Frågor & Svar

Vanliga frågor och svar


Ja. Våra golfvärdar arrangerar golftävlingar regelbundet beroende på gästantal och säsong.

Ja. Våra golfvärdar arrangerar middaagar och utflykter, vinprovningar med mera regelbundet beroende på gästantal och säsong.

Vi vill göra dig uppmärksam på att se över din försäkring inför en Long Stay-golfresa. Är olyckan framme eller du skulle bli sjuk så är det viktigt att du är fullt försäkrad. Vi vill att du ser över alla dina försäkringar så du kan känna dig trygg på plats.
Ta gärna en extra försäkring. Om du reser utomlands mer än 45 dagar är det bra att komplettera hemförsäkringen. Vi rekommenderar Gouda Reseförsäkringar på www.gouda-rf.se och Europeiska Försäkringsaktiebolaget på www.europeiska.se Där kan du komplettera med tilläggsförsäkringar och avbeställningsskydd.

Vården utomlands är ofta lika bra eller kanske till och med bättre än hemma. Men om du blir skadad eller allvarligt sjuk, är det viktigt att se till att skaffa ett läkarintyg. Ditt försäkringsbolag behöver detta för att betala ut eventuell ersättning. Se också till att ha ditt europeiska sjukförsäkringskort med dig på resan. Beställ kortet i god tid. Leveranstiden kan vara upp till två veckor. Du kan beställa sjukförsäkringskortet på försäkringskassans hemsida.

Sunbirdie rekommenderar hyrbil, om ni inte kör ner med egen bil. Vissa anläggningar har en golfbana precis vid boendet men det kan ändå vara bra med en hyrbil för att ta sig till andra banor och bil är naturligtvis bra att ha med tanke på inköp av mat, shopping, utflykter och socialt liv i övrigt. 

Vill du resa utan hyrbil har vi några resmål som är särskilt väl anpassade för detta. Kontakta oss gärna om du vill veta mer om dessa resmål.

Mer information om hyrbilar...

Du behöver inte spela golf för att resa med Sunbirdie. Du får alltid en rabatt om du inte spelar golf – läs mer under respektive resmål i prislistan eller på sidan Sunbirdie Living, där vi har speciellt utvalda resmål för dig som inte spelar golf med möjligheter till vandringar, löpning, yoga, tennis eller… ja, vad skulle du själv helst göra under en månadslång vistelse i ett varmare klimat? Möjligheterna är oändliga….

Ja, vill du ha gäster i ditt boende har vi oftast priser per person och natt för besökande gäster och även priser för golf till dina gäster. Observera att alla besökande gäster måste föranmälas till oss.

Ja, vi har vår egen personal på plats under säsong, olika beroende på resmål men vanligen mellan första oktober och sista april. Se mer under respektive resmål.

Vår personal arrangerar golftävlingar, socialgolf, middagar, utflykter, vinprovningar, vandringar och mycket annat.

Med Sunbirdie kan du i stort sett spela hur mycket golf du vill och orkar. Antal greenfee och bokningsregler skiljer sig dock något från resmål till resmål.

På vissa resmål blir du medlem och har samma bokningsregler som alla andra medlemmar. På andra kan det vara så att du får boka enbart under visa tider. Många resmål har fritt spel och på andra resmål kan antalet greenfee vara begränsat. Det finns även resmål där medlemskapet ingår, men det tillkommer en låg spelavgift per runda och då avgör du själv vad golfen totalt kommer att kosta.

Läs mer om just ditt resmål och de bokningsregler som gäller för golfen på resmålets sida.

Internet fungerar oftast inte som hemma och även om det ingår wifi är det inte säkert att det fungerar bra i alla lägenheter. 

Fri Wi-Fi finns oftast i receptionen, där även stationär dator kan finnas att nyttja. På många av våra resmål finns också fri wi-fi i klubbhusen på golfklubben. Se information om wi-fi på just ditt resmål i boendets faktaruta.

De som rest en del vet att internet i Sydeuropa fungerar annorlunda än här i Sverige. Medan vi här hemma betalar en fast kostnad för fri tillgång till internet betalar man ofta i Sydeuropa en avgift baserad på trafikvolym. Därav att det ofta krävs betalning för användandet av internet.

Även om det ingår kostnadsfri surf, är det alltså nästan alltid en begränsad volym surf och då kan det vara bra att tänka på din förbrukning. ”Normal” användning som mail, nyheter, chat och annat brukar sällan vara problem, men när det gäller ”onormal” (i Sydeuropa) användning som streaming, videosamtal och annat, kan du behöva begränsa kvaliteten, vilket i och för sig begränsar upplevelsen av tex streaming. Känner du att du är beroende av en mycket och högkvalitativ uppkoppling kan det löna sig att antingen köpa en separat mobilrouter eller köpa till extra surf från ditt svenska telefonbolag – stäm gärna av vad det skulle kosta, då det efter avregleringen av roomingavgifterna har blivit mycket förmånligt att köpa stora surfpotter för användning utomlands, i all fall inom EU samt ofta även i USA. Därmed kan du använda din egen telefon eller padda som ”router” under din resa med hög hastighet.

Observera att vi inte kan garantera hastighet eller tillförlitlighet. Om wifi är väldigt viktigt för er (te x om du måste arbeta någon dag) rekommenderar vi att du laddar din telefon med surf inför resan, vilket som sagt brukar vara gratis eller i annat fall väldigt prisvärt. Kontakta oss gärna för mer information, då vi vet att vissa boenden har bättre uppkoppling än andra.

Sä här skriver exempelvis SvTplay om inställning för lägre kvalitet:

Videokvaliteten anpassas automatiskt efter tillgången till internet. Därför kan videokvaliteten variera mellan 720p och 288p. Om du vill spara data eller upplever att videon buffrar för mycket kan du begränsa videokvaliteten under inställningarna:

Tryck på knappen Inställningar längst ned (enbart svtplay.se och mobil-apparna).
Välj På/Av begränsa videokvalitet

Eftersom videokvaliteten kan variera går det inte att säga exakt hur mycket data som går åt. Men om du hela tiden får högsta kvalitet går det åt cirka 1,2 GB för en timme video vid inställningen Begränsad kvalitet går det 330 MB per timme.

Videokvaliteten anpassas automatiskt efter tillgången till internet. Därför kan videokvaliteten variera mellan 720p och 288p. Om du vill spara data eller upplever att videon buffrar för mycket kan du begränsa videokvaliteten under inställningarna:

Tryck på knappen Inställningar längst ned (enbart svtplay.se och mobil-apparna).
Välj På/Av begränsa videokvalitet

Eftersom videokvaliteten kan variera går det inte att säga exakt hur mycket data som går åt. Men om du hela tiden får högsta kvalitet går det åt cirka 1,2 GB för en timme video vid inställningen Begränsad kvalitet går det 330 MB per timme.

Ja, på de flesta av våra boenden finns någon eller några handikappanpassade lägenheter, exempelvis med dusch i stället för badkar osv. Kontakta oss gärna för mer information.

Long Stay Golfresor med Sunbirdie AB innebär att:
• Du får boende i en av anläggningens lägenheter. Boendet är väl genomtänkt för självhushåll och det ingår el, värme, städning och byte av lakan med mera. Läs mer under respektive resmål för mer exakt information.

• Du får golf inkluderat i priset. Medlemskap eller ett antal greenfees ingår alltid och spelar du inte golf får du rabatt.

• Du får oftast fri rätt att använda anläggningarnas faciliteter på resorten. Där pool och gym finns står dessa oftast tillgängliga. Tillgängligheten till Spa-avdelningar, där det finns, varierar från anläggning till anläggning. Läs gärna mer på sidorna för de specifika resmålen.

• Du tar dig till resmålet på egen hand. Det betyder att du bokar flygbiljetter själv om flyg är det sätt du vill ta dig ner på. Vill du åka bil eller tåg så går det naturligtvis lika bra och varför inte? Du stannar ju så länge att en bilresa inte är något problem...

Läs gärna mer om Long Stay golfresor på https://sunbirdie.se/restyper/long-stay

Mid Stay fungerar precis som Long Stay, men under kortare tid. Du bor alltså i lägenhet eller villa med självhushåll. Läs mer om Mid Stay golfresor på https://sunbirdie.se/restyper/mid-stay

Short Stay är vad vi kallar weekend- och veckoresor. Då bor du antingen på hotell eller i lägenhet och har oftast frukost och ett antal greenfees inkluderat. Du kan välja till halvpension, All inclusive, extra greenfees, transfer och annat. Läs mer om Short Stay golfresor på https://sunbirdie.se/restyper/short-stay

Precis som för Long Stay förhandlar vi inte med resmål om deras vanliga veckopaket utan vi baserar det på våra Long Stay-avtal vilket ger oerhört låga priser jämfört med traditionella 2-veckors charterresor. Observera dock att flyg inte ingår i våra priser – men en Mid Stay med fri golf är ändå oerhört prisvärt…

Vi lägger stor kraft och tid på att förhandla med olika resmål och kan på så sätt förhandla fram riktigt bra priser. Idén är att vi hjälper resmålen att fylla deras lägenheter under lågsäsong och kan på så sätt få riktigt bra priser för boende. Med andra ord så ser vi till att resmålen får en intäkt, kanske något lägre, men ändock en intäkt de inte skulle haft om vi inte var på plats.

På våra resmål kan man ta lektioner av klubbens pro. På vissa resmål har vi svensktalande pro och kan erbjuda lektionspaket under en vecka eller längre tid. Vore det inte perfekt att boka en månads Long Stay golfresa med lektioner och komma i toppform inför sommaren?

Kontakta oss gärna på 08-458 00 00 eller info@sunbirdie.com för mer information.

Har du bokat före 1/4 2023 har du möjlighet att fritt avboka fram till 30 dagar före avresa. För bokningar efter 1/4 2023 kan du avboka helt fritt fram till 45 dagar före avresa och mellan 45 och 30 dagar före avresa behåller vi bokningsavgiften. Behöver du avboka senare behåller vi hela summan och du får då ett avbokningsintyg av oss, vilket kan visas för försäkringsbolag eller andra.

Ja, på många av våra resmål är hundar välkomna i boendet och på vissa även på golfbanorna. Läs gärna mer på https://sunbirdie.se/nyheter/2022/11/10/ta-med-hunden-pa-din-mid-eller-long-stay

Vi kan inte själva just nu ta emot länkbetalningar, men med Betalo eller Wise kan du betala vår faktura med valfritt kort. Kontakta oss gärna på 08-458 00 00 för mer information.

Ja, vi har utvalda resmål där vi har personal på plats hela vintern och specialarrangeman över jul och nyår. Det kan vara allt från en påkostad nyårsfest till en enklare julotte-scramble men om du hellre reser till sol och värme över helgerna kan vi försäkra dig om en trevlig tid med likasinnade.

Vill du boka fler greenfee på de banor som är inkluderade gör du det i samband med din bokning eller på plats av våra värdar till nettopriser. Vill du spela andra banor än dessa kan du nu boka starttider och betala online på https://sunbirdie.greenfee365.com/

Ja, från våren 2023 kan du nu boka greenfee på ett stort antal banor, utöver de du har inkluderade i ditt paket. Vill du spela andra banor än de som ingår kan du nu boka starttider och betala online på https://sunbirdie.greenfee365.com/

Nej, vi bekräftar inte inbetalningar men vi följer självklart inbetalningar löpande och påminner om du skulle ha glömt bort att göra din slutbetalning i tid (30 dagar innan ankomst).

7-10 dagar innan din ankomst får du din voucher på mail. Den skickas till den mailadress vi har i systemet, dvs samma som står i bokningen. Vet du med dig att du bytt mailadress sedan bokningen ber vi dig kontakta oss för att uppdatera den. I samband med vouchern får du även länk till avresemeddelanden och ankomstinformation.

Bokade du före 1/4 gäller våra tidigare villkor, dvs utan bokningsavgift och med slutbetalning 30 dagar före avresa.
Bokar du efter 1/4 2023 gäller våra nya villkor, med bokningsavgift om 20% på tio dagar och slutbetalning 30 dagar före ankomst. Fram till 45 dagar före ankomst har ni helt fri avbokningsrätt och mellan 45 och 30 dagar behåller vi bokningsavgiften. Vid avbokning senare än 30 dagar före ankomst behåller vi hela summan. 

Vanligtvis kan vi boka till årets priser även till nästa år, men ofta vet vi i god tid vad priset för kommande år kommer att bli. Kontakta oss gärna för en offert på 08-458 00 00 eller maila till info@sunbirdie.com

Email
20.480 text-baserade emails
1 text-only email = 50kb

Websurf
Hur mycket datatrafik som går åt när du surfar runt på olika sajter beror på hur stora (datakrävande) sidorna är som laddas ner i din webbläsare. 1 GB bör dock ge nästan 7 timmars web surfing (Allmän surfing – inga videos)
1MB/sida eller 2.5MB per minut = 150MB per timme

YouTube
27 x 5 minuter 720p video
5 minuter YouTube = 37.5MB vid 720p upplösning

Skype
51 timmars röstsamtal
6.5 timmars videosamtal
Utan kamera: 360KB/min = 21MB/timme
Med kamera: 2.6MB/min = 156MB/timme

Spotify
En timmes streaming med Spotify kräver någonstans mellan 90 – 100MB i datatrafik och om du väljer att streama med högsta ljudkvalitet drar det ännu mer.

Filmstreaming
Steaming av film drar mycket om du streamar film av hög kvalitet medan lågupplösta videoklipp och filmer inte drar så extremt mycket. Ungefär så här mycket går det åt:
Låg kvalitet. De lägsta upplösningarna på SVT Play, Netflix och Viaplay drar ungefär 300MB/tim och på Youtube strax under hälften.
Mediumkvalitet på Netflix och Viaplay tar ungefär 700MB/tim av din datatrafik.
Högupplöst film (HD) drar cirka 3GB/tim, till exempel när du streamar med hög kvalitet på Netflix.
Högsta HD kvalitet drar upp till 7GB/tim.

All våra priser är per person och baseras på att ni är två personer som delar boende. 

Utöver själva boendet ingår el, värme, städning och byte av lakan veckovis, wifi och annan service samt service av vår personal på plats under säsong. Eventuella avvikelser informeras om under respektive boende. 

Golf ingår alltid men gällande greenfee är det lite olika beroende på resmål. Läs mer om hur golfen fungerar på respektive resmål. Spelar du inte golf får du rabatt. Se prislistan.

Flyg, hyrbil, transporter med mera ingår inte utan det bokar du själv. 

Flyg, hyrbil, transfer, uppgraderingar, extra tjänster som tex hel- eller halvpension, besökande gäster med mera ingår inte i våra priser.

Många önskar lägenheter med eftermiddagssol på balkongen, och på flera resmål kan vi garantera detta. På andra resmål kan man ha det som önskemål, men vi kan då aldrig garantera eftermiddagssol. Eftermiddagssol innebär att man har sol på balkongen/terrassen mellan klockan 14:00 och 16:00 (vedertaget tidspann för eftermiddag), men ofta längre än så. Där vi kan garantera kvällssol ska man ha sol minst från 16.00 fram till solnedgång.
Det varierar såklart lite under säsong och det kan vara stor skillnad mellan vår/höst och vinter, beroende på hur högt solen står och våra garantier gäller under högsäsong, dvs vår/höst, om det inte står något annat.