Packa rätt inför din longstay golfresa

Long stay är ett reseformat som har blivit allt mer populärt de senaste åren, och numera finns det ett stort antal destinationer att välja mellan. Alltifrån long stay golfresor till Spanien och Portugal till resmål som Sydafrika, Italien, Thailand, Frankrike och USA.

Det bästa med en resa av det här slaget är att du inte behöver ta ansvar över det egna boendet. Allt är redan förberett och önskar du hitta på fler saker även utanför golfgreenen finns det många andra aktiviteter att prova på.

Long staying golf i Spanien eller andra destinationer handlar om att slappna av, släppa alla de måsten och krav som annars präglar vardagen. Men, vad gäller packning, bokning av flyg och liknande, så får du själv sköta förberedelserna. Om du behöver några tips på vägen så hittar du dem här nedanför:

Flyg/hyrbil

Du bokar själv dina flygbiljetter till golfresor i Portugal eller andra länder. På så vis kan du resa när det själv passar dig, och välja flygbiljetter till allra bästa pris. För dig som söker låga priser kan det vara bra att tänka på att du inte behöver köpa tur- och returbiljetter med samma bolag. Det är också en stor fördel att ha tillgång till hyrbil under din resa, om du vill utforska regionen ordentligt. Kontakta din researrangör om du behöver hjälp med att hyra bil.

Packning

Du kan komma att hitta på många olika aktiviteter under din longstay och därför gäller det att packa smart. Slittåligt i form av shorts, chinos, jeans och något par finare byxor, eller klänning. Regntåliga golfskor och naturligtvis också regnkläder samt en kavaj, skjorta, pikétröjor och kanske någon varmare tröja för eftermiddagar och kvällar. Badkläder, solglasögon, golfhandskar, keps, körkort och sist men inte minst – golflklubborna.

Golfbag

Golfklubborna ja. Om möjligt kan det vara bra att inte packa alla dina klubbor, mellan tio eller tolv stycken räcker oftast gott. Då håller du ner bagagevikten, och slipper därför också betala lika mycket till flygbolaget i avgiften för extrabagage. Ofta råder lite speciella riktlinjer för just transporten av golfbag, som att den ska checkas in ett visst antal timmar innan flygresan. Kontakta ditt flygbolag för mer info.

Gör det bästa av våren, kontakta Sunbirdie och boka en golfresa redan idag. Om du har funderingar över deras utbud av resmål eller vill veta mer om konceptet long stay hittar du också mer information på www.sunbirdie.se.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Sunbirdie.”

Föregående | Nästa
This entry was posted in blogg and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.