni hittar billiga flygbiljetter med de bästa flygtiderna.

Flyg

Flyg ingår inte och du bokar det själv. Numera går det bra att köpa enkelbiljetter på flyg. Du kan således flyga ner med ett bolag och hem med något annat. Tänk på att golfutrustningen kanske inte ingår i biljettpriset.

Vill du boka flyg själv rekommenderar vi Googles nya och mycket smarta flygbokningssökfunktion där du till exempel kan välja önskad reslängd (exempelvis 28 nätter) under en tidsperiod och får du fram vilket datum du ska resa för att få bästa pris!

Vill du hellre ha personlig hjälp med bokningen av flyg, rekommenderar vi företaget MK Airbroker som du kan kontakta via telefon eller mail. Ring dem på 08-16 69 30 eller maila till info@mkairbroker.se

Hyrbil

För din egen frihet så rekommenderar vi att du hyr bil. På så sätt är du inte låst vid ditt resmål utan kan med lätthet utforska regionen. Med hyrbilen har du en frihet som är viktig för att din Long Stay vistelse ska bli riktigt lyckad.

Hyrbil bokar du själv för bästa pris och smidighet. Du väljer vilken storlek på bil du önskar ha under din vistelse. Lättast bokar du hyrbilen här på Sunbirdies hemsida via sökmotorn CarTrawler. Sök pris och boka direkt på www.sunbirdie.se/hyrbil


Läs om Long Stay med Sunbirdie
Läs om Sunbirdies Long Stay golfresor
Läs om Sunbirdies Mid Stay golfresor
Läs om Sunbirdies weekend- och vecko-golfresor

Gör en snabb pris-/offertförfrågan

Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller maila till info@sunbirdie.com

© Sunbirdie AB