Long Stay ur ett ekonomiskt perspektiv

Drömmen om att resa utomlands har alltid varit väldigt stark hos oss svenskar. Vi är ett resande folk.

Med upptäckterna om hur underbart livet kan vara nere i Sydeuropa under våra kalla månader utvecklades charterresandet till drömmar om en längre tids boende utomlands. Att köpa hus i Spanien, Frankrike eller Portugal växte fram till en jätteindustri. Stora byggprojekt uppfördes på löpande band och att köpa boende utomlands beskrevs som ”den bästa investering” du kan göra. ”Fastigheter stiger alltid i värde”…, hette det.

Hur det gick med de sanningarna vet vi delvis idag. Vi vet dock inte om priserna på fastigheter har fallit klart i sydeuropa ännu. Den ansedda brittiska affärstidningen ”the Economist” hävdar att priserna i Spanien och Portugal kan komma att falla ytterligare 20-30%. Ingen vet. Det vi lärde oss dock var att fastighetsköp faktiskt alltid innebär ett ekonomiskt risktagande.

På Sunbirdie tror vi att vi är många som verkligen skulle vilja spendera en eller ett par månader på varmare breddgrader UTAN att behöva ge oss in i den värld av risk som det innebär att köpa fastighet utomlands. Vi skulle vilja slippa låna pengar, oroa oss för ränteläget, bekymra oss för att klara av amorteringar, slippa se till att huset är uthyrt när vi inte är där, slippa underhållskostnader eller bekymmer kring hur bostaden sköts när vi inte är där.

Det är heller inte det lättaste av beslut att gå med i en golfklubb när man väl köpt en bostad. Vilken klubb ska man välja? Finns det några att spela med? Är det roligt att bara spela på sin klubb hela tiden? Står sig värdet på mitt medlemskap i klubben?

ALLA dessa frågor och funderingar vill vi på Sunbirdie ge ett fantastiskt och enkelt alternativ till.

Ett alternativ som innebär att du inte tar någon som helst ekonomisk risk eller behöver investera miljonbelopp i ett utlandsboende. Ett alternativ där du helt enkelt HYR ditt boende under den tiden du vill bo och spela golf i solen.

Genom Sunbirdies Long Stay får du en boendestandard som hade varit väldigt dyr att köpa, du får tillgång till flera, inte en, golfbanor. Du får tillgång till anläggningarnas pooler och gym och andra fasciliteter. Du kommer alltid att ha andra att spela golf tillsammans med.

Allt detta till en kostnad som du har exakt kontroll över!


Gilla Sunbirdie på Facebook

Läs om Long Stay med Sunbirdie
Läs om Sunbirdies Long Stay golfresor
Läs om Sunbirdies Mid Stay golfresor
Läs om Sunbirdies weekend- och vecko-golfresor

Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller maila till info@sunbirdie.com

© Sunbirdie AB

Comments are closed.