Reseberättelse Mauritius Elin Eklund

En barnfamiljs äventyr i Mauritius!

Elin Eklund reste på Long Stay i oktober – och tog med sig hela familjen! Här kan du läsa hennes egna erfarenheter från en månad i paradiset…

Text och foto: Elin Eklund

Long Stay i Mauritius

I oktober bytte vi det grå vädret hemma i Sverige mot en månads long stay i Mauritius. Vi såg till att boka flyget redan i januari och kunde då komma över ett bra pris. En stor fördel med att resa med Sunbirdie tyckte vi var flexibiliteten med vilken period man bokar boendet, vilket gjorde att man kunde välja avgångar med flyg till förmånligt pris.

Toppboende i lägenhet intill stranden

Vi bodde på Cape Bay Luxury Beach Apartments som låg precis vid Bain Boeuf beach. Stranden var mycket vacker och tröttnade man mot förmodan på sanden mellan tårna kunde man nyttja poolområdet vid lägenheten, som hade mycket trevlig och lummig omgivning. Lägenheten var väl planerad och där fanns alla faciliteter man behöver så som tvättmaskin, diskmaskin och hushållsutrustning. Vi saknade ingenting!

Perfekt för barn på Mauritus

blank

Grand Baie ligger cirka 10 min bilfärd från Bain Boeuf beach och där fanns ett stort utbud av klädbutiker, restauranger och mataffärer. Vi valde att använda taxi och Taxichauffören Reza som fanns att anlita genom Cape Bay. Han var mycket serviceminded och kom att bli vår guide i Mauritius. Taxiresor i Mauritus är billigt om man jämför med Sverige, en ”full day” med Reza som guide hela dagen kostade knappt 1.000 sek och t/r Grand Baie kostade bara cirka 150 sek.

Fantastiska utflykter i Mauritius

Förutom att njuta av poolområdet vid lägenheten och Bain Boeuf beach gjorde vi många utflykter. Vi besökte många stränder runt om på ön och vår favorit blev Mont Choisy som ligger 20 min bilfärd från Cape Bay. Här kan man se en underbar solnedgång så tips är att ta med Picnic-korg och stanna till solen går ner. För barnfamiljer kan vi rekommendera ett besök på Fun World i Grand Baie i samband med mathandling, där kan man bland annat åka radiobilar.

blank blank blank

Cape Bay hade ett stort utflyktsprogram och vi åkte på flera av deras utflykter. Vi rekommenderar ett besök på Ile aux Cerfs, som ligger på östkusten och är en oerhört vacker ö som man når genom en härlig segling med katamaran. På båten serverades lunch som grillades av besättningen och möjlighet till snorkling och parasailing fanns under dagen. Parasailing är något vi verkligen rekommenderar, till och med vår 4-åriga son provade och var eld och lågor! Glass bottom boat vid Grand Baie, La Vanille Park med jättesköldpaddor och Delfinutflykt får man inte heller missa.

Priserna i Mauritius är på det mesta något lägre än hemma, vin är däremot dyrt och kostar upp till dubbla priset.

Variationen av att kunna handla och laga barnens favoriter hemma i lägenheten och även kunna äta på restaurang passar perfekt för en barnfamilj och att kunna njuta av resmålet under en längre tid var också något vi uppskattade, då man kan hinna uppleva det man vill på resmålet men även kunna vara lyhörd för vilket tempo barnen orkar med.

blank

Mauritius är ett tryggt resmål med låg kriminalitet och invånarna är trevliga och måna om sina turister. Stränderna är kritvita och vattnet turkost var man än åker och här finns mycket att upptäcka. Vi kommer säkerligen återvända!

blank  

Läs mer om Sunbirdies resor till Mauritius
– 1 månad från 16.795:- per person…

Gör en snabb pris-/offertförfrågan


Gilla Sunbirdie på Facebook

Läs om Long Stay med Sunbirdie
Läs om Sunbirdies Long Stay golfresor
Läs om Sunbirdies Mid Stay golfresor
Läs om Sunbirdies weekend- och vecko-golfresor

Kontakta oss gärna på telefon 08-458 00 00 eller maila till info@sunbirdie.com

© Sunbirdie AB

Comments are closed.